X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap mocno tule z odległości. To minie i wszystko się ułoży.
    Zdrówka dla Was wszystkich życzę.

Jeszcze ja zostałam w dwupaku... i czuje się jak tykajaca bomba...

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, u nas Staś śpi na razie w kołysce. Nie ma raczej problemu z odkładaniem go, no chyba ze akurat brzuszek dokucza to wtedy nawet nie próbuje.

Pogoda lubi tę wiadomość

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu ja sie tak ciesze,ze juz urodzilam.. se nie musze juz chodzic w ciazy do terminu porodu.. uff puf. Niestety na mierzenie cukrow po posilkach nie mam czasu :/ tylko na czczo mi sie udaje. Brzuszek juz sie zmniejsza(tako dziwny, galaretowaty..
    Bleh!) Polog jest spoko, daje rade. Tylko ten nawal chyba idzie bo grubieja mi zyly na piersiach i staja sie takie tez ciezsze i twardawe..
    Co do odciagania po karmieniu teraz to powiem szxzerze.. jestem wykonczona bo od piatku spalam moze ze 2-3h i chyba na razie nie dam rady laktatorem sie dodatkowo stymulowac
    Poza tym to co zbieram do laktatora to ledwo jakies 5-10ml i nie mam kiedy i jak juz tego podac bo do nastepnego odcigania laktatorem to to mleko juz niedobre a chyba nie mozna dodac do tego mm ktore podaje.. tak wiec licze na to ze Szymus bedzie pil z piersi i mleczka niedlugo bedzie tyle,ze nie bede musiala dokarmiac.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko co za mały rozdarciuch z tego facecika. Dopchałam go przed chwilą mm bo w ogóle nie śpi w nocy. 🤦‍♀️
    Ale to w ogóle nie pomogło. 🤦‍♀️

Anika lubi tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu miałam nocną pobudkę na rzyganie 🤮 serio, nie wiem co jest. Nagle się obudziłam i leciałam rzygać a nic nowego nie jadłam na kolację. No i raz i po sprawie 🤦‍♀️😱

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey ja wymiotuję cały 3 trymestr niezależnie od tego co jej i jaka jest pora dnia

Ledwo przespałem 2 godziny na cła noc chodzę już jak zabi

Obecnie trudno mi cokolwiek zrobić tak mi dretwieja ręce szczególnie prawa
    Dzis o mały włos nie upuscilam gorącego czajnika

• Aina Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey a może u ciebie coś się rozkręca?

• edka85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey, poza rozwolnieniem również i w ten sposób organizm oczyszcza się przed porodem. Także twój czas bliski :)

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam się że szpitala. Około 4 odeszły mi wody. Rozwarcia brak, skurcze sie nie pisza ale bol z tylu i cały dół doskwiera mocno...

Chmurka, ancys85, erre, KotkaPsotka3, Krokodylica, edka85, Asia000, joana, Pogoda lubią tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio powodzenia! Trzymam kciuki;)

Ptysio lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio kciuki trzymaj się i powodzenia

Ptysio lubi tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio może 14 września będzie datą urodzin maleństwa 😁 trzymam kciuki!

Ptysio lubi tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś kiepska noc.
    Córka co chwilę się budziła i płakała, że nie chce iść do przedszkola, nie pomagały żadne rozmowy i wyjaśnienia, że mama nie będzie szła już do szpitala i ją odbierze, w przedszkolu jest niefajnie i tyle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 07:56

• erre Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio kciuki za rozkręcenie akcji 💪

Kroko, mój też się drze, mam głupie wrażenie, że nikt nas tu nie lubi, bo budzimy inne maluchy 😅

Ptysio lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio powodzenia!
    Audrey ja mysle ze u ciebie cos jest na rzeczy.

A ja siedze u lekarza bo od tygodnia mam czerwona swedzaca plame na brzuchu - wyglada mi na grzyba 🤦🏼‍♀️

Ptysio lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Lekarz mi tylko powiedział że na razie czekamy A potem podejmiemy próbę sn jak się coś zablokuje to cc. To oczekiwanie i niewiadoma jest straszna. No ale czekam na nagrode

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby szacują na 3500g synka. Ciekawe jak będzie.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio powodzenia, jak wody odeszły to dzisiaj urodzisz.

Erre haha ja jestem sama w sali i raczej wszyscy omijają mnie z daleka :P bo wczoraj pobrali mi wymaz na covida i dzisiaj mają być wyniki. A na razie jak ktoś przychodzi to musi mieć kombinezon, przyłbicę itd. Więc nie często mam gości. :)

Ptysio lubi tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki ale wątpię. Tydzień temu też wstałam w nocy się wyrzygać, identyczna sytuacja ale jadłam wtedy i wczoraj co innego. Kupę faktycznie robię rzadką i 3-4 razy dziennie no ale to od dobrego tygodnia. Nie mówię bo fajnie by było gdyby to były zwiastuny, położna też mówiła że organizm się oczyszcza no ale zobaczymy. Na razie nic 🤣 jutro jadę na ktg a w środę z rana na wizytę do mojego gin - szczerze to mam nadzieję że ostatnią bo bulę 240 zł 🙈
    A od wczoraj wieczora dziecko tak mi napiera na szyjkę że mogłabym cały czas siedzieć na kibelku bo mam wrażenie że się zsikam 🙈
    Oj naprawdę jestem już zmęczona, aż czuje się trochę winna, że tak bardzo chce żeby Mała wyskoczyła 🤦‍♀️🙈

Ptysio, super! Powidzenia! A z wyjazdem do szpitala czekałaś na jakieś skurcze? Bo położna mi mówiła w piątek że jak odejdą mi wody to mam siedzieć w domu do jakiś skurczy - no chyba że mija czas a one nie przychodzą.

Erre, kroko, to tylko dzieci i miejcie w nosie reakcje innych 💪

Ancys, A może by zostawić córcię na 1 dzień i pokazać że mama jest w domu i nigdzie już się nie wybiera i wytłumaczyć że jutro jak pójdzie do przedszkola to też będzie w domu? Ciężko mi coś doradzić bo moje pierwsze dziecko jeszcze w brzuchu 🙈

Kotka, ale aż tak? Może użarła Cię jakaś końska mucha? Próbowałaś smarować fenistilem?

erre lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio powodzenia! Mojego szacowali na 3kg a wyszedl pol kg ciezszy!
    Dzidzius od wcsoraj od 15:00 jest na lampach na zoltaczke ale obok mnie wiec moge go glaskach, pilnowac. Od 22 juz sam budzil sie na jedzenie wiec to dobry znak! Najpierw dsje obie piersi (slychac jak polyka) a jak mu brakuje to wtedy mm. Zaczal siusiac ladnie w pieluszki i jest dzielny choc wyglada jak zamaskowany ninja bo ma taka specjalna opaske na oczy.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ