!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Lola przez pierwsze kilka godzin dziecko moze chcieć tylko odpoczywać, ale potem wypadaloby go przystawiać do skutku. Mozesz go miziać piersią po policzku, żeby chciał zlapac. A tym, ze nic nie leci to się nie martw, to synek rozkreci laktację jak tylko bedzie odpowiednio dlugo ciumkal 🙂 a na pierwsze karmienia to wystarczą mu doslownie krople
Chmurka lubi tę wiadomość
-
Słuchajcie jeśli chodzi o mleko MM to podajemy co 2-3 h czy na rzadanie ? I ile ml?
I druga sprawa tak samo z mlekiem z piersi lub odciągniętym do butelki czy są jakieś ilości ml ile podać i co jaki czas
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Lola gratulacje 😘
Ale slodkie te Wasze dzidziusie 🥰
Na czkawke potwierdzam- cyc. U nas czkawaka jest bardzo czesto.
A dzisiejszej nocy wogole nie spalismy przez baczki 😔
Nic nie pomagalo.. niby szly ale z takim bolem u malego. To samo byly super kupy ale tez widac ze sie meczyl. Ani masaz, ani termoforek.. nic nie pomagalo.
Dave mi mm kazali robic tak. Przystawic do piersi ile chce, do jednej. Pozniej rozrobic mleko mm (moj jest duzy wiec i duzo mleka) tak 70 ml i dac mu wypic ile chce. Roznie to szlo czasem 10 ml a czasem i 40.
Z piersią to bylo tak ze jedna tez mialam dac mu najpierw wypoc ile chce. A pozniej druga odciagnac tak 60-70 ml, o ilw tyle mamy mleka w piersi. I dac mu do wypicia ile chce. Czasem wypil 70 i myslalam ze chcialby jeszcze a czasem wypil 10 albo wcale.
Oczywiście piersi robimy zamiennie co karmienie.
Mi tal radzili w szpitalu wiec nie powiem Ci ile w tym dobrego. Mi np zaczal zanikac pokarm. A od kiedy przystawiam malego na zadanie to od 2 dni tryska mi pokarm az.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Lola. wrote:Dziewczyny jak to u was jest z tym karmieniem ? Wczoraj o 15 urodziłam i on od tamtej pory nie jadł. Spi tylko. Przystawialam go pare razy ale nic nie leci
Dzieciątko w pierwszej dobie nie ma potrzeby jedzenia tylko ciumkania, w końcu to mały ssak 😁 ale warto przystawiać do cycusia często bo maluszek i jego ssanie pobudzi produkcję mleczka 😉 -
Nadrobię Was później,
Urodziłam o 8:23 siłami natury, strasznie mnie wymęczyło, nie zmrużyłam dzisiaj oka, więc pewnie spróbuję się zdrzemnąć.
Z tego co pamiętam Maksio waży 3420g i ma 55cmerre, Leeila26, Totoro, ancys85, Audrey, Natalii, Chmurka, katwie27, Pogoda, Szczęśliwa, Ptysio, Anika, Asia000, KotkaPsotka3, JustynaG, edka85, joana, pap86, Zabka_89, Dave87 lubią tę wiadomość
-
Kroko gratulacje! 😘
Dave pierś na żądanie, mm co 3h bo proces trawienia trwa dłużej. U nas mała w 3 dobie jadła na porcję ok 20-30ml modyfikowanego (była dokarmiana).Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lola i kroki gratulacje !
Mój Julianek tez ma czkawki często zwłaszcza po tym jak uleje. No i właśnie a propos ulewania... Odbijanie dzieci po kp? Bo ja czasem próbuje ale nie beknie sobie ... za to dziś dość dużo mu się ulalo. Widziałam ze pisałyście o karmieniu pod górkę to tak będę próbowaćKrokodylica, Dżoana12 lubią tę wiadomość
-
Lola minęło już tyle czasu, że powinien maluch zjeść. Próbuj przystawiać jak Ci się nie uda to poproś o pomoc. Maluchy potrzebują niewiele mleka w pierwszej dobie, ale jednak potrzebują żeby cukier im a bardzo nie spadł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 12:48
-
Jeśli chodzi o karmienie mm to tak jak dziewczyny piszą lepiej trzymać te około 3-godzinne odstępy bo jest dłużej trawione. A co do ilości to zależy od dziecka. Jedno dziecko zacznie od 20-30 na porcje i będzie najedzone, inne będzie potrzebowało więcej. Mój syn już w szpitalu zjadał po 70 co 3 godziny. Dziś ma 2 tygodnie i zjada po około 100ml. Z corka miałam troche inaczej, ona tez od początku była małym glodomorem, ale ona z kolei preferowała mniejsze porcje ale czesciej.
-
Masakra kobiety jak mnie zmęczył ten poród. Tyle czasu się męczyłam. Skurcze były ale nieregularne, rozwarcie wolno szło. Na początku w czasie skurczy pięknie oddychałam ale potem jak ból osiągnął poziom hard a położna mi mówi że dalej 5cm rozwarcia to sorry ale wszystko mi puściło i zamiast oddychać przy skurczu zaczęłam ryczeć jak debil. Ona mi mówi "nie płacz, bo będziesz miała katar i będzie Ci trudniej przeć, wysmarkaj nos i oddychaj" a ja w jeszcze gorszy ryk. Dwa skurcze dalej znowu to samo, zaczęłam ryczeć a to nagle z tych 5cm zrobiło się 10 i skurcze parte. Ta szybko rozkłada to łóżko i mówi "nie przyj chwileczkę" a ja ryczę że nie mogę się powstrzymać. 😂😂😂 no czeski film. Partych było 5 minut i tym razem obyło się bez nacięcia, ale mam kilka szwów bo tłumaczyła mi że mam jakieś miejsce które krwawi i musi założyć parę szwów ale niby nie pękłam.
Potem dostałam młodego na skórę, jak się przypiął do cycka tak 1,5 godziny doił, już mi sutka zmasakrował. 🤦♀️
Przed chwilą już wzięłam prysznic i dochodzę do siebie.Anika, Pogoda, Chmurka, joana, Ptysio lubią tę wiadomość
-
Krokodylica- jedne krzyczą inne płaczą ale najważniejsze że synuś jest już z Tobą 😁
Mój Mały ssak też łapczywy na cyca i trochę poranił mi sutki, widocznie "chłopy" tak mają 😉🤣
🤗🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 13:49
Krokodylica, Aina, Ptysio lubią tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Masakra kobiety jak mnie zmęczył ten poród. Tyle czasu się męczyłam. Skurcze były ale nieregularne, rozwarcie wolno szło. Na początku w czasie skurczy pięknie oddychałam ale potem jak ból osiągnął poziom hard a położna mi mówi że dalej 5cm rozwarcia to sorry ale wszystko mi puściło i zamiast oddychać przy skurczu zaczęłam ryczeć jak debil. Ona mi mówi "nie płacz, bo będziesz miała katar i będzie Ci trudniej przeć, wysmarkaj nos i oddychaj" a ja w jeszcze gorszy ryk. Dwa skurcze dalej znowu to samo, zaczęłam ryczeć a to nagle z tych 5cm zrobiło się 10 i skurcze parte. Ta szybko rozkłada to łóżko i mówi "nie przyj chwileczkę" a ja ryczę że nie mogę się powstrzymać. 😂😂😂 no czeski film. Partych było 5 minut i tym razem obyło się bez nacięcia, ale mam kilka szwów bo tłumaczyła mi że mam jakieś miejsce które krwawi i musi założyć parę szwów ale niby nie pękłam.
Potem dostałam młodego na skórę, jak się przypiął do cycka tak 1,5 godziny doił, już mi sutka zmasakrował. 🤦♀️
Przed chwilą już wzięłam prysznic i dochodzę do siebie.
Gratulacje!!! Kurcze a mialam nadzieje ze trzeci porod to hop siup ;P (chociaz wiele kolezanek mi mowilo ze ten trzeci to wlasnie najbardziej bolesny byl)
Co prawda nie wiem co to znaczy ze ryczalas ale ja tam mowie ze krzyk to dobra rzecz, otwiera sie buzia, rozluznia sie dol
Krokodylica lubi tę wiadomość