!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kroko, tak jak dziewczyny piszą, przez internet można, tylko trzeba mieć profil zaufany albo e-dowód.
Tu jest link strony rządowej, jest całkiem ładnie opisane, co trzeba zrobić:
https://www.gov.pl/web/gov/zglos-urodzenie-dziecka
Jakby którejś odrzucało wniosek, to spróbować w innej przeglądarce albo w trybie incognito albo usunąć cookies. Można też z innego komputera spróbować - tak było u nas, u mojego męża wywalało błędy, a u mnie przeszło (oboje informatycy).
Audrey, a przy tym becikowym jest jakiś limit zarobków czy każdy może dostać?
EDIT:
Dobra, znalazłam, że limit 1922zł, ale to dzielimy na wszystkie osoby z dziećmi? Czyli jak mam dwójkę, to dzielę przez 4? Sorry za głupie pytaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 13:51
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny powiedzcie mi jak ubierac mała w taka pogode w domu? Bo w sumie nie wiem, na razie pajaca ale nie wiem czy nie za ciepło czy jakieś body krótki rękaw lub długi i spodnie ?
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Erre niestety jest limit dochodowy żeby dostać becikowe, bo nam niestety się nie należy.
Dochód zeszłoroczny z pit należy podzielić na ilość os.w gospodarstwie domowym, wliczając oczywiście nowego członka rodziny.
Dziewczyny jak macie ubezpieczenie to w niektórych pakietach jest wypłata z tytułu urodzenia się dziecka warto sobie tego przypilnować 😁erre lubi tę wiadomość
-
Erre, byleby nie przekraczało 1922zl/osoba.
Dave, a Ci w domu jest ciepło? Jak masz w środku 22 stopnie to myślę że krótki rękaw i spodnie mogą być, nawet sam krótki rękaw. Przynajmniej taki nas maluchy w rodzinie mają.
Ja nie będę małej do śmieci dopisywać. Rozmawiałam nawet z sąsiadka obok bo ona w gminie zajmuje się odpadami i mówi że ta produkcja brudnych pampersow nie zalicza się do produkcji śmieci.
Ancys, już mam ogarnięte sprawę z ubezpieczeniem. Dostaniemy z mężem po 1000 zł. Także tak jak mówisz jeśli ktoś ma prywatne to warto zajrzeć 😊erre lubi tę wiadomość
-
Dave87 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak ubierac mała w taka pogode w domu? Bo w sumie nie wiem, na razie pajaca ale nie wiem czy nie za ciepło czy jakieś body krótki rękaw lub długi i spodnie ?
Dave ciężko powiedzieć 🤪 zależy jaka jest u ciebie pogoda i ciepłota w domu.
Ja wczoraj na spacer włożyłam Pawełkowi body i krótkie spodenki, miałam pod ręką cienkiutki kocyk 😉 -
Audrey przykro mi 😘
Dave ja mam w domu 22-23 st. Maly ma na sobie krotki rekaw i spodenki.
Podlaczam sie pod marudzenie obcych na brak czapeczki 🤣 u mnie juz byly podobne akcje z tesciowa.
Gratulacje dla swiezych mam 😘
Powodzenia na podcieciu wedzidelek 😊
Ptysio, Krokodylica lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Dave A ja bym ubrala jak mi intuicja podpowiada i chwilę poobserowala czy się grzeje czy jest ok. Sprawdzisz na karku. Ja tez z tych co nie lubią przegrzewac.
Audrey może słabe pocieszenie bo w sumie to nic pewnego ale może być też tak że dziś w nocy się coś zacznie niezależnie od tej szyjki. Także głowa do góry bo może martwisz się na zapas.
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Ptysio, wiem, ale teraz co będzie to będzie. Boję się tylko że oleją dzisiejsze badanie i nie sprawdzą ponownie wielkości brzuszka i główki i karzą rodzić i że coś pójdzie przez to nie tak😔
Chmurka, właśnie zauważyłam ze napisałaś ze też idziesz za tydzień w środę. Tylko ze ja liczę się z tym ze mogą mnie odesłać do domu bo będzie to 8 a nie 10 dni po terminie. 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 16:02
-
Audrey wrote:
Ja nie będę małej do śmieci dopisywać. Rozmawiałam nawet z sąsiadka obok bo ona w gminie zajmuje się odpadami i mówi że ta produkcja brudnych pampersow nie zalicza się do produkcji śmieci.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wróciłam z toalety, na papierze miałam krew. Tzn jakby śluz podbarwiony krwią. Przestraszyłem się, potarłam jeszcze raz papierem i już nie było, kazałam mężowi zajrzeć i mówi że nie widać krwi. Myślicie że to może być po badaniu czy coś? Nic mnie nie boli. Miałam badanie palcami i wziernikiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 17:01
-
Część cioteczki 😉❤️
Nasza mała też już zarejestrowana, ale z ,,załatwieniami" jesteśmy jeszcze w czarnej D. bo dopiero dzisiaj mam PESEL 😅 My na dworze jeszcze nie byłyśmy. Wstyd się przyznać, ale czekam na wózek 😂🙈 przysłali nam zły wzór, a ja też zostawiłam to na ostatnią chwilę.. w piątek ma być także weekend będzie spacerowany 😉👍
Audrey kciuki, żeby to był czop 💪Audrey, erre, edka85, Chmurka, ancys85, Pogoda, Asia000, Krokodylica, joana, Natalii, Szczęśliwa, Ptysio, pap86, Domi1995, Dave87 lubią tę wiadomość
-
Chmurka wrote:Audrey może coś z czopa?
-
Leeila buziaki dla Amelki od forumowej cioci 😘
Audrey oby już nikt nie wbił Ci się w kolejkę i kolejny numerek na pierwszej stronie był Twój 😁
Dziewczyny weszłam dziś do netto na szybkie zakupy i kupiłam pampersy 2 100 szt. za 39,99 zł.
Krokodylica, joana, Leeila26 lubią tę wiadomość
-
Audrey, u mnie tak właśnie się zaczął pierwszy poród - od plamienia. Na drugi dzień dostałam skurczy i to już były te skurcze. A wcześniej nie miałam kompletnie żadnych oznak zbliżającego się porodu, żadnych skurczy przepowiadających, bóli, no nic. Wiec trzymam kciuki żeby u ciebie było podobnie i żebyś lada dzień tuliła swoją dzidzię