!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Audrey trzymam kciuki! 💖😘
Natalii haha no to macie fajne wspomnienie z tymi śliwkami 🤣 Ja przed swoim poprzednim porodem zabrałam się za pieczenie ciasta, no miałam na niego taką ochotę, że skończyłam o 22. Miałam poczekać aż wystygnie i zjeść kawałek, ale przysnęłam i obudziłam się już mając skurcze. Nie do ciasta mi było, więc zapomniałam, że ono w piekarniku zostało do wystygnięcia. Rodzice chwalili, że takie dobre mi wyszło, bo przyjechali do męża jak napisał, że urodziłam więc ich ugościł. A ja obeszłam się smakiem ;P
Myślałam, że Młoda poleci na ten sam patent co brat. Ale nic z tego, wczoraj dojadłam ostatni kawałek szarlotki 🙄🤦 Uparte to po tatusiu 🙄Natalii, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Britty u nas narazie jak bylismy w szpitalu to lekarz kazał kupić mi bobotic. Na poczatku bylo widac ronice z baczkami. Ale teraz po kilku dniach zero... a Mały meczy sie coraz mocniej. Ale moze teraz to tez nam sie wydaje, ze to brzuszek a jego meczy i ten pęcherz 😔
Audrey mocne kciuki, zeby to byly wody i czop 😊 moze lekarz nie zauważył, ze cos sie zaczyna albo cos tam ruszyl w trakcie badania.
U mnie np po kazdym badaniu u ginekologa to mialam i plamienie plus pozniej w domu ogromne skurcze. Najgorzej bylo po badaniu przy przyjeciu do szpitala. Tak mnie badal palcowo, ze pozniej cala noc nie moglam spac 😳
Natalii niezla historia ze sliwkami 😉
AHope goscie byli zadowoleni 😅Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Audrey zaczyna sie 😎 mowie ci. Niedlugo bedziesz tulic dzidziusia. I pamietaj-sila jest kobietą💪dasz czadu na porodoce.
Mi pecherz plodowy przebila polozna. Boziu to czulam tak jsk by paluchami czy bardziej paznokcismi grzebala lrzy szyjce i nagle pyk i polecialy cieplutkie wody..
Nie wiem czy pisalam,ze wczoeaj wieczorem wrocilismy do domu. Starszak zwykle jest kochany ale testuje tez co wolno zrobic Malemu a tu juz miewa glupie pomysly (np. Podszedl i zaczal stukac w glowke dzidzi jak w drzwi..bylismy na poerwszym spacerku na 30min (nie wiem..jakas slaba jestem,plecy bola po takim wyjsciu ale mysle,ze to orzez zmiane srodka ciezkosci). Niestety fototerapia zadzialala slabo bo z bilirubiny 15 spadlo tylko do 12,5 a dzis w domu juz widze,ze znowu zolty chinczyk
ale mowie wam-tak samo mialam z pierwszym. 3miesiace bujania sie z bilirubiną. Najwaznjejsze seby Misio duzo i czesto jadl i bardzo duz siusial to bedzie wyplukiwac bilirubine.
Srednio mi sie widzi ten polog bo urodzilam pare dni temu a wystarxza mi zwykla podpaska i to tez tej krwi za duzo nie maoj sebym ne byla jakims przypadkiem zakazenia przez to,ze krew nie wyplywa
A! I ja po tych oaru dniach wrocilam do wagi sprzed ciazy hehe. Nie byla ona idealna ale normalnie spadlo mi 10kg! A cukry roznie-na czczo ok,po sniadaniu ok a po kolacji nakis za duzy..Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
KotkaPsotka3 wrote:Pap poszlas na spacer 5 dni po porodzie 😱. Daj swojemu cialu czas! Jestes w pologu!
Kotka ja jestem na pełnych obrotach a nie minęły jeszcze dwa tygodnie od porodu/cięcia 😉😁
Pap najważniejsze żeby były odchody, małe ilości mogą poprostu wskazywać, że macica ładnie się oczyściła przy obkurczaniu. Gdyby jednak pojawiła się gorączka niewiadomego pochodzenia to trzeba jechać do szpitala.
Audrey kciuki 😁
-
ancys85 wrote:Kotka ja jestem na pełnych obrotach a nie minęły jeszcze dwa tygodnie od porodu/cięcia 😉😁
Pap najważniejsze żeby były odchody, małe ilości mogą poprostu wskazywać, że macica ładnie się oczyściła przy obkurczaniu. Gdyby jednak pojawiła się gorączka niewiadomego pochodzenia to trzeba jechać do szpitala.
Audrey kciuki 😁
Jejku duiewczyny dajcie sobie czas! Wasze cialo wykonalo posczas ciazy i porodu ogromna prace.
Polog jest po to zeby dac mu czas wyzdrowiec.
Nawet jesli tego nie czujecie to wasze miesnie dna miednicy, wszystkie wiezadla i sciegna byly poddane ogromnemu cisnieniu przez wiele miesiecy.
Nie bez powodu "wymyslono" polog.
ancys85 lubi tę wiadomość
-
erre wrote:
Dziewczyny po sn, macie jakieś problemy z nietrzymaniem moczu? Bo mi raz na dzień zdarza się taki incydent, że tuz przed pójściem siusiu zaczyna mi ciec
Jak wyzej.
Oszczedzaj sie, duzo lez. Zapisz sie do fizjoterapeuty uroginekologicznego.
-
erre wrote:Audrey, tną od razu czy lekarze czekają na coś?
Tną, ale w dzień bo teraz jest tylko 1 lekarz.
Próbuje zasnąć ale skurcze mnie wzbudzają, teraz są już takie konkretniejsze i śmiało mogę powiedzieć że teraz bym ich z niczym nie pomyliła. U mnie z krzyża i brzucha- nigdy nic mnie tak nie napier.. -
Kotka zgadzam się z Tobą, jednak nie każdy może sobie pozwolić na leżenie a druga kwestia to charakter- ja nie z tych co narzekają i potrafią leżeć 😉 mam jednak świadomość, że była to operacja i 9 miesięcy zmian w organizmie więc wszystko z głową i w granicy rozsądku.
😘
Audrey 1 lekarz 🤷♀️ a co z nagłymi przypadkami? Trzymaj się dzielnie, jeszcze kilka godzin i będziesz tuliła dzidziulka 😀