!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Audrey powodzenia! Mi też już położną zapowiedziała że jak przyjadę w nocy ze skurczami czy odchodzącymi wodami to jeśli nie będzie rozwarcia dużego i z dzidziusiem będzie ok to będą mnie trzymać do rana
... Między innymi dlatego wolałabym dotrzymać do tego planowego terminu...
-
Kotka no ale na spacer z noworodziem to przeciez i w pologu mozna
a ja sie oszczedzam-wyjasnilam mezowi,ze dzwigac mkge tylko ciezar dziecka i bardzo mi pomaga.
Erre ja z kolei mam po sn tak,ze robie siusiu i jak juz mysle,ze to koniec to musze wstac ale byc keszcze nad kibelkiem bo na stojaco dosiusiuje jeszcze odrobinkeale mialam to tez przy pierwszym synku i to minel.
Mnie to teraz mecza hemoroidy po snwylazly mi i musze zrobic cos zeby sie pochowaly - polecicie jakies czopki albo masc?
Ancys a co jesli to male lrwawienio-plamienie m sie zaraz skonczy ale nie bede miala innych objawow? Powinnam wczesniej do gina? Ja zawsze mialam bardzo skape miesiaczki i moze po prostu juz sie oczyscilam?Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Audrey był obchod? Miałaś teraz jakieś badania? Jak się czujesz? Dziwne że nie robią cc w nocy
Ale np ja teraz miałem mieć nowy termo. Przyjęcia 20.09 w niedzielę a dzwonił sekretariat ostatecznie że mają w niedzielę tylko 2 lekarzy i gdyby coś to ponoć w weekend działaja w formie dyzuru
Troszkę też to dziwne bo przecież właśnie jak jest nagle zagrożenie
-
pap86 wrote:
Ancys a co jesli to male lrwawienio-plamienie m sie zaraz skonczy ale nie bede miala innych objawow? Powinnam wczesniej do gina? Ja zawsze mialam bardzo skape miesiaczki i moze po prostu juz sie oczyscilam?
Pap ja miałam cc więc macica jest czyszczona "na stole" ale jak byłam w poniedziałek u gin zdjąć szew to pytała czy krwawie, bo mimo wszystko powinnam jeszcze krwawić (10 doba). Jak odpowiedziałam, że skąpo to zrobiła mi usg dopochwowo i posprawdzała wszystko.
Ona napomknęła też o tej temperaturze co pisałam wcześniej.
Kolejną wizytę mam umówić za około 5/6 tygodni, czyli już teoretycznie po połogu.
Tak w ogóle to pięknie mnie zszyła, bo po po porodzie córki to miałam przez tego lekarza uczącego się góry i doliny, i jak to stwierdziła moja doktór - masakra, zrost na zroście był.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 08:15
-
Matko dziewczyny ale jestem w niedoczasie.
Córki właśnie poszły z ciocią do przedszkola, Młody śpi, ja wciągam szybko śniadanie i biorę się do ogarnięcia siebie i mieszkania.
Ancys jak córka w przedszkolu? Bo moja wczoraj wyszła zadowolona i mówi że ona chce na drugi dzień wyjść po zupce jak Zuzia, bo ona sobie będzie odpoczywać w przedszkolu (między obiadem a zupą mają lezakowanie). A dzisiaj od rana już marudzenie i łezki w oczach bo ona nie chce do przedszkola. -
Skurcze cały czas, teraz chociaż mogę wstać i chodzić to trochę lepiej bo tak to całą noc na ktg, leżenie masakra.
Miałam 3h temu badana szyjkę i taka jak wczoraj, rozwarcie na opuszek ale się skróciła. Teraz mnie też wzięli i rozwarcie na 4cm i mówią że trzeba się spieszyc. -
Krokodylica u mnie ten sam cyrk 🤦♀️ córka wychodzi z przedszkola zadowolona, opowiada o wszystkim chętnie, śpiewa piosenki a rano płacze, że nie chce iść, nie wiem o co chodzi 🤷♀️ ale mam nadzieję, że to minie.
Jutro ma labę od przedszkola, mamy piątek spędzić razem, jak pogoda dopisze to pójdziemy na kasztany ale coś mi się wydaje, że w poniedziałek będzie powtórka z rozrywki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 09:12
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Erre ale mialas szczescie jak pisze Ancys, ze dowiedziałaś sie przed wizyta a nie po 😊 przeraza mnie ten coviad.. teraz z malenstwem jeszcze bardziej, bo w mojej okolicy coraz więcej znajomych zarazonych.
Kotka tak jak pisala Ancys polog to oczywiście jest oszczedzanie itp. Mozna dzwigac tylko dzidziusia. Ale to tez nie jest czas zeby tylko lezec. Mi osobiscie lekarz jak najwięcej kazal sie ruszac po cc zeby nie zrobiły mi sie zrosty bo ciało bedzie bez ruchu.
Oczywiscie bez przesady ale wolny spacer z dzieckiem w wozku, ktory pcha ktos inny (choc ja wychodze sama i sama go pcham. Tylko mam pomoc przy skladaniu wozka) to nie jest maraton, ktory moze zaszkodzic mamie.
Zreszta jak pisala Ancys jak tez nie jestem typem, zeby lezec. Po cc bardzo szybko dochodzilam do siebie. I jesli spacer w domu mialby byc dla mnie obciążeniem po kilku dniach od porodu l, to czym byl brak totalny pomocy od personelu medycznego w dobach po porodzie? Kiedy tylko morfina trzymala mnie na nogach? To chyba gdyby ruch byl taki niebezpieczny to powinni troche bardziej nam pomagac?
Ale oczywiscie kochana wiem, ze piszesz to z dobrego serca 😘 i popieram w tej czesci, ze polog to czas kkedy mama musi sie oszczedzac bo organizm musi dojsc do siebie.
Pap jesli bardzo martwi Cie skape krwawienie to moze zadzwon do swojego lekarza i zapytaj? Bedziesz spokojniejsza. Tez slyszalam, ze wyznacznikiem jest temp.
Choc ja po cc prawie nie krwawie. Nazwalabym to malym plamieniem tylko. I w 4 dobie wyszedl mi okropny krwiak na wzgorku lonowym to lekarz kazal szybko mi pojawic sie u siebie, bo bal sie ze dzieje sie cos nie tak. Ale okazalo sie, ze to normalne.ancys85 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualny