WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mała w nocy śpi ładnie, ale ma problem z zasypianiem.. męczylysmy się chyba 2 godziny, na przemian smoczek i cycek, jak cyckiem już pluła, później smoczkiem już też 🙈

Audrey ja też się właśnie zastanawiam, czy jak zje i śpi, to znaczy, że pojadla 😅 bo to by znaczyło, że jak zje i nie śpi = głodna. A to już nie zawsze jest prawda 🧐

Ja butelkę podaje, bo ściągam mleko, więc muszę je jakoś dać małej i być może z tego wynikają nerwy przy kp jak już leci wolniej, bo wiadomo z flachy to mniej się trzeba namęczyć 😅 ale póki laktacja się nie unormuje, nie mam wyjścia i butelka też musi wjeżdżać 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 09:02

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Chmurka, nareszcie masz Aniele przy sobie 🥰 moja Agata też była najgłośniejsza 😅 mam nadzieję że w porównaniu do mnie to przyjdzie Ci pokarm.

Joana, ja właśnie mam problem z tym że cały czas myślę. Naprawdę robię wszystko żeby kp a jak nie udaje mi się i Mała ciągnie z butli po cycku to mi aż przykro że nie potrafię jej wykarmić choć tak bardzo bym chciała. Wiecie, czuje się taka niepełna w byciu mamą 😔 ale dla jej dobra też nie chce żeby była głodna. Eh 😔 zazdroszczę wam tego nawału i tego jak mówicie że wam tak tryska z piersi że szok, ja to muszę bardzo naciskać żeby coś poleciało a tylko wtedy kropelki lecą 😩 także jak będziecie chciały na to mleko narzekać to pomyślcie o mnie. Nadal myślę pozytywnie i mam nadzieję że mimo upływu czasu ten pokarm pojawi się w odpowiedniej ilości. 🤷
    Powiem Ci kochana dla pocieszenia ze u mnie pierwsze krople tzw siara pojawily sie tydzien po cc po walce z laktatorem pozniej po tej siarze mleko pojaeilo sie na chwile potem zniklo. W 12 dobie znowu zaczelo sie pojawiac mleko i tak po trochu po trochu ciagle dokarmialam mlekiem mm i moim mlekiem odciagnietym. Dwie wizyty u doradcy laktacyjnego pozwolily ze od 3 tyg w ogole nie dostaje mleka mm tylko moje odciagniete a nawet Ci powiem ze wkoncu Mikolaj ma 7 tyg dopiero zaczal ciagac z cyca. Problemy byly dwa u mbie raz ze dziecko nie jest na tyle silne zeby łapac i ssac bo miesnie nie sa jeszxze wypracowane a dwa u mnie mleka nie bylo tyle ze samo wyplywalo. Wiec moze powalcz z laktatorem zeby zwiekszyc ilosc mleka i sie nie poddawaj walcz ale pamietaj jestes najlepsza mama na swiecie mleko mm tez nie jest zle wiec jak podajesz jic sie nie dzieje u mnie tak tez bylo vyly chwile zalamania i rezygnacji ale chwilowe i dalej walczylam i mam efekty Mikolaj je z cyca ale boje sie i nadak go jeszcze dokarmiam butelka zeby miec pewnosc ze sie najada. Wszystko jedt w glowie za duzo sie panikuje i pokarmu wtedy malo pamietaj stres najgorszy wiec wyluzuj bo inaczej zwariujesz wiem co mowie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 09:08

• Audrey Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Żabka 😊 właśnie czytałam na forach że pokarm u kobiet pojawia się naprawdę różnie, nawet po 3-4 tygodniach od porodu co daje mi szansę. Bardzo bym chciała kp ale jednocześnie chce żeby Mała się najadła i przybierała na wadze. Walczę dalej 🍼
    A co wkurzajace że w szpitalu każdy gadał "ona sobie tyle wyciągnie, najadła sie", a potem wyszło szydło z worka, gadała że po 3 dniach przyjdzie nawał co też było gówno prawdą 🤬🤬🤬

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Kroko a to od razu tego samego dnia było widać ze jej zaszkodziło to co zjadłaś? Najgorzej chyba dzieci reagują na nabiał... a ja bez nabiału nie potrafię się obejść , moja podstawowa przekąska to jest jogurt a Kanapki z serem żółtym jem na potege
    Mojs doradczyni od laktacji mowila ze absolutnie mozna jesc wszystko (zdrowa dieta) i nabial tez z nadtawieniem na kanapki z serem bo to mit ze ich trzeba unikac :)

• edka85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Jezu, serio? 😱 dzieci wam pozwoliły?🙊 ale nie minęło jeszcze chyba 6tygodni?🤔
    Minęło 5tyg,ale czuję się dobrze. Po bzyku też wszystko ok. A dzieci? Musicie się nauczyć robić to wtedy gdy śpią. Jeszcze jak jest jedno, to pół biedy, ale przy dwójce to dopiero wyczyn :)

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey ja bym zjadła mały jogurt i po obserwowała małą 😉 bodajże po 6 godzinach pojawia się w mleku to co zjemy.
    Ja już jadłam twarożek i jogurt naturalny typu greckiego i wszystko było ok, w ogóle mam parcie na takie nabiałowe produkty, które wcześniej mogły dla mnie nie istnieć 🤭

p.s. Jogurt naturalny jadłam już w szpitalu w drugiej dobie 😁

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Minęło 5tyg,ale czuję się dobrze. Po bzyku też wszystko ok. A dzieci? Musicie się nauczyć robić to wtedy gdy śpią. Jeszcze jak jest jedno, to pół biedy, ale przy dwójce to dopiero wyczyn :)

Edka wyczyn to dopiero przy dwójce dzieci łazikujących w nocy ale jak widać na moim przykładzie da się to ogarnąć 😂🙈🙉

Pap modliszka mnie rozbroiła 🤣😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 11:50

• Audrey Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jogurt naturalny i kefir jem, zresztą w szpitalu podawali normalnie nabiał.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mój mały ssak znowu o 10 dostała cycka i śpi do teraz, bez butli. Nie wiem czy mam się cieszyć czy się martwić 🙈🙊

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Chodziło mi bardziej o to czy muszę za każdym razem latać od pielęgniarek po butle. Bo nigdy ich tam w dyżurce nie ma tylko tak latam i szukam... Jezu dziewczyny jak mnie sutki niemiłosiernie bolą... Aż mam problem żeby się przemóc i dać go małej:/
    Ja dawałam to mleko gotowe w szpitalu na 2-3 razy i położne tak samo bo była temp pokojowa

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mam głowy pisać ale już jesteśmy w domku od 12:) tatuś oszalał ;)

Leeila26, Audrey, Pogoda, Krokodylica, Britty, edka85, Ptysio lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego mleka to położne dały mi jedną butelkę bez smoka pełna a druga pusta ze smokiem. I kazały wlewać po mniej do tej ze smokiem i karmić . A jak coś w tej butli po jedzeniu zostanie to do dwóch godzin mogłam podać a potem już wylać. Ale dziś tylko rano dawałam. Potem już tylko cyc i ładnie śpi po cycu nawet 2 godziny więc myślę że się najada

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu mówili, ze godzine jest ważna ta buteleczka z mm.

Anielka skończyła dzisiaj miesiąc. Wow!

Audrey, joana, Ptysio lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie ściągnęłam pokarm, tak jak wczoraj 30ml z tego lewego, tak teraz 10ml a z prawego znowu tylko kropelki 😩

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Dziewczyny, mój mały ssak znowu o 10 dostała cycka i śpi do teraz, bez butli. Nie wiem czy mam się cieszyć czy się martwić 🙈🙊

Jest ok, jak będzie głodna to na pewno się obudzi.

Chmurka super że już w domku! U nas tatuś ostatni tydz w domku i wraca do pracy. Km

Mój Gabrys ma cały czas wysyłana buzke, zastanawiam się czy to ten trądzik niemowlęcy, potowki to raczej nie są.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy już załatwione chrzciny na 29 listopada, włącznie z fotografem 😅 problem jest tylko taki, że już 2 osoby odmówiły nam funkcji ojca chrzestnego 🤷 i to dość bliska rodzina.. no nic, szukamy dalej 🤷

Chmurka super! :)

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• erre Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z problemami brzuszkowymi - czy jak maluch podpina się do karmienia, to płacz momentalnie przechodzi czy płacze dalej?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak, że jak Nikodema boli brzuch to jak jest przy cycku to czasem zakwili lub się krzywi, ale nie płacze

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila, to smutne, ze odmówili.

My nie mamy jeszcze terminu ani w ogóle pomysłu (ok M ma, coś przebąkiwał o bożym narodzeniu) ws chrzcin, ale chrzestnych mamy wybranych (znaczy ojciec chrzestny już wie, a mama jeszcze nie 🤣). Ogólnie boje się covidu i chrzcin w zimie czy tam późnej jesieni

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No smutne, nie ukrywam, że mi przykro. Mam dwóch najbliższych kuzynów (braci ciotecznych), obu właśnie odmówiło. Jeden z takiego powodu, że już ma chrześniaka z tego roku i nie chce mieć dwóch.. (?!😵) A ten drugi nawet się nie tłumaczył. Nie i tyle. Amelka będzie miała obu chrzestnych z rodziny męża.. ja na swoją liczyć nie mogę 🧐

Amela stęka nawet przy piersi.. nie wiem czy to z powodu brzuszka, czy mleko już później wolniej wypływa i wkurza się 🤷 płakać nie płacze. Ale kwęczy i stęka.

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

‹‹ 1080 1081 1082 1083 1084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ