X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mała w nocy śpi ładnie, ale ma problem z zasypianiem.. męczylysmy się chyba 2 godziny, na przemian smoczek i cycek, jak cyckiem już pluła, później smoczkiem już też 🙈

Audrey ja też się właśnie zastanawiam, czy jak zje i śpi, to znaczy, że pojadla 😅 bo to by znaczyło, że jak zje i nie śpi = głodna. A to już nie zawsze jest prawda 🧐

Ja butelkę podaje, bo ściągam mleko, więc muszę je jakoś dać małej i być może z tego wynikają nerwy przy kp jak już leci wolniej, bo wiadomo z flachy to mniej się trzeba namęczyć 😅 ale póki laktacja się nie unormuje, nie mam wyjścia i butelka też musi wjeżdżać 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 09:02

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Chmurka, nareszcie masz Aniele przy sobie 🥰 moja Agata też była najgłośniejsza 😅 mam nadzieję że w porównaniu do mnie to przyjdzie Ci pokarm.

Joana, ja właśnie mam problem z tym że cały czas myślę. Naprawdę robię wszystko żeby kp a jak nie udaje mi się i Mała ciągnie z butli po cycku to mi aż przykro że nie potrafię jej wykarmić choć tak bardzo bym chciała. Wiecie, czuje się taka niepełna w byciu mamą 😔 ale dla jej dobra też nie chce żeby była głodna. Eh 😔 zazdroszczę wam tego nawału i tego jak mówicie że wam tak tryska z piersi że szok, ja to muszę bardzo naciskać żeby coś poleciało a tylko wtedy kropelki lecą 😩 także jak będziecie chciały na to mleko narzekać to pomyślcie o mnie. Nadal myślę pozytywnie i mam nadzieję że mimo upływu czasu ten pokarm pojawi się w odpowiedniej ilości. 🤷
    Powiem Ci kochana dla pocieszenia ze u mnie pierwsze krople tzw siara pojawily sie tydzien po cc po walce z laktatorem pozniej po tej siarze mleko pojaeilo sie na chwile potem zniklo. W 12 dobie znowu zaczelo sie pojawiac mleko i tak po trochu po trochu ciagle dokarmialam mlekiem mm i moim mlekiem odciagnietym. Dwie wizyty u doradcy laktacyjnego pozwolily ze od 3 tyg w ogole nie dostaje mleka mm tylko moje odciagniete a nawet Ci powiem ze wkoncu Mikolaj ma 7 tyg dopiero zaczal ciagac z cyca. Problemy byly dwa u mbie raz ze dziecko nie jest na tyle silne zeby łapac i ssac bo miesnie nie sa jeszxze wypracowane a dwa u mnie mleka nie bylo tyle ze samo wyplywalo. Wiec moze powalcz z laktatorem zeby zwiekszyc ilosc mleka i sie nie poddawaj walcz ale pamietaj jestes najlepsza mama na swiecie mleko mm tez nie jest zle wiec jak podajesz jic sie nie dzieje u mnie tak tez bylo vyly chwile zalamania i rezygnacji ale chwilowe i dalej walczylam i mam efekty Mikolaj je z cyca ale boje sie i nadak go jeszcze dokarmiam butelka zeby miec pewnosc ze sie najada. Wszystko jedt w glowie za duzo sie panikuje i pokarmu wtedy malo pamietaj stres najgorszy wiec wyluzuj bo inaczej zwariujesz wiem co mowie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 09:08

• Audrey Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Żabka 😊 właśnie czytałam na forach że pokarm u kobiet pojawia się naprawdę różnie, nawet po 3-4 tygodniach od porodu co daje mi szansę. Bardzo bym chciała kp ale jednocześnie chce żeby Mała się najadła i przybierała na wadze. Walczę dalej 🍼
    A co wkurzajace że w szpitalu każdy gadał "ona sobie tyle wyciągnie, najadła sie", a potem wyszło szydło z worka, gadała że po 3 dniach przyjdzie nawał co też było gówno prawdą 🤬🤬🤬

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Kroko a to od razu tego samego dnia było widać ze jej zaszkodziło to co zjadłaś? Najgorzej chyba dzieci reagują na nabiał... a ja bez nabiału nie potrafię się obejść , moja podstawowa przekąska to jest jogurt a Kanapki z serem żółtym jem na potege
    Mojs doradczyni od laktacji mowila ze absolutnie mozna jesc wszystko (zdrowa dieta) i nabial tez z nadtawieniem na kanapki z serem bo to mit ze ich trzeba unikac :)

• edka85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Jezu, serio? 😱 dzieci wam pozwoliły?🙊 ale nie minęło jeszcze chyba 6tygodni?🤔
    Minęło 5tyg,ale czuję się dobrze. Po bzyku też wszystko ok. A dzieci? Musicie się nauczyć robić to wtedy gdy śpią. Jeszcze jak jest jedno, to pół biedy, ale przy dwójce to dopiero wyczyn :)

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey ja bym zjadła mały jogurt i po obserwowała małą 😉 bodajże po 6 godzinach pojawia się w mleku to co zjemy.
    Ja już jadłam twarożek i jogurt naturalny typu greckiego i wszystko było ok, w ogóle mam parcie na takie nabiałowe produkty, które wcześniej mogły dla mnie nie istnieć 🤭

p.s. Jogurt naturalny jadłam już w szpitalu w drugiej dobie 😁

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Minęło 5tyg,ale czuję się dobrze. Po bzyku też wszystko ok. A dzieci? Musicie się nauczyć robić to wtedy gdy śpią. Jeszcze jak jest jedno, to pół biedy, ale przy dwójce to dopiero wyczyn :)

Edka wyczyn to dopiero przy dwójce dzieci łazikujących w nocy ale jak widać na moim przykładzie da się to ogarnąć 😂🙈🙉

Pap modliszka mnie rozbroiła 🤣😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 11:50

• Audrey Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jogurt naturalny i kefir jem, zresztą w szpitalu podawali normalnie nabiał.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mój mały ssak znowu o 10 dostała cycka i śpi do teraz, bez butli. Nie wiem czy mam się cieszyć czy się martwić 🙈🙊

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Chodziło mi bardziej o to czy muszę za każdym razem latać od pielęgniarek po butle. Bo nigdy ich tam w dyżurce nie ma tylko tak latam i szukam... Jezu dziewczyny jak mnie sutki niemiłosiernie bolą... Aż mam problem żeby się przemóc i dać go małej:/
    Ja dawałam to mleko gotowe w szpitalu na 2-3 razy i położne tak samo bo była temp pokojowa

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mam głowy pisać ale już jesteśmy w domku od 12:) tatuś oszalał ;)

Leeila26, Audrey, Pogoda, Krokodylica, Britty, edka85, Ptysio lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego mleka to położne dały mi jedną butelkę bez smoka pełna a druga pusta ze smokiem. I kazały wlewać po mniej do tej ze smokiem i karmić . A jak coś w tej butli po jedzeniu zostanie to do dwóch godzin mogłam podać a potem już wylać. Ale dziś tylko rano dawałam. Potem już tylko cyc i ładnie śpi po cycu nawet 2 godziny więc myślę że się najada

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu mówili, ze godzine jest ważna ta buteleczka z mm.

Anielka skończyła dzisiaj miesiąc. Wow!

Audrey, joana, Ptysio lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie ściągnęłam pokarm, tak jak wczoraj 30ml z tego lewego, tak teraz 10ml a z prawego znowu tylko kropelki 😩

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Dziewczyny, mój mały ssak znowu o 10 dostała cycka i śpi do teraz, bez butli. Nie wiem czy mam się cieszyć czy się martwić 🙈🙊

Jest ok, jak będzie głodna to na pewno się obudzi.

Chmurka super że już w domku! U nas tatuś ostatni tydz w domku i wraca do pracy. Km

Mój Gabrys ma cały czas wysyłana buzke, zastanawiam się czy to ten trądzik niemowlęcy, potowki to raczej nie są.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy już załatwione chrzciny na 29 listopada, włącznie z fotografem 😅 problem jest tylko taki, że już 2 osoby odmówiły nam funkcji ojca chrzestnego 🤷 i to dość bliska rodzina.. no nic, szukamy dalej 🤷

Chmurka super! :)

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• erre Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z problemami brzuszkowymi - czy jak maluch podpina się do karmienia, to płacz momentalnie przechodzi czy płacze dalej?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak, że jak Nikodema boli brzuch to jak jest przy cycku to czasem zakwili lub się krzywi, ale nie płacze

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila, to smutne, ze odmówili.

My nie mamy jeszcze terminu ani w ogóle pomysłu (ok M ma, coś przebąkiwał o bożym narodzeniu) ws chrzcin, ale chrzestnych mamy wybranych (znaczy ojciec chrzestny już wie, a mama jeszcze nie 🤣). Ogólnie boje się covidu i chrzcin w zimie czy tam późnej jesieni

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No smutne, nie ukrywam, że mi przykro. Mam dwóch najbliższych kuzynów (braci ciotecznych), obu właśnie odmówiło. Jeden z takiego powodu, że już ma chrześniaka z tego roku i nie chce mieć dwóch.. (?!😵) A ten drugi nawet się nie tłumaczył. Nie i tyle. Amelka będzie miała obu chrzestnych z rodziny męża.. ja na swoją liczyć nie mogę 🧐

Amela stęka nawet przy piersi.. nie wiem czy to z powodu brzuszka, czy mleko już później wolniej wypływa i wkurza się 🤷 płakać nie płacze. Ale kwęczy i stęka.

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

‹‹ 1080 1081 1082 1083 1084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ