!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
ancys85, Krokodylica, joana lubią tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
nick nieaktualny
-
Ja musze kupic gniazdo, bo widze ze to wygoda.
Edka śliczne 🤩
Ancys ale slodkie foto razem a Pawelek to przystojniak 😍
Ale super wyprawy jesienne 😍 oby pogoda dopisała i bylo wiecej takich wycieczek.
Audrey mam identycznie jak piszesz. Dlatego odrazu ubieram sie cieplej tylko wtedy nie przykrywam sie. Plus dodatkowo na karmienie nocne czeka gruby szlafrok.
Wracajac do odbijania tez zawsze to robie na ramieniu. Ale albo jest bekniecie od razu takie glosne albo wcale. A dlugo trzymasz? Bo moze ja za krotko...
Pap my mamy polecony przez ten lek na zum od lekarza Acidolac. Bibotik to to samo co espumisan. Tylko chyba espumisan jest wpisany jako lek i chyba tak jest wiecej kropli do podania. W boboticu jednorazowo podajesz tylko 3 kropelki. Taka super ilosc, bez problemu maly polyka. Gorzej ze ten kroplomierz z butelki jest do d i czasem z placzacym dzieckiem jest odmierzyc.
Baczki ida po nim super.
Pogoda chyba spobuje ich, jesli w ciagu następnych dni nic sie nie poprawi. Chyba sprobuje kompletnie odstawic nabial, bo wydaje mi sie ze on jest winowajca albo jajka..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2020, 09:45
ancys85 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualnyJoana rozumiem Cię, bo przechodziliśmy praktycznie to samo, co opisujesz z synem
Absolutnie wszyscy mówili nam, że trafił nam sie wyjątkowo absorbujący maluch. Plakal o wszystko, spal malo i niespokojnie, byly kolki, bole brzuszka, strasznie się zloscil, krzyczał. Pierwsze 4 miesiace chodzilam jak zombie
Probowalam spowijania i to nam pomagalo, oprocz tego Metoda 4S Karpa - siedziałam z książką na karmieniach i sie uczyłam, a potem stosowałam.
To nam dalo skrócony okres usypiania i troszke wydłużyło sen.
Syn bardzo ulewal. Karmilam kp plus MM. Były podejrzenia nietolerancji laktozy. Mialam dietę, mm bez laktozy.
Około 4 miesiaca połączyłam fakty i zaczelam podejrzewac refluks, gastrolog potwierdzil. Zaczęliśmy stosowac sie do wskazówek, niestety z moim kp bylo coraz gorzej i przeszlismy na specjalne mleko. I dopiero zaczslo byc lepiej, mlody wiecej spal, mniej sie złościl, nie było już takich problemów brzuszkowych, ale charakterek juz mu został wlasciwie do teraz 🙂
Czuliśmy się z mezem tak jak mówisz, że to nie na nasze sily, dlatego wlasciwie po kilku latach dopiero zdecydowalismy się na drugie
Teraz jak mam porównanie to nie możemy się nadziwić, że dziecko może płakać tylko jak jest glodne, ma mokro lub ewentualnie coś boli. Na razie az boimy się cieszyć, zeby sie nie odmieniło malej 😂
To co mogę doradzić, to duzo obsrrwowac i szukac przyczyny, mi nikt nie podpowiedział, żaden lekarz, ze to moze byc refluks. A maly w dzin potrafil spac tylko na spacerach, a w domu to drzemki max 45 minut w bujaczku z szumisiem i w tuliku.
Oczywiście są jeszcze teorie o 4 trymestrze, w które jak najbardziej wierzę, u nas mam wrażenie, że nałożyło się kilka kwestii, ale pocieszę Cię, ze to mija. Zaraz zaczną się pierwsze świadome usmiechy, które dają silę 😊joana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kotka, gratuluję.
A nam odpadł pępek 💪
Joana, ja tak chodzę z odbijaniem nawet ok 10min. Zwykle odbije szybko ale potrafi też trochę później. A jak nie odbije to kładę ja i tak na boku podczas spania. Ogólnie ona na tym odbiciu na ramieniu zawsze zasypia.joana, Zabka_89 lubią tę wiadomość
-
Audrey mi też ciągle zimno. W szpitalu było ok a wróciłam do domu i najchętniej siedziałabym pod kilkoma kocami. I weź tu cycki wietrz jak tak zimno!;P
P.s. dziewczyny kiedy mogę obciąć pazurki małej? Nie wiem czy czekać do jutra na polozna i dopiero spytać czy mogę obciac już dziś? -
Chmurka mi położna powiedziała ze po 3 tyg ale jeszcze nie się odważyłam 🤦♀️