!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas od kilku dni wzdęcia i gazy położna mówi że może być to tak zwana dyschezja najgorsze jest że trwa to cały dzień z przerwami 2 minuty płaczu wykręcania i na przykład pół godziny przerwy nie wiem za bardzo jak jej pomóc a nie chcę podawać żadnych leków
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Chmurka, ale śliczną Czarnulka 🥰🤩
Co do paznokci to Chmurka zaczekaj chwilkę, dzieci mają miękkie pazurki i się im łamią te pierwsze. Moja miała na wyjściu że szpitala jakby do malowania a teraz już się połamały. Ale następne to trzeba będzie obciąć.
W ogóle powiedzcie mi, u nas na wyjściu że szpitala żółtaczka była 10. Położna mówi że już znika. Ale patrząc na wasze dzieciole blade to moja jest po prostu pomarańczowa do waszych 🙈 i tak myślę czy to normalne. -
Chmurka ja PIERWSZE co ztobilam w domu jak wrocilam zeszpitala to obcielam Szymonowi paznokcie bo urodzil sie z bardzo dlugimi i byl caly podrapany.
Audrey zoltaczka 10to sporo wiec i kolor jeszcze ma(sporo na kolorek cialka bo zdrowotnie jest ok, moj ma 11,9tak wolno schodzi..).
Co do dyschezji to moj to ma na miliard procebt. On ciaglr steka na kupe a nie robi.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
No położna mówi że zdrowotnie jest ok właśnie. Mówi że żółtaczka schodzi od dołu a nóżki już ma normalne, ale ta buźka to jak po solarium 🙈
Jak piszecie o tych problemach z brzuszkiem to aż się boję bo nas pewnie też to czeka. A powiedzcie, skąd wiecie że to to? W sensie, brak kupki, bączków, twardy brzuszek? No i przede wszystkim jak sobie z tym radzić?
Wiem że termoforek , masaże brzuszka, rozciąganie kolan do brzuszka, no a potem środki takie jak np espumisan, czy te czopki o których wspominaliscie. -
Audrey u nas pojawilo sie pare dni temu a mlody ma jakies 16dni. Prezy sie,robi sie caly czarwony,podkurcza nozki,steka i poplakuje.wisac,ze chcial by zrobic kupke lub puscic baczka. I denerwuje sie tak poki mu sie nie uda. Najchetniej wtedy wola o piers ale nie ssie zeby sie napic tylko tak jak smoczka,albo lize,odrywa sie. No wisac taki niepokoj a nawet bol. Ja wtedy masuje brzunia jak ruch zegarka i odpalam suszarke na brzunia.do tego podkurczam mu nozki ale na to sie denerwuje. No nic sie nie poradzi. Jesli to kolka czy dyschezja to choc bym chciala pomoc to nie ma leku. Sa tylko metody,ktore moga wspomoc. Ja w rurki windi nie wierze.albo inaczej-nie bede wsadzac w delikatna pupeczke rurek ani czopkow. To moje zdanie. Probiotyk to tylko speawdzony i przebadany np.biogaia(musze kupic) . Trzeba przetrwac. Duzo ciepelka i cierpluwosci.noszenia na rekach lub w chuscie. pamietam,ze starszy jakos po miesiacu zycia czy dwoch mial sie juz lepiej z tym. Po prostu miesnie i jelitka musza dojrsec.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Kuzynka u starszego syna miala mega kolki. Ale to takie,se plakala razem z nim bo on plakal,wrecz zanosil sie placzem po4-5godzin.ona wyeliminowala z diety wszystko.zyla prawie na wodzie. A to i tak nic nie dalo. Wraz z 3miesiacem zycia wszystko minelo.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Chmurka jak sliczna czarnulka 🤩
Audrey przy takim pomiarze to bedzie pmaranczowa. Pilnuj tylko przyrostow i zeby wybudzala sie na karmienie. Nas wypuscili ze szpitala z 10 a po 3 dniach znow bylo 14,5.
U mnie identycznie jak u Pap z brzuszkiem i te same metody plus u mnie zamiast suszarki termoforek z pestek wisni.
Paznocie obcinalam od razu po powrocie ze szpitala. Jak pisze Chmurka po 3 tyg to mialby ogromne rany na buzi, bo mial tak dlugie paznokcie.
Natalii dziekuje za te slowa 😘 podniosły na duchu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2020, 15:13
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Kotka gratulacje!! ❤️
To co, jesteśmy już, wszystkie rozpakowane?Otwieramy Piccolo? 😁
Ancys piękny synuś, wydaje mi się, że podobny do ciebie
Chmurka ale słodkości.. i te włoski.. 😍
Dziewczyny u nas brzuszkowo jest tak samo jak.u Was, aż płakać się chce, jak mała się prężywczoraj nie bylo kupki, dzisiaj jeszcze też nie. Bączki jakieś idą, ale z wielkim trudem. Kilka razy podawaliśmy Espumisan ale jakoś nie bardzo widzę różnicę.. 🤷
Dzisiaj mamy dzień cycozy jak to joana nazywa.. 😉 półgodzinne drzemki i znowu cyc. Chwilę temu usnęła, ululana w wózku.. ciekawe ile pospi, bo sen chyba też potrzebny.. procz cyca 😅ancys85 lubi tę wiadomość
-
U nas chyba jest ta dyschezja właśnie bo płacze chwile ale da się go uspokoić. Czopki których używam są homeopatyczne bardziej rozluźniające niż rozwalnkajace, bo u nas z zatwardzeniem nie ma problemu. Gazy już idę ale poprzedzone niestety płaczem. Wczoraj ile tylko mogłam kładłam go na brzuszku i jelita ładnie ruszyły. Rurki windii pożyczyła mi koleżanka ale położna odradziła , bo twierdzi ze to już ostateczność i przez te rurki jelita się rozleniwia i bez tego mogą nie ruszyć. Czopki będę aplikować jeszcze 2 dni. Jak bez nich będzie gorzej to dam mu espumisan.
A jeśli chodzi o paznokcie to faktycznie Julson mega siebie drapał i mnie przy okazji ale te paznokietki same mu się urywały do tej pory. Póki co obcięłam mu u jednej ręki na śpiocha 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2020, 14:21
-
Joana, jak dotąd Mała przybiera, je, śpi na ogół 3-4h, dlatego położna się nie martwi,mówi że będzie ok. Przyjedzie teraz w piątek na pomiary, czekam z niecierpliwością. Powiem wam że dobrze że nie kupowałam wagi bo bym chyba parę razy dziennie ważyła i schizowała 🙈🤦♀️
Czy któraś używa muszli laktacyjnych? Ja właśnie dzisiaj dostałam i myślę czy wyglądam w nich jak robocop 🤣🙊 i czy można w nich karmić w ogóle?
joana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas dzis byla polozna. Mala przybrała od środy 120 g, ponoc to ok. Poki co tylko 2 razy ja dokarmilam w pierwszych dniach, a tak jest tylko kp.
Syn mial nietolerancję laktozy i polozna po wywiadzie stwierdzila, ze mala moze tez bedzie miec, bo obciążony wywiad i zebym odstawila nabial. Dziwne to dla mnie, no na razie nic jej sie nie dzieje, wiec nie wiem, czy jest sens. A i tak w domu wszyscy pijemy mleko bez laktozy.
Kazala tez podawać probiotyk Coloflor Cesario, bo byla cesarka. Syn tez na początku to dostal, pozniej przeszlam na Biogaję i teraz nie wiem, co Wy dajecie? Nie wiem czy cos ogole podawać, czy ten Coloflor czy Biogaja?
No i powiedziała, że jak tylko zacznie się prężenie i kolki to dac Delicol, bo tez moze miec kolki jak starszy brat.
Nie wiem, co o tym myśleć -
Kotka, gratulacje!
Śliczne macie maluchy!
Ja obcinałam paznokcie, jak tylko wróciłam ze szpitala. Po dwóch tygodniach było kolejne cięcie. Ale już nie mam takiego stracha, jak przy pierwszym dziecku, bo wtedy musiałam mamę wołać do pomocy
Kokon też mamy, bardzo się przydaje. Przy starszaku został zarekwirowany przez kota i tyle go używaliśmy...
U nas jutro będzie położna, to zapytam czy jest w stanie określić czy są jakieś problemy brzuszkowe i co mogę zaradzić. Na razie czytając Wasze opisy, to chyba nie jest u nas źle, ale wiadomo, że jeszcze może coś przyjść.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny. Ja wlasnie nie wiem, co z tym probiotykiem, bo poki co malutka nie ma problemow z brzuszkiem.
Albo robi kupę podczas karmienia i jest ok, albo chwilkę postęka i jest.
Nie wiem, czy podawac od razu, zeby jednak kolonizować innymi bakteriami ta florę, czy na razie odpuścić. Boję się, zeby jej nie zaszkodziły, ale nawet nie wiem, czy mogą w sumie. -
Domi a co Nikosiowi się działo zanim zaczęłaś podawać biogaje? Tez się zastanawiam czy nie pójść w probiotyki a nie espumisan. Czopki może i działają ale nie do końca. Właśnie przed chwila zakończył się koncert ... tak płakał ze aż się zanosił. Kupę zrobił przy cycu ale później dalej był płacz ... No to poszedł drugi cyc. biedne maleństwo