X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, śliczne te sukieneczki i komplecik 🥰

Leila, współczuję że odmawiają wam chrztu. U nas się mówi że dziecku się nie odmawia bycia chrzestnym. Ale ja też mam problem bo chciałam na chrzestnego mojego brata, który sam teraz robi w sobotę chrzciny na które nas nie zaprosił (i tak bym nie szła z małym dzieckiem ale liczy się chce no nie?), drugi brat pytał czy idę a ha mówię że nie bo mała ma dopiero 2 tygodnie, i że w ogóle nikt nie zadzwonił nawet zaprosić. To potem ten brat na massengerze do mnie z wiadomością "hej, wpadacie 3.10 na chrzciny do Szymka?".🤦‍♀️ Także ten, fajne to zaproszenie, już nawet nie wspomnę że mają do mnie kilometr żeby podejść. Zresztą na swoim rodzenstwie zawsze się przyjadę. Od męża każdy dzwoni czy mogą wpaść zobaczyć mała na 30min, albo dzwonią pytać jak się czujemy, czy czegoś nie potrzebujemy, a z mojej strony nawet nikt nie zawitał ani nie zadzwonił (mam 4 braci, dwóch tutaj na miejscu). Jest mi trochę przykro😔😡

Dziewczyny, jak to jest z wyproznianiem, co ile powinny być kupki? Siku jest bardzo często u nas i dużo. Ale wczoraj kupa duża była wieczorem dopiero a potem dzisiaj rano też wieksza, w nocy nic mimo zmiany pieluchy kilka razy. To już ten czas że nie będzie kupy co pieluche?🤔

I na te brzuszkowe problemy - bączki i kupa, to jakie macie patenty? Leżenie na brzuchu, noszenie na leniwa, masaż brzuszka, rozciąganie nóżek do brzuszka, co jeszcze? Chcę się doedukować na czas😅
    Bo potem zostaje już farmakologia, espumisan, czopki. Zamówiłam ten probiotyk z biogai co polecałyście-można spokojnie podawać w wieku 2 tygodni?🤔

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey ja dodam jeszcze szumisia i termoforek z pestek wiśni.. i duzo cierpliwosci i jeszcze wiecej tulenia. U nas pomaga tez kladzenie na nas na brzuszku, w sensie brzuszek do brzuszka.. i tak do tulimy, szeptamy do uszka albo śpiewamy itp..
    Ogolnie to wszystko stosuje co mozna.. ale moim zdaniem to jest tylko łagodzenie, bo kolki to tako stan ze trzeba go zwyczajnie przetrwac.

A i jeszcze temat wyproznien.. u nas jest roznie.. czasem kup az 8-10 nadal a czasem jak od wczoraj do teraz moze 3..
    Kroko tez wkurzylabym sie..

Leila przykra sytuacja 😔 to samo Audrey..
    Ale jak to sie mowi.. z rodzina najlepiej na zdjęciu..

U nas dobra noc, ale za to dramaty kolkowe od rana.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 12:12

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rodziną najlepiej na zdjęciu - święte słowa. Kolejny kandydat na chrzestnego, okazało się, że nie ma bierzmowania 🤦 ale teoretycznie się zgodził i jeśli uda mu się eksternistycznie zrobić bierzmowanie w 2 miesiące to super (bardzo wątpię..). W innym przypadku bierzemy naszego przyjaciela, który na bank nam nie odmówi i ucieszy się z wyróżnienia (aż zaczynam żałować, że nie zrobiliśmy tak od razu)

Apropo kupki - u nas ostatnio była z soboty na niedzielę. Aż do teraz. Dzwoniłam już do położnej o poradę co i jak, co robić - kazała póki co dać małej spokój i masować brzuszek. Jakieś pół godziny po tym telefonie, uwalila tak, że brakło pampersa - trzeba było się myć i przebierać 😅

Audrey no zaproszenie na chrzciny faktycznie ekstra.. 😅 mnie kiedyś poproszono przez Messengera o zostanie chrzestną (nie żeby coś, no ale.. 😅) oczywiście nie odmówiłam, bo też jestem zdania, że dziecku się nie odmawia.

Kroko cudowne te sukieneczki ❤️

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście z chrzestnymi nie ma problemu, jedynie obawiam się o termin chrzcin zeby zgrać matkę i ojca , bo oboje są za granica. No i siostra jest po rozwodzie ale miała tylko ślub cywilny wiec wg kościoła jakby panna 😁
    Dziewczyny które karmią wyłącznie piersią: dajecie smoczek dziecku? Mój to ma taki odruch ssania ze bez smoczka to cycki albo jego palce by do końca odmokly. Nie zawsze chce smoczek ale jak już łapie to tak szeroko buzie otwiera ze ciumcia nawet tarczkę 🤦‍♀️ Dlatego zamówiłam bibsy bo one maja ta tarczkę większa. Dzisiaj zauważyłam tez ze gorzej chwyta brodawkę mimo ze od paru dni ładnie nam się udaje karmić bez nakładki to dziś nagle jakis regres i zastanawiam się czy to nie przez smoczek...

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to jest z tą opieka? Szukam w necie i nie mogę znaleźć. Miałam CC, i mój mąż ma możliwość wziąć na mnie opiekę. Czy wtedy musimy siedzieć w domu i nie mogę nigdzie wyjść? Jak to jest?

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, moja tak szeroko rozdziawia pyszczek, dokładnie jak opisujesz😅🙈 od początku miała taki odruch ssania że szok. Dlatego położna powiedziała aby nie zrobić sobie z cycka smoczka. U nas nakładki raz ok, raz czyste zło. Ale my się dokarmiamy 🤔

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelein, ja wiadomo siedzę w domu, mąż trochę w domu trochę objeżdża. Oni tego nie sprawdzają.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, A brałaś bibs okrągły czy supreme ten motylek?

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Pogoda, A brałaś bibs okrągły czy supreme ten motylek?

Wzięłam okrągły bo z lovi mamy taki malutki i ten plastik ciumka i łyka powietrze takie mam wrażenie. Bibsy powinny mi przyjść jutro

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam z lovi właśnie ten mały uspokajający i też jak czasem otworzy buzię to normalnie plastik zasysa. Mówię że jest za łapczywa 😅

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z kupką przeboje bo byla w nocy jedna duza i kuniec. Teraz caly czas steka na kupke... od2h leze z malym w sypialni bo zrobik sobie wlasnie ze mnie smoczek..
    Ciunza byla ciezka a teraz to z noworodziem tez za lekko nie jest ale...jeatem szczesliwa,ze go mam..2lata staran 🥰

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest bardzo dużo kupek w ciągu dnia, chociaż i tak już ilość się zmniejszyła na rzecz większej kupki zamiast pojedynczego kleksa.
    I mały nauczył się reagować płaczem na mokrą pieluchę. Więc teraz już wiem, że jak zaczyna płakać, to w pierwszej kolejności zajrzeć do pieluchy, nawet jak 3 minuty temu była zmieniana albo odbić.
    Czy ta pozycja na leniwca też jest dobra do odbijania? Ja mam wrażenie, że kompletnie nie umiem układać dziecka na leniwca, czuję się niepewnie :(

Miała dzisiaj wpaść położna. No i dupa. "Alert koronawirusowy" u jej córki w szkole...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre, nigdy tak nie odbijałam, zawsze na ramieniu bo z reguły po odbiciu na ramieniu od razu zasypia. Pewnie gdybym odbiła na leniwa to przy próbie obrócenia jej na pewno by się obudziła 🤦‍♀️

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre ja tez mam wrażenie ze zle małego nosze w tej pozycji tym bardziej ze wcale mu sie ona nie podoba...

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda ja daję smoczek.

U nas w mieście w tamtym tygodniu w dwóch przedszkolach i w dwóch szkołach był alert bombowy bo jakiś idiota wysłał maile że są u nich bomby.
    No i dzisiaj takiego maila dostało przedszkole moich córek, pani dzwoniła żeby odebrać dzieci.
    Ciocia od razu po nie pobiegła, wszystkie dzieci już były na zewnątrz, a najmłodsza grupa właśnie wychodziła, pani wynosiła moją Łucję na rękach zaryczaną, bo najmłodsze dzieci akurat spały więc panie musiały je szybko budzić, ubierać i wynosić.

• erre Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, ja prdl, nogi z tyłka bym wyrwała za takie żarty :/ Czym te biedne dzieci zawiniły :(

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica super sukienusie 😀
    Moja gwiazda byłaby zachwycona, tiul i perełki = księżniczka, więc podsumowując będą dwie księżniczki na chrzcinach Maksia 😊
    Tak w ogóle to uświadomiłam sobie, że muszę mojej córci też coś fajnego wyszukać na chrzciny, toż to w końcu starsza siostra- ważna funkcja 😁

Z tymi bombami to masakra 😱😱

Parę miesięcy temu taka wiadomość została wysłana do urzędu w Bytomiu bodajże, najlepsze jest to, że urzędnicy e-maila przeczytali po trzech tygodniach 🤦‍♀️🤣

• Audrey Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys, to mieli niezły zapłon 🙈💩

A ja w sumie nie wiem kiedy chrzciny robić. Myślałem wstępnie o końcu listopada/początku grudnia 🤔

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjaciel mojego męża zaprosił nas na swój ślub po wieczorze kawalerskim 🤦‍♀️ więc co dla niektórych są rzeczy ważne i ważniejsze.

Mój synuś jest antysmoczkowy 🙉
    Osobiście nie uważam smoczka za coś złego i zawsze mam w pogotowiu, nawet kilka razy udało się podać 🙈
    Na wczorajszym badaniu usg brzuszka Pani doktor to potwierdziła, choć niewprost; żołądek dziecka jest wielkości jego piąstki i mimo, że cały czas chce ssać to głodne nie jest. Ponadto napięcie dolnego zwieracza przełyku jest obniżone stąd te częste ulewania, po 3 miesiącu na szczęście następuje poprawa 😁

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko biedna Łucja :( co za idioci wpadają na takie pomysły.. niby rejestracja numerów miala zapobiegać takim sytuacja, nie wpadli na to, że jeszcze są maile.. 🤦 no debile!

Ja podaję smoczek, ale widzę, że Amela już coraz mniej ,,go chce" więc nie cisnę na siłę.. ale owszem, jest w użytku 😉

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
‹‹ 1085 1086 1087 1088 1089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ