!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPogoda u mnie kolki są zwykle wieczorami, czasem w dzień jest problem, ale właśnie dajemy te żywe kultury bakterii w Biogai i niedługo potem jest kupa więc fajnie rozluźnia brzuszek. Espumisan mam zamiar podawać jak już nie będzie wyjścia, co jeszcze po tej Biogai właśnie się nie zdarzyło
-
nick nieaktualny
-
pap86 wrote:Audrey u nas pojawilo sie pare dni temu a mlody ma jakies 16dni. Prezy sie,robi sie caly czarwony,podkurcza nozki,steka i poplakuje.wisac,ze chcial by zrobic kupke lub puscic baczka. I denerwuje sie tak poki mu sie nie uda. Najchetniej wtedy wola o piers ale nie ssie zeby sie napic tylko tak jak smoczka,albo lize,odrywa sie. No wisac taki niepokoj a nawet bol. Ja wtedy masuje brzunia jak ruch zegarka i odpalam suszarke na brzunia.do tego podkurczam mu nozki ale na to sie denerwuje. No nic sie nie poradzi. Jesli to kolka czy dyschezja to choc bym chciala pomoc to nie ma leku. Sa tylko metody,ktore moga wspomoc. Ja w rurki windi nie wierze.albo inaczej-nie bede wsadzac w delikatna pupeczke rurek ani czopkow. To moje zdanie. Probiotyk to tylko speawdzony i przebadany np.biogaia(musze kupic) . Trzeba przetrwac. Duzo ciepelka i cierpluwosci.noszenia na rekach lub w chuscie. pamietam,ze starszy jakos po miesiacu zycia czy dwoch mial sie juz lepiej z tym. Po prostu miesnie i jelitka musza dojrsec.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2020, 18:23
-
nick nieaktualnyDziewczyny, wykończę się. Ta ósemka tak strasznie mnie boli... nie mam już siły. Cały czas jadę na tabletkach przeciwbólowych, ale mogę brać tak małe ilości, że prawie nie pomagają. Jeszcze dzisiaj zapisałam się do jedynego dentysty, który jako jedyny zgodził się mnie przyjąć i wizyta na 10.10. Przecież ja do tej pory to umrę z bólu...
-
Moja też najpierw strasznie ulała, potem ja położyłam, jak już chciała to podałam cycka ale pluła nim, wyginała się i tak jak mówicie zrobiła całą pieluche kupy i się uspokoiła. Ale jak tak się spinała to aż serce pękało.
Wcześniej też potrafiła tak postękać ale od razu wtedy bączki szły a teraz to widać było że się pręży i meczu 😩 biedne te dzieci 😩
Zapytam położnej o ten probiotyk, tylko ona będzie dopiero w piątek 🤔 -
Tak produkujecie że ciężko Was nadrobić.
Nie wszystko pamiętam ale:
Ja odbijam po kp w dzień, nie zawsze mu się odbije ale unoszę. W nocy jednak mi się nie chce więc nie robię tego.
U nas dzisiaj nie przespana noc, raczej też przez brzuszek, bo jęczał, stękał i puszczał bąki na zmianę.
Ja podaję codziennie probiotyk razem z witaminą d, z zalecenia położnej. Dziewczynom też podaję. Aktualnie acidolac, następny mam kupiony biogaia, ogólnie staram się zmieniać probiotyk i nie podawać cały czas tego samego.
Cdn. -
Audrey ja używam muszli laktacyjnych, chodzę w nich cały dzień i daleko w tyle mam to czy wyglądam w nich jak robocop.
Z prawym zeżartym sutkiem nie dała bym rady bez nich.
Nie pamiętam która z Was pisała że dwie osoby odmówiły bycia chrzestnym ojcem, bardzo mnie to zdziwiło i nie spotkałam się dotąd z czymś takim.
Ja dzisiaj kupiłam Maksowi ubranko do chrztu dziewczynom rajtuzki i sweterki. Babcia (moja mama) kupiła im w tamtym tygodniu piękne sukienki (takie same) na chrzciny braciszka.
Piszecie że dzieci Wam się popsuły. Kurka u mnie to samo. -
Byla polozna i hurra! Szymis wazy 3890 i przez tydzien przybeal 340gram na piersi (dostal doslownie 3razy przez ten tydzien mm po 60ml). Polozna zachwycona bo mowila,ze jasac do nad chciala zeby mlody mial choc 3700 a on 3890
powiedzuala,ze w skali oceny wizualnej zazolcebia(ma swoja nazwe ale nie pamietam( to dala by nam juz tylko 2 na 5 i powiedziala,ze zdecydowsnie wyglada Szymis lepiej niz te jego sobore 11,9 bilirubiny. Kolejna wizyta za tydzien. No naprawde fajna mloda babeczka mi sie trafila. No az musze jej czekolade na koniec kupic. Ma nowa wiedze, jest za kp, no fajna
Krokodylica lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
pap86 wrote:Byla polozna i hurra! Szymis wazy 3890 i przez tydzien przybeal 340gram na piersi (dostal doslownie 3razy przez ten tydzien mm po 60ml). Polozna zachwycona bo mowila,ze jadac do nas chciala zeby mlody mial choc 3700 a on 3890
powiedzuala,ze w skali oceny wizualnej zazolcenia(ma swoja nazwe ale nie pamietam( to dala by nam juz tylko 2 na 5 i powiedziala,ze zdecydowsnie wyglada Szymis lepiej niz te jego sobotnie 11,9 bilirubiny. Kolejna wizyta za tydzien. No naprawde fajna mloda babeczka mi sie trafila. No az musze jej czekolade na koniec kupic. Ma nowa wiedze, jest za kp, no fajna
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Kroko ta sytuacja z chrzestnym niestety u mnie
też się nie spotkałam, sama nigdy bym nie odmówiła 🤷
Ja już też mam wybrane ubranko do chrztubędzie szyte, od takiej pani z FB, więc jeszcze nie zamawiam bo mam 2 miesiące 🙈 nawet tort mam wybrany i złożoną rezerwacje 😅
My też podajemy acidolac. Jak już jesteśmy przy tych kropelkach.. podajecie to bezpośrednio do buźki, czy może na brodawkę? Jeśli bezpośrednio to w jaki sposób? Przypominam, że ja to ta, która panicznie boi się zakrztuszen 😅🙈 -
Leila ja do Acidolacu jestem cwana, bo korzystam z łyżeczki od boboticu. I wtedy daje bezpośrednio do buzi ale tak zeby splynelo dzidzi po wewnetrznej sciance policzka a nie ze wlewam tak wprost do gardla.
Polozna radzila gdybym nie miala tej lyzeczki zeby dawac na sutek.
Pap gratki za wage 😊Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualny
-
Leeila26 wrote:Kroko ta sytuacja z chrzestnym niestety u mnie
też się nie spotkałam, sama nigdy bym nie odmówiła 🤷
Ja już też mam wybrane ubranko do chrztubędzie szyte, od takiej pani z FB, więc jeszcze nie zamawiam bo mam 2 miesiące 🙈 nawet tort mam wybrany i złożoną rezerwacje 😅
My też podajemy acidolac. Jak już jesteśmy przy tych kropelkach.. podajecie to bezpośrednio do buźki, czy może na brodawkę? Jeśli bezpośrednio to w jaki sposób? Przypominam, że ja to ta, która panicznie boi się zakrztuszen 😅🙈
Leeila ja już wszystko kupuję i zamawiam bo robimy chrzciny 17 października więc w sumie niedługo.
Jakoś osobiście nie podobają mi się te malutkie garnitury, to taki mi się dzieciak wydaje w tym "stary maleńki" i chciałam jasne ubranko. Kupiłam taki komplecik:
Plus taka kurteczka do tego:
Jeśli chodzi o witaminy to podaję prosto do buzi, polecam takie malutkie gumowe łyżeczki, dajesz kropelki i do buźki, jak coś wypluje to zgarniesz z powrotem. Bardzo wygodny sposób.
ancys85, Leeila26, joana lubią tę wiadomość
-
Krokodylica jeszcze sukienki dziewczyn pokaż 😁
Jak byłam w ciąży to kupiłam komplet w H&M z myślą o chrzcinach: body z wszyta kamizelka i spodenki, też garnitur wydaje mi się mało wygodny dla takiego maluszka, co innego na roczek.
p.s. Identyczny Komplecik tylko w niebieskich kolorach miałam dla syna na roczek 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 08:43
-
Kroko uroczy ten komplecik.. ❤️ My będziemy chrzcić 29 listopada, ale też już ogarniam temat, żeby nie zostawiać wszystkiego na ostatni moment.
Myślałam właśnie o łyżeczce i chyba muszę się w taka zaopatrzyć, bo tych pompek i zakraplaczy to się bojeJakoś nie mam zaufania..
Amelka śpi gdzieś od 40 min i już zaczyna się stękanie, kręcenie, wywracanie oczami i bączki. Chyba brzuszek się odzywa i kolejny dzień wyzwań przed namiZamówiłam termofor z pestek wiśni i gwizdki windi, któraś z Was pisała, że w nie nie wierzy.. ale jednak chciałabym mieć i przekonać się czy przyniosą małej jakaś ulgę, bo sporo osób też je chwali. Nie wiem czy to kolki, bo przy kolkach to dzieci raczej płaczą.. moja nie płacze, tylko stęka i wierci się podczas snu 🤷
-
U nas od wczoraj popołudnia alarm ... na szczęście udało mu się po kąpieli przespać 2h to ja razem z nim bo już na oczy nie widziałam. W nocy się wiercił wiec wzięłam go do nas do łóżka i dawałam cyca na leżąco kiedy chciał. O dziwo ładnie łapał te moje nieszczęsne brodawki. Nad ranem standardowo płacz i po pół godziny meeeeega kupa i baki. Chwile był spokojny to znów zaczął się złościć i dostał właśnie 2 cyca w przeciągu niespełna godziny. Podałam mu przed cycem espumisan ... mamy teleporade o 15.30 bo nie chce go na własna rękę faszerować . Teraz ratuje się tym co mam
-
Leeila ja pisalam o ryrkach,ze moim zdaniem to krzywsa dla dziecka.rozmawialam tez z polozna na ten temat to powiedziala,ze to moze rozleniwiac jelita,ze jej zdaniem lepiej klasc na brzuszek i nosic w pizycji leniwca zeby samoczynnie brzuszek sie masowal i jelitka oddawaly gazy. Ze wzgledu na wiek Szymisia nie kazala jeszxde podawac espumisanu bo on od 28dnia zycia. Moj dzidzius w nocy spi pieknie (budzi sie tylko na cycusia) ale w dzien to dramat. Steka, kreci sie ciagle,bujam w wozku od 40min a on przysypia na 3min a potem znowu steka na kupe i piardki. Wesolo mam..Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
ancys85 wrote:Krokodylica jeszcze sukienki dziewczyn pokaż 😁
Jak byłam w ciąży to kupiłam komplet w H&M z myślą o chrzcinach: body z wszyta kamizelka i spodenki, też garnitur wydaje mi się mało wygodny dla takiego maluszka, co innego na roczek.
p.s. Identyczny Komplecik tylko w niebieskich kolorach miałam dla syna na roczek 😊
A proszę bardzo
I do tego takie blado różowe sweterki:
W ogóle kupiłam wczoraj ten strój dla Maksa plus bodziak pod spód, rajtuzki, skarpetki, kurteczka, sweterki dla dziewczyn, rajtuzki dla nich i 360zł nie moje 🙈
Teraz mam na tapecie zakup kurtek i butów zimowych dla dziewczyn, znowu mnie pociągnie po kieszeni. 🙈ancys85, Audrey, Leeila26 lubią tę wiadomość
-
Ancys współczuję kataru, u takiego malucha to masakra.
Ja dzisiaj zadzwonilam do ciotki zaprosić ją ba chrzciny i od razu uprzedzilam że jak ktoś się boi korona i nie przyjdzieto się nie obrazimy a ona do mnie że po co tak rozdmuchiwać tą imprezę (!!!) w tych ciężkich czasach, i że jesteśmy tak bliską rodziną że oni przyjdą (no łaskę mi robią, nie chcą niech nie przychodzą, ale mnie wkurzyła).