X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz to straszny egoista i jedynak. Ja soe juz przyzwyczailam ale wiem,ze na zbyt duzo mu pozwolilam po to zeby nie bylo kilkudniowych epizodow cichych dni itd.. juz mu oststnio wygarnelam,ze ciagle sie czepia jakichs bzdur,ze czegos tam nie zrobilam jakiejs pierdolyz nie odlozylam na miejsce czy cos ale chyba zapomina kto robi obiady, pranie i ogarnia dwoje dzieci nie spiac przy tym w nocy. Wtedy to poskutkowalo bo przestal sie czepiac ale teraz naprawde ma wy*ebane na mnie i zeby mnie odciazyc. Ewidentnie woli starszego zabrac gdzies a ja z malym niby mam sobie pospsc.szkoda,se wtedy szymiak akurat placze haha i nie da spac. No generalnie wlasnie tak jak erre napisalas-skoro nie mowie,ze ma cos zrobic to znaczy,ze daje rade. A ja potrzebuje troche odespsc.. albo jak chyba u kroko,ze w nocy podac butle i uspic a ja wtedy bym pospala pare h ciagiem..

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    A co jest u katwie? Coś z malutkim?
    Wykryto u niego guzek na plecach. Wstępne badania histo wskazały, że jest on złośliwy. W związku z tym mały miał rozpocząć leczenie onko.

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap to nie u mnie.
    Ja śpię z Młodym sama w osobnym pokoju żeby nie budził na darmo pozostałych a mój mąż śpi z dziewczynami.

Poprzednia noc była u nas beznadziejna, Maksa męczył brzuszek, a co go brzuszek wybudził to chciał do cyca więc tym sposobem karmiłam go nie wiem, 5, 6 razy?

Pap ja Ciebie rozumiem, u mnie przy drugim dziecku było jeszcze gorzej, bo mąż nie chciał drugiego dziecka a ja powiedziałam że córka nie będzie jedynakiem i on przy drugiej palcem nie kiwnął, potrafił mi powiedzieć wprost "chciałaś to masz", oj mało wtedy brakowało żebym się z nim rowiodła, nie zrobiłam tego chyba tylko dlatego że starsza córka by na tym ucierpiała, bo była bardzo za tatą. A wiadomo że rozstanie rodziców to dla małych dzieci trauma.
    A wtedy było tak że teoretycznie miałam męża a w praktyce byłam jak samotna matka, on serio drugiej córki nie dotknął palcem.

Mam nadzieję że teraz mu wstyd za to, bo wciąż mówi "jaka ta Łucja fajna" itd.

A teraz że ja też nie planowałam trzeciego to jest całkiem inaczej.
    Podejście męża zupełnie inne, w ogóle mam wrażenie że zakochany w synu, a i ja też nie mam najmniejszych oporów żeby mu go wręczyć i pójść się kąpać czy zdrzemnąć.
    Tyle tylko że mało się nim zajmuje z racji godzin pracy.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Wykryto u niego guzek na plecach. Wstępne badania histo wskazały, że jest on złośliwy. W związku z tym mały miał rozpocząć leczenie onko.
    Ona matko, koszmar. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Biedna dziewczyna, życie jej nie oszczędza :(
    Katwie, trzymam kciuki za Twojego synka. To mały wojownik, syn swojej mamy. Na pewno tak jak Ty jest silny i wygra z chorobą.

Pap, mój mąż też jest jedynakiem i też jak mu nie powiesz to się nie będzie wyrywał. Ale ja stwierdziłam, że mam wybór - albo teraz ciche dni, albo będę całe życie urobiona bo nigdy nie posprząta. On ucieka przed małą. Kiedyś mu to wygarnęłam, to mi powiedział, że on się jej boi bo nie wie o co ona płacze. Odpowiedziałam, że ja też nie wiem a muszę sobie radzić. Raz jak tak szły kłótnie za kłótnia to mi powiedział że się rozwiedzie ze mną. Zaczęłam się śmiać i powiedziałam żeby nie zapominał, że wiem ile zarabia, cała wypłata jest legalnie więc nic nie zatai przed sądem, u nas w kraju dzieci przyznają matce, więc niech pamięta, że dojadę go alimentami. Aaaa i żeby nie było. Nawet jak były ciche dni, to robiłam wyjątek i odzywałam się jak mała wstała, czyli nadal go budziłam, żeby zmienił pieluchę. Najpierw miałam tego nie robić, ale potem pomyślałam sobie, że czemu on ma dostać nagrodę w postaci nieprzerwanego snu za to że się pokłóciliśmy. I uwierz mi, po 2 miesiącach już jest duża poprawa. Nawet został sam z dwójką dzieci jak pojechałam dokładne ginekologa a dzisiaj powiedział że jeśli chcę zacząć ćwiczyć albo biegać to nie ma problemu, on będzie zostawał z dzieciakami jak będę wychodzić.

No właśnie, dziewczyny a jak u Was z wagą? Bo u mnie tragedia :/ po porodzie zeszło 7,5kg i reszta stoi jak zaklęta. Przy tym karmieniu piersią jestem jak odkurzacz. Mogę jeść ich jeść. A potem patrzę w lustro i mam wyrzuty sumienia że tyle zjadłam :/

age.png

age.png
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, u mnie waga prawie wróciła do wyjściowej, zostało 1,5kg. Ale to tylko wskazanie wagi, bo z wyglądu absolutnie nie jestem zadowolona i ciagle chodzę w ciążowych spodniach - tak bardzo wystaje mi brzuch. Dobrze pamietam ze Ty tez zmagasz sue z rozejściem mięśnia prostego brzucha? Jak Ci idzie? Widzisz jakaś poprawę?

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga wróciła do tej sprzed ciąży i stoi. Chciałabym jeszcze z kilka kg zrzucić do wagi ze ślubu zanim zaczęłam tyć i brać wszystkie leki do in vitro czyli od teraz jeszcze -8 🙈😂

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga tydzień temu pokazywała +7 kg do wagi sprzed ciąży... I brzuch bardzo wystaje:( czuje się mega źle ze sobą:/

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam -17 kg, w tej ciąży mało przytyłam i mega dużo zrzuciłam więc ja ze swojego wyglądu jestem zadowolona 🤪😁

Ounai lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia000 wrote:
    Ounai, u mnie waga prawie wróciła do wyjściowej, zostało 1,5kg. Ale to tylko wskazanie wagi, bo z wyglądu absolutnie nie jestem zadowolona i ciagle chodzę w ciążowych spodniach - tak bardzo wystaje mi brzuch. Dobrze pamietam ze Ty tez zmagasz sue z rozejściem mięśnia prostego brzucha? Jak Ci idzie? Widzisz jakaś poprawę?
    Tak, mam rozejscie mięśni ale nie mogłam się dogadać odnośnie terminu z fizjo i czekam na wizytę u innej. Trochę zaniedbałam ostatnio ćwiczenia i dopiero od paru dni wzięłam się ostro do pracy. Chyba jest drobniutka poprawa bo kręgosłup mnie troszeczkę mniej boli, ale nadal wsadzam bez problemu 3 palce. No jest kiepsko, a nie mogę ćwiczyć "normalnych" ćwiczeń dopóki tego nie zamknę, bo brzuch jest za słaby :(

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sprawdzacie rozejście tego mięśnia prostego brzucha?

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Tak, mam rozejscie mięśni ale nie mogłam się dogadać odnośnie terminu z fizjo i czekam na wizytę u innej. Trochę zaniedbałam ostatnio ćwiczenia i dopiero od paru dni wzięłam się ostro do pracy. Chyba jest drobniutka poprawa bo kręgosłup mnie troszeczkę mniej boli, ale nadal wsadzam bez problemu 3 palce. No jest kiepsko, a nie mogę ćwiczyć "normalnych" ćwiczeń dopóki tego nie zamknę, bo brzuch jest za słaby :(
    Tez czekam na wizytę u fizjo. Miałam mieć w zeszłym tygodniu kontrole, ale babka była chora i czekała na wynik testu, wiec nie wiem kiedy teraz sue uda bo u mnie w mieście tylko ona jedna. Ja ćwiczę id prawie 3 tygodni ale na razie nie widzę za bardzo różnicy. Z tym ze u mnie troche gorsza sytuacja bo rozejście aż na 5-6 palców i do tego jeszcze najprawdopodobniej przepuklina pępkowa :(

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, przy rozejściu mięśni brzuch układa się często w taki charakterystyczny stozek. Jak się to zauważy to warto to sprawdzić u fizjoterapeuty. Ja widziałam to jyz dawno ale zainteresowałam się tematem dopiero po tym porodzie, a na pewno miałam problem juz dużo wcześniej. Gdybym nie zaniedbała sprawy po pierwszej ciąży, to teraz pewnie by to duzo lepiej wyglądało. A tak mi powiedziała fizjo ze przy tak dużym rozejściu jak moje nie ma praktycznie szans żeby udalo się je zamknąć samymi ćwiczeniami, możemy jedynie troche poprawić sytuacje i jeśli będę chciała zamknąć je całkiem to tylko operacja 😔

Jak chcesz się dowiedzieć czegoś więcej, np jak samemu zmierzyć, to na tej stronie jest fajnie opisane:
    https://rmpb.pl/tematy/jak-sprawdzic-czy-mam-rmpb

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 10:41

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Asia;) z tego wynika że mam to rozejście ale nie umiem oceni. Jak duże;P w sensie robi mi się stożek ale za cholerę nie umiem wyczuć mięśni żeby ocenić ile palców ...;P no nic. Trzeba się udać do fizjoterapeuty

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w sobotę! ☺️

9615c8db1fe6.jpg

erre, Pogoda, Audrey, Asia000, Chmurka, edka85, Krokodylica, pap86, Dave87, joana, Zabka_89 lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila cudna kruszynka i fajny pomysł :)

Leeila26 lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila jaka cudna dziewczynka! Jaki słodki uśmiech! Jaka śliczna opaska! No cud miód;);)

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia000 wrote:
    Chmurka, przy rozejściu mięśni brzuch układa się często w taki charakterystyczny stozek. Jak się to zauważy to warto to sprawdzić u fizjoterapeuty. Ja widziałam to jyz dawno ale zainteresowałam się tematem dopiero po tym porodzie, a na pewno miałam problem juz dużo wcześniej. Gdybym nie zaniedbała sprawy po pierwszej ciąży, to teraz pewnie by to duzo lepiej wyglądało. A tak mi powiedziała fizjo ze przy tak dużym rozejściu jak moje nie ma praktycznie szans żeby udalo się je zamknąć samymi ćwiczeniami, możemy jedynie troche poprawić sytuacje i jeśli będę chciała zamknąć je całkiem to tylko operacja 😔

Jak chcesz się dowiedzieć czegoś więcej, np jak samemu zmierzyć, to na tej stronie jest fajnie opisane:
    https://rmpb.pl/tematy/jak-sprawdzic-czy-mam-rmpb
    Są dziewczyny które zamykały takie duże rozejscie ćwiczeniami, ale to naprawdę bardzo dużo roboty. Jak mam 4cm i też jestem winna sobie sama, że nie zamknęłam po pierwszej ciąży. Tylko nie wiem jaki to ma wpływ, ale u mnie jak stoję mięśnie się schodzą. Może dlatego, że bardzo mocno pilnuję poprawnej postawy (nawyk po ćwiczeniach na zamknięcie rozejścia po pierwszej ciąży) ale jak leżę i mięśnie nie pracują to jest dramat. Zobaczę co powie nowa fizjo. Teraz będę mieć o wiele lepiej bo nowa fizjo jest z mojego miasta a do tamtej miałam 40 min samochodem i musiał ze mną mąż jeździć bo dziecko jest tylko na piersi i nie chce pić z butelki.
    A jakie masz ćwiczenia zadane?

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Dzięki Asia;) z tego wynika że mam to rozejście ale nie umiem oceni. Jak duże;P w sensie robi mi się stożek ale za cholerę nie umiem wyczuć mięśni żeby ocenić ile palców ...;P no nic. Trzeba się udać do fizjoterapeuty
    https://youtu.be/DnZIdRlwME0

Ale najlepiej iść do fizjoterapeuty uroginekologicznego.

Leeila26 ekstra! Śliczna córeczka 😍 My też robimy co miesiąc zdjęcia, ale na fotelu z balonikami w kształcie cyfry :)

age.png

age.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też był przerażony wizją drugiego dziecka, ja pojęłam więc decyzję że bara bara w lipcu bo chcę kwietniowe baby 🤭😂 jeśli chodzi o trzecie cudo to ja chyba bardziej panikowałam niż on bo jak stwierdził "wychowaliśmy dwójkę to i następne wychowamy"🙊
    Przy każdym dziecku pomagał na równi ale z kolei w ogóle nie ogarnia starszych dzieci, w sensie że nie potrafi się z nimi zabawić czy wymyślić jakieś twórcze zajęcie 🙉🙈

Leeila ale opaska 😁 ja uwielbiałam stroić moją małą w takie cuda i zostało mi w sumie to do dziś.
    Amela urocza 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 15:42

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy dziewczyny 😉❤️ Opaska wieś tańczy i śpiewa 😂 ale dostałyśmy ją od babci, to czemu nie wykorzystać 😂

Tak w temacie - dzisiaj mówię do męża, żeby przewinął Amelke. Wymówka jest hitem - ja nie umiem zakładać jej tych większych pampersów.. 😂😂 przebiegła JA wyciągałam z torby od wózka mniejszego pampersa, bo jeszcze był 😉 Skoro tak lubisz ją przebierać to proszę ☺️ w ciągu pół godziny była już do przebrania cała razem z ubraniem.. 😂 Zgadnijcie kto przewijał i wyciągnął wnioski z tej historii ☺️

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ