X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z kupkami przy karmieniu mm ? Bo po kp Wiki co pieluchę miała kupkę a teraz jest jedna na 2-3 dni i to z wielkim wysiłkiem ( nie ma zatwardzenia) raczej jak zrobi to po pachy . Pije Bebilon pro futura i nie wiem czy mleko zmienić czy to u waszych dzieci też tak jest

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave87 wrote:
    Dziewczyny jak to jest z kupkami przy karmieniu mm ? Bo po kp Wiki co pieluchę miała kupkę a teraz jest jedna na 2-3 dni i to z wielkim wysiłkiem ( nie ma zatwardzenia) raczej jak zrobi to po pachy . Pije Bebilon pro futura i nie wiem czy mleko zmienić czy to u waszych dzieci też tak jest

Mój jest na tym samym mleku plus kp i u nas było tak samo. Też na początku kupa co pieluchę, potem co 2 - 3 dni a jak skończył 3 miesiące to kupa jest już codziennie. Praca jelit się uregulowała. Mleka nie zmieniałam, bo ładnie na nim rośnie. Według mnie wszystko jest ok.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave starsza była na mm, ale za nic w świecie nie pamiętam jak to było.

U nas teraz dość ciężko, bo Młody zrobił się nieodkładalny plus w dzień niewiele śpi. Noce też do d*py bo dużo razy je. Jak czytam że Wasze dzieci przesypiają całą noc to się zastanawiam czy jaja sobie robicie z poważnych ludzi :P czy z nami jest coś nie tak. :P

ancys85 lubi tę wiadomość

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko na pocieszenie Ci powiem, ze moje dziecko tez prawie w ogóle nie śpi w dzień a w nocy budzi się co 2 h :) ale bar ma pod nosem, wiec gdybym miała się budzić na samo karmienie to luzik... gorzej ze poza karmieniem są jakieś akcje brzuszkowe czy nie wiadomo co, ale macha rączkami i nóżkami i zdarza się ze popłakuje. Najwiecej co przespał to 4 godziny po pokąpielowym cycu

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda u mnie identyko.
    Brzuch go wybudza a jak już się wybudzi to chce do cyca.
    Nie wiem ile razy w nocy go karmię bo padam na ryj i tracę rachubę.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko u mnie jak jest dobrse to w nocy karmie co 2h. Jak jest gorzej to w hugo razy.. i pewnie ma to cos wspolnego z brzuniem.
    Dzis chyba bedzie ta gorszs noc bo juz sie meczymy ponad 2h zeby go uspic 😑😏😒🙄 bo chciak by spac i poplakuje na spanie ale macha raczkami co jakis czas i niby maz buja wozkiem a on co chwike sie wybudza..
    A dzis nie chce miec slabej nocki bo jutro mamy intensywne przedpoludnie bo na 9cos jedziemy do laryngologa z naczyniakiem i wedzidelkiem a zaraz pozniej na 11:25do ortopedy a to wszystko w Wawie wiec korki...a ja z malym autem po calej Wawie :/ wiec jak sie nie wyspie bardziej niz zwykle to bedzie slabo.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap nasi synowie to chyba bliźniaki, serio 😅 tez mieliśmy problem z uśpieniem go po kąpieli. Pomijam fakt, ze dziś w ogóle był ten słabszy dzień u niego. Myślałam ze to baki, wiec użyliśmy windii a tu nic nie poszło 🤷🏼‍♀️ Chociaż tyle dobrze, ze kąpiel przebiegła spokojnie.
    Kroko ja chętnie bym się ratowała cycem, tylko ze jak go brzuch boli to albo jest walka przy cycu albo płacz zaraz po ...
    Pomodlę się zeby dzieci tej nocy były dla nas łaskawe :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prezentow to jeszcze za czasów synka u nas sie sprawdziła żyrafa Sophie i chyba dla Tosi tez zamówię ;)
    Poza tym to sama nie wiem :P Tez duzo mamy po starszaku, więc chętnie poczytam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 21:07

• Ounai Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave87 wrote:
    Nie powinno tak być. Przy mm powinno być więcej kup niż przy KP

Chmurka, dzięki za przypomnienie o gryzakach. Ciekawe który lepszy, ten grzybek czy żyrafka Sophie

age.png

age.png
  • Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2020, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż już też zakupił na swieta zabawki na 6 grudnia z Fisher prise łosia zabawkę edukacyjna a na święta z serii leniwca. Ten leniwiec ponoć super zabawka bo klaszczę i śpiewa i wszystko po polsku i uczy kolorów itp i powiem wam że mąż miał taką radochę jak kupował myslalam ze padnę se śmiechu co to bedzie w następnych latach hehe.
    Mój Mikolaj ma juz 3 miesiące i ważyliśmy go dziś i normalnie wazy juz 7,5kg tak mi rosnie ze chyba wszystkich ubranek na 68 nie założymy a sporo po kupowałam a jakie wy ubranka zakładacie? Joana coś wspominała ze jej synek też duży nosi jeszcze 68? Jak ubieracie na spacer? Już taki kombinezon zimowy czy jeszxze taki polarowy? U nas dziś było 8 stopni i mialam dylemat nie jestem za przegrzewaniem no ale też się nie znam.

• joana Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka my juz nosimy pojedyncze rzeczy 74. Tzn takie nniejsze 74 i wchodzimy w duze 68. Ale juz widze ze to kwestia tygodnia i bedzie same 74. Pampersy tez konczynmy te i przechodzimy na 4.. U nas wczoraj na wadze 8200g..
    Dziewczyny a uzywala ktoras pieluchomajtek? Sprawdzaja sie? I czy daja rade przy takim naluchu?
    Ja myslalam kupic nu mombelle i sophie. Na Mikolajki wlasnie.
    A na swieta wczoraj przegladalam i spodobalo mi sie ten Leniwiec o ktorym pisze Zabka, ale jeszcze bede patrzyla. Jeszcze chodzi mi po glowie mata ale do pokoju ta piankowa.

Zabka z ubieraniem na dwor tez mam problem. Ja juz uzywam spiworek ostatnio i zakladalam do niego ciepła bluze. W tym tyg ma przyjsc mi kurteczka taka jesienna dla malego to bede zakaldala ja a na nogi położę wtedy tylko kocyk. U mnie zauwazylam, ze syn jest ostatnio bardzo cieplolubny co wcześniej tak nie bylo.

Jasmina u mnie podobna sytuacja tylko my nie spimy z malym. Dzis rano slysze ze maly jeczy jak zawsze i patrze a maz nie spi.. tak mnie wkur..., ze lezy z telefonem ale nie podejdzie tylko ja musze sie obudzic i wstac 🤯🤯🤯 opierdziel poszedl w ruch... bo nic nie spalam w nocy. No moze godzine czy dwie..

U nas juz maly jak byl odkladalny,, nawet w dzien polezal czy pospal juz czasem sam w salonie. To od piątku zepulo mi sie dziecko.. dlatwgo nawet nie odzywalam.sie za bardzo tu. Spanie w dzien znow tylko na nas, poloze do łóżeczka i od razu budza go baczki albo mu sie uleje. Wezme na rece i zasypia w minute. W nocy spanie? Po kapieli zasypia kolo 24-1... a to tez nie da mi spac powróciły nocne dwugodzinne drzemki i jeki co chwila. Wiec co chwila ja też wstaje podac mu smoczek. I jeszcze pp godzinie sie wybudza, musze wziac go na rece i zasypia dalej...
    Kupilam sobie nosidlo babybjorn i co? Dupa..... nie chce w nim byc a myslalam ze chociaz to uratuje mi rece w dzien.... dobrze ze w tym tygodniu sroda wolna to maz troche mi pomoze.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • joana Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap powodzenia na wizytach 😘 daj później znac..

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluchomajtki moim zdaniem już dla chodzącego dziecka, łatwiej się zakłada. Dla rakiego malucha leżącego chyba nie było by mi wygodnie to naciągać.

U mnie noc z d*py, Młody spał tylko na mnie, a że nie cierpię spać na plecach to tragedia.

Młodsza córka została w domu bo od rana znowu katar, ale sądzę że alergiczny, bo wciąż kicha i woda z nosa leci. Już poszedł w ruch syrop na alergię a teraz inhalacja.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam pytać Was o te rozmiary bo Maks nosił 62 ze dwa, trzy tygodnie. W zeszły weekend musiałam powyciągać 68 body i pajace, bo nie mieścił się na długość. Niektóre spodnie i bluzki jeszcze 62 ale większość już 68. Mega szybko, dziewczyny dłużej używały 62. :)

Poza tym musiałam kupić paczkę pieluch 3 i zakładam mu na noc bo 2 przeciekają i w nocy musiałam go po kilka razy przebierać. A mam taki zapas dwójek że masakra, może jakoś w dzień uda nam się je zużyć, bo sorry, czwartego dziecka nie planuje, to sobie nie zostawię hahaha.
    Chyba że będą na prezenty.

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U kilku osób ktorezbalam Sophie się nie sprawdziła. Więc ja nie kupuje( chyba że ktoś mi na prezent będzie chcial dać).
    Fajne te klocki sensoryczne canpola! Chyba je kupię.
    My nosimy dwójki pampersy i rozmiar62 dopiero od niedawna.
    Na spacer zakładam body na długi rękaw , takie cieplejsze welurkowe śpiochy ( nie pajac tylko śpiochy) i na to kurteczkę. I przykrywam kocykiem. I zakładam nakładkę na wozek. U nas ostatnio 8-9 stopni

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko oby u córci to była alergia! I współczuję niewyspania:(
    Joana mega współczuję tego 'ze Ci się dziecko zepsuło":P :( mi ostatnio trochę też ale to głównie tyczy się dni, wnocy jesw miare okej

Krokodylica lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś karmi/ karmiła mieszanie? Czy jeśli raz dziennie będę dawała butelkę to bardzo zaszkodzę swojej laktacji? Czasem już tak mnie bolą sutki że mam dość już płaczu podczas karmienia i zdarza mi się wtedy podać butelkę. Dzięki temu moje sutki mają trochę więcej czasu na odpoczynek... narazie nie daje codziennie tylko jak już jest mega okropnie bardzo źle ( w tamtym tygodniu trzy razy). Ale w sumie wygodnie by mi było tak raz dziennie dawac. Może bym trochę odpoczęła od tego bólu .. a może by się skończył ... Ale zaczęłam się zastanawiać czy nie zaszkodzę sobie tym a póki co nie chce mimo wszystko rezygnować z kp. No i martwi mnie to

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały wyrasta z rozmiaru 62 i niedługo bedziemy przechodzić na pieluszki 3. Pieluchomajtek ( u nas 3) używam na noc. Juleczek przesypia całe noce ( wczoraj jak zasnął o 20.30 to obudził się dziś o 5, potem zjadł i drzemka do 8 i te pieluchomajtki sprawdzają się świetnie, nic nie przecieka.

Ja od początku karmię Julka mieszanie, bo mojego mleka to tyle co kot napłakał, ale tak jak pisałam dla mnie każda kropla jest cenna. Był okres, że jedno karmienie nocne było w całości mm. Teraz około 17 dostaje tylko mm, bo o tej godzinie pracuję i nie mogę dać mu cyca. Mleko nadal mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 10:22

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina a jak często podajesz mm?

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisałam około 17 wchodzi tylko mm. Przy pozosta karmieniach najpierw idzie cyc, czasem jest tak, że wystarczy ( najczęściej jak je po 20 lub po całej przespanej nocy rano o 5) a jak mu mało ( mimo ssania cyca, dalej krzyczy tak charakterystycznie, że wiem, że jest głodny to wtedy dokarmiam butelką.

Chmurka lubi tę wiadomość

‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ