!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
My zaczęliśmy dopiero ubierać 62, ale te węższe rzeczy pójdą w odstawke po mój tluscioszek ledwo wchodzi😅 poza tym rozmiarówka jest tak rożna ze i tak muszę przymierzać do niego zanim ubiorę 🤷🏼♀️ Bo pajace 62 ff są spoko a cool club już małe. Ale w 56 dość długo chodził. Pampersy 2 nosimy póki co oryginalne ale chyba kupimy dade, bo albo ja nie umiem zapinać albo co bo ciagle siury wychodzą bokiem. Dady 2 są malutkie wiec pewnie tez będą na chwile, a pampersa wydają mi się za duze
-
joana wrote:Zabka my juz nosimy pojedyncze rzeczy 74. Tzn takie nniejsze 74 i wchodzimy w duze 68. Ale juz widze ze to kwestia tygodnia i bedzie same 74. Pampersy tez konczynmy te i przechodzimy na 4.. U nas wczoraj na wadze 8200g..
Dziewczyny a uzywala ktoras pieluchomajtek? Sprawdzaja sie? I czy daja rade przy takim naluchu?
Ja myslalam kupic nu mombelle i sophie. Na Mikolajki wlasnie.
A na swieta wczoraj przegladalam i spodobalo mi sie ten Leniwiec o ktorym pisze Zabka, ale jeszcze bede patrzyla. Jeszcze chodzi mi po glowie mata ale do pokoju ta piankowa.
Zabka z ubieraniem na dwor tez mam problem. Ja juz uzywam spiworek ostatnio i zakladalam do niego ciepła bluze. W tym tyg ma przyjsc mi kurteczka taka jesienna dla malego to bede zakaldala ja a na nogi położę wtedy tylko kocyk. U mnie zauwazylam, ze syn jest ostatnio bardzo cieplolubny co wcześniej tak nie bylo.
Jasmina u mnie podobna sytuacja tylko my nie spimy z malym. Dzis rano slysze ze maly jeczy jak zawsze i patrze a maz nie spi.. tak mnie wkur..., ze lezy z telefonem ale nie podejdzie tylko ja musze sie obudzic i wstac 🤯🤯🤯 opierdziel poszedl w ruch... bo nic nie spalam w nocy. No moze godzine czy dwie..
U nas juz maly jak byl odkladalny,, nawet w dzien polezal czy pospal juz czasem sam w salonie. To od piątku zepulo mi sie dziecko.. dlatwgo nawet nie odzywalam.sie za bardzo tu. Spanie w dzien znow tylko na nas, poloze do łóżeczka i od razu budza go baczki albo mu sie uleje. Wezme na rece i zasypia w minute. W nocy spanie? Po kapieli zasypia kolo 24-1... a to tez nie da mi spac powróciły nocne dwugodzinne drzemki i jeki co chwila. Wiec co chwila ja też wstaje podac mu smoczek. I jeszcze pp godzinie sie wybudza, musze wziac go na rece i zasypia dalej...
Kupilam sobie nosidlo babybjorn i co? Dupa..... nie chce w nim byc a myslalam ze chociaz to uratuje mi rece w dzien.... dobrze ze w tym tygodniu sroda wolna to maz troche mi pomoze. -
Chmurka wrote:Dziewczyny czy któraś karmi/ karmiła mieszanie? Czy jeśli raz dziennie będę dawała butelkę to bardzo zaszkodzę swojej laktacji? Czasem już tak mnie bolą sutki że mam dość już płaczu podczas karmienia i zdarza mi się wtedy podać butelkę. Dzięki temu moje sutki mają trochę więcej czasu na odpoczynek... narazie nie daje codziennie tylko jak już jest mega okropnie bardzo źle ( w tamtym tygodniu trzy razy). Ale w sumie wygodnie by mi było tak raz dziennie dawac. Może bym trochę odpoczęła od tego bólu .. a może by się skończył ... Ale zaczęłam się zastanawiać czy nie zaszkodzę sobie tym a póki co nie chce mimo wszystko rezygnować z kp. No i martwi mnie to
Chmurka lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:... Jak czytam że Wasze dzieci przesypiają całą noc to się zastanawiam czy jaja sobie robicie z poważnych ludzi
czy z nami jest coś nie tak.
Hahaha 🤣😂
Joana serio, pampersy 4 🙉🙊 moje dzieci przygodę z pampersami skończyły na tym rozmiarze 🙈
Chmurka też mi się spodobały te klocki sensoryczne dlatego pojawiły się w liście do mikołaja 😁
Chmurka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Jeśli karmisz co 3h to myślę, że sobie nie zaszkodzisz, bo to tak jakby była dłuższa przerwa nocna. Marta na przykład śpi ok 5-6h w nocy, więc to tak jakby dostawałam butelkę pomiędzy karmieniami
-
Chumrka a moze warto u Was sprawdzic te wedzidelko??
Kroko duzo zdrowia 😘u mnie to ogolnie dziecko hnb, ale bylo lepiej.. a teraz znow licho 😵
Jasmina dzia za opinie o pielichmajtach 😊
Ancys dokladnie 4 😆 ale niestety juz taka waga i tak wychodzi, ze widze ze malemu jest ciasno w 3.
Kroko przybijam 5 bo mam identyczny problem ze u nas 3 juz przymale a ja mam kupione jeszczs opakowanke 120szt......
Qunai dlatego pisalam, ze mu niewygodnie i plakal. Ale wiecej go nie wkladalam. A niekazdy ma możliwość spotkania z pania od chustonoszenia, wiec nosidlo to jedyna alternatywa 🤷♀️
Ale moim marzeniem byloby miec chuste 😔
Pogoda my tez uzywamy otyginalnych pampersow ale teraz kupiliśmy 4 tak na probe dady male opakowanie. I moze pozniej zobaczymy dady na dzien a pampers oryginalny pojdzie na noc.
Krokodylica lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Dave, położna mi mówiła że to nic dziwnego że przy mm jest 1 giga kupa na 2 dni. Chyba że trwa to dłuższy okres czasu to już zatwierdzenia. Ale spoko, jak my przeszliśmy całkowicie na mm to też była tylko 1 turbo kupa dziennie, a teraz już 3 normalne, raz rzadsze, raz gęstsze 😊
Chmurka, wątpię że 1x dziennie mm jej i Tobie zaszkodzi. Jakbyś dawała przy każdym karmieniu to pewnie tak ale nie po 1 razie. A o siebie też musisz zadbać 😊
Ounai , też z pomyślałam że mąż ściąga spodnie 🤣 u nas też najlepiej leży się na gołej pipie 😅
Byłam dziś na wizycie kontrolnej u gina. Wszystko ok,mam zakaz zachowanie w ciążę przez najbliższy rok. Pytał co teraz, jak się zabezpieczamy, mówiłam że raczej gumki, to w sumie odwlekał mnie od tego i wypisał jakbym przemyślała anty i jednocześnie tabletkę jakby nam w tym okresie gumką pękła. Już mam normalnie owulację więc za tydzień dostanę pewnie okres. Sam się zdziwił że moje jajniki tak zaczęły szybko pracować 😅 (bo podobno nawet jak na nie karmienie piersią to szybko)
W ogóle zostawiłam dziś Agatę z teściową, przygotowałam mleko i mówię że za 15min się pewnie obudzi (była 7.15), przyjeżdżam do domu o 8.40 a teściową dopiero z nią schodzi z góry i mówi że się dopiero obudziła 😱 no szok, tak długo jeszcze nigdy nie spała. Tym sposobem spała od 20.30-4.20 I od 5.00-8.40 🙈 ale jesteśmy teraz znowu na skoku i zauważyłam że jest bardziej senna, między kamieniami konieczna musi być drzemka w dzień. Jezu, a jak mi wczoraj ulewała, masakra🤦♀️ ogólnie bardzo fajna dziewczynka się z niej robi, potrafi leżeć długo na kanapie, rozglądać się, zaczyna "gadać", dzisiaj się śmiała głośno 😱😍, najlepsza pozycja do noszenia to pionowo przodem do świata, a dzisiaj 20min leżała w łóżeczku i patrzyła na karuzelę a ja w tym czasie sprzatnełam garderobę 🙊 męża ostatnio z nią zostawiła bo pojechałam na zakupy, mówi że leżała sobie i on z nią rozmawiał i tak przez 40min🙊😱 wiem że nie powinno się zachwalać dzieci no ale ja swoje uwielbiam 😍 jedyne co mnie wkkurza to to, że ślini się jak mały szczeniak i pcha bardzo ręce do buzi 🤷♀️
bardzo już mało jest problemów z brzuszkiem, czasami tylko wieczorem w połowie karmienia potrafi się drzeć i wtedy widzę że coś boli, ale trwa to 15--20min i dopija już normalnie i idzie spać, nie wiem co to, jeszcze nie rozgryzłam.
Czekam aż moja bajka się skończy i mi się dziecko popsuje (Boże oby nie) 🙈🙊
My mamy kupione szczeniaczka Uczniaczka pod choinkę 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 14:22
Chmurka, Pogoda lubią tę wiadomość
-
Audrey życzę Ci żebyś zawsze tak wychwalała swoją córeczkę ❤️ Ja kocham swojego łobuza nad życie, daje mi w kość, ale to nie jego wina, ze życie go przytłacza. Czekam na ten magiczny dzień kiedy nic go nie będzie bolec i będzie szczęśliwym dzieciątkiem 🥰
joana lubi tę wiadomość
-
U nas dzisiaj sen od 20 do 5 rano, jak się obudziłam, to prawie ryczałam z bólu piersi 😭
Dzięki za inspiracje na prezenty 🤩 W sumie na razie zamówiłam lamę i gryzak orbity. Myślę jeszcze o macie piankowej, bo starszak miał taką z elementami i one wyłaziły i jeden został nadgryziony 😠
Ancys, ten liść monstery jest przepiękny! 😍
Co do pieluchomajtek, to nie wyobrażam sobie zakładać maluszkowi, który jeszcze nie współpracuje. W sensie ja nie umiem 😅 Ale rzeczywiście szczelniej okrywa pupę i siku czy kupa nie ma jak uciec.ancys85 lubi tę wiadomość
-
Audrey mój czasem robi bańki ale ślini się mało; polecam zaopatrzeć się w sliniaczki na ząbkowanie jak teraz nie wykorzystasz to w późniejszym czasie będą zbawienne 😁
Erre ja też miałam mate piankową dla starszaka, w każdym kwadracie były puzzle i dostawałam szału bo wypadały niemiłosiernie 🤦♀️ teraz chce coś takiego:
https://allegro.pl/oferta/duze-puzzle-piankowe-mata-piankowa-180x180cm-9szt-8538023663
+ oczywiście ten liść 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 16:12
erre lubi tę wiadomość
-
Ancys, no moja robi bańki ale ślini się niemiłosiernie, calebramie potrafi obślinić, a jak na leniwca to na podłogę krople kapią 🙈 wiesz, nawet przeszły mi przez myśl żeby ale to przecież za szybko 😆
Pogoda, wcale nie jest aż tak cukierkowo, po prostu mówię o tych fajnych rzeczach 😅🤣
-
Kurde faktycznie już blisko do Mikołaja 😳 ja tak sobie na luzie czytam te Wasze wpisy a tu przecież mniej niż miesiąc 🙉
-
Bylismy dzis u lekarzy. Z naczyniakiem lekarz powiedziala,ze myslala,ze bedzie wiekszy. Sa 3opcje-samo zniknie, zostanie takie samo, zacznie rosnac i wtedy przyjecie do nich ns kilka dni i lek propra..costam. to lek na serce,ktory obkurcza naczyniaki. Ma bardzo dobre wyniki leczenia tskich zmian. Poki co obserwacja i kontrola za 2miesiace. Wedzidelka lekarz nawet nie ruszyla bo zapytala tylko czy prawidlowo przybiera na wadze(czyli argument,ze starszy syn mial niepodciete i teraz bujamy sie z logopedą jej nie przekonal).
U ortopedy wszystko ok tylko lekarz zwrocil uwage,ze Szymis ma dwa wglebienia nad pupcią i powiedzil,ze "ewentualnie pokazac neurologowi". W szoku jestem bo takie doleczki mi sie wydawaly normalne. Nawet gdyby on na to nie zwrocil uwagi to nie wiedziala bym,ze to cos innego niz maja wszyscy. Wiecie-mam tesciowa w szpitalu dzieciecym to wezme skiero to mnie zapisze i sprawdzimy ale w necie nawet nie umiem odnalezc o co to kose chodzic hehe. To na bank nie rozszczepienie kregoslupa bo mam takie dziecko w bliskim otoczeniu i jeszcze w ciszy prosilam specjsliste od usg o dokladne badsnie.
edit:orto napisal niewielkie zatoki w okolicy krzyzowej,o.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 19:21
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt