Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki nie doczytałam. Dziękuję Jasminka, bardzo mi pomogłaś:*

Jaśmina lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Kaja ma dziś 7 tyg
    Waga 4500
    Rozmiar wciąż 56
    Pieluszki 2

Wciąż są dni płaczu i krzyku

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczęliśmy dopiero ubierać 62, ale te węższe rzeczy pójdą w odstawke po mój tluscioszek ledwo wchodzi😅 poza tym rozmiarówka jest tak rożna ze i tak muszę przymierzać do niego zanim ubiorę 🤷🏼‍♀️ Bo pajace 62 ff są spoko a cool club już małe. Ale w 56 dość długo chodził. Pampersy 2 nosimy póki co oryginalne ale chyba kupimy dade, bo albo ja nie umiem zapinać albo co bo ciagle siury wychodzą bokiem. Dady 2 są malutkie wiec pewnie tez będą na chwile, a pampersa wydają mi się za duze

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Zabka my juz nosimy pojedyncze rzeczy 74. Tzn takie nniejsze 74 i wchodzimy w duze 68. Ale juz widze ze to kwestia tygodnia i bedzie same 74. Pampersy tez konczynmy te i przechodzimy na 4.. U nas wczoraj na wadze 8200g..
    Dziewczyny a uzywala ktoras pieluchomajtek? Sprawdzaja sie? I czy daja rade przy takim naluchu?
    Ja myslalam kupic nu mombelle i sophie. Na Mikolajki wlasnie.
    A na swieta wczoraj przegladalam i spodobalo mi sie ten Leniwiec o ktorym pisze Zabka, ale jeszcze bede patrzyla. Jeszcze chodzi mi po glowie mata ale do pokoju ta piankowa.

Zabka z ubieraniem na dwor tez mam problem. Ja juz uzywam spiworek ostatnio i zakladalam do niego ciepła bluze. W tym tyg ma przyjsc mi kurteczka taka jesienna dla malego to bede zakaldala ja a na nogi położę wtedy tylko kocyk. U mnie zauwazylam, ze syn jest ostatnio bardzo cieplolubny co wcześniej tak nie bylo.

Jasmina u mnie podobna sytuacja tylko my nie spimy z malym. Dzis rano slysze ze maly jeczy jak zawsze i patrze a maz nie spi.. tak mnie wkur..., ze lezy z telefonem ale nie podejdzie tylko ja musze sie obudzic i wstac 🤯🤯🤯 opierdziel poszedl w ruch... bo nic nie spalam w nocy. No moze godzine czy dwie..

U nas juz maly jak byl odkladalny,, nawet w dzien polezal czy pospal juz czasem sam w salonie. To od piątku zepulo mi sie dziecko.. dlatwgo nawet nie odzywalam.sie za bardzo tu. Spanie w dzien znow tylko na nas, poloze do łóżeczka i od razu budza go baczki albo mu sie uleje. Wezme na rece i zasypia w minute. W nocy spanie? Po kapieli zasypia kolo 24-1... a to tez nie da mi spac powróciły nocne dwugodzinne drzemki i jeki co chwila. Wiec co chwila ja też wstaje podac mu smoczek. I jeszcze pp godzinie sie wybudza, musze wziac go na rece i zasypia dalej...
    Kupilam sobie nosidlo babybjorn i co? Dupa..... nie chce w nim byc a myslalam ze chociaz to uratuje mi rece w dzien.... dobrze ze w tym tygodniu sroda wolna to maz troche mi pomoze.
    Może zabrzmię jak chustoswir, ale pomimo tego co jest napisane w opisie tego nosidła, to jest ono dla dzieci siedzących, więc może dlatego on nie chce w tym spać, bo mu po prostu niewygodnie?

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Dziewczyny czy któraś karmi/ karmiła mieszanie? Czy jeśli raz dziennie będę dawała butelkę to bardzo zaszkodzę swojej laktacji? Czasem już tak mnie bolą sutki że mam dość już płaczu podczas karmienia i zdarza mi się wtedy podać butelkę. Dzięki temu moje sutki mają trochę więcej czasu na odpoczynek... narazie nie daje codziennie tylko jak już jest mega okropnie bardzo źle ( w tamtym tygodniu trzy razy). Ale w sumie wygodnie by mi było tak raz dziennie dawac. Może bym trochę odpoczęła od tego bólu .. a może by się skończył ... Ale zaczęłam się zastanawiać czy nie zaszkodzę sobie tym a póki co nie chce mimo wszystko rezygnować z kp. No i martwi mnie to
    Jeśli karmisz co 3h to myślę, że sobie nie zaszkodzisz, bo to tak jakby była dłuższa przerwa nocna. Marta na przykład śpi ok 5-6h w nocy, więc to tak jakby dostawałam butelkę pomiędzy karmieniami :)

Chmurka lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    ... Jak czytam że Wasze dzieci przesypiają całą noc to się zastanawiam czy jaja sobie robicie z poważnych ludzi :P czy z nami jest coś nie tak. :P

Hahaha 🤣😂

Joana serio, pampersy 4 🙉🙊 moje dzieci przygodę z pampersami skończyły na tym rozmiarze 🙈

Chmurka też mi się spodobały te klocki sensoryczne dlatego pojawiły się w liście do mikołaja 😁

Chmurka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Jeśli karmisz co 3h to myślę, że sobie nie zaszkodzisz, bo to tak jakby była dłuższa przerwa nocna. Marta na przykład śpi ok 5-6h w nocy, więc to tak jakby dostawałam butelkę pomiędzy karmieniami :)
    W ciągu dnia karmię co półtorej godziny. A nawet co godzinę czasem. Wyjątkiem jest spacer to wtedy jest dwie i pół godziny przerwy. I po prostu cycki mi czasem nie wyrabiają. I z bólu i czasem mam wrażenie że też z ilością mleka.po prostu po takiej przerwie półtorej godziny ona nie może się najeść bo tam chyba niewiele jest mam wrażenie. Za to w nocy Śpi 5 nad 6 godzin czasem. więc jak to położna mi powiedziała że nadrabia w dzień bo w nocy długo śpi. więc nawet jak jej dam butla w ciągu dnia to wtedy pomiędzy karmieniem cyckiem jest przerwa może cztery godziny

iv09hdge02bk9ct0.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chumrka a moze warto u Was sprawdzic te wedzidelko??

Kroko duzo zdrowia 😘u mnie to ogolnie dziecko hnb, ale bylo lepiej.. a teraz znow licho 😵

Jasmina dzia za opinie o pielichmajtach 😊

Ancys dokladnie 4 😆 ale niestety juz taka waga i tak wychodzi, ze widze ze malemu jest ciasno w 3.
    Kroko przybijam 5 bo mam identyczny problem ze u nas 3 juz przymale a ja mam kupione jeszczs opakowanke 120szt......

Qunai dlatego pisalam, ze mu niewygodnie i plakal. Ale wiecej go nie wkladalam. A niekazdy ma możliwość spotkania z pania od chustonoszenia, wiec nosidlo to jedyna alternatywa 🤷‍♀️
    Ale moim marzeniem byloby miec chuste 😔

Pogoda my tez uzywamy otyginalnych pampersow ale teraz kupiliśmy 4 tak na probe dady male opakowanie. I moze pozniej zobaczymy dady na dzien a pampers oryginalny pojdzie na noc.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek.mamy mieć sprawdzane;)

joana lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, moze to tu jest powod tego bolu u Ciebie 😊

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pampersów używaliśmy dady ale mi się średnio podobały bo bardzo odciskamy gumkę na nóżkach. Ale faktycznie są mniejsze niż pampersy. Teraz używamy na zmianę Pampers premium care i babydream fit & fun. I spoko są jedne i drugie.

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave, położna mi mówiła że to nic dziwnego że przy mm jest 1 giga kupa na 2 dni. Chyba że trwa to dłuższy okres czasu to już zatwierdzenia. Ale spoko, jak my przeszliśmy całkowicie na mm to też była tylko 1 turbo kupa dziennie, a teraz już 3 normalne, raz rzadsze, raz gęstsze 😊

Chmurka, wątpię że 1x dziennie mm jej i Tobie zaszkodzi. Jakbyś dawała przy każdym karmieniu to pewnie tak ale nie po 1 razie. A o siebie też musisz zadbać 😊

Ounai , też z pomyślałam że mąż ściąga spodnie 🤣 u nas też najlepiej leży się na gołej pipie 😅

Byłam dziś na wizycie kontrolnej u gina. Wszystko ok,mam zakaz zachowanie w ciążę przez najbliższy rok. Pytał co teraz, jak się zabezpieczamy, mówiłam że raczej gumki, to w sumie odwlekał mnie od tego i wypisał jakbym przemyślała anty i jednocześnie tabletkę jakby nam w tym okresie gumką pękła. Już mam normalnie owulację więc za tydzień dostanę pewnie okres. Sam się zdziwił że moje jajniki tak zaczęły szybko pracować 😅 (bo podobno nawet jak na nie karmienie piersią to szybko)

W ogóle zostawiłam dziś Agatę z teściową, przygotowałam mleko i mówię że za 15min się pewnie obudzi (była 7.15), przyjeżdżam do domu o 8.40 a teściową dopiero z nią schodzi z góry i mówi że się dopiero obudziła 😱 no szok, tak długo jeszcze nigdy nie spała. Tym sposobem spała od 20.30-4.20 I od 5.00-8.40 🙈 ale jesteśmy teraz znowu na skoku i zauważyłam że jest bardziej senna, między kamieniami konieczna musi być drzemka w dzień. Jezu, a jak mi wczoraj ulewała, masakra🤦‍♀️ ogólnie bardzo fajna dziewczynka się z niej robi, potrafi leżeć długo na kanapie, rozglądać się, zaczyna "gadać", dzisiaj się śmiała głośno 😱😍, najlepsza pozycja do noszenia to pionowo przodem do świata, a dzisiaj 20min leżała w łóżeczku i patrzyła na karuzelę a ja w tym czasie sprzatnełam garderobę 🙊 męża ostatnio z nią zostawiła bo pojechałam na zakupy, mówi że leżała sobie i on z nią rozmawiał i tak przez 40min🙊😱 wiem że nie powinno się zachwalać dzieci no ale ja swoje uwielbiam 😍 jedyne co mnie wkkurza to to, że ślini się jak mały szczeniak i pcha bardzo ręce do buzi 🤷‍♀️
    bardzo już mało jest problemów z brzuszkiem, czasami tylko wieczorem w połowie karmienia potrafi się drzeć i wtedy widzę że coś boli, ale trwa to 15--20min i dopija już normalnie i idzie spać, nie wiem co to, jeszcze nie rozgryzłam.
    Czekam aż moja bajka się skończy i mi się dziecko popsuje (Boże oby nie) 🙈🙊

My mamy kupione szczeniaczka Uczniaczka pod choinkę 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 14:22

Chmurka, Pogoda lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey życzę Ci żebyś zawsze tak wychwalała swoją córeczkę ❤️ Ja kocham swojego łobuza nad życie, daje mi w kość, ale to nie jego wina, ze życie go przytłacza. Czekam na ten magiczny dzień kiedy nic go nie będzie bolec i będzie szczęśliwym dzieciątkiem 🥰

joana lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • erre Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj sen od 20 do 5 rano, jak się obudziłam, to prawie ryczałam z bólu piersi 😭

Dzięki za inspiracje na prezenty 🤩 W sumie na razie zamówiłam lamę i gryzak orbity. Myślę jeszcze o macie piankowej, bo starszak miał taką z elementami i one wyłaziły i jeden został nadgryziony 😠

Ancys, ten liść monstery jest przepiękny! 😍

Co do pieluchomajtek, to nie wyobrażam sobie zakładać maluszkowi, który jeszcze nie współpracuje. W sensie ja nie umiem 😅 Ale rzeczywiście szczelniej okrywa pupę i siku czy kupa nie ma jak uciec.

ancys85 lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey mój czasem robi bańki ale ślini się mało; polecam zaopatrzeć się w sliniaczki na ząbkowanie jak teraz nie wykorzystasz to w późniejszym czasie będą zbawienne 😁

Erre ja też miałam mate piankową dla starszaka, w każdym kwadracie były puzzle i dostawałam szału bo wypadały niemiłosiernie 🤦‍♀️ teraz chce coś takiego:

https://allegro.pl/oferta/duze-puzzle-piankowe-mata-piankowa-180x180cm-9szt-8538023663

+ oczywiście ten liść 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 16:12

erre lubi tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys, no moja robi bańki ale ślini się niemiłosiernie, calebramie potrafi obślinić, a jak na leniwca to na podłogę krople kapią 🙈 wiesz, nawet przeszły mi przez myśl żeby ale to przecież za szybko 😆

Pogoda, wcale nie jest aż tak cukierkowo, po prostu mówię o tych fajnych rzeczach 😅🤣

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde faktycznie już blisko do Mikołaja 😳 ja tak sobie na luzie czytam te Wasze wpisy a tu przecież mniej niż miesiąc 🙉

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy dzis u lekarzy. Z naczyniakiem lekarz powiedziala,ze myslala,ze bedzie wiekszy. Sa 3opcje-samo zniknie, zostanie takie samo, zacznie rosnac i wtedy przyjecie do nich ns kilka dni i lek propra..costam. to lek na serce,ktory obkurcza naczyniaki. Ma bardzo dobre wyniki leczenia tskich zmian. Poki co obserwacja i kontrola za 2miesiace. Wedzidelka lekarz nawet nie ruszyla bo zapytala tylko czy prawidlowo przybiera na wadze(czyli argument,ze starszy syn mial niepodciete i teraz bujamy sie z logopedą jej nie przekonal).

U ortopedy wszystko ok tylko lekarz zwrocil uwage,ze Szymis ma dwa wglebienia nad pupcią i powiedzil,ze "ewentualnie pokazac neurologowi". W szoku jestem bo takie doleczki mi sie wydawaly normalne. Nawet gdyby on na to nie zwrocil uwagi to nie wiedziala bym,ze to cos innego niz maja wszyscy. Wiecie-mam tesciowa w szpitalu dzieciecym to wezme skiero to mnie zapisze i sprawdzimy ale w necie nawet nie umiem odnalezc o co to kose chodzic hehe. To na bank nie rozszczepienie kregoslupa bo mam takie dziecko w bliskim otoczeniu i jeszcze w ciszy prosilam specjsliste od usg o dokladne badsnie.
    edit:orto napisal niewielkie zatoki w okolicy krzyzowej,o.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 19:21

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie moze czy alergia na bialko, laktoze lub jakies inne moze sie objawiac szorstka, czerwona wysypka na buzi (tylko na buzi)?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka nie wiem ale Aniela też ma taką wysypkę. Pediatra kazała przemywać nadmanganianem i natłuszczać. I jak nie minie w ciągu tygodnia to będziemy stosować dietę eliminujaca nabiał właśnie. Na próbę

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ