X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    To prawda, choć w praktyce większość dziewczyn nie spełnia tych wszystkich warunków, a i tak @ dostają po wielu miesiącach.

Zgadzam się z Tobą. Ja jestem najlepszym przykładem.
    - moje dziecko nie jest karmione wyłącznie piersią
    - podaje i smoczek i butelkę
    - karmienie piersią nie jest w równych odstępach czasu ( czytaj np całą noc nie je)

A ja okresu jak nie miałam tak nie mam, a leci teraz 4 miesiąc.

jakie gryzaki polecacie/ kupujecie/ planujecie kupić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 17:46

• erre Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym dziecku nie miałam miesiączki i owulacji przez cały rok kp, a karmienia były nieregularne i od 6mz weszło rozszerzanie diety. Okres wrócił dokładnie miesiąc po odstawieniu.

Z gryzakow mieliśmy zyrafke i jeszcze taki zelowy, który można włożyć do zamrażarki o to przyjemnie chłodzi dziąsełka. A teraz kupię grzybka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 18:38

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina ja slyszalam duzo dobrego o mombella. I planuje kupic i chcialam tez zyrafe ale dzis pisalam z siostra i ona mowi, ze one pleśnieja czasem w srodku. Ktos cos tez takiego slyszal??

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mombella to hit, fakt. Ale ja się ostatnio naczytałam, że ona jest wyglądem zbliżona do Bibsów, które mają najgorszy kształt z możliwych i raczej nie są zalecane. W dodatku ten opis.. 😅 że pomocny przy odstawieniu piersi 😅 nie no, ja podziękuję. Gryzak to ma być gryzak. Do gryzienia, a nie do ciumkania. Do ciumkania jest smoczek 😉 A o tej pleśni też gdzieś przeczytałam, ktoś nawet na FB zdjęcie wrzucił ale nie znajdę teraz 🙈 U nas chyba zagości najzwyklejszy, żelowy, sprawdzony od lat 😅 Chce też kupić ,,Ogobolli", który może pełnić funkcję zabawki i gryzaka jednocześnie ;) Ogólnie te wszystkie zabawki dla dzieci mnie przerażają.. to temat taki odległy jeszcze 😅 ostatnio mi teściowa wyjechała z grzechotką taką wiecie plastikową z kulkami w środku 🤦 już będę wolała dać do zabawy paczkę chusteczek 😅 zaraz czarne wizję: przecież ona sobie tym w głowę przywali albo przecież te kulki się mogą wysypac 😂 Tak wiem, wszystkie pewnie miałyśmy takie grzechotki i żyjemy 🙈🤷

Wiecie co, u mnie chyba serio to okres. Znowu coś leci..

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana ja o żyrafie też słyszałam i widziałam zdjęcia w Internecie, że pleśnieje w środku. Grzybek słyszałam, że to hit, ale zniechęca mnie to, że przypomina pierś. Obawiam się, że jak dziecko nauczy się go gryźć to potem będzie gryzło pierś. A może się mylę?

Leeila u nas taka grzechotka w kształcie hantli z kulkami w środku to hit u małego. Jest lekka łatwo ją chwycić i mały już się nią bawi.

• Aina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam dziewczyny staram się czytać w miarę na bieżąco

Ale nie mam jakoś kiedy napisać
    Dzis miałam fatalny dzień przeplakalam cały
    Nałożyły mi się wszystkie sprawy i problemy

Czy Katwie się odzywała,?

Pojawiło sie pytanie i ubieranie i mi chyba umknęło

Jka obecnie ubieracie dzieci jak w domu? Jak na dworze?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila a chusteczek się nie boisz że zapcha w paszczę i odgryzie kawałek folii czy chusteczki? ;)

• Audrey Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mombella jest super, bratanek ma i jest świetny, jabtezbjuz mam kupione. Ale nie karmię piersią.
    Z już doświadczenia wiem - bratanek ma 6 miesięcy - że jak dziecko zacznie ząbkować to najlepszym Krzyśkiem będą wasze palce 😅👍 i wcale nie będzie gryzło gryzaka tylko wszystko inne, właśnie to obserwuję 😉 z grzechotkami trzeba uważać ale bez przesady. Agata ma taką żabę z kulkami i ja uwielbia 😅

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może już temat się pojawiał ale czy macie też problem ze po karmieniu wasze dzieci charcza ? I do tego mają sapke jakby nosowa ? Nam w szpitalu mówili że to wiotkość krtani i robiliśmy inhalacje i było trochę lepiej a jak wróciliśmy do domu to znowu wróciło . Kupiliśmy nawilżacz , inhalator i robię inhalacje i zero poprawy . Jak wy sobie z tym radzicie ? Mnie to bardzo denerwuje bo widzę że ona się męczy jak charczy

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko ależ oczywiście że miałam na myśli chusteczki do pupki, a nie higieniczne 😱😂 tam jest grubsza folia! 😂😉

P.S.
    Proszę się nie śmiać 😝 bo ta grzechotka jest serio ogromna, niczym wyrwana z lat 90 😂 i już na pewno nie dla 2 miesięcznego dziecka 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 21:49

Krokodylica lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • joana Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave u nas jest podobne charczenie. Ale ja nic z tym nie robie. U nas ogolnie duzo sie wierzy pomieszczenia, przed snem wlaczamy w sypialni nawilzacz. Tak 2 razy dziennie zalewam nosek po kropelce sola fizjologiczna albo morska bo ostatnio kupilam w ampulkach a nie psikaczu.
    I w sumie tyle 🤷‍♀️

Kurcze to ja nie slyszalam o tym, ze dobry w zastapieniu piersi 🙈 no to juz oba odpadaja......

Aina w domu u nas glownie to body plus legginsy lub dresy. W chłodniejszy dzien, a u nas czesto gdzies uchylone okno to dokładam jeszcze bluze. Oczywiscie okno nie jest otwarte caly dzien. Plus skarpety.
    Na spacer mamy jesienna kurteczke plus kocyk na nogi i czapeczka. A pod spodem to co w domu.

Dave87 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave87 wrote:
    Może już temat się pojawiał ale czy macie też problem ze po karmieniu wasze dzieci charcza ? I do tego mają sapke jakby nosowa ? Nam w szpitalu mówili że to wiotkość krtani i robiliśmy inhalacje i było trochę lepiej a jak wróciliśmy do domu to znowu wróciło . Kupiliśmy nawilżacz , inhalator i robię inhalacje i zero poprawy . Jak wy sobie z tym radzicie ? Mnie to bardzo denerwuje bo widzę że ona się męczy jak charczy
    Tak, u nas też sapka zwłaszcza w nocy po karmieniu. A rano to już w ogóle takie zaciąganie nosem, że spać nie może. Wtedy robię inhalacje, wkraplam sól do nosa i odciągam aspiratorem (tym do odkurzacza).

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • Aina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna czyli pod tą kurteczka ma nap samego bodziaka? Na jedną warstwę?

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina u nas w domu chodzi Aniela w body na długo rękaw i w spodenkach i skarpetkach. A na dwór dziś miała body z długim, śpiochy welurkowe i kurtkę ( taka na późną jesien że tak powiem;P albo na lekką zimę;P) i pod szyją chusteczkę.

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina, u nas po domu to bodziak z długim i rajstopy i skarpetki. Albo spodnie i skarpetki. Na dwór to co w domu tylko jeszcze bluza, chustka, czapka i na rajstopy spodenki. Na wierzch koc. Ale moja to nie lubi mieć bardzo ciepło, od razu jej potówki wyskakują. Tesciowa jest np tak gorąca że jak ją nosi to Agata odwraca główkę od niej żeby się schłodzić 😅
    Podziwiam was za te kurtki. Ja też mam jedną i próbowałam ubrać ale za cholerę nie mogę jej tego ubrać. Rączki nie chcą wchodzić a potem Mała się spina to już w ogóle dramat. W ogóle tak naprawdę parzy ją wszystko przez co trzeba rączki przekładać 🤣 tęsknię za czasami jak miała tydzień, gdzie cichutko tylko obserwowała jak ją ubieram 😅

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to nie chodzi o to, że okres musi wrócić tylko o to, że nie ma gwarancji że nie wróci.Bo często mówi się, że trzeba karmić wyłącznie piersią żeby zablokować owulację, a to właśnie nie jest do końca prawda i samo karmienie nie wystarcza a do zablokowania owulacji trzeba spełnić więcej kryteriów.

edka85 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey nie byłam jeszcze na kontroli bo mi termin przepadł z powodu przeziębienia. Teraz moja lekarka ma urlop i pod koniec miesiąca idę.
    Qunai dzięki za info. Możliwe że u mnie to miesiaxzka według tego co piszesz. Karmie wyłącznie swoim mlekiem ale jak wychodzę z domu to odciągam i maz podaje butelka, no i smoczek na uspakajanie również jest. Tylko coś dlugu i lichy byłby ten okres... mimo to odzyskałam nadzieję że wszystko że mną ok. Ja już czarnowidztwo uaktywniałam powoli.

U nas bodziak plus spodenki i skarpetki lu taki domowy cienki kombinezonik ( są takie z newbie dosyć popularne, są mega wygodne). Jak chłodniej to cienka bluza i juz. Na zewnątrz to na spacer taki jesienny kombinexonik i kocyk a jak tylko autem np. Po syna do przedszkola to mam raki śpiworek cieplutki specjalny do fotelika wiec cienka czapa i sru do spiworka

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • joana Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina dokladnie tak. Oczywiscie plus kocyk czyli dla mnie kolejna warstwa.

Audrey kurcze u nas nigdy nie bylo cichego przypatrywania sie 😂 z kurtka tez jest walka ale tak nas zahartowal od malego, ze nie zwracamy juz uwagi 😅
    Nawet jak bylismy na bioderkach to wszystkie dzieci takie ciche a moj ryk na cala przychodnie... az pielegniarki podchodzily. Mowie boziu dzieci innym pobudzi. A co te dzieci? Patrzyły tylko na niego..
    Pozniej wróciliśmy z mezem z przychodni i smialismy sie, ze serio grzeczne dzieci istnieją 😅 i dyskutowaliśmy, ze takie te dzieci cichutkie, bo dla nas cisza to bylo cos wyjątkowego 🤣🤣🤣

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Dave87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Dave u nas jest podobne charczenie. Ale ja nic z tym nie robie. U nas ogolnie duzo sie wierzy pomieszczenia, przed snem wlaczamy w sypialni nawilzacz. Tak 2 razy dziennie zalewam nosek po kropelce sola fizjologiczna albo morska bo ostatnio kupilam w ampulkach a nie psikaczu.
    I w sumie tyle 🤷‍♀️

Kurcze to ja nie slyszalam o tym, ze dobry w zastapieniu piersi 🙈 no to juz oba odpadaja......

Aina w domu u nas glownie to body plus legginsy lub dresy. W chłodniejszy dzien, a u nas czesto gdzies uchylone okno to dokładam jeszcze bluze. Oczywiscie okno nie jest otwarte caly dzien. Plus skarpety.
    Na spacer mamy jesienna kurteczke plus kocyk na nogi i czapeczka. A pod spodem to co w domu.
    Ale macie aż tak że dziecko odchrzakuje i widać że się męczy ? U nas jest tragedia i mam wrażenie że jak wróciliśmy ze szpitala to jest gorzej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 08:42

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Jasmina ja slyszalam duzo dobrego o mombella. I planuje kupic i chcialam tez zyrafe ale dzis pisalam z siostra i ona mowi, ze one pleśnieja czasem w srodku. Ktos cos tez takiego slyszal??

Nie znam tych gryzaków w praktyce, mój tata przywiózł dla Pawełka właśnie żyrafę i według mnie jest ok ale z ciekawości weszłam zobaczyć o czym mowa 🙊🙈 i moje spostrzeżenia są takie...zależy od wzoru/modelu mombella bo np. ośmiornica może pleśnieć bo ma otwór przez który może dostawać się ślina dziecka albo woda przy myciu, podobnie jest w zabawkach do wody.

Moja sugestia- wybierajcie najprostsze do czyszczenia gryzaki, najlepiej będą się sprawdzać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 08:49

joana, Jaśmina lubią tę wiadomość

‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ