!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Joana, mamy najzwyklejszą wanienkę 100cm i bez stojaka. Kąpiemy na podłodze, więc czekam aż mój mąż pójdzie po rozum do głowy i dokupi stojak 🤣 Wcześniej uzywalismy takiej komody kąpielowej z półkami, ale tam wanienka ma 60cm 😅
joana lubi tę wiadomość
-
Nasza wanienka z ikei tez jest mała ale większej nie kupimy bo nie mamy gdzie jej trzymać 🤦♀️ Trzeba będzie zmienić pozycje dzidzi. Myślałam nad leżaczkiem do wanienki ale on się tak wierci ze chyba by z niego wypadł 😅
-
Krokodylica wrote:Był u nas dzisiaj fotograf, zrobił dzieciom sesję w bluzkach starsza siostra, średnia siostra, młodszy brat. Przy okazji zrobił też sesję świąteczną. Ale się jaram na te zdjęcia.
Ale czad 🤩🤩 ja załatwiam fotografa tak jak sójka wybiera się za morze🤦♀️ jedynie na chrzcinach zawsze jest Robert, "rodzinny fotograf" którego znamy od lat.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Joana ja też mam dużą, najzwyklejszą wanienke, która ogarnia trzecie dziecko 😉
Erre ja mam zrobioną przez męża drewnianą nakładkę na wannę która służy jako stojak pod dziecięca, polecam taką alternatywę szczególnie jak jest mało miejsca.
Ptysio walcz, mały ssak rośnie więc cyce potrzebują co jakiś czas zwiększyć produkcję 😉erre, Ptysio lubią tę wiadomość
-
No wczoraj to już dola miałam... przed godz. 2 dopiero się spać położyłam bo maly przysypiał i się budził. Ale potem jakas sensowna porcja mleka się pojawiła i juz ładnie spal. Dobrze ze trafiło na weekend bo w tygodniu byłoby ciężko. Dzisiaj jest lepiej to i nastwienie przyjemniejsze. Non i chyba się już najada znowu.
Krokodylica, erre lubią tę wiadomość
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Kroko u Ciebie jakieś neverening story z tymi chorobami współczuje
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
U mnie z laktacja tez raz lepiej a raz gorzej ale nie,ze maly placze bo nie ma mleczka tylko bardziej o odczucie napelnionych piersi mi chodzi. Najgorzej jest jak musze sciagnac laktatorem butelke bo np.ide gdzies. W piatek wieczorem po wieczornym karmieniu gdzie Szymus zasypia np.kolo20 i spi bez jedzenia tak do polnocy to uruchomilam laktator i w jakies 10-15min uzbieralam 120 ale z obu piersi bo w sobote szlam do fryzjera. Po takiej akcji z laktatorem calą noc mialam piersi flaki ale maly jakos pil w nocy i nie plakal,ze nie ma. Za to od rszu dzis w niedziele mam juz nadprodukcje i piersi ciezkie i az bolą a on jak jest tak duzo mleczka to tylko jedna oproznia. A druga boli ale w nocy troche a sile mu podstawialam zeby chociaz troxhe upil bo az bolalo. Wkladki to moglam wyzymac z mleks. Ptysio moze to jest dobra opcja? Pociagnij laktatorem troche to moze jak i u mnie jutro bedzie nadprodukcja?
Sluchajcie jak Szymis byl noworodziem to wisial na piersi godzinami a teraz jak bardzo glodny to ssie gora 10min a czasem to i 5min i juz nie chce. Az zaczelam sie martwic czy nie za krotko ssie ta piers ale przeciez jak by byl glodnyto by plakal. Jak czasem cos marudzi to podstawiam piers ale jak nie chce jesc to tak sie rzuca i pokrzykuje i jak zabiore a dam smoka to sir uspokaja. Moze po prostu nauczyl sie juz efektywnie ssac i te 5-10min mu wystarczaSzymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap u mnie identycznie. Teraz jadła 15 minut ale to rzadkość. Zazwyczaj je tak 6-8 minut. I też tak samo jak marudzi jakiś czas po karmieniu to ja przystawiam bo myślę że może nie dojadla to jak nie jest głodna to się rzuca i krzyczy i smok uspokaja. Z tym że u mnie ciężko wyczuć bo jak pójdziemy na spacer albo zaśnie w dzień to i 3 h bez jedzenia da radę. A jak nie śpi to je co 1-1,5h ;P ale za to w nocy śpi ciagiem 5-6h więc nadrabia w dzień. Ostatnio w nocy byłam w szoku bo zjadła o 22.30( jadła jakieś 6minut) potem usnela i o 24.30 obudziła się bo zrobiła kupę. Przebrałam ja i przystawiam do cycka s ta w krzyk że nie chce. Zasnęła ze smokiem i spała do 2.30 jeszcze i dopiero zjadła. Ale właśnie często mam wrażenie że może nie dojadla jak je tylko te kilka minut
-
Jak była u mnie ta doradczyni to mówiła ze w pewnym momencie to dziecko się naje w 5 minut. Ja od kilku dni podaje co któreś karmienie dwie piersi. Rzadko czuje zeby były przepełnione, No może w nocy. Ale mam wrażenie ze dlatego chce z 2 bo na początku szybciej mu leci a później musi się napracować, a przez skrócone wędzidełko nie jest to łatwe.
Dziś 2 razy niedługo po karmieniu był ból brzuszka... obstawiam ze po jajecznicy, bo tydzień temu w niedziele tez były placzki a tez jadłam jajecznicę. Może nie kwestia jajek, ale masła na którym była smażona.
I muszę się pochwalić ze chyba znalazłam sposób na ryk po kąpieli. Po wyjęciu z wanny maz mi dał go od razu na ręcznik na ręce. Myślałam ze się uspokoi, ale to było mało, wiec czym prędzej dałam szybkiego cyca i się udało go uspokoic na tyle ze później można było go smarować, masować i ubierać niestety w trakcie mu sie ulalo, ale wole to niż turbo płacz -
Pap, ja od początku dzialam z laktatorem. Ściągam nadmiar jak takowy mam i boli lub po to żeby mąż mógł podać w razie mojej nieobecności. Niby nie wychodzę na długo no ale nigdy nie wiadomo kiedy się obudzi i czy będzie miał ochotę na jedzonko. Ogólnie nie narzekam na moją laktacje ale te kryzysy chwilowe są bardzo trudne w sensie psychicznym.
Jeśli chodzi o dlugosc ssania. Pap u nas DOKŁADNIE to samo. Ogólnie przybiera na wadze prawidłowo ale no nie chce mi się czasami wierzyć ze juz jest najedzony a ewidentnie nie chce juz ssac. Wygina się cały, krzyczy aż się czerwony robi na twarzy no to odpuszczam.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Jutro stuka nam 8 tyg
Start waga 2700.spdek do 2600
Dzis 4700
Hmm nie wiem szczerze czy to Oki
Ssie tak jak u was coraz krócej... I bywa indentycznie że jak nie chce jeść to nei ma zmiłuj nie przystawisz. No dziś po kąpieli tski krzyk że nie i koniec.
I śpi juz 3 gdziny to głodna być nie może.
/;##) -
Aina mysle,ze u Was z waga bardzo wporzadku. Mowi sie,ze dziecko ma podwoic wage urodzeniowa do pol roku.
Mi wczoraj na naszej domowej wadze wyszlo,ze Szymik ok.5,8kgale to nie idealny pomiar. Grunt,ze zdrowy i widze i czuje po nim,ze rosnie. Rozmiar 62 to tylko ze smyka dobry bo np z pepco przod body jakis krotki. Spodenki na 62 jakies dresowe zwykle sa w pasie zbyt ciasne wiec zakladsm 68 na tego mojego okraglego brzusia w tym tyg we czwartek mamy rehabilitacje-bedziemy sprawdzsc czy nie ma wzmozonego napiecia. Skubany jakos sie nauczyl i robi to celowo!!! ,ze jak go polose na brzuszku a on zaczyna marudzic bo nie lubi to przewraca sie na bok zeby nie lezec 😱Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap u mnie tez karmienia sie skrocily... maksymalnie 10-15 a przeciez na poczatku bylo i 1,5 h. Zawsze tylko jedna pierś, nigdy dwie. Ale niestety czasem ma jak pisze Erre,ze zassie piers i trzyma ja dlugo... i zaciska dziasla.... oczywiscie wtedy chce mu ja wyciagmac ale jest ryk. Daje znow i znow zassa ale nie je tylko trzyma. I kazde zabranie dopoki nie wypluje to ryk. Wtedy juz jesli nie gryzie to mu pozwalam bo widac potrzebuje tej bliskosci. Wtedy tez nie da sie zatapic tego cycem.
Ale często te szybkie sesje koncza podaniem sie smoka, bo widze ze chce ale tak wlansie tylko pociumkac bez mleka.
U nas juz kilka dni tylko 74. I co mnie wkurza to ze te rozmiarówki sa tak nierowne ze w niektorych sklepach to ono zaraz bedzie za male 🙄
Aina mysle, ze wage macie dobra 😊
Kroko wspolczuje Ci z tymi chorobami..😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 11:13
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Podwoić wagę do pół roku powiadacie.
Ten mój spaśluch waży teraz jakieś 5600, urodzeniowa 3420g, więc 2180g przybrał w 2 miesiące. Dziewczyny tak szybko nie przybierały. W ogóle wszyscy mówią że wygląda na starszego niż 2 miesiące bo jest duży i taki już kumaty. -
Kroko u mnie urodzeniowa 4460 a wczoraj 8300 😅
Wogole wczoraj założyłam mu na spacer kurtke 74 i jest na styk......🙄Krokodylica lubi tę wiadomość
Adaś
-
A to moja Kluska 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 08:52
Chmurka, erre, edka85, Pogoda, ancys85, Krokodylica, Natalii, Ptysio lubią tę wiadomość
Adaś
-
Joana jaki on duuuzy na zdjeciu no wage ma konkretną 💪 i ja te jego 10tygodni rozmiar 74 no to naprawde konkret chlopak!!!! Dobrze,ze wiedzac ze moze byc duze dziecko nie bawilas sie w 56. Ja z kolei myslalam,ze moj dluzej ponosi 56. Ubranka, ktore moj starszak nosil na 3miesiace to Szymik juz nosi
Podjelismy z mezem decyzje,ze starszaka za tydzien puscimy juz do przedszkola.. siedzi od bodaj 10oazdziernika w domu i juz kota dostaje i on i ja.. moj starszak to straszny wulkan energii (az lekko pod adhd bym powiedziala) wiec nie zdaze powiedziec zeby czegos nie robil a juz rozlane, wyjete z szafki, przewrocoje.. musze troszke odpoczac od niego (glupio tak mowic o wlasnyk ukochsnym dziecku ale on naprawde tajfun energii(. Tak to wracal taki wybawiony z przedszkola, cos cirkawego zawsze powiedzial, cos zaspiewal a teraz w kolko bajki i zabawki bo nic nie chce robic w kolorowsnkach czy ksiazkach dla dzieci..Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt