!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chmurka to wyciśnij coś z maty 😆 nie wiem jak u dziewczynek ale Julsonowi bez problemu udało mi się pobrać mocz do woreczka
-
Ja za pierwszym razem też nie miałam problemu ale wyszły złe wyniki i lekarz poinformowanie że ten woreczek może być przyklejony maksymalnie godzinę a za pierwszym razem ona sobie spala z tym woreczkiem ponad dwie godziny... no i dziś taki pech że się zsikala akurat podczas zmiany woreczka:/
-
W poniedziałek Aniela była bardzo marudna. Cały dzień nie spała i marudziła. Od 14 do 19.30 nie chciała jeść i zanosiła się płaczem przy każdej próbie podania cycka( a zazwyczaj je co 1,5 h). Zadzwoniłam do pediatry( to moja rodzina) i kazała zrobić profilaktycznie mocz... No i dupa, wyszło źle:/ niby gorączki nie ma, marudzić przestała ale mamy podejrzenie zapalenia układu moczowego i jeśli teraz badanie ogólne i posiew wyjdą źle to czeka nas szpital;( ( wcześniej robiłam tylko ogólne)
-
U chłopców łatwiej się pobiera mocz bo wkłada się siusiaka do woreczka, nawet do kubeczka bez problemu można złapać 🤪 w szpitalu się śmiały pielęgniarki, że faceci po prostu lubią jak im się robi koło pióra 🤣😂
Chmurka może obmyj małą, włóż woreczek i przystaw do cyca ale bez ubierania, okryj tylko ale tak żeby stópki były odkryte, niektórzy nawet moczą stópki żeby szybciej poszło.
Kciuki, żeby wyniki wyszły dobre i nic się nie wyhodowało 😁 -
erre wrote:Nie wiem jak wygląda ten woreczek u dziewczynek i samo siusianie, ale może przy zmianie pieluszki mieć pod ręką pudełko na mocz i do niego łapać?
-
Dokladnie robilam jak pisała Ancys bo my pobieramy z kubeczek. Maz trzymal kubeczek ale zeby nie trwalo to wiecznie to siadalam na fotelu , on pilnowala siusiaka a ja karmialam. Maks po 10 min byly siuski 😊
Takze u Ciebie jeszcze wygodniej z woreczkiem, choc nam pediatrzy mowili ze tylko ten wynik z kubeczka jest miarodajny bo ten z woreczka moze zawsze jakos zostac zanieczyszczony.
Amcys oby szybko przeszlo corce 😘
Audrey dzieki, tez sie cieszymy 🥰ancys85 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Chmurka no u dziewczynki to trudna sprawa dlatego rozumiem ze zbieracie w woreczek. Tez zrobilabym tak.
Ale polecam te zbieranie w trakcie karmienia, super przyspiesza sprawe. Tym bardziej ze dupinka przy odkazaniu troszke zmarznie tez.
O metodzie na moczenie stop tez slyszalam ale u nas nie dzialala.Adaś
-
Chmurka a ma jakkes objawy zum? Placze przy siku itp?
Ja jesli wyszedlby mi zly wynik to zamiast do pediatry to udalabym sie do urologa dziecicego.
Niestety jak pamietasz mi malego pediatra faszerowala antybiotykiem 1,5 miesiąca. I nam ten urlog sam powiedział, ze pediatrzy maja wiedzę ogolna i pomagaja jak umieja. A niestety mnie w antybiotyk nie wrolowal sam pediatra bo zaczelo sie od szpiatala.. więc i tam pediatrzy mieli slaba wiedze. Ten urolog to skomentował tak, ze gdyby szpiatal nas dobrze skierowal na badania to nie zaczeloby sie u nas wogole te zamieszanie z zum.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 19:20
Adaś