X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, bo widziałam takie przypadki że mama daje cyca nad fotelikiem,w sensie pochyla się.

Tylko że Agata nie płacze,ona się wierci i jest niespokojna taka.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey rozumiem. No ja nie jestem taka wygimnastykowana;p
    A co do Agatki.... To w sumie nigdy nie wiadomo ale spróbuj może podać ten bobotic przez dzień lub dwa, zrobić termofirek
    I zobaczysz czy jest jakaś roznica

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podam sab simplex na noc i zobaczymy 😊

Chmurka lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratujcie! Julson coraz gorzej reaguje na nowe osoby i otoczenie, a święta się zbliżają i nie wyobrazam sobie spędzić wigilii z dzieckiem w sypialni :( na widok babci ryk, po wejściu do pokoju gdzie ma być wigilia po 30 sekundach ryk....

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • joana Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda moze któraś doświadczona mama cos doradzi..
    Ja tylko Cie przytulam, bo niestety u nas tego problemu nie ma wogole. Ba.. moje dziecko jak idzie w gosci to zapomina nawet ze ma matke i kazdy moze go nosic itp. Az mi przykro (wiem to glupie😂), ze az tak nie jest ze mna zwiazany ze mnie szukac itp 🤦‍♀️
    Choć niby tesciowa i maz mowia, ze jak wychodze z pokoju to widac ze mnie szuka wzrokiem..

Chmurka mam identycznie z tym turbo zlym humorem 🤷‍♀️ ba kiedys moj maz nawet zrobil mi klotnie bo mial zostac z spiacym malym czyli podobal mi sie pomysl. Gorzej ze radar jak wyszlam od razu go obudzil i byl ryk. To byl foch jak wrocilam, ze mialam zostawic spiace dziecko a on nie mogl go uspokoic 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 15:05

Pogoda lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Chmurka i jak w koncu rozwiązałaś to z tym mlekiem, termosem, odgrzewaniem itp.? :D Wiem, że końcowo dałaś cyca, ale ciekawi mnie to :D

U nas do spania kaftanik/body+śpiochy lub pajac ale pod niego bodziak lub kaftanik właśnie. Przez dzień też to tak wygląda w sumie, nie mamy piżamek :D byle by suche i czyste ;) Dodatkowo Amela śpi w rożku, ale rożek służy już tylko jako ,,opakowanie" do odłożenia po lulaniu ;) rozkopuje sie w nim strasznie. Śpi z nami w łóżku, ma swoją kołdre ale różnie to jest.. czasami kołdre kradnie jej mąż (TAK! :D), czasami okrywam ją naszą.

Audrey piona. U nas też ostatnio jest gorzej ze spaniem :/ chociaż zauważyłam lekką zależność ,,kupową" :D Jeśli jest kupa, to śpi lepiej. Czasami nie ma 2-3 dni i wtedy widać, że ją gniecie :/ Ja probiotyku nie daję już, za to 1xdziennie wjeżdża Espumisan. No i oczywiscie współczuje chrapacza za uchem, ale o tym już coś wiemy :D

Co do ,,relacji" z innymi u nas jest różnie. Dzisiaj np. do babci wesoło się uśmiechała, a tydzien temu była sytuacja, że zareagowała na nią płaczem. Na ręce pójdzie, ale nie za długo no i muszę być ja na horyzoncie, bo jednak szuka i wpatrzona we mnie.

U mnie nie ma opcji, żeby mąż uspał córcie :D No za cholere.. Chwile ponosic, pogadać ok. Ale nie uspać. Np. siada z nią i dziwi się, czemu ona się złości po chwili :D No bo trzeba chodzić! :D Kończy się podobnie jak u Chmurki - Amela tak rozwścieczona, że trzeba bardzo szybko śpiewać ;)

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila polubiłam za bardzo szybkie śpiewanie. Wiem coś o tym.
    A kwestia odgrzania mleka rozwiązałam tak. Że wzięłam swoje mleko w butelce.i całą drogę do lekarza trzymałam ją pod bluzką między cyckami:D temperatura idealna polecam: D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 18:50

erre, joana, Leeila26, pap86, Audrey, Krokodylica, ancys85, DarlAa lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka musisz opatentowac ta metode 😁 jakby nie patrzec to bylo mleko prosto z piersi 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 19:15

Chmurka, pap86, ancys85 lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wymyslilas,ze lepiej sie nie dalo. Ekstra! Haha

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie potrawy robicie na swieta?(i Wigilie i pozniej?).szukam inspiracji. A mose ktoras z Was robi jakies ciasto bez pieczenia i fajnie wychodzi? Tesciowa piecze makowca i sernik a ja musze jeszcze ze 2 jakies zrobic.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najczęściej robię Malinowa Chmurkę ze strony mojewypieki (tam mam parę zmian więc jak coś to pytaj). Tylko że to na cieście kruchym i z bezą. Ale w sumie na herbatnikach i z kupnymi bezikami też będzie spoko tak myślę;)

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma problemu z kontaktami z innymi ludźmi, idzie w zasadzie do każdego i cieszy się jak gwizdek. No ale my od samego początku codziennie się widzimy z rodziną męża, jeżdżę z Agata codziennie do męża siostry, do teściowej, żeby poczuła inne otoczenie.

Pap, u nas sałatka jarzynowa,śledziowa, ryba po grecku, z ciast Filadelfia na pewno i coś jeszcze ale nie wiem co. Filadelfia bez pieczenia jest, najpyszniejsze ciasto świata- Nutella, mascarpone, śmietana, mniaaaam 😋

Pogoda, Leeila26 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka haha też głupio zapytałam.. w sumie gdzie można trzymać mleko z cycka, jak nie w cyckach? :D A tak poważnie jesteś mistrzem, ja bym na to nie wpadła :D

Amela dopiero zasnęła.. :/ Przynajmniej mam taką nadzieje, ze nie bede musiała do niej lecieć za chwile.. Masakra.. dobrze, że plecy się na dupie wspierają bo już by mi chyba odpadły. A podporę mają solidną, więc chociaż jeden stres mniej ;)

Też powoli zaczynam myśleć o świątecznym gotowaniu, Audrey narobiła smaka Filadelfią i zaraz będę szperać w necie :D chociaż jak masz sprawdzony przepis, to ja bym poprosiła :) Wigilie robimy z teściami, w domowym gronie i pewnie w większości gotować będzie teściowa. Ja na pewno zrobie barszcz (wczesniej musze nastawic zakwas.. moze jutro), paszteciki z grzybami na cieście francuskim (na lenia :D), moze troche uszek ulepie bo mam zamrożoną małą ilość ciasta. Pewnie jakaś sałatka bo zalegają mi majonezy i kukurydza :D Zamówiłam sobie paczke wędlin (paczka z Rusiborza - polecam jak któraś z Was ma ochotę wejść w temat ;)). Ciasta też już mam zamówione.. nie będę się bawić w tym roku, no może poza tą Filadelfią.. ;)

pap86 lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2020, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż zaraz poszukam w necie co to za Filadelfia bo pierwsze słyszę pewnie nie jadłam z gotowych ciast zawsze u mnie 3bit odgrywa coroczna rolę ale w tym roku aż się zaciekawiłam ta Filadelfia.

Pochwalę się u nas dziś usg główki i wszystko ok i neonatologa mówiła że wxzesniactwa nie widać już u Mikolaja :)

Leeila26, Chmurka, erre, ancys85, Pogoda, Krokodylica, joana, DarlAa lubią tę wiadomość

• Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2020, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam ta Filadelfia i napewno ja zrobię uwielbiam wiśnie :) wrzućcie swój przepis bo znalazłam w necie ale co sprawdzony to sprawdzony.
    Leila a co to za, zakwas na barszcz i czemu tak szybko?

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wymiatasz 😁 w życiu bym nie wpadłam na takie rozwiązanie 👍

Dziewczyny moja znajoma używała podgrzewacza turystycznego żelowego, który wytwarza ciepło bez prądu i bardzo sobie chwaliła, teraz sobie o nim przypomniałam 🤦‍♀️ link poniżej z opisem, może warto na przyszłość w coś takiego się zaopatrzyć.
    Ja chyba przy okazji zakupie 😁

https://www.wapteka.pl/podgrzewacz-lovi-zelowy-19400-1-sztuka-14593,p

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja menu wigilijne od kilku lat przygotowuje pod dzieci i kobiety karmiące 😂🙊🙈 czyli jednym słowem- lekkostrawnie. I tym sposobem mamy krem z pieczarek z robionymi gwiazdkami zamiast zupy grzybowej, pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem bądź z pieczarkami, zamiast z kapustą i grzybami oraz duszoną a nie pieczoną rybę 🙉
    Jesteśmy "śledziowi" więc robię zawsze słoik śledzia w śmietanie i słoik w majeranku. W tym roku wpadł mi w ręce przepis na śledzie curry, które zamierzam zrobić.

Co do ciast to prócz pierników i ciastek korzennych robiłam zwykle sernik ale zaintrygowało mnie ciasto Filadelfia o którym niemiałam pojęcia 🤪 Audrey wrzuć przepis 😁 spadłaś mi z nieba 😂🤪 bo wczoraj dostałam słoik wiśni drylowanych i zastanawiałam się co z nich zrobić 🙉

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica jak zdrowie u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 01:16

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka super, że u Was wszystko dobrze 💪👍

Zakwas to po prostu obrane, pokrojone buraki razem z liściem laurowym, zielem i czosnkiem zalane przegotowaną wodą z solą. Można dodać jeszcze kminek i cukier. Zawsze nastawiam tak z tydzień wcześniej, wtedy jest idealny 😌 Gotując barszcz, po prostu rozcienczam ten zakwas z wywarem warzywnym (nie wolno zagotować). Taki to tylko raz w roku, właśnie na wigilię :)

Ancys a ty spadlas mi z nieba z tymi pierogami z kaszą 😍 już wiem do czego wykorzystam mój mikro kawałek zamrożonego ciasta, akurat będzie ok. 25 sztuk - w sam raz ❤️ a zastepujesz czymś tradycyjna kapustę z grochem, czy dzieciaki wcinają?

ancys85 lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Audrey Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucę wam przepis rano, u mnie sprawdzony od lat 😊

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
‹‹ 1217 1218 1219 1220 1221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ