!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ratujcie! Julson coraz gorzej reaguje na nowe osoby i otoczenie, a święta się zbliżają i nie wyobrazam sobie spędzić wigilii z dzieckiem w sypialni na widok babci ryk, po wejściu do pokoju gdzie ma być wigilia po 30 sekundach ryk....
-
Pogoda moze któraś doświadczona mama cos doradzi..
Ja tylko Cie przytulam, bo niestety u nas tego problemu nie ma wogole. Ba.. moje dziecko jak idzie w gosci to zapomina nawet ze ma matke i kazdy moze go nosic itp. Az mi przykro (wiem to glupie😂), ze az tak nie jest ze mna zwiazany ze mnie szukac itp 🤦♀️
Choć niby tesciowa i maz mowia, ze jak wychodze z pokoju to widac ze mnie szuka wzrokiem..
Chmurka mam identycznie z tym turbo zlym humorem 🤷♀️ ba kiedys moj maz nawet zrobil mi klotnie bo mial zostac z spiacym malym czyli podobal mi sie pomysl. Gorzej ze radar jak wyszlam od razu go obudzil i byl ryk. To byl foch jak wrocilam, ze mialam zostawic spiace dziecko a on nie mogl go uspokoic 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 15:05
Pogoda lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Hej dziewczyny
Chmurka i jak w koncu rozwiązałaś to z tym mlekiem, termosem, odgrzewaniem itp.? Wiem, że końcowo dałaś cyca, ale ciekawi mnie to
U nas do spania kaftanik/body+śpiochy lub pajac ale pod niego bodziak lub kaftanik właśnie. Przez dzień też to tak wygląda w sumie, nie mamy piżamek byle by suche i czyste Dodatkowo Amela śpi w rożku, ale rożek służy już tylko jako ,,opakowanie" do odłożenia po lulaniu rozkopuje sie w nim strasznie. Śpi z nami w łóżku, ma swoją kołdre ale różnie to jest.. czasami kołdre kradnie jej mąż (TAK! ), czasami okrywam ją naszą.
Audrey piona. U nas też ostatnio jest gorzej ze spaniem chociaż zauważyłam lekką zależność ,,kupową" Jeśli jest kupa, to śpi lepiej. Czasami nie ma 2-3 dni i wtedy widać, że ją gniecie Ja probiotyku nie daję już, za to 1xdziennie wjeżdża Espumisan. No i oczywiscie współczuje chrapacza za uchem, ale o tym już coś wiemy
Co do ,,relacji" z innymi u nas jest różnie. Dzisiaj np. do babci wesoło się uśmiechała, a tydzien temu była sytuacja, że zareagowała na nią płaczem. Na ręce pójdzie, ale nie za długo no i muszę być ja na horyzoncie, bo jednak szuka i wpatrzona we mnie.
U mnie nie ma opcji, żeby mąż uspał córcie No za cholere.. Chwile ponosic, pogadać ok. Ale nie uspać. Np. siada z nią i dziwi się, czemu ona się złości po chwili No bo trzeba chodzić! Kończy się podobnie jak u Chmurki - Amela tak rozwścieczona, że trzeba bardzo szybko śpiewaćChmurka lubi tę wiadomość
-
Leeila polubiłam za bardzo szybkie śpiewanie. Wiem coś o tym.
A kwestia odgrzania mleka rozwiązałam tak. Że wzięłam swoje mleko w butelce.i całą drogę do lekarza trzymałam ją pod bluzką między cyckami:D temperatura idealna polecam: DWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 18:50
erre, joana, Leeila26, pap86, Audrey, Krokodylica, ancys85, DarlAa lubią tę wiadomość
-
Chmurka musisz opatentowac ta metode 😁 jakby nie patrzec to bylo mleko prosto z piersi 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 19:15
Chmurka, pap86, ancys85 lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Dziewczyny jakie potrawy robicie na swieta?(i Wigilie i pozniej?).szukam inspiracji. A mose ktoras z Was robi jakies ciasto bez pieczenia i fajnie wychodzi? Tesciowa piecze makowca i sernik a ja musze jeszcze ze 2 jakies zrobic.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
U nas nie ma problemu z kontaktami z innymi ludźmi, idzie w zasadzie do każdego i cieszy się jak gwizdek. No ale my od samego początku codziennie się widzimy z rodziną męża, jeżdżę z Agata codziennie do męża siostry, do teściowej, żeby poczuła inne otoczenie.
Pap, u nas sałatka jarzynowa,śledziowa, ryba po grecku, z ciast Filadelfia na pewno i coś jeszcze ale nie wiem co. Filadelfia bez pieczenia jest, najpyszniejsze ciasto świata- Nutella, mascarpone, śmietana, mniaaaam 😋Pogoda, Leeila26 lubią tę wiadomość
-
Chmurka haha też głupio zapytałam.. w sumie gdzie można trzymać mleko z cycka, jak nie w cyckach? A tak poważnie jesteś mistrzem, ja bym na to nie wpadła
Amela dopiero zasnęła.. Przynajmniej mam taką nadzieje, ze nie bede musiała do niej lecieć za chwile.. Masakra.. dobrze, że plecy się na dupie wspierają bo już by mi chyba odpadły. A podporę mają solidną, więc chociaż jeden stres mniej
Też powoli zaczynam myśleć o świątecznym gotowaniu, Audrey narobiła smaka Filadelfią i zaraz będę szperać w necie chociaż jak masz sprawdzony przepis, to ja bym poprosiła Wigilie robimy z teściami, w domowym gronie i pewnie w większości gotować będzie teściowa. Ja na pewno zrobie barszcz (wczesniej musze nastawic zakwas.. moze jutro), paszteciki z grzybami na cieście francuskim (na lenia ), moze troche uszek ulepie bo mam zamrożoną małą ilość ciasta. Pewnie jakaś sałatka bo zalegają mi majonezy i kukurydza Zamówiłam sobie paczke wędlin (paczka z Rusiborza - polecam jak któraś z Was ma ochotę wejść w temat ). Ciasta też już mam zamówione.. nie będę się bawić w tym roku, no może poza tą Filadelfią..
pap86 lubi tę wiadomość
-
Aż zaraz poszukam w necie co to za Filadelfia bo pierwsze słyszę pewnie nie jadłam z gotowych ciast zawsze u mnie 3bit odgrywa coroczna rolę ale w tym roku aż się zaciekawiłam ta Filadelfia.
Pochwalę się u nas dziś usg główki i wszystko ok i neonatologa mówiła że wxzesniactwa nie widać już u MikolajaLeeila26, Chmurka, erre, ancys85, Pogoda, Krokodylica, joana, DarlAa lubią tę wiadomość
-
Chmurka wymiatasz 😁 w życiu bym nie wpadłam na takie rozwiązanie 👍
Dziewczyny moja znajoma używała podgrzewacza turystycznego żelowego, który wytwarza ciepło bez prądu i bardzo sobie chwaliła, teraz sobie o nim przypomniałam 🤦♀️ link poniżej z opisem, może warto na przyszłość w coś takiego się zaopatrzyć.
Ja chyba przy okazji zakupie 😁
https://www.wapteka.pl/podgrzewacz-lovi-zelowy-19400-1-sztuka-14593,p
Chmurka lubi tę wiadomość
-
Ja menu wigilijne od kilku lat przygotowuje pod dzieci i kobiety karmiące 😂🙊🙈 czyli jednym słowem- lekkostrawnie. I tym sposobem mamy krem z pieczarek z robionymi gwiazdkami zamiast zupy grzybowej, pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem bądź z pieczarkami, zamiast z kapustą i grzybami oraz duszoną a nie pieczoną rybę 🙉
Jesteśmy "śledziowi" więc robię zawsze słoik śledzia w śmietanie i słoik w majeranku. W tym roku wpadł mi w ręce przepis na śledzie curry, które zamierzam zrobić.
Co do ciast to prócz pierników i ciastek korzennych robiłam zwykle sernik ale zaintrygowało mnie ciasto Filadelfia o którym niemiałam pojęcia 🤪 Audrey wrzuć przepis 😁 spadłaś mi z nieba 😂🤪 bo wczoraj dostałam słoik wiśni drylowanych i zastanawiałam się co z nich zrobić 🙉 -
Żabka super, że u Was wszystko dobrze 💪👍
Zakwas to po prostu obrane, pokrojone buraki razem z liściem laurowym, zielem i czosnkiem zalane przegotowaną wodą z solą. Można dodać jeszcze kminek i cukier. Zawsze nastawiam tak z tydzień wcześniej, wtedy jest idealny 😌 Gotując barszcz, po prostu rozcienczam ten zakwas z wywarem warzywnym (nie wolno zagotować). Taki to tylko raz w roku, właśnie na wigilię
Ancys a ty spadlas mi z nieba z tymi pierogami z kaszą 😍 już wiem do czego wykorzystam mój mikro kawałek zamrożonego ciasta, akurat będzie ok. 25 sztuk - w sam raz ❤️ a zastepujesz czymś tradycyjna kapustę z grochem, czy dzieciaki wcinają?ancys85 lubi tę wiadomość