!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie chodzi o to, że rzygam już sprzątaniem i gotowaniem czasami też, chociaż uwielbiam. To są obowiązki 😤 a ja potrzebuję czegoś, co da mi satysfakcję. Będę tylko JA i TO. I ciemna noc 😅 no bo kiedy? 😅
Porucham bardzo mi się podoba 😉👍
U nas też wiocha jak już wiecie, i sąsiedzi walą do pieców co się da 😠😠 nie wychodzimy za często 🤷
Moje dziecko leży spokojnie tak żeby samo sobą się zająć jakieś 20 sekund 💪 takie mega szybkie siku (kiedyś nawet nie wiedziałam, że da się tak szybko sikać. Szybko wieszać pranie. Szybko jeść. Szybko myć wlosy.. 🤦) Zazdroszczę Wam choćby tych 15 minut 🙈 kuźwa, nawet 5 minut by było spoko! 😂 -
Kraków = smog ... wiec już chyba od tygodnia nie wychodzimy na spacer. Rano niby słońce ale wskaźniki na czerwono wiec nie ryzykowałam . Jedziemy dziś do osteopaty wieczorem wiec to będzie jedyne wyjście na zawnatrz.
Coś tam porucham będzie hitem 😅
Kupiliśmy w końcu używany leżaczek babybjorna i Julus lubi w nim leżeć zwłaszcza jak włoży cała pieść do buzi i ciumka wszystkie palce po kolei. Na macie tez poleży czy w łóżeczku z karuzela włączona, ale zalezy jaki ma humor. Na rękach to tylko do usypiania albo na leniwca. Staram się go nosić bardziej przodem do świata na łyżeczkę ale nie zawsze mu to pasuje -
Chumrka dam recencje napewno, ale na filmiku nienwyglada to jakos trudno. I prezentuje sie pysznie 🤩 oby i nam tak wyszlo 🤣
Leila znam ten bol ale troszke nam wydluzylo sie te zajmowanie soba po 3 miesiącu, bo wczensiej to tylko raczki. Ewentualnie zabawa byla ale musze byc obok 😅 wiec wyczajam wtedy dobry moment i siup lece siku 🤣Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Dziewczyny ma ktoras może dziecko z Azs? Wczoraj miałam już prosic pediatre o bebilon pepti bo mała mimo zmiany proszku caly czas ma jakas wysypke/podrazniona skore. Pediatra powiedziała ze przy azs skora pod pieluszka jest czysta i ze to to. Smaruje emolientami ale sama nie wiem czy to nie wina mojego mleka i nie przejść na wlasna reke na mm, boje sie zeby nie cierpiala za dlugo🙁
-
Ja się już doczekać świat nie mogę właśnie ze względu na wyżerkę ale będę jesc wszystko i jem wsztstko nic mojemu dziecku nie jest pierogi z kapustą i grzybami jadłam i żyje i moje dziecko żyje ma się dobrze bo pamiętajcie mleko nie produkuje się z żołądka więc jak ty zjesz pieroga z kapucha to ty będziesz puszczać bąki a nie twoje dziecko to powinni uczyć w szkołach a nie na okrągło się słyszy od starszych i młodszych z resztą też bo powielają ta głupotę starszych że nie ma diety karmiącej tylko i wyłącznie stres źle działa na dziecko i da się to zauważyć więc śmiało kosztujcie ile wlezie oczywiście bez picia alko bo alko wchłaniane jest do krwi a z krwi produkowane jest mleko więc Audrey plusem mm jest to że możesz do kolacji wypic lampkę wina
Leeila druty proponuję ja nie umiem ale moja mama robi i dla mojego Mikusia porobiła fajbe rzeczy wyglądają jak kupne a są cudowne kocyk np i sweterek -
Zabka nie jestem do konca przekonana. Jak dzidzia moja miała miesiąc to naszla mnie faza na chalwe. Jadlam z tydzień czasu po ok 100g dziennie. Potem pod rzad 4dni mialam straszne wzdęcia i gazy i moja córcia tez. Zrezygnowałam z chalwy i problem znikł.
Tez caly czas walcze z roznymi stereotypami babc ale niektore powtarzane przsz wszystkie pokolenia moze maja troche racji. W kazdym razie ja z grzybami i większą iloscia kapusty bede uważała. -
Zabka ja tez do konca sie nie zgodzę. Masz duzo racji, bo sama mam zamiar jesc normalnie jak na co dzien. np wpadają u mnie i rozne alergeny. Maly reaguje dobrze. Ale np sa rzeczy nieoczywiste, po ktorych zle reaguje. Np po szpinaku ma wysypke. Serio.. mialam czas ze zapisywalam co zjadlam zeby wychwycic i powielil sie szpinak w dniach wysypki dużej. Co wiecej.. mam zaparcia po bananach ale czasem zjem, maly tez ma wtedy zapracia i dziwne kupki, wiec przestalam jesc. No oczywiście nabial u mnie odpadl..
A i ja np nie moge jesc pierniczków. Wiadome jest miod ale np po orzechach czy czekoladzie nigdy nic mu nie bylo. A np na miod reaguje bardzo zle. Wiem bo sprawdzałam jak zeszla wysypka nie bylam pewna i zjadlam znow .. i pojawila sie od nowa.
Ale oczywiście na swieta mam zamiar jesc normlanie. Tak samo jak ugotowalismy bigos i zjadlam go wiecej niz maz 🤭🤣
Wogole Wy tez przy kp macie takie apetyt? Na wage nie narzekam bo maly i tak wszystko ze mnie wyciaga.. ale jem ja opetana. Wiecej niz maz..... i jeszcze tak ciagnie mnie na slodkie, ze ostatnio robie zarty, ze zrobil mi coreczke 🤣 az ten jego strach w oczach 🤣
Ogolnie syn jak super juz spal tak(jak na nas😅) .. nastapil regres snu... i np wczoraj do prawie 2 byla zabawa... sen jest dla slabych 🤦♀️
Agnieszka u nas jest azs. U nas na szczescie zadnej alergii typowo od czegoś skornego nie bylo. Ale ja mocno na wszystko uwazam, bo nawet nasza bielizne czy przykrycia na łóżku jade lovella. No zresztą wszystko w niej piore, bo juz innego proszku w domu nie ma.
Poza tym jak wjedzie alergia spożywcza to smaruje emolientami. Ale ogolnie to z nimi nie przeaadzam. Dodaje ciut do wody plus smaruje tylko miejsca gdzie widze ze wchodzi jakas suchosc skory lub np paszki, pachwinki, szyje.. calego ciala nigdy nie smaruje, zeby jakos tez jej tak nie przyzwyczaic. Ale moze u nas nie mamy az tak mocnego jak Wy, wiec tez nie sugeruj sie nami moze.Adaś
-
Hej Dziewczyny. Dawno się nie odzywalam. Nie ma szans, żebym Was nadrobiła.. mam nadzieję,że wszystko u Was w porządku i dzieciaczki dzielnie rosną.
U nas w porządku.
Choć ostatnio czuję, że nie ogarniam 😁 Ja się z niczym nie wyrabiam. Nie mogę w domu nic zrobić. Mała ma w dzień drzemki maksymalnie 30-45 minut. Wtedy muszę podjąć decyzję, co ambitnego w tym czasie mogę zrobić? Pójść do toalety? Zrobić coś do jedzenia dla Syna, może dla siebie i jeszcze zdążyć to zjeść? Może pobawić się na spokojnie z Synem, żeby czuł, że ma mamę choć na chwilkę dla siebie? Najczęściej wybieram toaletę i jedzenie i czas drzemki się kończy.. a kiedy ogarnąć mieszkanie? O ugotowaniu obiadu nie wspomnę... Gdy Mała nie śpi, to 100%uwagi poświęcam jej i Synowi, nie zostawię ich na chwilę, żeby nic jej nie chcący nie zrobił. mam wrażenie, że nic innego nie robię, tylko go pilnuje i mówię tylko: tego nie rób, nie tak głośno, nie tak mocno, nie wolno...
Myślałam sobie kiedyś, żeby ogarniać jak Mała zaśnie na noc.. taa... Przedwczoraj zasnęła na noc po 2... I spala do 11.. taki ma rytm, że zasypia około 1 w nocy... To ja już nie mam na nic siły!
Jak to wszystko ogarnąć?
Choć wczoraj jakiś cud się stał, zasnęła 20.30 i to już było na noc! 😯 Oczywiście budziła się do 23 kilka razy na jedzenie, ale potem spala do 4, karmienie, i pobudka o 8, bo Syn już nas obudził.. ciekawe jak będzie dziś, bo te nocne imprezy mnie wykańczają.
-
Agnieszka u nas jest wtedy mocna wysypka wokol ustek, przy uszach i za nimi i cala szyja. Ostatnio po tych piernikach to z szyji az wchodzilo na plecy i klatke piersiowa. 2 dni i byl spokoj.
Kroko najwazniejsze, ze posiew czysty i oby teraz byl caly czas zdrow razem z dziewczynkami, bo Ty zameczysz sie tymk chorobami...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 12:43
Krokodylica lubi tę wiadomość
Adaś
-
nick nieaktualnyKtokodylica, szkoda, ze ten antybiotyk bral. Vhociaz ja u syna mialam kiedys taką sytuację, ze byl wirus, ale ciezko znosil i dostal antybiotyk, który mu pomogl. Wiadomo, mogło być tak, ze juz teoche czasu minęło, ale pediatra, ktora niepotrzebnie nie wciska antybiotyków sama zaproponowała...
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, później nadrobię - teraz chciałam się z Wami podzielić naszymi efektami z sesji świątecznej
Pierwszy raz (i pewnie ostatni! ) upubliczniam tu swój wizerunek. Chyba będę dopiero druga, bo pamiętam, że raz po porodzie zrobiła to Ancys Szybko, szybko bo wieczorem już go nie będzie haha Mężowi tylko troche zabrałam twarzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 23:15
Natalii, Krokodylica, Chmurka, Audrey, joana, ancys85, Asia000, edka85, AHope, pap86, Pogoda, ata89, erre lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, u nas od 4 dni nie ma ulewania, a co za tym idzie refluks sie uspokoił, mala nie wypycha języczka, nie piecze chyba już jej...
Od 4 dni nie podaję jej wit.D...
Gdzies wyczytałam, że to moze byc przyczyną. We wtorek mamy szczepienie i poproszę o jakąś wit. D na receptę bez dodatkow.
Wczoraj byliśmy u osteopaty, znalazl jakies miejsce napięte, pomasowal i chce nas zobaczyc po świętach. Zobaczymy, mam nadzieję, że to pomoże.
Tosia w dzien juz naprawdę o niebo lepiej, nie muszę jej i siebie co chwilę przebierać, no szok.
Zeby tylko tak zostalo
Za to wieczorami duzo placze, idą bączki, kupa raz na 2-3 dni. Maz mowi, zeby dawac espumisan, bo to kolki i ona tak prostuje nóżki, sztywnieje jakby. Ja z drugiej strony mam wrażenie, że te wszystkie kropelki sa do niczego.
Na razie dostaje dalej biogaję i delicol przed karmieniami. No i od połowy dnia ten espumisan, ale ja w ogole nie widzę różnicy przy nim.
Zaczelam podjadać trochę produktów z nabiału, typu pierniczki, bulka na parze, wczoraj kawalek chałki...i jest bez zmian.
Moze niedlugo bede mogla juz odstawic tą dietę, marzę o normalnej kawie, takiej cappuccino z mlekiem 3,2% 😂
I do tego Wasza Filadelfia 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 14:01
-
nick nieaktualny
-
Ja chyba spróbuję w takim razie podac malej mleko mm przez weekend. Jak ladnie sie zacznie goic to już zostane na tym. Tak mi jej szkoda jak widze ze ja ro wszystki swedzi. A ja niestety mam bardzo trudno trzymac sie jakiejkowiek diety🙁.
Sesje świąteczne super sprawa, ja nie mam jak zrobic bo mala ciagle czerwona i w krostkach 😪