Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie te zdjęcia świąteczne!
    Śliczne pamiątki!
    Mi się udało zrobić kilka zdjęć dzieciakom w świątecznych ubrankach to może co się nada. 😉

Leeila. Ja sobie Ciebie wyobrażałam jako czarnulke. W sumie dużo się nie pomyliłam, ale myślałam o takich naprawdę ciemnych włosach. Nie wiem czemu 😉
    I w sumie fajnie by było może faktycznie, stworzyć jakas gr na FB.. tam nie każdy może zajrzec, chyba większą prywatność, jeśli to gr zamknięta.

U nas też ślinienie na potęgę. W ruch poszły śliniaki, bo bez sensu było przebierać, skoro to tylko ślinka, a nie ulanie.. i również widzę,że jak ja 'smyram' smokiem czy gryzakiem po dziąsłach to aż się cieszy 😁 więc chyba przynosi jej ulgę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 21:30

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    starszy niegrzeczny a mldoszy marudzi i poplakuje ciagle.masakra. dzis nie wiem jak sie nazywam..
    Ja tak mam każdego dnia 😄 Ale od stycznia zamierzam posłać syna do prywatnego klubu malucha obok domu, więc trochę spokoju powinno być 🤭

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • joana Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila jesli na zamknietej grupie to mi nie przeszkadza pokazanie się 😊

Audrey pewnie. U mnie tez czasem zly nawyk wygra ale i tak widze poprawe. Wiec zobacze jeszcze jakis czas. Niestety fizjo dzieciecy najblizej mnie to 150 km 🤦‍♀️

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się Was w końcu nadrobić 😉 dłuższy czas nie zaglądałam i zrobiły mi się spore zaległości, a potem co trochę nadgoniłam to znów się zbierało.

Nie na wszystkie zdjęcia się zdążyłam załapać, ale dzieciaczki śliczne 😊i Ty Leila tez super 😘 właściwie tez sobie Ciebie wyobrażałam jako brunetkę 😉

Ounai, pamietam ze zanim zniknęłam miałam Tobie odpisać odnośnie moich ćwiczeń od fizjo. No wiec u mnie to na razie wyglada tak. Całość w leżeniu na plecach:
    Oddechy przeponowe x6
    Po dwie serie:
    -na wydechu odcinek lędźwiowy chcemy przykleić do podłogi x10
    -na wydechu dolna cześć brzucha chcemy zmieścić w za ciasne spodnie x10
    -wyprostowana noga nad podłożem (wdech); na wydechu zginamy i podnosimy do góry x10 na każda nogę
    -noga ugiętą w kolanie uniesiona 90st, ręka na kolanie luźno (wdech); na wydechu przyciskany rękę do kolana na 60-80% siły
    Oddechy przeponowe x6

Staram się ćwiczyć codziennie, ale niestety nie zawsze się uda. Muszę się umówić na kontrolę. A Tobie jak idzie? Jakie masz ćwiczenia?

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Dave jestescie juz prawie prawie prawie zdrowi :) takie wyniki sa super.
    Leeila ale z Ciebie laseczka!! Jakie masz elosy mega dlugie i geste!! Nie boj,nie boj zaraz zaczna wypadac :p 😅 wszystko co w ciazy nie wypadlo pojdzie. U mnie minely magiczne 3miesiace od porodu i jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki saczely wypadac..

Audrey tez super zdjecia!
    Kurde z pierwszym synkiem robilismy sesje swiateczną a teraz przez covida nie ale wiecie co? Zrobie na Wielkanoc.maluch bedzie mial wtedy pol roczku ibedzie fajnie.

Dzis starszy zostal w domu bo ubieralam z nim choinke ale powiem Wam,ze dzis mi tak obaj dali czadu,ze szok! Obaj.. starszy niegrzeczny a mldoszy marudzi i poplakuje ciagle.masakra. dzis nie wiem jak sie nazywam..
    Mi też zaczęły tak włosy wypadac że szok :( !

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę byliśmy na szczepieniach. Stas dostał 6w1, pneumokoki i rotawirusy. Mieliśmy po tym trochę więcej marudzenia niż zwykle i temperaturę do 37,5, ale już jest ok. Niestety dostaliśmy przy okazji skierowanie na rehabilitacje - nie wychodzi u nas próba trakcyjna i dodatkowo lekka asymetria 😔 to samo przerabialiśmy z corka.
    Wazy już 7800, czyli za nami już podwojenie wagi urodzeniowej. Rośnie dużo szybciej niż jego siostra, a urodzili sie bardzo podobnie ;)

A tu zaległe zdjęcie z 3 miesięcy ;)
    aab903e13697.jpg

Zaczynają go już fanie interesować zabawki i coraz więcej czasu spędza na macie. Na razie u nas szał na szleścik pasiak i książeczkę muzyczną z yookidoo.

a2549c1ca35c.jpg

0a5af613ec1b.jpg

Zresztą ta książeczka też bardzo sie podoba jego siostrze ;)
    82275a412483.jpg
    i nie ma dzieci ;)

Bardzo lubi tez leżeć na macie zwłaszcza jak mu podwieszę do jeżdżącego samochodzika lusterko. Potrafi wtedy leżeć tak nawet ponad pół godziny ;)
    5bb3fe5ef2fa.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 23:49

ancys85, Zabka_89, Chmurka, erre, Krokodylica, joana, edka85, Pogoda, Leeila26, AHope, DarlAa lubią tę wiadomość

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    No musze mu sie przygladac, bo moze taki zel troszkę pomoglby mu.. ale znow jak to jeszcze nie to? Nie chcialabym niepotrzebnie go czyms smarowac.

Ja obstawiam ząbki 😁
    Mojemu Maćkowi przebiły się dwie jedynki w czwartym miesiącu życia, jemu w ogóle wszystkie zęby szły parami 🙊 dziąsła nie były zmienione, pojawiły się właśnie takie dwie kreseczki jak u Twojego Adasia. U nas na szczęście ząbkowanie przeszło bezobjawowo.
    Córce później wyszły pierwsze zęby ale z kolei, po tatusiu, nie wyrosły jej dwójki 🙈
    Pawełcio od kilku dniu tak się złości jak pcha rączki do buzi, że też mu sprawdzałam dziąsełka ale póki co nic tam nie dostrzegłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 23:16

joana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2020, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana szczerze, to nie wiem sama czy ten Delicol pomaga. Zwlaszcza, ze czasami zapominam i jakiejs wielkiej różnicy nie ma
    Dokończę opakowanie i zrobię przerwę.

Tosia tez sie słoni bardzo w ostatnich dniach! I tez ma te dwie kreseczki na dolnych jedynkach, ale dziasla nie są rozpulchnione. Sama nie wiem czy to juz zęby.

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila to jesteśmy dwie ujawnione 😂🙊🙈🤣

Sesja super :) też moją uwagę przykuły Twoje włosy i makijaż 🙊 a kokardki przy sukience...no proszę Cię...nawet nie zauważyłam 😂🙈

Audrey Twoje foteczki też piękne, a z tą facjatą to chyba trochę przesadzasz 😝

Ja zrobiłam ostatnio kilka zdjęć dzieciakom i sobie ale załamałam się jak je zobaczyłam...ile ja mam zmarszczek i kurzych łapek 😵🙈🙊 w lustrze tego tak nie widać 🤣😝

Dave rewelacyjne wieści!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 02:02

Leeila26 lubi tę wiadomość

• Asia000 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, może tak być ze to już zeby powoli się zbliżają. Ja przy pierwszych dwóch zębach córki zorientowałam się dopiero jak już się przebiły 😁 nie było jakichś wzmożonych sygnałów. Za to przy kolejnych nie było już tak różowo - akurat teraz na tapecie mamy trójki. Widać ze bardzo jej dokuczają, ale nie smaruje jej już tego niczym bo grozi utrata palca 😜 a tak serio to u nas te żele jakos średnio pomagały...

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia pięknie zdana relacja i cudowne dzieciaczki 😘🤗

Asia000 lubi tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia cudne dzieciaki 😊 mamy tą samą matę piankową 😀

Powiedz mi a co to za pałąk z tym samochodzikiem?

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia o matko ale słodziaki te Twoje dzieci <3

• joana Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ale slodziaki 🥰🥰🥰 i super pajac w sloniki 🤩 piękna waga i oby rwhabilitacja szybko pomogla.
    Ancys i Asia dzia 😘bede sobie obserwowala..

Dziewczyny czy jak byly 3 takie kupki co totalnie wsiaknely w papmpers to moze byc coś jak biegunka?cos powinnm podawac? Kolor juz nie jest taki musztardowy tylko zaczyna miec lekko zielony odcien..

Ancys napewno nie masz tyle tych zmarszczek 😘 tylko my kobietki takie juz jestesmy dla siebie krytyczne 🤦‍♀️

ancys85, Asia000 lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, u Zuzi też nie było napuchniętych dziąseł ani nic tylko widoczne kreseczki białe.
    Tylko że jej późno zęby rosły.

Ja też mogę się ujawnić na zamkniętej grupie na fb :)

joana lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana tak podawaj probiotyk, najlepiej enterol.

joana lubi tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia napisałaś o ujemnej próbie trakcji. U mnie też na ostatniej wizycie tak było, ale na żadna rehab nie dostaliśmy skierowania. Lekarka zaleciła jedynie częste leżenie w pozycji półleżącej i rzeczywiście to pomogło, bo mała w tej pozycji coraz częściej dźwiga głowę do przodu. Czyli ćwiczy.
    A poza tym próba trakcji, aby była wiarygodna, musi być dobrze wykonana. Odpowiedni chwyt dziecka i ciągłe utrzymywanie kontaktu wzrokowego, żeby głowa mogła podążać za tym co widzi. Tak przynajmniej u 3ms dziecka jest, u starszych niemowląt już nie ma to takiego znaczenia, bo samoistnie dźwigają głowę w odpowiedzi na podnoszenie do siadu.

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Syna też się zorientowałam, że wyrósł ząbek dopiero jak stuknelam lyzeczka. Na drugi dzień mieliśmy chrzest i tak się bałam, że będzie marudny. Nic takiego się nie zadziało. Miał równo pół roku. Po tygodniu pojawiła się kolejna dolna jedynka 😁

Ancys. A ile córka ma? Nadal nie ma dwójek?

joana lubi tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana u nas czasem zdarzają się mega wodniste kupki. Tzn totalna woda tylko pomarańczowa;P mi położną mówiła że jeśli nie jest taka każda kupa to się nie przejmować. Ale u nas jest na przykład 1-2 dziennie takie a reszta normalne. No i kolor jest normalny. A co do probiotyków to my non stop jeszcze na biogaia jestesmy

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia sama słodycz te Twoje maluchy!:*

To kto zakłada grupę na Facebooku?

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ