X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie te zdjęcia świąteczne!
    Śliczne pamiątki!
    Mi się udało zrobić kilka zdjęć dzieciakom w świątecznych ubrankach to może co się nada. 😉

Leeila. Ja sobie Ciebie wyobrażałam jako czarnulke. W sumie dużo się nie pomyliłam, ale myślałam o takich naprawdę ciemnych włosach. Nie wiem czemu 😉
    I w sumie fajnie by było może faktycznie, stworzyć jakas gr na FB.. tam nie każdy może zajrzec, chyba większą prywatność, jeśli to gr zamknięta.

U nas też ślinienie na potęgę. W ruch poszły śliniaki, bo bez sensu było przebierać, skoro to tylko ślinka, a nie ulanie.. i również widzę,że jak ja 'smyram' smokiem czy gryzakiem po dziąsłach to aż się cieszy 😁 więc chyba przynosi jej ulgę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 21:30

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    starszy niegrzeczny a mldoszy marudzi i poplakuje ciagle.masakra. dzis nie wiem jak sie nazywam..
    Ja tak mam każdego dnia 😄 Ale od stycznia zamierzam posłać syna do prywatnego klubu malucha obok domu, więc trochę spokoju powinno być 🤭

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • joana Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila jesli na zamknietej grupie to mi nie przeszkadza pokazanie się 😊

Audrey pewnie. U mnie tez czasem zly nawyk wygra ale i tak widze poprawe. Wiec zobacze jeszcze jakis czas. Niestety fizjo dzieciecy najblizej mnie to 150 km 🤦‍♀️

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się Was w końcu nadrobić 😉 dłuższy czas nie zaglądałam i zrobiły mi się spore zaległości, a potem co trochę nadgoniłam to znów się zbierało.

Nie na wszystkie zdjęcia się zdążyłam załapać, ale dzieciaczki śliczne 😊i Ty Leila tez super 😘 właściwie tez sobie Ciebie wyobrażałam jako brunetkę 😉

Ounai, pamietam ze zanim zniknęłam miałam Tobie odpisać odnośnie moich ćwiczeń od fizjo. No wiec u mnie to na razie wyglada tak. Całość w leżeniu na plecach:
    Oddechy przeponowe x6
    Po dwie serie:
    -na wydechu odcinek lędźwiowy chcemy przykleić do podłogi x10
    -na wydechu dolna cześć brzucha chcemy zmieścić w za ciasne spodnie x10
    -wyprostowana noga nad podłożem (wdech); na wydechu zginamy i podnosimy do góry x10 na każda nogę
    -noga ugiętą w kolanie uniesiona 90st, ręka na kolanie luźno (wdech); na wydechu przyciskany rękę do kolana na 60-80% siły
    Oddechy przeponowe x6

Staram się ćwiczyć codziennie, ale niestety nie zawsze się uda. Muszę się umówić na kontrolę. A Tobie jak idzie? Jakie masz ćwiczenia?

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Dave jestescie juz prawie prawie prawie zdrowi :) takie wyniki sa super.
    Leeila ale z Ciebie laseczka!! Jakie masz elosy mega dlugie i geste!! Nie boj,nie boj zaraz zaczna wypadac :p 😅 wszystko co w ciazy nie wypadlo pojdzie. U mnie minely magiczne 3miesiace od porodu i jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki saczely wypadac..

Audrey tez super zdjecia!
    Kurde z pierwszym synkiem robilismy sesje swiateczną a teraz przez covida nie ale wiecie co? Zrobie na Wielkanoc.maluch bedzie mial wtedy pol roczku ibedzie fajnie.

Dzis starszy zostal w domu bo ubieralam z nim choinke ale powiem Wam,ze dzis mi tak obaj dali czadu,ze szok! Obaj.. starszy niegrzeczny a mldoszy marudzi i poplakuje ciagle.masakra. dzis nie wiem jak sie nazywam..
    Mi też zaczęły tak włosy wypadac że szok :( !

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę byliśmy na szczepieniach. Stas dostał 6w1, pneumokoki i rotawirusy. Mieliśmy po tym trochę więcej marudzenia niż zwykle i temperaturę do 37,5, ale już jest ok. Niestety dostaliśmy przy okazji skierowanie na rehabilitacje - nie wychodzi u nas próba trakcyjna i dodatkowo lekka asymetria 😔 to samo przerabialiśmy z corka.
    Wazy już 7800, czyli za nami już podwojenie wagi urodzeniowej. Rośnie dużo szybciej niż jego siostra, a urodzili sie bardzo podobnie ;)

A tu zaległe zdjęcie z 3 miesięcy ;)
    aab903e13697.jpg

Zaczynają go już fanie interesować zabawki i coraz więcej czasu spędza na macie. Na razie u nas szał na szleścik pasiak i książeczkę muzyczną z yookidoo.

a2549c1ca35c.jpg

0a5af613ec1b.jpg

Zresztą ta książeczka też bardzo sie podoba jego siostrze ;)
    82275a412483.jpg
    i nie ma dzieci ;)

Bardzo lubi tez leżeć na macie zwłaszcza jak mu podwieszę do jeżdżącego samochodzika lusterko. Potrafi wtedy leżeć tak nawet ponad pół godziny ;)
    5bb3fe5ef2fa.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 23:49

ancys85, Zabka_89, Chmurka, erre, Krokodylica, joana, edka85, Pogoda, Leeila26, AHope, DarlAa lubią tę wiadomość

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    No musze mu sie przygladac, bo moze taki zel troszkę pomoglby mu.. ale znow jak to jeszcze nie to? Nie chcialabym niepotrzebnie go czyms smarowac.

Ja obstawiam ząbki 😁
    Mojemu Maćkowi przebiły się dwie jedynki w czwartym miesiącu życia, jemu w ogóle wszystkie zęby szły parami 🙊 dziąsła nie były zmienione, pojawiły się właśnie takie dwie kreseczki jak u Twojego Adasia. U nas na szczęście ząbkowanie przeszło bezobjawowo.
    Córce później wyszły pierwsze zęby ale z kolei, po tatusiu, nie wyrosły jej dwójki 🙈
    Pawełcio od kilku dniu tak się złości jak pcha rączki do buzi, że też mu sprawdzałam dziąsełka ale póki co nic tam nie dostrzegłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 23:16

joana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2020, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana szczerze, to nie wiem sama czy ten Delicol pomaga. Zwlaszcza, ze czasami zapominam i jakiejs wielkiej różnicy nie ma
    Dokończę opakowanie i zrobię przerwę.

Tosia tez sie słoni bardzo w ostatnich dniach! I tez ma te dwie kreseczki na dolnych jedynkach, ale dziasla nie są rozpulchnione. Sama nie wiem czy to juz zęby.

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila to jesteśmy dwie ujawnione 😂🙊🙈🤣

Sesja super :) też moją uwagę przykuły Twoje włosy i makijaż 🙊 a kokardki przy sukience...no proszę Cię...nawet nie zauważyłam 😂🙈

Audrey Twoje foteczki też piękne, a z tą facjatą to chyba trochę przesadzasz 😝

Ja zrobiłam ostatnio kilka zdjęć dzieciakom i sobie ale załamałam się jak je zobaczyłam...ile ja mam zmarszczek i kurzych łapek 😵🙈🙊 w lustrze tego tak nie widać 🤣😝

Dave rewelacyjne wieści!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 02:02

Leeila26 lubi tę wiadomość

• Asia000 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, może tak być ze to już zeby powoli się zbliżają. Ja przy pierwszych dwóch zębach córki zorientowałam się dopiero jak już się przebiły 😁 nie było jakichś wzmożonych sygnałów. Za to przy kolejnych nie było już tak różowo - akurat teraz na tapecie mamy trójki. Widać ze bardzo jej dokuczają, ale nie smaruje jej już tego niczym bo grozi utrata palca 😜 a tak serio to u nas te żele jakos średnio pomagały...

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia pięknie zdana relacja i cudowne dzieciaczki 😘🤗

Asia000 lubi tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia cudne dzieciaki 😊 mamy tą samą matę piankową 😀

Powiedz mi a co to za pałąk z tym samochodzikiem?

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia o matko ale słodziaki te Twoje dzieci <3

• joana Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ale slodziaki 🥰🥰🥰 i super pajac w sloniki 🤩 piękna waga i oby rwhabilitacja szybko pomogla.
    Ancys i Asia dzia 😘bede sobie obserwowala..

Dziewczyny czy jak byly 3 takie kupki co totalnie wsiaknely w papmpers to moze byc coś jak biegunka?cos powinnm podawac? Kolor juz nie jest taki musztardowy tylko zaczyna miec lekko zielony odcien..

Ancys napewno nie masz tyle tych zmarszczek 😘 tylko my kobietki takie juz jestesmy dla siebie krytyczne 🤦‍♀️

ancys85, Asia000 lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, u Zuzi też nie było napuchniętych dziąseł ani nic tylko widoczne kreseczki białe.
    Tylko że jej późno zęby rosły.

Ja też mogę się ujawnić na zamkniętej grupie na fb :)

joana lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana tak podawaj probiotyk, najlepiej enterol.

joana lubi tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia napisałaś o ujemnej próbie trakcji. U mnie też na ostatniej wizycie tak było, ale na żadna rehab nie dostaliśmy skierowania. Lekarka zaleciła jedynie częste leżenie w pozycji półleżącej i rzeczywiście to pomogło, bo mała w tej pozycji coraz częściej dźwiga głowę do przodu. Czyli ćwiczy.
    A poza tym próba trakcji, aby była wiarygodna, musi być dobrze wykonana. Odpowiedni chwyt dziecka i ciągłe utrzymywanie kontaktu wzrokowego, żeby głowa mogła podążać za tym co widzi. Tak przynajmniej u 3ms dziecka jest, u starszych niemowląt już nie ma to takiego znaczenia, bo samoistnie dźwigają głowę w odpowiedzi na podnoszenie do siadu.

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Syna też się zorientowałam, że wyrósł ząbek dopiero jak stuknelam lyzeczka. Na drugi dzień mieliśmy chrzest i tak się bałam, że będzie marudny. Nic takiego się nie zadziało. Miał równo pół roku. Po tygodniu pojawiła się kolejna dolna jedynka 😁

Ancys. A ile córka ma? Nadal nie ma dwójek?

joana lubi tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana u nas czasem zdarzają się mega wodniste kupki. Tzn totalna woda tylko pomarańczowa;P mi położną mówiła że jeśli nie jest taka każda kupa to się nie przejmować. Ale u nas jest na przykład 1-2 dziennie takie a reszta normalne. No i kolor jest normalny. A co do probiotyków to my non stop jeszcze na biogaia jestesmy

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia sama słodycz te Twoje maluchy!:*

To kto zakłada grupę na Facebooku?

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ