!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha, dziewczyny nie spodziewałam się że mój sposób wywoła takie poruszenie:D początkowo trzymałam w rękach, żeby dłońmi ogrzać a potem wpadlam żeby przyłożyć do ciała pod bluzkę,
Co do wigilii to u nas barszcz, pierogi z kapustą i grzybami, ryba po grecku, śledzie, kapista wigilijna, racuchy. Kapusty z grochem nigdy nie jadłam. U nas sałatek ani ciast na wigilię nie ma. Dopiero na pierwszy dzień świąt. U męża za to jest wszystko co bezmięsne -
Ja tez chce przepis na Filadelfię, tego jeszcze nie było a brzmi pysznie
A Wy będziecie wszystko jeść normalnie? Bo ja się trochę boje, ale barszczu z uszkami nie odpuszczę 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 08:02
-
Laski, wrzucam przepis. Sory za brudny zeszyt no ale używany ciągle 😅 w przepisie jest serek delfiko, ale już go nie produkują więc trzeba zamiast tego dać mascarpone, byleby było 500g 😊
Plus karmienia mm? Mogę jeść wszystko 😋🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 08:38
erre, ancys85, Pogoda, Leeila26 lubią tę wiadomość
-
ancys85 wrote:Krokodylica jak zdrowie u Was?
Dzięki że pytasz
Starsza też od wczoraj na antybiotyku, także cała trójka już. Dziewczyny kaszlą mocno, czekam kiedy antybiotyki zaczną działać.
A Maks już drugą noc nie robił kupki, dopiero rano, ale w dzień robi jeszcze takie biegunkowe i dość często. Czekam na wyniki posiewu ale na razie nikt nie dzwoni.
A noce mimo braku kupek totalnie nie przespane bo męczą go bąki i pobudka co 2 godziny jak noworodzio.
Żabka super że wszystko dobrze! -
Leeila u nas nie ma kapusty z grochem na wigilii więc nie mam z tą potrawą problemu 🤭😂 ale jakby przyszło mi zrobić to bym groch zastąpiła soczewicą, bardziej lekkostrawna a smak podobny 😁
U nas wigilia zawsze była organizowana jako wieczerza z 12 potrawami, u mojego męża z kolei to jakby obiad, drugie danie z rybą i ziemniakami więc co miasto to inny zwyczaj 🤷♀️Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Ja zamierzam zjesc wszystko. Nawet troche kapusty z grzybami
nie widze problemu. Moze zobacze po Wigilii 😅 filadelfia wyglada fajnie ale dla mnie juz jakos za duzo roboty haha. Zrobie rafaello albo 3bita bez pieczenia i sernik jakis delikatny z polewakrowkowa iorzeszkami ziemnymi z aniagotuje.pl
Tylko kiedy to wszystko robic jak Szymonek uwaza drzemke wylacznie na poduszce na mouch rekach 😱 wwozku juz nie chce..a na macie sam pobawi siw 7min 😆Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja nie zjem właśnie kapusty z grochem 🙈 o sama kapusta jest spoko, bo już jadłam to nie wiem jak groch właśnie 🤷 no i boje się rzeczy w zalewie octowej np. śledzi - szwagierka mnie nastraszyła, że po ciąży śledzie mega uwielbiała, a dzieć bardzo cierpial.. jadła i lulała 🙈 podziękuję w tym roku 😅
Amela końcowo zasnęła przed 1. Już przyszła pora nocnego karmienia i po cycku spala jak suseł. Nie wiem co to się wczoraj u nas podziało 🤷 nic ją raczej nie bolało bo płaczu nie było, temperatury też nie. Po prostu każdy szmer ją wybudzał.. zaczynając od chrapiącego męża, a kończąc na kocie, który urządzał nocne wędrówki. A jak zeskakuje ze stołu na podłogę, to jest huk jakby 100kg upadało 🙈 Pospała do 5, zjadła i dolezalysmy do 10 w wyrku, także nie ma źle 💪
Myślę ostatnio, żeby sobie znaleźć jakieś zajęcie w domu. Chyba zakupię szydełko i kordonki 😂 Brakuje mi chyba pracy, a wyprawa do sklepu wieczorem, jak mąż wróci z pracy jest wielkim wydarzeniem 😉 koniecznie muszę coś sobie wymyśleć.
Kroko współczujęnas chyba na szczęście ominęło, mi już przeszło. Mąż i Amela spoko, także nie wiem co to było. 🤷
A ja jeszcze nie mam choinki 🙈 uparłam się w tym roku na żywą w donicy. Mąż chyba pojedzie w weekend. U mnie w domu rodzinnym zawsze się ubierało w wigilięKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Leeila nudzisz się? To zapraszam do mnie mam trochę sprzątania trochę prasowania: D nie ma nudy,
A tak serio to wiem o co Ci chodzi mi też brakuje jakiegoś konstruktywnego kreatywnego zajęcia;)
Audrey spróbowała bym tego twojego ciacha brzmi pysznie i niby mogę już nabiał bo mam próbować wdrażać. Ale śmietana serek serek mascarpone to chyba trochę za dużo: D
U nas w łóżeczku z karuzelą czy na macie Sama potrafi się zająć jakieś 15 minut. Ale jak siedzę koło niej i co jakiś czas coś tam porucham Edit: pogrucham miało być 😅😂) czy zagadam to leży nawet jej godzinęWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 12:47
pap86, Leeila26, DarlAa lubią tę wiadomość
-
Chmurka wrote:i co jakiś czas coś tam porucham
Pogoda, Chmurka, Audrey, AHope, Leeila26, ancys85, Krokodylica, DarlAa lubią tę wiadomość
-
Ja powoli zaczęłam wprowadzać nabiał. Zaczęłam od masła i zupe zabielana śmietana. Jakiejś wielkiej tragedii nie ma. Ale podjadałam ostatnio słodkości i chyba po tym było z brzuszkiem nieciekawie. Jakieś krosteczki na buzi widzę ale to albo po tych słodkościach albo po pomidorze. Ja już głupieje od tego. Zaszaleje w święta najwyżej będę chodzić z Julsonem po ścianach 😅 już i tak nastawiam się na wielki płacz, bo pójdę tylko na górę gdzie ma być wigilia i jest płacz. Także chyba zrobię mu kuracje 3dniowa viburcolem zeby był spokojny
-
Chmurka my wychodzimy bardzo rzadko.. u nas na wsi jesy dramat.. nie wiem ile ludzi tu ma stare piece ale powietrze jest tragiczne.
"Porucham" jest hitem jak metoda na ogrzanie mleka 😅
U nas maly na macie czy w lezaku pobawi sie sam czasem do 15 min. Nawet jesli go zagaduje. Ogolnie glownie raczki.. ale... od 2.dni lubimy sie z nosidelkiem babybjorn. Nareszcie 😅 ba nawet dzis zasnal i tym sposobem dekorowalam pierniki 😆 wczoraj tez.
U nas wigilie robia tescie i ja tam daje rybę po grecku, 2 rodzaje śledzi(pp kaszubsku i po japonsku), salatke jarzynowa, plus barszcz na zakawsie. Paszteciki do nich piecze tesciowa juz. 1 dzien swiat idziemy do brata meza o ile dziec pozwoli (ostatnie 3 dni skoku daje tak w kosc ze o matko.. wszystko jest na nie). Drugi jest u nas beda flaki, pieczeń po huzarsku, pierś z gesi w pomaranczach. Plus bigos ale ten juz ugotowalismy.
Ze slodkosci to piernik dlugodojrzewajacy, pierniki, ciastka maślane, metrowiec, tarta czekoladowa z gruszkami. Czy bede jesc wszystko? Pewnie 😆 bo tak robie caly czas. No minus cos gdzie jest nabial, czyli np nie zjem sernika tesciowej albo zjem maly kawaleczek.
Kroko duzo zdrowia dla Was 😘😘😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 13:52
Chmurka, Krokodylica lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Chmurka wrote:Joana interesuje mnie pieczeń po huzarsku:)
Chmurka bedziemy robic pierwszy raz z mezem. On lubi tego blogera na youtube Oddaszfartucha. Tomasz Strzelczyk. On dodawal przepis i jak zobaczyliśmy to stwierdzilismy, ze musimy zrobic 😊Chmurka lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.