X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, dziewczyny nie spodziewałam się że mój sposób wywoła takie poruszenie:D początkowo trzymałam w rękach, żeby dłońmi ogrzać a potem wpadlam żeby przyłożyć do ciała pod bluzkę,:P

Co do wigilii to u nas barszcz, pierogi z kapustą i grzybami, ryba po grecku, śledzie, kapista wigilijna, racuchy. Kapusty z grochem nigdy nie jadłam. U nas sałatek ani ciast na wigilię nie ma. Dopiero na pierwszy dzień świąt. U męża za to jest wszystko co bezmięsne

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce przepis na Filadelfię, tego jeszcze nie było a brzmi pysznie :)

A Wy będziecie wszystko jeść normalnie? Bo ja się trochę boje, ale barszczu z uszkami nie odpuszczę 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 08:02

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, wrzucam przepis. Sory za brudny zeszyt no ale używany ciągle 😅 w przepisie jest serek delfiko, ale już go nie produkują więc trzeba zamiast tego dać mascarpone, byleby było 500g 😊

a85948eebc89.jpg

Plus karmienia mm? Mogę jeść wszystko 😋🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 08:38

erre, ancys85, Pogoda, Leeila26 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Krokodylica jak zdrowie u Was?

Dzięki że pytasz :)
    Starsza też od wczoraj na antybiotyku, także cała trójka już. Dziewczyny kaszlą mocno, czekam kiedy antybiotyki zaczną działać.
    A Maks już drugą noc nie robił kupki, dopiero rano, ale w dzień robi jeszcze takie biegunkowe i dość często. Czekam na wyniki posiewu ale na razie nikt nie dzwoni.
    A noce mimo braku kupek totalnie nie przespane bo męczą go bąki i pobudka co 2 godziny jak noworodzio.

Żabka super że wszystko dobrze!

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila u nas nie ma kapusty z grochem na wigilii więc nie mam z tą potrawą problemu 🤭😂 ale jakby przyszło mi zrobić to bym groch zastąpiła soczewicą, bardziej lekkostrawna a smak podobny 😁

U nas wigilia zawsze była organizowana jako wieczerza z 12 potrawami, u mojego męża z kolei to jakby obiad, drugie danie z rybą i ziemniakami więc co miasto to inny zwyczaj 🤷‍♀️

Leeila26 lubi tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica nie masz lekko 🤦‍♀️ oby tylko do świąt wszyscy się wykurowali bo najgorzej to chorować w święta. Ściskam.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam zjesc wszystko. Nawet troche kapusty z grzybami :) nie widze problemu. Moze zobacze po Wigilii 😅 filadelfia wyglada fajnie ale dla mnie juz jakos za duzo roboty haha. Zrobie rafaello albo 3bita bez pieczenia i sernik jakis delikatny z polewakrowkowa iorzeszkami ziemnymi z aniagotuje.pl
    Tylko kiedy to wszystko robic jak Szymonek uwaza drzemke wylacznie na poduszce na mouch rekach 😱 wwozku juz nie chce..a na macie sam pobawi siw 7min 😆

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, kładę dziecia na macie pod choinką, zapalam lampki i go nie ma przez 40 minut 😂

ancys85, Audrey, Pogoda, joana, pap86, Krokodylica, DarlAa lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam stuknęło 3 miesiące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 21:02

Leeila26, Chmurka, edka85, Pogoda, erre, joana, pap86, ancys85, Krokodylica, Natalii, Dave87, DarlAa lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zjem właśnie kapusty z grochem 🙈 o sama kapusta jest spoko, bo już jadłam to nie wiem jak groch właśnie 🤷 no i boje się rzeczy w zalewie octowej np. śledzi - szwagierka mnie nastraszyła, że po ciąży śledzie mega uwielbiała, a dzieć bardzo cierpial.. jadła i lulała 🙈 podziękuję w tym roku 😅

Amela końcowo zasnęła przed 1. Już przyszła pora nocnego karmienia i po cycku spala jak suseł. Nie wiem co to się wczoraj u nas podziało 🤷 nic ją raczej nie bolało bo płaczu nie było, temperatury też nie. Po prostu każdy szmer ją wybudzał.. zaczynając od chrapiącego męża, a kończąc na kocie, który urządzał nocne wędrówki. A jak zeskakuje ze stołu na podłogę, to jest huk jakby 100kg upadało 🙈 Pospała do 5, zjadła i dolezalysmy do 10 w wyrku, także nie ma źle 💪

Myślę ostatnio, żeby sobie znaleźć jakieś zajęcie w domu. Chyba zakupię szydełko i kordonki 😂 Brakuje mi chyba pracy, a wyprawa do sklepu wieczorem, jak mąż wróci z pracy jest wielkim wydarzeniem 😉 koniecznie muszę coś sobie wymyśleć.

Kroko współczuję :( nas chyba na szczęście ominęło, mi już przeszło. Mąż i Amela spoko, także nie wiem co to było. 🤷

A ja jeszcze nie mam choinki 🙈 uparłam się w tym roku na żywą w donicy. Mąż chyba pojedzie w weekend. U mnie w domu rodzinnym zawsze się ubierało w wigilię

Krokodylica lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Słuchajcie, kładę dziecia na macie pod choinką, zapalam lampki i go nie ma przez 40 minut 😂

Piona, u nas to samo 🤣👍

erre lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila nudzisz się? To zapraszam do mnie mam trochę sprzątania trochę prasowania: D nie ma nudy,:D
    A tak serio to wiem o co Ci chodzi mi też brakuje jakiegoś konstruktywnego kreatywnego zajęcia;)
    Audrey spróbowała bym tego twojego ciacha brzmi pysznie i niby mogę już nabiał bo mam próbować wdrażać. Ale śmietana serek serek mascarpone to chyba trochę za dużo: D

U nas w łóżeczku z karuzelą czy na macie Sama potrafi się zająć jakieś 15 minut. Ale jak siedzę koło niej i co jakiś czas coś tam porucham Edit: pogrucham miało być 😅😂) czy zagadam to leży nawet jej godzinę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 12:47

pap86, Leeila26, DarlAa lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Agata na macie potrafi 1h spokojnie czasami. Wczoraj u teściowej leżała na kocu 1,5h, co jakiś czas ktoś podchodził i z nią gadał 🙈

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    i co jakiś czas coś tam porucham
    Ty bezwstydnico! :)

Pogoda, Chmurka, Audrey, AHope, Leeila26, ancys85, Krokodylica, DarlAa lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powoli zaczęłam wprowadzać nabiał. Zaczęłam od masła i zupe zabielana śmietana. Jakiejś wielkiej tragedii nie ma. Ale podjadałam ostatnio słodkości i chyba po tym było z brzuszkiem nieciekawie. Jakieś krosteczki na buzi widzę ale to albo po tych słodkościach albo po pomidorze. Ja już głupieje od tego. Zaszaleje w święta najwyżej będę chodzić z Julsonem po ścianach 😅 już i tak nastawiam się na wielki płacz, bo pójdę tylko na górę gdzie ma być wigilia i jest płacz. Także chyba zrobię mu kuracje 3dniowa viburcolem zeby był spokojny

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Ty bezwstydnico! :)
    Hahahha uwielbiam słownik w telefonie:D pogrucham miało być:D ale cóż;P głodnemu chleb na myśli jak to mówią;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wychodzicie na spacery teraz? Jak u Was ze smogiem?

iv09hdge02bk9ct0.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka my wychodzimy bardzo rzadko.. u nas na wsi jesy dramat.. nie wiem ile ludzi tu ma stare piece ale powietrze jest tragiczne.
    "Porucham" jest hitem jak metoda na ogrzanie mleka 😅
    U nas maly na macie czy w lezaku pobawi sie sam czasem do 15 min. Nawet jesli go zagaduje. Ogolnie glownie raczki.. ale... od 2.dni lubimy sie z nosidelkiem babybjorn. Nareszcie 😅 ba nawet dzis zasnal i tym sposobem dekorowalam pierniki 😆 wczoraj tez.
    U nas wigilie robia tescie i ja tam daje rybę po grecku, 2 rodzaje śledzi(pp kaszubsku i po japonsku), salatke jarzynowa, plus barszcz na zakawsie. Paszteciki do nich piecze tesciowa juz. 1 dzien swiat idziemy do brata meza o ile dziec pozwoli (ostatnie 3 dni skoku daje tak w kosc ze o matko.. wszystko jest na nie). Drugi jest u nas beda flaki, pieczeń po huzarsku, pierś z gesi w pomaranczach. Plus bigos ale ten juz ugotowalismy.
    Ze slodkosci to piernik dlugodojrzewajacy, pierniki, ciastka maślane, metrowiec, tarta czekoladowa z gruszkami. Czy bede jesc wszystko? Pewnie 😆 bo tak robie caly czas. No minus cos gdzie jest nabial, czyli np nie zjem sernika tesciowej albo zjem maly kawaleczek.

Kroko duzo zdrowia dla Was 😘😘😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 13:52

Chmurka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana interesuje mnie pieczeń po huzarsku:)

joana lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Joana interesuje mnie pieczeń po huzarsku:)

Chmurka bedziemy robic pierwszy raz z mezem. On lubi tego blogera na youtube Oddaszfartucha. Tomasz Strzelczyk. On dodawal przepis i jak zobaczyliśmy to stwierdzilismy, ze musimy zrobic 😊

Chmurka lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
‹‹ 1218 1219 1220 1221 1222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ