!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pap, nie wiem czy mój to śpioch czy co ale rano ma 2 drzemki po 30min, o ok 2 taka flizsxa od 1h-2h, zależy jaka jej się chce. Od karmienia o 16.30 staram się żeby nie zasnęła żeby o 20 ładnie spać poszła.
Prywatność? Na moim fb zobaczycie tylko moich znajomych o posty sprzed kilku lat. Nie dodaje ani zdjęć, ano relacji czy postów, taka ameba życiowa ze mnie 🙊🤣 -
Haha kaczuszki robią siku, padłam.
Mój to nie śpioch, tzn. gdybym go trzymała na rękach to pewnie by spał ale takiej opcji nie ma.
W ogóle teraz kiedy dziewczyny są chore w domu i drą mu się nad uchem to ciężko mówić o jakimkolwiek spaniu.
Aż popatrzę na te gryzaki mombella bo ich nie znam 🙈 -
No to moj Szymcio najbardziej na swiecie lubi spac
Sluchajcie oprocz corci Darli jest jeszcze jakis dzidzius co robi kupki bardzo rzadko na kp? No u nas byly czasem co2dni, czasem 1dziennie a od 3tyg sa co 7i wiecej dni... brzuszek miekki, dziecko zadowolone, je duzo, baczkow puszcza baaardzo duzo(teraz jak juz te7dni mija od ostatniej kupki to te baczki sa mocno smierdzace) ale dla mnie to takie nienaturalne z ta kupka i niby wiem,ze tak moze byc ale dziwne to. Siusia normalnie duzo.wyglada wszystko,ze.jest ok ale tyle czasu bez kupki..Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Moja to w sumie śpioch... W nocy śpi od 22 do 9-10( oczywiście z przerwami na jedzenie). A potem co półtorej godziny robi sobie półgodzinna drzemkę). Ale wczoraj np zrobiła nam niespodziankę i od 16 do 19 spala;P
Kupki robi często i rzadko;P rzadko w sensie konsystencji;P -
U mnie tez na fb nie ma nic procz postow sprzed kilku lat. I raptem z nowości to jest foto profilowe ze ślubu 🤣 sprzed roku 😅 nie dodaje nic.. szczerze to mam bo mamy juz grupe z dziewczynami ovu z wątku staraczkowego.
U nas kupa jest codziennie lub nawet kilka dziennie. Nawet jesli nie byla codziennie to maksymalnie co drugi dzien. Ale u nas przy tej co drugi dzien to bylo juz okropne marudzenie i wtedy bylo więcej ich. I nie mieacily sie w pieluche 🤣🤣🤣Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ja wole zostać na forum
Ja nie mogę powiedzieć zeby Julian lubił spać... No może lubi, ale nie umie... zwłaszcza sam. Ale dużo turbodrzemek musi być, albo przed cycem albo w trakcie wiec tak co 1,5/ 2h musi być przynajmniej 15 min drzemki.
Kupsko u nas jest codziennie, min raz. Zazwyczaj były conajmniej dwie ale od kilku dni jest mniej. Niestety dalej się meczy praktycznie cała noc zanim mu nie ulży. Czy ja się kiedyś wyspie? Już jestem mega przemęczona i rozdrażniona przez to a dodatkowo jeszcze teściowa mnie wkur.... obraziła się ze Julus na jej widok płacze i to oczywiście nasza wina bo wychowujemy go na soba cokolwiek to znaczy. Już nie pomyśli, ze to może z nią coś jest nie tak skoro przy niej placze -
Erre ona ma drażliwy wyraz twarzy 😅 zmieniła kolor włosów ostatnio i może o to chodzi. Byliśmy u osteopaty i on ma ciemne włosy, brodę i okulary a jakoś z nim smieszkowal.
Ja psychicznie wysiadam. To dziecko usypia na rękach conajmniej 20 minut po czym o ile uda się odłożyć to śpi 5 minut 🤦♀️
3 wizyty u osteopaty i gowno to dało za przeproszeniem ...
zaczęłam zażywać te tabletki antykoncepcyjne i nie wiem czy one mi nie pogarszają stanu psychicznego -
Pogoda mój syn miał tak z ciocia. Najpierw wszystko super, chętnie szedł do niej na ręce...a później z dnia na dzień płacz i najlepiej wynos go z pokoju jak tylko się pojawiła i odezwała. Z czasem samo przeszło i znowu cieszył na jej widok. Kto wie co maluchy sobie myślą patrząc na nas
Może to być przez tabletki, ale równie dobrze zmęczenie daje w kość Ja już też biorę od jakiegoś czasu nowe tabletki i na razie tfu tfu nie widzę żeby jakoś negatywnie na mnie wpływały. Moje zmęczenie materiału jest na stałym poziomie, więc do tej pory, raz jestem pozytywnie do wszystkiego nastawiona, a później jak mam gorszy dzień to bym strzelała z oczu piorunami, albo zalewała się łzami.
Mam nadzieję, że Julianek da Ci w końcu możliwość odsapnąć i wszystko się ustabilizuje 😘Pogoda lubi tę wiadomość
-
Mój klops w nocy śpi super, ostatnio od 20 do 4, zjadł i jeszcze dospał dwie godziny; za to w dzień 🤦♀️🤦♀️ dwie drzemki po 15 minut 🤦♀️🤦♀️ zmęczony piernik ale nie da się położyć.
My dziś imprezujemy, na szczęście jako goście 😁
... niema to jak urodzić się 22 grudnia 🤪😁😂Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Audrey, moje dziecie w życiu by nie wytrzymało tyle bez spania 🙈😂 u nas od 16:30 do nocnego spania są jeszcze 2-3 drzemki. Ale u nas drzemki są do dupy, także to też fakt 👍 Amela jak jest śpiąca, wpada w furię.. nieutulony płacz, trzeba lulac JUŻ teraz i koniec. Szybko i głośno śpiewać 😂 dlatego się boje ją np. na dłużej zostawić z babcią. Na bank cislaby jej butelkę, a ona by się tylko wkurzala, bo przecież nie o to chodzi 🤷
-
Moja też od 16.30 ma jeszcze kilka drzemek
takich półgodzinnych.aaa usypia ostatecznie o 22. I tak samo jak u Ciebie Leeila jak jest mega śpiąca to jest krzyk płacz i awantura. Wtedy nawet nie zje nawet jak jest głodna. Trzeba najpierw uspac żeby zdrzemnela sie z 15 minut i dopiero zje;P
A właśnie, miałam spytać jak często i ile czasu jedzą Wasze dzieci? Moja co półtorej godziny mniej więcej je, ale je krótko 4-5 minut -
pap86 wrote:Osesu jak ma byc grupa na fb to trza se gębe ogarnac i pare fotek z dzieckiem cyknac! Czy ktoras z Was ma tak jak ja,ze wlasciwie ma tylko pare fotek z dzidzia? No przeciez reszte fotek jak rovie to ja wiec na nich mnie nie ma ale jak cos to mam z porodu,w sensie tuz po
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Krokodylica wrote:Proszę pisać do mnie na priv to będę podawać link do grupy
Krokodylica lubi tę wiadomość
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Agata jest bardzo ciekawa to i mało śpi po południu. Czasem tylko się zdrzemnie na 15min u babci albo cioci na rękach. Jak w dzień jest zmęczona to marudzi, nie płacze ale wtedy jest licho i na rękach, i na macie, przeciera oczy więc lulam i do wózka. U nas absolutnie nie ma śpiewania podczas zasypianiu, ani w dzień ani w nocy. W dzień w tle leci cichutko tv na tą dłuższą drzemkę, na krótkie to może atomówka walnąć a to nie zrobi na niej wrażenia, ale na noc to już w ogóle mega cisza musi być. Chce ja nauczyć że to czas wyciszenia i czas spania.
Pogoda, ja na noc Agatę noszę 40mim 🙈 co prawda zaśnie w pierwsze 20 ale tak jakoś nie mam serca jej szybciej odkładać. -
Audrey ja mogę nosić nawet godzinę jakbym wiedziała ze pospi conajmniej 2h... ale spoko odwdzięczę się kiedyś i będę go budzić do szkoły albo przedszkola sesesese 😆
Krokodylica, Chmurka lubią tę wiadomość
-
Ja zaczynam usypiać ok. 20, ale nocny sen mamy dopiero ok. 21:30, tzn. jeśli usnie o 20:20 przykładowo, to znaczy, że to jeszcze nie to - za 15 min pobudka: pampers, cycek, znowu lulanie i dopiero mozna spać Z lulaniem jest różnie.. czasami 10 min i pada, a np. ostatnio sie bujałam do północy.. odkładałam i lulałam i tak w kółko do zesrania. Jeśli chodzi o śpiewanie, to u nas repertuar: A A A A A A.. śśśśśśśś.. ciiiii... szszszszszsz.. to takie pierwsze miejsca na liście przebojów nie no, gardło oszczędzam ogólnie, bo już bym chyba je zdarła śpiewając jakieś Aaa Kotki Dwa A i córkę też chcę oszczędzić
-
Pap moja córcia tez na kp robila przez ostaybie 3tyg kupke nie duza co 4dni a teraz w 2dni zrobiła ich 4 i to petardy 😳. Brzuszek miekki miala i humorek fajny.
Moja usypia na drzemki w takim harmiderze ze w szoku jestem. Ale ciesze się bo dziecko jak sid nauczy ze podczas spania jest cicho to nic nke zrobie. A ja moge nawet mikser czy odkurzacz włączyć a ona spi 😉 NO ale moich 3latkow nie da sie wyłączyć lub ściszyć więc tez inaczej niz jakby była jedynaczka.
Macie sprawdzone sposoby na nocne sikanie? Wysikiwanka w nocy probowalam mala spi zbyt mocno, problem zaczal sie jak trafilam nagle do szpitala. Dziewczynki sie obudzily a mnie nie było, i obie zaczely sikac w nocy. Jednej minelo jak wróciłam z dzieckiem a druga sika juz 4 miesiące. I chyba sama tego nie czuje bo nawet sis nie budzi
😪Krokodylica lubi tę wiadomość