X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • erre Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, my mieliśmy ten 360 i za cholerę nie umiałam się z tego napić 🤣 Dziecku też nie szło...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio? Hahah ;) dobrze wiedzieć . To tego nie będę próbować. Pewnie na rynku dużo jest takich bubli które są niby polecane;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz no, chyba przy każdym produkcie będą głosy, że to jest hit i zupełnie przeciwne, że to jest bubel 🙂 Dziecko najlepszym testerem, a Ty matka tylko kasę wydawaj 😆

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys dziekuje, ze pytasz...
    Licho i wszystko musze robic kolo tego duzego. Nawet go myc 🤷‍♀️
    Ale jakas poprawę widac.. obu do srody bylo juz w miare, bo jak zle maly zniesie szczepienie.. to wystrzele sie w kosmos 🤣

Slodkie dzidziulki 🥰

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre no fakt, przeraża mnie ta ilośc kasy która wydaje się na dziecko często niepotrzebnie ( chodzi mi o nieprzydatne gadżety czy zabawki którymi się dziecko nie bawi). Dziś przebrałam kolejne pudło ubranek po bratanku. Wybrałam jakieś ciuszki które są unisex bo to już duże ubranka takie nawet na dwa lata były. Sporo tego mam a i tak zdaje sobie sprawę że to tylko kropla w morzu rzeczy które będzie trzeba jeszcze kupić;p

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się właśnie dzisiaj zaczęły komentarze że strony teściowej: już ją chyba zaczniecie dokarmiać, nie? (Nie wiem co znaczy dokarmiać.. 🙈😅). Odpowiedziałam krótko: nie ma narazie takiej potrzeby. Spojrzała na mnie jak na wyrodną matkę 😂😂 będę głodzić dziecko haha 😂

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila moja mama co prawda nie mówiła o dokarmianiu mm bo Julek na cycu za dobrze wyglada, ale mówiła ze jabłuszko i skórkę z chleba to już można mu dać skoro tak rączki do buzi pcha 😆

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Chmurka, my mieliśmy ten 360 i za cholerę nie umiałam się z tego napić 🤣 Dziecku też nie szło...

Ja i moja córka też nie ogarniamy tego kubka 🤷‍♀️ syn dawał radę ale bez szału.
    Oj prawda, wór pieniędzy to mało przy dzieciach 🤦‍♀️

• joana Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie wydaje mi sie, ze starsze pokolenie tak mowi, bo u nich mm bylo czyms super i "dokarmialo" (Leila kradne okreslenie bo mnie rozbawilo 🤣)sie od 4 miesiąca. U mnie np tesciowa kilka razy sugerowala, ze w tym wieku jak 4.miesiące to ona juz dawala rozne rzeczy mojemu mezowi. A wiecie, ze moje dziecko to dla niej jej dziecko, czyt kopia meza to powinnam robic jak ona 🤷‍♀️
    Juz czekam na srode i jej porownywanie wagi i cm wzrostowych Adasia 🤦‍♀️ chyba wtedy to juz jej powiem, ze zaraz wyrzuce jej ta ksiazeczke.
    Ale wracajac do jedzenia.. to ona mowila, ze niby tak sama tracila na sile przez karmienie go i lekarka kazala jej skonczyc.
    Prawda taka ze mojego meza karmila najdluzej. Najkrócej karmila jedna corke jak trafila do szpitala w wieku 1 miesiąca.
    I czy tracila na sile? W jej rozumiem nikla w oczach, ze tak chudla. Po zdjeciach widac ze miala co zrzucac wiec tragedia jej sie nie dziala. A poza tym znajac ja to schudla kg i dramatyzowala bo tak jest i teraz. Schudnie 2 kg i wola jak to chudnie strasznie 🤦‍♀️ tylko ze u niej zawsze waga jest -/+ 2kg... takze tak....

O worze pieniedzy mowicie... ja po raz kolejny wymieniam Adasiowi ubrania, bo zaczyna byc za duzy do 74...
    Poza tym samochod skasowany i martwimy sie czy wogole fotelik z baza beda padowaly do nowego.......

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Ancys dziekuje, ze pytasz...
    Licho i wszystko musze robic kolo tego duzego. Nawet go myc 🤷‍♀️
    Ale jakas poprawę widac.. obu do srody bylo juz w miare, bo jak zle maly zniesie szczepienie.. to wystrzele sie w kosmos 🤣

Slodkie dzidziulki 🥰

Oj biedna Ty 🙉 trzymam kciuki, żeby Panowie Cię oszczędzali 😉🤪
    Mój mąż jak miał ostatnio jelitówkę to bez mała testament spisywał 🤦‍♀️😂

Tak na poprawę humoru, choć to w zasadzie święta prawda 😂🤪
    0179880bb518.jpg

Krokodylica, Ptysio, edka85, Audrey lubią tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys swieta prawda 🤣
    Maz dzis mial malego kilka razy na rekach także idzie w dobrym kierunku 😊

Oby bo jutro trzeba zamontowac fotelik i baze u tescia na srode. Modlimy sie zeby wogole mial isofix.... bo nigdy nie zapinalismy fotelika pasami...

ancys85 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka91 wrote:
    Dziewczyny szczepicie dzieci na meningokoki? Dzis byłam na ostatniej dawce rota i 6w1 i pediatra mnie namawia. J żeby te starsze tez zaszczepix... Ale 3dawki po 400zl i na 3 dziewczyny to mam 3600 za sane szczepionki 🙈i taki dylemat mam co sądzicie o tych szczepionkach
    Mnie tez pediatra namawiała i zaszczepiłam Tosię i Janka tez 1 dawką, 2 mamy w lutym. Wiem, mega drogie są, ale uważam, że jeśli mogę sobie na to pozwolić to zaszczepię.

• pap86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana jesli nie ma isofixu to tez dacie rade. Tylko w necie popatrz :)
    Moj Szymonek tez dzis 4 miesiace skonczyl :)

Chmurka, ancys85, joana, Pogoda, Krokodylica, Ptysio, edka85, Leeila26, Audrey lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • erre Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z kolei ja przy starszaku używałam wyrażenia "idę go podkarmić". Chyba miałam na myśli max półgodzinne karmienie zamiast wielogodzinnego wiszenia na cycu. Moja mama za każdym razem się śmiała i mówiła "to się nazywa po prostu nakarmić". 🤣

joana lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Jankiem przerabiałam chyba wszystkie kubki. Najpierw doidy i był ok, ale wlasnie problem jest na spacerach, a latem to my cale dnie na dworze. Bidonem na poczatku sie krztusil. Zwykle niekapki są do duszy, wiec omijałam, ale trafiłam na taki z miękkim ustnikiem i to mniejsze zło. Pozniej przeszlismy zupelnie na bidony z rurką.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, i jeśli zależy Wam, zeby Wasze dzieci piły wodę to trzeba podawać tylko wodę od samego początku. U nas pije sie tylko wodę, soki i ewentualnie gazowane to podczas imprez, czasem q niedzielę do obiadu jakis dobry sok. Moj syn nie pije zadnych wod smakowych, nie lubi ich. Soczkiem oczywiscie nie pogardzi, ale cudowne jest to, ze jak jestesmy w gościach i są tylko slodkie napoje, to on troche wypije, a potem prosi o zwykłą wodę 😀 mega jestem dumna wtedy, a miny rodzicow bezbłędne. Zeby nie było, slodycze dostaje na podwieczorek, z umiarem. Ale jak idziemy w gosci to jadlby bez opamiętania:/ tego nie umiemy go nauczyc eh

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, nie znalam tych bboxow!

• Audrey Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bboxy są rewelacyjne. Kuzyn Agatki, ten co ma teraz 8 miesięcy nie chciał pić z niczego wody, ble i koniec. Kupiłam mu bboxa tego z wysuwaną słomką, ale było nasze zdziwienie jak za pierwszym razem zaczął ciągnąć wodę jak mleko, i pić! I nawet nie udawał że się dusi!🤣
    Agata z kolei nie powinna mieć problemu z piciem wody, z butelki pije normalnie bez żadnego problemu, i też planuje w swoim czasie kupić jej bboxa.

Wiecie co, aż wstyd przyznać, ale piszecie tu że kubek niekapek to zło, dziubki to zło a ja o tym nie miałam zielonego pojęcia 🤷‍♀️

Dziewczyny, ale to prawda jest że kiedyś rozszerzało się dietę zdecydowanie szybciej, i no ja mama, i teściowa mówią że od 4 miesiąca spokojnie dawały różne papki. A teściową to w ogóle hardcore bo mężowi dawała jakieś specjalne kaszki od 3 miesiąca bo był głodomór, problemy z jedzeniem i miał skazę. Więc naprawdę nie dziwcie się że tak mówią 🙂 ale u nas nikt np nie pyta kiedy zaczniemy dokarmiac czy coś. To że kiedyś tak było nie oznacza że standardy i ogólnie wiedzą na temat żywienia się nie zmieniły 🙂

Joana, zdrówka dla męża, i tak dobrze że nic poważnego się mu nie stało.

A mój jechał do pracy ale pewnie wróci do domu bo znowu to żołądek napier. Dzisiaj zadzwonię gdzieś prywatnie żeby zrobili usg brzucha bo już nie wiem co jest. Na sorze był już 3 razy i ani razu mu iść nie zrobili bo mówię że nie ma takiej potrzeby.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey niby mówią ze jak dziecko jest na piersi to w 6mc się wprowadza inne pokarmy, jak na mm to w 4. Ja swoim dziewczynka rozszerzałam jak miały 4mc i dobrze to przyjęły, teraz mała jest na cycu i ta sama pediatra kazała sie wstrzymać do 6 lub jak głodomór to od skończonych 5 moge dac kaszki. Dawałam jej wcześniej ale skończyło się biegunka więc jeszcze nie czas na to był.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka teraz zalecenia się zmieniły i tym "butelkowym" dzieciom też każą rozszerzać dietę po 6 miesiącu.
    Ja obu dziewczynom rozszerzałam po 4 i Maksowi zamierzam tak samo, także jutro próbujemy marcheweczki. ;)
    Tym bardziej że na początku nie nazwała bym tego najadaniem się tylko próbowaniem.

‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ