!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do czyszczenia kubków niekapków już kiedyś pisałam...mnie udało się znaleźć taki który bez problemu idzie umyć jak butelkę 😁 a od strony logepedtcznej to tak jak piszesz Chmurka, zależy od dziecka, mojemu nie zaszkodziło, pił z niekapka, był smoczkowy a gadał pełnymi zdaniami koło drugiego roku życia bez seplenienia i to gadanie zostało mu do dziś 🙈🙉 ale poczytam w wolnej chwili 😁
Erre ciuchcia wprowadziła synusia w hipnoze 😁 słodki 🤗Chmurka, erre lubią tę wiadomość
-
Ancys dokładnie tak. Podejrzewam że po prostu jedno dziecko i tak będzie miało problem logopedyczny a( i wtedy niekapek może to pogłębić) a inne nie i niekapek krzywdy nie robi;) oo, super że są takie które da się czyścić. Kubek bratanka to była jakaś porażka:/ było mnóstwo zakamarków które nie dało rady umyć do kitu:/
ancys85 lubi tę wiadomość
-
A u nas radość z jedzenia kaszy nie ma końca.
I dziś wjeżdżamy już z dynią!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 11:22
Leeila26, erre, Ptysio, Pogoda, ancys85, pap86, Audrey, Chmurka, joana, Asia000, DarlAa lubią tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
A moja córka stwierdziła wczoraj, że będzie spala ale pod warunkiem, że mama też.. 🤦 zasnęła o 21. No i chciałam sobie wyjść do kuchni, poogarniac, wypić herbatę.. no nie da się. Jakby miała jakiś czujnik wszczepiony. Takich prób podejmowałam kilka, za każdym razem się zaczynała kręcić 😂 w końcu odpuściłam i leżałam koło niej. W nocy też bez większych sensacji 👍
Ja będę podawać wodę w bboxie. Kubek treningowy z bbox i diody cup też kupię, ale na początku może być z tym ciężko, więc zaczniemy od bboxa.
Idąc tym tokiem myślenia, np. musy owocowe w tubkach też są źłe. Należy je wyciskać do miseczki i podawać łyżeczka. Wiedziałyscie o tym? Bo ja nie 😂Chmurka lubi tę wiadomość
-
Edka robisz ta kaszę na wodzie? Czy jak? Mała świetna, widać że smakuje 😂👍
-
Ancys u mnie podobnie, obie corki pily z niekapkow a potem bidonow. Mniejsza zaczela gadac jak miała 18mc a w wieku 2lat juz jak najęta 🙈, starsza a wieku 3lat pieknie wymawia już literke R. Pieknie obydwie mowia, nie seplenia😉. Mi zalezalo żeby one duzu pily więc takie kubeczki zachęcają, maja picie wszędzie gdzie chcą bo sie nie wylewa. Teraz jak maja katar to kupuje im wode z niekapkiem i wypijaja cala na raz a ze szklanki w zyciu by tyle nie wypily 🙈 oj dzieci dzieci🙂
ancys85 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny szczepicie dzieci na meningokoki? Dzis byłam na ostatniej dawce rota i 6w1 i pediatra mnie namawia. J żeby te starsze tez zaszczepix... Ale 3dawki po 400zl i na 3 dziewczyny to mam 3600 za sane szczepionki 🙈i taki dylemat mam co sądzicie o tych szczepionkach
-
Leeila26 wrote:Edka robisz ta kaszę na wodzie? Czy jak? Mała świetna, widać że smakuje 😂👍4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Ja chcę robić później kaszki na wodzie.. tylko zastanawiam się, czy moje dziecko będzie jadło coś takiego 😅 mdłe, bez smaku.. 🤷 niby można dołożyć jakiś owoc, ale wtedy już w tym dniu rezygnuje się np. z owocowego sloiczka? Bo też łatwo o przesadę.. 🤷
Albo to wszystko jest takie skomplikowane, albo część rzeczy utrudniamy sobie na siłę 🙈 -
Ja przy synu początkowo też robiłam na wodzie, ale w końcu doszłam do wniosku, że to mało wartościowe. No wprowadzam gluten i tyle. A w mleku jednak jest sporo wartości odżywczych. W końcu taka kaszka musi w pewnym momencie zastąpić jeden posiłek. Szkoda zatem aby była bezwartościowa.
Będę szczepić na meningo.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
Edka super widać że jedzonko smakuje;) taaakie szczęśliwe dziecko
Ja też zamierzam robić kaszę na mleku modyfikowanym.( I będę je podawać łyżeczką;P )
Co do niekapkow to podobno niektóre bidony też są 'niekapkowe' i ponoć też spoko jest ten kubek 360... Będę testować
A co do tubek owocowych to słyszałam ... Ale moim zdaniem bez przesady. Wodę z niekapka dziecko ma non stop a z takiej tubki je przecież nie codziennie;P i nie non stop. Więc myślę że wszystko z rozsądkiem. Poza tym podejrzewam że niekapek niekapkowi nie równy. I są też lepsze i gorsze. Jak ze wszystkim:DWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 15:13