X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze trzymam Pawełcia na samym mleku 😉

Moja córka za nic w świecie nie chciała pić wody ani soków, posmakowała jej herbata Lipton więc parzyłam jej taką słabiutką, ona to w ogóle niemiała potrzeby picia 🤦‍♀️
    U nas piję się dużo wody, herbaty i soków. Do wody zachęca ich butelka filtrującą, dla nich to hit 🙊🙈 więc każdy ma swoją i jedziemy na bricie 😂

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ta długa przerwa świąteczna zupełnie mnie zdezorganizowała 🤷‍♀️🤦‍♀️ nie mogę ogarnąć chałupy, gości bez zapowiedzi niema szans przyjąć taki syf.
    Wkurza mnie już nawet choinka, chyba na dniach ją rozbiorę.

• erre Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My choinkę rozebraliśmy w niedzielę, bo u nas w poniedziałek wywozili ze śmieciami. Jak tylko z rana wstałam, to od razu poleciałam ściągać bombki 🤣

Kiedyś to rozszerzanie diety zaczynało się wcześniej, bo kobiety szybciej wracały do pracy.
    Podobnie z odpieluchowaniem, bo nie było pampersów i każdy chciał jak najszybciej skończyć z gotowaniem tetr.

Jak Wasze dzieci przewracają się na brzuszek, to potrafią wyciągnąć rączkę spod siebie?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:

Jak Wasze dzieci przewracają się na brzuszek, to potrafią wyciągnąć rączkę spod siebie?

Mój jeszcze nie przewrócił się na brzuszek samodzielnie, za to łazikowanie i obroty wokół własnej osi ma opanowane.
    Ostatnio u nas hitem są uszy, które u siebie odkrył 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 12:30

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy moje dziecko jest jakieś dziwne? Wasze już obracają się na brzuszek a mój nawet na bok sam nie umie się obrócić. Na razie raczki przed siebie i nóżki do góry podnosi. Leniuszek

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, Maks też nie przewraca się jeszcze na brzuch. Kilka razy mu się udało a teraz cisza w temacie. :)

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też jeszcze nie próbuje nawet. Moja to nawet chwyta zabawki jeszcze tak ciamajdowato;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 12:26

iv09hdge02bk9ct0.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tezjeszcze sam na brzuszek sie nie przekreca.czasem jak na boczek sie za mocno przekreci to poleci na brzuszek i wtedy ciagnie.lapki sam nie wyjmie spod brzuszka za chiny. Na razie cwiczy sie w obrotach na boczki i w lapaniu zabawek,ktore leza przed nim jak jest na brzuszku :) wlasnie spi sobie lezac obok mnie a ja ruszyc sie nie moge bo sie obudzi.az dziwie sie,ze go moje burczenie w brzuchu go nie budzi haha. Szybko rosna mu pazurki, dopiero co obcinalam a juz podrapal sie po buzi.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakby wszystko z kolei stanęło . Agata ładnie łapie zabawki, fakt, kula się na boki już drugi tydzień ale na brzuszek się nie przewraca. Próbuje ale po kilku nieudanych próbach się wkurza i rezygnuje.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się jeszcze nie przewraca na brzuszek tylko się kończy na boku. Ale taki zamach nogami, że za każdym razem myślę, że mu się uda. Jak popchnę tyłek, to leci na brzuszek, ale nie wie, co zrobić z rączką, więc wrzask.
    A myślałam, że tu już wszystkie się przewracają tylko nie my 😆

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też sie nie przewraca, dopiero od 2tyg interesuje sie kolanami ale tylko jak sa gołe bo w spodenkach jej nie obchodzą😆.
    Kroko też mam zamiar od piatku jak mała skończy 5mc wprowadzac warzywka. Tym bardziej że tak jak mowisz, zje dziennie ze 2lyzeczki jednego warzywa więc do 6mies moze uda się poznać z 4😉

• joana Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda pociesze Cie 😊u mnie Adas duzo starszy niz Julek a tez nie ma obrotow. Ba moje dziecko nie wie co to obrót na bok nawet czy ze ma kolana 🤣
    Jak robie z nim cwiczenia i próbujemy przekrecic sie na bok to zlosci sie i ciagnie cialem w druga strone. Więc nie walcze z nim. Co do kolanek to tez wkladam mu w raczki czy stopki ale tez złości sie mocno i prostuje nozki. I tez daje wtedy spokoj zeby go nie zrazic.
    Ogolnie to z takich rzeczy to tez przekladanie nawet z reki do reki idzie mu nie poradnie.. co jeszcze jak lezy na brzuszku to tez nie wyciaga raczek po zabawki..
    Ogolnie z opanowanych zdolnosci to te lezenie naprawde dlugo i czesto na brzuszku, no chwytanie, guganie itp, i tak jak lezy na brzuszku yo kreci sie z ruchem wskazówek zegara.. ale nie chce w.druga strone tego robic? To normlane ze idzie w jedna strone? A i jak lezy na brzuszku to tez idzie jakby fo tylu.. tzn tak na brzuszku sie przesuwa...
    I to tyle 🤷‍♀️

Boze znow sie poklocilam z mezem o opieke nad Adasiem..... ciagle wolam zeby cos wiecej przy nim robil. Dobra teraz pi wypadku to on sam ledwo sie rusza.. ale i przed nie byl wyrywajacy sie. I co uslyszalam? "Tak mnie przyzwyczialas"....... boze jak mnie wkurzył.......
    Powiedziałam, ze moze sobie kiedys pomarzyc o drugim dzoecku jak pierwszym nie umie sie zajac 😤

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana mój niby się zajmuję ale też się nie rwie... Najlepiej włożyć Małą do łóżeczka, włączyć karuzele i siedzieć na telefonie:/ i jak się zbliża pora drzemki to on twierdzi że ona u niego nie zaśnie i zabiera się i idzie do salonu film sobie oglądać:/

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ząb

Dziewczyny jak mi się dziś chce płakać
    Boli mnie cały dzień ząb i promieniuje mi już na sąsiednie 8 i 6.
    Pamiętacie pewnie ze co nieco mi w tym zębie już w ciąży robili ale nie przeprowadzili kanałowego leczenia.
    Miałam. Zgłosić się po porodzie. Ale po cc dostał taki termin że nie udało mi się dotrzeć ją ledwo zylam mała miała kolki że nie można jej było na minutę odemnie oderwać. I stało się tak jak lekarka która kazała mi czekać do porodu.... Mówiła że po porodzi ei tak tego nie zrobię bo ona nie zdarzy.
    No i co... Ząb nie zrobiony.
    W czasie ciąży okruszypla się jedna ścianą. A płukaniem i drążeniem wydłubali mi większość zęba.

No i co teraz nie ma kasy na zrobienie kanałów. Wyje dziś i z bólu i z rozpaczy.

ja już nie mam dwóch górnych zebiow bo wmawiali mi że nie mogę przez nie zajsc W ciążę. choć 6 miałam nkanalowo zrobiona ale pęknięta. A 5 złamana i nie miałam kasy na kanały więc sytuacja się powtarza

Jeszcze 2 lata temu do głowy by mi nie przyszło że można wyrwać jakikolwiek ząb

Łamią mi się po tacie który odkąd pamiętam miał połamane żeby a po mamie paradontoza. Rany Julek mam raptem 34 lata. Popadnę w depresję.

Jak pójdę do mnie do dentysty natychmiast usuną mi ta 7. Jak ja będę jadła. I znieczulenie i antybiotyk o rety i karminie piersia i kolejki i czekanie i niemowlę.

Jak mi dziś źle

I fizycznie i psychicznie

. Jakbym chciała przespać kilka miesięcy mała większą ciepłej może spokojniej z pandemia i może znalazłabym gabinet który zalał by mi ten ząb chociaż algamatem. Cokolwiek by go nie stracić.

Jaki mam wewnętrzny żal z eten gabinet tylko by usuwał. A jak na Nfz mogłam w ciąży to leczyć to mi odmówili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 15:32

• Aina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wprowadzanie pokarmów
    Ja czekam na 6 miesiąc my kp

Obroty
    Kaja obraca się od sylwestra mając 3 miesiące i tydzień

Chwytanie
    nic nadal nie chwyta

Kubek 360
    moim zdaniem super

Butelki
    moje dzieci nie miały smoczków też

Ssanie palca
    Masakra mała wciąż ssie palec

• Asia000 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nie ma jeszcze obrotów. Czasami coś kombinuje ale wygina przy tym strasznie głowę do tylu, nie wyglada to dobrze.

Co do rozszerzania diety to planowałam zacząć powoli wprowadzać nowości od 4 miesiąca, tak jak to robiła m z corka. No ale niestety alergia na mleko zweryfikowała moje plany. Od 2 tygodni jesteśmy na Bebilon Pepti i na razie obserwuje co się dzieje z jego wysypka. Już mi się wydawało ze schodzi, a tu od dwóch dni znów jakby więcej się pojawiło.

Audrey, jak dobrze kojarzę to chyba Ty pytałaś jak jest z omijaniem posiłków u innych dzieci na mm. U nas Stas je zawsze o stałych porach - 6 razy na dobę i nie odmawia ;) czasami nie dopije do końca ale to mu się rzadko zdarza.

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Już się bałam, ze coś jest nie tak.

Joana z mężami to tak jest, a później pretensje ze np dziecko chce tylko do mamy 🤷🏼‍♀️

Aina współczuje sytuacji z zębem :( najlepiej jakbys jak najszybciej poszła do dentysty. Wiem ze w Twojej sytuacji nie jest to proste ale bez Twojego zdrowia cała rodzina to odchowuje

Nie pamietam która z Was pytała o bluzki do karmienia. Ja z polecenia tez nie pamietam której z Was kupiłam na Allegro u użytkownika Chelsea Clark czy coś takiego. Bluzki od 20 kilku złotych a są całkiem spoko,

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Czy moje dziecko jest jakieś dziwne? Wasze już obracają się na brzuszek a mój nawet na bok sam nie umie się obrócić. Na razie raczki przed siebie i nóżki do góry podnosi. Leniuszek
    U mnie tak samo !!! Jesteśmy z 10.09 i nie ma mowy o przewracaniu na boki a co dopiero na brzuch , stopek do buzi też nie bierze tylko łapię się za kolanka

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moj mąż przez dobre 8mcy malo pomagał mi przy dziewczynach, tyle co potrzymał czy pobujał. Potem jak zaczęły raczkowac to juz inaczej, zaczął zmieniac pieluchy jak wróciłam do pracy dopiero. A teraz dziewczynki w nim zakochane, jak wraca z pracy to tylkk tatuś. Tak to jest z facetami że ich takie maleństwa które tylko leżą i sa delikatne nie interesują bo co oni mają z nimi robic😂. Teraz w piłkę pogra, poukłada puzzle, zagra w planszowe 😆

• Aina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym synu mąż od pierwszych chwili robił wszytko a opieka dzieliliśmy się na pół bo pracowałam i studiowałam zosatawali na całe dnie po macierzyńskim wracał z nocki ja szłam na rano więc wszystko przy dziecku musiał zrobić

Ale przy córce nie potrafił nic dziecko przelewało się przez ręce po dziś nic przy niej nie robi. Próbował kąpać kilka razy nawet teraz jak taka duża ale nie bardzo idzie
    Teraz przy małej ma dyzor w kuchni i na zakupach czasem musi też spać więc ja wszytko przy dzieciach ogarniam sama.

‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ