X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, a co tu taka cisza o 13 w poniedziałek? 😮😂

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza bo dzieci spią! To matki pewnie pija ciepla kawke albo ogarniaja dom :) ja aktualnie ogladam serial i bujam nogą wozek z Szymim :) obiadu dzis nie robie bo maz wroci na kolacje a starszak z orzedszkola przyjedzie po podwieczorku a dla samej siebie dzis mi sie nie chce gotowac.beda najwyzej frytki z piekarnika :)

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja faktycznie ma drzemkę 🤣
    Za to noc znowu masakryczna 🤦‍♀️

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam czasu, żeby tu wejść i tylko rozmyślałam, że będzie strasznie dużo do nadrabiania od rana :D

Wstałam dziś o 4 rano, bo musiałam upuścić trochę mleka z jednej piersi, bo mnie dosłownie przygniatała :(

Ech i w ogóle znowu Smyk mnie wkurzył. Przesunęli kolejny raz termin dostawy, a dzisiaj dostałam maila, że już wysłali, ale anulowali czapeczki. No jestem wściekła, bo gdzie ja teraz czapki kupię jak wszystko zamknięte :/

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waszym dzieciom idą zęby? Marta ma całe dziąsła przekrwione, ale tak dziwnie jakby dolne dwójki szły

age.png

age.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy zeby idą czy nie ale jak mu jadę palcem po dziąsłach to przy jedynkach ewidentnie zeby pod spodem są wyczuwalne. Nie wiem czy to znak ze idą czy każde dziecko tak ma 🤷🏼‍♀️

Macie jakis sposób na odparzenia pod szyja? A raczej pod druga broda ? 😆 bo moja kluseczka ma i od 2 tyg nie mogę się z tym uporać. Bepanthen i linomag nie dają rady. Nawet próbowałam sudocrem tez kicha. Kupiłam zasypkę alantan ale nie dam rady go tak odgiąć, zeby trafić w to odparzenie :/

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda ja ogarniam szyjkę kładąc małą na brzuszku. U nas nic się nie dzieje, ale myje ją dokładnie właśnie w pozycji na brzuchu i profilaktycznie smaruje bephantenem.

Ounai ja też myślałam, że już wychodzą zęby 🙈 ale dalej narazie cisza.. fakt, też mam wrażenie, że czuje je pod palcem. Jak będą miały wyjść, to wyjdą 😅

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Pogoda ja ogarniam szyjkę kładąc małą na brzuszku. U nas nic się nie dzieje, ale myje ją dokładnie właśnie w pozycji na brzuchu i profilaktycznie smaruje bephantenem.

Ounai ja też myślałam, że już wychodzą zęby 🙈 ale dalej narazie cisza.. fakt, też mam wrażenie, że czuje je pod palcem. Jak będą miały wyjść, to wyjdą 😅

Mycie już ogarniam. Przyznanym ze wcześniej robiłam to niedokładnie 🙊 i smaruje jak jest na brzuszku, ale nie pomaga :(

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, a spróbuj może zwykła mąką ziemniaczaną co?
    U nas też te dwie fałdą pod szyją są czerwone ale to nie odparzenie, smaruje bephantenem.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Pogoda, a spróbuj może zwykła mąką ziemniaczaną co?
    U nas też te dwie fałdą pod szyją są czerwone ale to nie odparzenie, smaruje bephantenem.
    Właśnie ciężko mi czymkolwiek zasypać ale może mi się uda. Rano spróbuje

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Ja nie wiem czy zeby idą czy nie ale jak mu jadę palcem po dziąsłach to przy jedynkach ewidentnie zeby pod spodem są wyczuwalne. Nie wiem czy to znak ze idą czy każde dziecko tak ma 🤷🏼‍♀️

Macie jakis sposób na odparzenia pod szyja? A raczej pod druga broda ? 😆 bo moja kluseczka ma i od 2 tyg nie mogę się z tym uporać. Bepanthen i linomag nie dają rady. Nawet próbowałam sudocrem tez kicha. Kupiłam zasypkę alantan ale nie dam rady go tak odgiąć, zeby trafić w to odparzenie :/
    Połóż na brzuchu, podniesienie głowę i odsłoni, nasyp sobie na rękę i wklep.

Leelia, przy pierwszym dziecku nie byłam nigdy pewna kiedy wychodzą, ale teraz Marta ma już takie przekrwione, mocno opuchnięte dziąsła, jakby niedługo miały się wybić te zęby. Moja mama mówi, że mi też najpierw wychodziły z tyłu a potem z przodu. Teraz byłoby jasne czemu mi tak pchała rączki dotyczące buzi z boku cały czas. Nie wiązałam tego z zębami bo dziąsła przy jedynkach nie są nawet rozpulchnione.

Pogoda, każde dziecko tak ma. Jak wychodzą to dziąsła się robią całe czerwone, opuchnięte i pojawia się taka kreseczka jakby z krwi w miejscu gdzie ząbek wychodzi.

Mąż wymiękł i dał małej pedicetamol. Ona od wczoraj prawie nie śpi. W nocy wstaje co 30min, maks co godzinę. Nie chce jeść, płacze przy piersi. Muszę ją karmić bujając na pilce. W dzień śpi tylko na rękach. No masakra, jest ciężko.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, ja mam AZS, bardzo silne stany zapalne miałam i udało mi się ostatnio podleczyć mocno zielonym alantanem

age.png

age.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ounai za odpowiedzi.
    Oby ząbki szybko wyszły, zeby już nie bolało ❤️

Ounai lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Aina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyja u nas tez odparzeniem starszaki nie mialy

Ja ogolnie jestem rozbita mala sie krzywi asymetrycznie czesto ma pochylona na bok glowe. Do tego tak jak u chmurki od zawsze na piersi cyrkuje
    Moze jestem nie obiektywna po dziecinstwie starszej corki ale mam niepokoj ze cos sie dzieje ze miesnie albo cos innego to powoduje jak sie nad tym zastanowię i obserwuje to nie jest chyba problem karminia oan mi sie wygina noszona i dokladana do piersi chyba sie zlosci bo gubi sie w pozycji

Maz mnie zlosci bo mowi ze wymyslam ale matka wie i czuje kiedy cos nie gra

Np my wciaz nosimy sie dosc plasko bo podwyzszana ma tak zarzucona glowe ze mnie przeraza

W srode neurolog ciekawr co powie

Nauczyla sie miesiac temu obracac na nrzuch a wczoraj robila cos na ksztalt pelzania do tylu.

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziwna sytuacja.
    Ostatni raz odciagalam wczoraj rano. Od wczorajszego popołudnia karmię już i tą piersią która była pokaleczona bo już się zagoiła.wczorajszy wieczór i noc była ekstra. Mała wreszcie się najadla i była spokojna. Dziś dzień też ok do około 14. O 14 z tej piersi jadła tylko 2 minuty i się zaczęła wściekać. Ale uznałam że nie jest bardzo głodna bo godzinę wcześniej jadła. Ponieważ dziś często zgłaszała się do piersi( co godzine) a mnie już bolały sutki a nie chciałam ich przeciążyć żeby znów mi coś się nie stało to około 16 podałam butelkę( z moim mlekiem jeszcze). Anielka poszła spać i po obudzeniu się podalam Jej tą pierś ( tą co była poraniona). Ogólnie czułam że pierś już pełna. A tu Aniela znów zjadła dwie minuty i płacz. Więc stwierdziłam że odciagne sobie bo dalej mnie bolała.... Pompuje laktatorem i nic.

Przyznam że rzadko odciagalam mleko podczas ostatnich dni... Koło 3 razy... Po 100 ml.. i dopiero teraz o tym pomyślałam. Czy mogło mi się skończyć mleko w tej piersi???

iv09hdge02bk9ct0.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina, myślę, że neurolog stwierdzi wzmożone napięcie mięśniowe i da skierowanie na rehabilitacje.

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2021, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka raczej nie i za dużo myślisz o tym moja rada to wyluzuj głowę :) bo coś o tym wiem. Twoja ma dopiero 4 miesiące? Bo chyba właśnie między moim Mikolajem a Twoja Aniela jest około 1,5 miesiąca różnicy.

Mój Mikołaj zrobił dziś dziwna kupke i czekam na kolejną bo taka musztardowa ake z nitkami krwi jakby mój mąż mówi że to dynia ale napewno nie. Dalam mu łyżeczkę banana koło 17 a wcześniej marchewkę i ziemiaka gotowanego. Juz marchewkę i ziemiaka jadl nic po nim nie było. Oczywiście je tylko maks dwie łyżeczki. I teraz się zastanawiam czy dobrze zrobilam że daje mu smakować codziennie inne warzywo bądź owoc ma 5,5 miesiąca. Przy tej kupce się nie meczyl i zachowuje się normalnie mam się czymś martwić?

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka karmisz piersią? Bo jesli tak to słyszałam że to może być drobna reakcja alergiczna na jakiś produkt (zwykle nabial) który zjadłaś lub zjadłaś w dużej ilości. Zobacz sobie chyba u mamy ginekolog jak to wygląda ( dosłownie sa zdjęcia) i porównaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 00:21

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Aina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka a tobnaoewno krew?
    Bo nitki w kupce to od banana sa. A i konsystencja na nowe produkty może byc różna

• Aina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktos jeszcze ze mna czeka na podanie pierwszego jedzonka do 6 miesiący?
    Syn dostal ziemniaczka chwile przed 6.
    Corka nie przybierala prawidlowo i miala problemh ze ssaniem gastrolog wjechala z karmieniem od 4 miesiąca

Teraz u kajusi obserwuje niewielkie wzrosty wagi... Naprawdę prawie stoi w miejscu

‹‹ 1274 1275 1276 1277 1278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ