X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • erre Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się przeprowadziliśmy na wieś z dużego miasta. Byłam przeszczęśliwa, bo lasy, jeziora, pola, a się okazało, że można kroić nożem to powietrze :/

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka dla mnie blw to zdroworozsądkowe karmienie ale skoro papki są bleeee dla mojego synusia to zacznę szybciej z "konkretami" czyli w zasadzie to co proponuje ta metoda 😁
    Wczoraj banan z łyżeczki dostał i był szczęśliwy 😊

Ja też nie patrzę na wskaźniki smogu, dzieci tak czy siak trzeba zaprowadzić do szkoły i przedszkola a zakupy zrobić, poza tym przy pięknej pogodzie bym chyba w depresję wpadła siedząc w domu 🤪

Ja na spacer wkładam Pawełkowi wiosenny kombinezon i przykrywam kocykiem.

Katar nie jest przeciwwskazaniem do szczepienia ale jest to infekcja więc ja bym się wstrzymała.

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziś spacerowałam, że doszłam do centrum a tam na moją zgubę otwarli 5.10.15 🤦‍♀️

5255a2ea7ae8.jpg
    Oczywiście starszaki też okupiłam 🙉🙈
    Leeila piękne czapki, opaski i apaszki dla dziewczynek były 😉
    ee125be59ae0.jpg

p.s. Oczywiście wszystko z wyprzedaży a kilka stówek poszło 🙊🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 15:29

erre, Leeila26, Pogoda, Chmurka, joana lubią tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle dziewczyny-jestem bogata 😂🤪😂🤪 dostałam dziś zwrot podatku za 2020, porównując z wypłatą mojego L4 to niemal prędkość światła 😂🤪😂🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 14:49

Leeila26, Pogoda lubią tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie patrzę na wskaźnik smogu 🙈 zerknełam teraz z ciekawości i u nas w większości jest na żółto i zielono. Smog bardziej robią sąsiedzi paląc w piecach, dlatego wychodzimy o 11-12 i nie ma mowy o popołudniowym spacerze 🤷

Ancys a ja jeszcze pitu nie rozliczyłam nawet 😅 nawet mi nie mów o zakupach 🙈 Przepadłam ostatnio na aliexpress 😂 niby groszowe sprawy, ale zbiera się 🙈 śliczne te ubranka dorwałaś! 😍

ancys85 lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś zajrzałam na aliexpress ale ja się tam gubię 🤦‍♀️ a jak z wiarygodnością tych zakupów, wypowiedzcie się dziewczyny z doświadczeniem 😁

Leeila sporo fajnych rzeczy jeszcze było🙈

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre dobrze ze to „tylko” bakteria. Oby antybiotyk pomógł. Ja się umówiłam na piątek także zobaczymy.

Ja patrzę na wskaźnik smogu, ale jak już mam serdecznie dość siedzenia w domu to wychodzę jak jest na pomarańczowo. Wiadomo ze jak trzeba wyjść z dzieckiem do przedszkola to nie ma co patrzeć bo rano zazwyczaj jest dramat.

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys ja jako blw rozumiem samodzielność dziecka, że samo próbuje jeść. Bo to w sumie nie chodzi o papki ani o kawałki;)

Erre no ja mieszkam w małym miasteczku. I właśnie powietrze średnie bo wszyscy w piecach palą czym poradnie:/

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Ancys ja jako blw rozumiem samodzielność dziecka, że samo próbuje jeść. Bo to w sumie nie chodzi o papki ani o kawałki;)

Erre no ja mieszkam w małym miasteczku. I właśnie powietrze średnie bo wszyscy w piecach palą czym poradnie:/

Chmurka idąc tym torem, to pełne blw jak będzie Pawełek samodzielnie siedział w foteliku 😉

Chmurka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wychodzę mimo smogu...U nas duzy :/

My też po wizycie. Tosia wazy 6600, czyli coraz lepiej :)
    Na te zmiany na skórze lekarka zaproponowała Dexeryl. Kojarzę, ze syna tez tym kiedys smarowałam.
    Jak nie pomoże lub bedzie gorzej to dostalam steryd. Na razie spróbuję kremem.
    Na ulewanie mamy zagęszczać mleko i zielone światło na rozszerzenie diety. Jutro próbujemy 😀

joana, erre, Pogoda, ancys85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, szczepienie przelozone. Pediatra sugeruje, zeby zaszczepić drugą dawkę Meningo z 3 dawką 6w1. I tak mnie kusi, bo zawsze to jeden dzień goraczki i złego humoru... Mowila, ze to można łączyć.

• joana Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie patrze na wskazniki smogu.. raczej nie wyszlabym z domu..
    Ja musze meningo skonsultować z pediatra jak bede teraz na 6w1...

Ancys super zakupy 🥰

Natalii piekna waga 🤩

Erre dobrze, ze to tylko bakteryjne i oby antybiotyk pomogl😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 20:06

erre, ancys85, Natalii lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie patrzę na wskaźniki smogu, po prostu jak dama czuje że się duże to nie wychodzę. Mieszkam w małej miejscowości ale rzadko kiedy jest tak że nie da się oddychać.

Wy tu o tym że macie już zwrot za 2020 a ja jeszcze nawet nie dostałam PIT z głupiego ZUSu 🤬🤬🤬

My mamy szczepienie 10.03 i jestem ciekawa ile Agata waży bo ostatni raz ważona była 3 miesiące temu.

Jezu, moje dziecko się zepsuło do reszty. Dzisiaj wyszła jej druha jedynka i myślałam że już będzie ok. A dziecko nie do zniesienia, cały czas płacze, ba macie nie bo bleczy, jak zniknie z oczu to w ogóle ryk nie z tej ziemi, nie chce za bardzo pić mleka. Za to je wszystkie papki które jej podam, mam wrażenie że zjadłaby cokolwiek bym podała 🤦‍♀️ na razie daje jej po pół słoiczka rano żeby zobaczyć jak brzuch reaguje.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Qunai serio? Ja się staram patrzeć... Jak jest żółty wskaźnik to wychodzę, ale dziś jest czerwony
    No a jak miałabym odebrać syna z przedszkola? ;) Mieszkamy daleko od rodziców, mąż go rano odprowadza ale ja go muszę odebrać, więc muszę wyjść z Martą ;) Starszy musiałby nie chodzić w dni kiedy jest czerwono ;)

age.png

age.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a te słoiczki, które dajecie, to jak duże są? 125g, 190g?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję pół małego słoiczka, chyba 125g. Teraz zamówiłam też kilka dużych, zobaczymy czy będą na 2 razy czy może na 3 :D Bobovita moze być w lodówce 48h.

Apropo szczepionki na meningo - nie odważyłabym się szczepić jednego dnia z 6w1 :/ Po Boxsero podobno jest najwięcej NOPów, jest najbardziej bolesna i bardzo często wychodzi odczyn, który dość długo się utrzymuje. Poza tym 6w1 to już niezła mieszanka, bałabym się dowalać jeszcze meningokokami..

Też mamy szczepienie z początkiem marca - pneumokoki, a później chyba wypada ta przerwa do roku.

Ancys jak dojdą moje rzeczy z Ali to chętnie zdam relacje, bo zamawiałam pierwszy raz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 21:43

Natalii lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• edka85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kiedyś pisałam, że lepiej nie łączyć baxero z innymi. Syn był szczepiony oddzielnie 5w1 i bexaro w przypadku obu dawek i przeszedł bez jakichkolwiek nopow. Przy trzeciej dawce dałam się odważnie skusić na polączenie tych szczepień (bo skoro przechodził wszystkie śpiewająco, to czego miałabym się bać...). I to był błąd. Po tym kombo dostał mega gorączki z drgawkami i plamami na ciele. Na wspomnienie o tym mam ciarki. Brrr... Dlatego u córki nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby łączyć te szczepienia.

Natalii, Leeila26 lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka lubię za dobrą radę, ale koncowka postu mnie przeraziła. Dobrze, ze sie to dobrze skończyło!
    Dzieki dziewczyny, to meningo przenoszę na za tydzień, a za miesiąc mamy ostatnią dawkę 6w1. W sensie 3 dawkę.
    Bo rota i pneumo to tylko 2 razy nie? I na razie chyba będzie spokoj.
    Pierwsze meningokoki byly ok u Jasia i Tosi. Podalam obojgu po przyjściu do domu syrop p/goraczkowy jak sugerowała pediatra. Pod wieczór oboje mieli cos kolo 38 o dalam znowu i rano i koniec. Tosia miala takiego guzka w miejscu wklucia i siniaka, guzek byl przez kilka tygodni, ale po kilku dniach juz jej nie bolalo. Przerazają mnie te opisy napój.

Leeila26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey ja dzis dostalam pit z Zusu, takze zaxzsli wysyłać 😂

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepimy Prevenarem i są 3 dawki - teraz właśnie idziemy na ostatnią, trzecią. 6w1 już mamy wybrane wszystkie 3.

Natalii czyli z tego co rozumiem, Jasia szczepisz dopiero teraz? Jak był taki malutki jak nasze wrześniowe, to nie szczepiłaś? Ja chyba też zaszczepię dopiero w okolicach 3 rż. Oczywiście, jakbym miała drugie dziecko w domu, zwłaszcza takie chodzące do przedszkola, moje stanowisko byłoby inne.. Cały czas się zastanawiam co zrobić, czy szczepić teraz czy później i jeszcze nie doszłam do ładu do końca :D
    Dziewczyny, a wytłumaczy któraś różnice między szczepionką Boxsero a Nimenrix? Tj. liczba dawek, którą z nich szczepicie (a może obiema?)

Pit z zusu też już mam ;)

EDIT: Zapomniałam Wam jeszcze napisać.. 😂😂 U mnie już się zaczyna 🙈😂 Jadłyśmy z teściową ,,fantazje". Patrzy na Amelę i mówi:
    No dałybyśmy Ci, ale ty jeszcze nie jesz takich rzeczy..
    Kurcze, musimy jej lizaka kupić. Żeby sobie polizała. 😂😂
    Zaśmiałam się tylko. Póki co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 00:21

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

‹‹ 1326 1327 1328 1329 1330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ