WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta dziś druga kąpiel w wannie dużej. Nie da się w wanience bo próbuje stawać. Kąpie się z bratem.
    Audrey, ja się czasem kąpię z synem i córką razem i nie uważam że to jest kontrowersyjne że będzie się kąpać z tatą. Nagość nie powinna być tematem tabu. A przecież to że się kąpią to nie ma związku z seksualnością.

age.png

age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś nie potrafiłabym się kąpać z synem. Dziwnie bym się czuła. Ale Ty Qunai jesteś w stroju kąpielowym jak się kąpiesz z synem?

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey na szczęście szybko ta alergia zeszła;)
    Jej u nas też chyba jakiś miliardowy skok. Zazwyczaj zasypiała koło 19-20( po jakiś dwóch-trzech godzinach od ostatniej drzemki) a dziś padła dopiero przed sekunda... Nie spała od 17, czyli 5h. Dla mnie to szok bo nigdy tak nie było. A nawet lulac się nie dała bo się wyginała i w końcu usnęła sama jak ja położyłam na łóżko.
    Dla mnie kąpiel z dzieckiem, czy to mamy czy taty jest normalna;)

iv09hdge02bk9ct0.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka Ty tak serio z tym strojem kąpielowym? :D my sie ubieramy przy dzieciach, kąpiemy sie z nimi, nie mamy problemu z nagoscia. Jezeli kiedyś zauwaze ze synkowi to przeszkadza to to uszanuje i bede sie chować. Poki co jest w domu luz.
    Dziewczyny, mam nadzieję ze mogę - kupilam kiedyś ubranka dla dziewczynki w rozmiarze 74, mialam sie spotkac z koelzanka ale nie doszlo do spotkania. Ubranka sa z metka, wystawilam na vinted. Moze ktoras w was by chciala? https://www.vinted.pl/dzieci/dla-niemowlakow-dziewczynki-zestawy/117541772-nowe-ubranka-r-74 Mozna negocjować hehe.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela też miała jedną próbę kąpieli z tatą, ale skończyło się płaczem i szybką podmianką - musi być mama haha :D Ale moze faktycznie wtedy był zły dzien i przy kolejnym razie tata już będzie tez ok? :D Ja nie mam żadnego problemu ze wspólną kąpielą.

U nas dzisiaj był okropny dzien.. wszystko parzy, nawet na rękach było marudzenie. Mógłby wyjść chociaz jeden ząb, to bym wiedziała, że to ząbkowanie.. a tak, to nie wiem co jest :/ Faktycznie, najlepiej zwalić na skok! :D

Aha i u nas spacery też się popsuły. Chodzimy póki nie zacznie się marudzenie czyli jakies 15 minut. Pozniej rece albo do domu.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2021, 23:06

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie pocieszacie dziewczyny z tym spaniem, bo jak maly zasnal o 21 to juz dwie pobudki za nami. U nas rzeczywiście moze byc skok, bo Mikolaj próbuje raczkowac, troche pelza, a na czym sie skończy to nie wie, bo starszy synek nie raczkowal, tylko pelzal. Jedno jest pewne - akurat jak maz wyjedzie to bedzie sie działo! Pakuje sie wlasnie do lozka ładować akumulatory - jutro ostatni dzien z mezem w domu.

Kasia

• Ounai Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Ja jakoś nie potrafiłabym się kąpać z synem. Dziwnie bym się czuła. Ale Ty Qunai jesteś w stroju kąpielowym jak się kąpiesz z synem?
    Nie no co Ty. Na golasa. Przecież się kąpiemy a nie idziemy pływać. Jego nie interesuje to jak ja wyglądam, jest za mały. Z resztą ja od zawsze przebierałam się przy nim i on nigdy nie zwracał uwagi jakoś na moje ciało. Wiedział że mam piersi a tata nie, ale np dopiero rok temu zauważył że nie mam siusiaka i mi mówił żebym się nie martwiła, bo jeszcze mi wyrosnie 😂
    Jak Tymek był malutki to też miałam takie opory jak Ty. Ale to tylko w naszych dorosłych głowach to siedzi. Z resztą mój syn często wchodził do mnie do łazienki jak się kąpałam i mówił że on sobie posiedzi tu i dotrzyma mi towarzystwa. I opowiada wtedy różne swoje rzeczy, albo daje mi zabawki, żeby mi się nie nudziło w wannie 😂🙈
    Jak Marta była całkiem malutka i chciałam się z nią kąpać to jedynie wcześniej brałam prysznic żeby ten pierwszy brud z siebie zmyć.
    Dzieci uwielbiają się kąpać z rodzicami. Czują się takie docenione, że dorosła mama zgodziła się żeby weszli z nią do wanny. My zaczęliśmy się razem kąpać jak któregoś dnia syn przytuptal i zapytał czy może wejść do mnie do wody. No i nie umiałam biedakowi odmówić. Cieszył się jak wariat że może się kąpać razem ze mną 😂 Mówię Ci, weź kiedyś synka i zobaczysz jaką będzie miał radochę. Jakbyś go na basen co najmniej wzięła ;)

age.png

age.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie Amela też jest w tym punkcie.. :D Ja już myślałam, że raczkowania nie bedzie. Bo pełzać to pełza, ale nie robiła nic poza tym. Od wczoraj przybiera pozycje czworaczą i buja się tył przód, także nie wiadomo co z tego wyjdzie :D Może to skok faktycznie.. ale co to za skok. Skończy sie marudzenie, zacznie sie raczkowanie i juz totalnie na tyłku nie usiąde nawet na chwile haha :D

Ounai mega mnie rozczuliło to co napisałaś.. Zwłaszcza o siusiaku! Ja też się wcześniej zawsze opłukam zanim wkroczymy z Amelą do wanny.

Jeszcze apropo nagości.. próbuje sobie przypomnieć jak to było u mnie w domu. Wiem, że nigdy nie wstydziłam się taty. Nawet jako nastolatka nie miałam problemu, żeby przy nim się przebrać czy wysikać z otwartymi drzwiami :D ale do dziś pamiętam szok, gdy przypadkiem zauważyłam, że mamie rosną TAM włosy hahaha :D no nie miała w zwyczaju się depilować jakoś, zresztą nie wiem czy 20 lat temu to było tak praktykowane :D Pytałam przerażona: Mi też urosną takie?! :D Mama była ewidentnie zmieszana a ja pamietam to jakby było wczoraj ;) Oo i pamiętam jeszcze gdy zapytałam tate jak fachowo nazywa się siusiak haha :D Nie mam pojęcia ile mogłam mieć wtedy lat :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2021, 23:21

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila, no to mega słodkie było. I on to właśnie z taką czułością mówił. Pół ciąży za mną chodził i jak szłam np do toalety to kazał mi się pokazywać tam na dole bo chciał sprawdzić czy już ten siusiak mi urósł 😂 i ciągle powtarzał, żebym się nie martwiła bo wyrosnie. Po kilku razach stwierdziłam, że owszem, urocze to jest ale pora na edukację i zaczęłam mu tłumaczyć, że dziewczynki nie mają siusiakow tylko mają taką pupę z przodu i z tyłu. Widziałam że trochę mu smutno, bo on to odczuwał jakbym była wybrakowana więc mu powiedziałam że w zamian ja mam cycusie a chłopcy nie mają i od razu poprawił mu się humor ;)
    U nas też wszyscy sikali przy sobie i nie było jakiegoś chowania się choć z okresu dziecięcego niewiele pamiętam. Ale przypomniałaś mi że też byłam w szoku że mama ma tam włosy haha To jedynie potwierdza fakt, że dzieci nie zwracają uwagi na części ciała rodziców te związane z seksualnością, bo gdyby tak było to dużo wcześniej byśmy się orientowali w takich rzeczach. Mój syn też zauważyłby u mnie brak siusiaka, a on po prostu przez 4 lata w ogóle nie zwracał uwagi na te części ciała.

age.png

age.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj się nie martwi ze siusiaka nie mam ale ostatnio pytal z ogromna powaga jak dziewczynki robią siusiu. No to mu powiedzialam ze mamy taka druga dziurkę. Byl usatysfakcjonowany. Kilka dni później przyszedł i powiedział że w przedszkolu widział dziurkę koleżanki i juz wie co i jak. Zabrzmialo komicznie.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila moja ciocia jakis rok temu byla na wyjezdzie ze swoimi tesciami. Rano sie obudzila w pizamie, a jej corka sie z nia tulila i wlozyla jej reke w spodnie od piżamy i nagle na caly glos przy tesciu cioci wysadzila: "ale masz mamo mieciutkie futerko" :D
    Moj syn poko co ma etap przerażenia ze bedzie nial gdzies wlosy.

A u nas znowu pobudka...

Kasia

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka,
    U nas to samo: synek ma podejrzenie ADHD (neurologa mamy we wrześniu). Do tego problemy z mowa tez nie pomagają.
    I z jedzeniem to samo: postawiłam przy nim na blw i mam niejadka 😞

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, też nie uważam żeby było to kontrowersyjne. Ale ile razy czytałam ma necie jakie to oburzajace że mama nago się z dzieckiem kąpie. A co dopiero tata, tym bardziej z dziewczynka 🤦‍♀️

U nas w domu nagość była czymś normalnym, mama się przy nas przybierała, tata też, my przy nich, nie zamykalismy się w łazience więc każdy jak potrzebował to wchodził.

Ja się przy Agacie też ubieram, jak potrzebuje to wchodzę z nią do łazienki jak maż się kąpie, dla mnie to normalne.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy widzicie swoje nie siedzące dzieci w spacerówkach ? Jeśli tak to całkiem płasko czy tak na półleżąco? Bo ja się zastanawiam właśnie bo wyjście na spacer w gondoli jak Agata nie śpi graniczy z cudem. Ona chce patrzeć, ostatnio jak wyszłam z domu z nią to chodziłam z nią na rękach po ulicy i była szalenie szczęśliwa 😅

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Psotka,
    U nas to samo: synek ma podejrzenie ADHD (neurologa mamy we wrześniu). Do tego problemy z mowa tez nie pomagają.
    I z jedzeniem to samo: postawiłam przy nim na blw i mam niejadka 😞
    Już w tym wieku diagnozuje się adhd? A z jakiego powodu były u was wskazania?

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama, która zmarła w październiku 2019 już podejrzewała ADHD u synka, tylko ja miałam nadzieje ze to nie to.
    Ogólnie bardzo ruchliwy, niesłuchający się, nie skupi uwagi, rozbiegany. Sam się nie zabawi, chociaż widzę postęp w tym dzięki przedszkolu. Na pewno hnb, czy coś więcej dowiemy die u neurologa we wrześniu.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey ja już czasem wychodzę w spacerówce. Staram się na płasko( i tak wtedy więcej widzi), ale jak zaczyna marudzić to podnoszę do pozycji półleżącej. Ale ja już w gondoli czasem podnosiłam do pozycji półleżącej oparcie bo jak się z drzemki obudziła to już się darła że nie chce lezec

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że karmienie( sposób karmienia) nie ma znaczenia... Jedne dzieci są niejadkami i można na rzekach stanąć żeby to zmienić a i tak nic nie tknie a drugie dzieci nie mają z tym problemu i tyle...tak myślę...
    U nas w rodzinie jest dziewczynka prowadzona blw i je chętnie wszystko( choć wiadomo,na swoje ulubione smaki)i jest dziecko karmione tradycyjnie który je tylko bułkę, zupę pomidorowa i kasze. Po blw jest tylko jedno dziecko w rodzinie więc porównania nie mam ale mamy w rodzinie jeszcze jedno dziecko karmione tradycyjnie i ono z kolei też zje wszystko:P więc generalnie chyba nie ma reguły. Gdzieś mi jakąś mama mówiła tylko żebym wprowadziła dużo różnych rzeczy i starała się różnorodną dietę prowadzić bo jak potem przyjdzie taki moment że dziecko odmówi większości posiłków to będzie miało większy wybór i mniejsza szansa że się skończy na bułce i pomidorowej ;P w sensie że może jeszcze jakieś dwa trzy dania se wybierze hahah;P ale tak serio to nie mam pojęcia ile w tym prawdy;P ja karmię trochę papkami( choć głównie pozwalam jej jeść je samodzielnie) trochę kawałkami. W sensie codziennie dostaje i papkę i kawałki do rączki bo widzę że jedzenie kawałków sprawia jej radość. A czy będzie niejadkiem... Pewnie tak bo ja byłam strasznym i mój mąż też więc ma wybrzydzanie w genach;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 08:50

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn jak rozszerzaliśmy dietę nie chciał nic prawie jeść. Potem jadł wszystko, łącznie z ostrymi rzeczami, a później przyszła niania i mu gotowała takie bez smaku i nie chciał jeść nic co miało konkretny smak. W przedszkolu nauczył się jeść wszystko, a w domu tylko jajko, ziemniaki z sosem albo makaron bolognese. I nic więcej nie tknie.

age.png

age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Moja mama, która zmarła w październiku 2019 już podejrzewała ADHD u synka, tylko ja miałam nadzieje ze to nie to.
    Ogólnie bardzo ruchliwy, niesłuchający się, nie skupi uwagi, rozbiegany. Sam się nie zabawi, chociaż widzę postęp w tym dzięki przedszkolu. Na pewno hnb, czy coś więcej dowiemy die u neurologa we wrześniu.
    Kurde, większość dzieci nie słucha, biega itp, więc może po prostu jest ruchliwy. Gdyby tak patrzeć, to mój też ma motor w tyłku, zatem mógłby być podpięty pod taką diagnozę :) Mi się wydawało, że adhd ma związek z agresywnością itp. A czy syn nie ogląda za dużo tv, tabletka, telefonu? Filmy, bajki?

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
‹‹ 1371 1372 1373 1374 1375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ