!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Audrey ja woze w spacerowce od dawna. Glownie na lezaco, ale czasemna pollezaco. W spacerowce dziecko wiecej widzi i u nas w gondoli bylo ble jedzenie. A w spacerowce kocha 🥰Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ja jestem ogolnie za tym, ze jezeli s ajakiekolwiek wątpliwości to zeby dzieci sprpbowac zdiagnozować. Nie zaszkodzi, a moze pomoze. A jezeli sa jakiekolwiek problemy to probowac wizyty u osychologa dzieciecego zeby dostac jakies wskazowki.
Ktosiowa moj synek ma 4 lata. Z poaluchem u niego jest tragedia. A najgorzje jak wpad aw słowotok, probujesz cos powiedziec i w zyciu nie przrwiesz mu. W domu skacze jak malpa, biega. Wyciszaja go tylko klocki. Generalnie nir bawi sie sam - chuba E sa to klocki Wszystkie zabawki stoja w kacie. Ale ten czas wlasnie od 3 do 4 roku zycia nie bawil sie nawet klockami sam. Jak bylam w ciqzy i wlasnie mial 3 lata to myślałam ze sie załamie, bo ja z nim wiecznie sama, a on chlodzil ze mna ciagke zeby sie z nim bawic, a jak usiadl no do klpckow to uwierz mi ze co 3 minuty przyvhodzil ze chce cos mi pokazac. Nie dalo sie sniadania mu zrobic nawet... Ja mysle ze to trzeba przetrwac po prostu...
Co do spacerowki to ja woze na lezaco lub pollezaco. Ogolbie mam dwie spacerowki. Jedna z wozka od gondoli, fajne ma kolka, ale ma fatalne pozycje i jest fajniejsza dla dziecka wiekszrgo wg mnie... Druga spaceroka joie jest fajna ale kupiłam ja z kulkami piankoeymi i to byl blad... Ale to byk zkaup spontaniczny jak Filip byk maly. Nie nadaje sie na nasze drogi wiec stoi w domu do usypiania.
Swoja droga, nasze dzieci w spacerowce a do mnie pisała kolezanka ze jej corka ma 10 mac i wciaz jezdzi w gondoli... Ja nie znam takiego przypadku innego -
Ja wczoraj Julsona woziłam w pozycji pionowej w spacerowce bo inaczej był ryk. O dziwo zasnął i wtedy rozłożyłam do pozycji leżącej. Gondole już schowałem głęboko, bo ostatnio po 20 metrach był turbo ryk wiec już nie ma szans 🤷🏼♀️ Wiem ze nie powinnam go wozić w pozycji pionowej póki nie siedzi, ale chyba te 15 minut mu krzywdy nie zrobiło.
Ounai synek z tekstem ze Ci siusiak wyrośnie mnie rozbroił 😆
Co do wspólnej kąpieli to do pewnego wieku nie widzę problemu. My wanny nie mamy wiec chyba do tego nie dojdzie.
Przypomniała mi się historia jak przy moim bratanku paradowała w staniku i zastanawiałam się jaka bluzkę ubrać a on do mnie „ idź tak będzie bardziej romantycznie” 😂😂 miał 5 lat
-
Jestem przedszkolanka,do tego sama mam nadpobudliwego synka ale to nie adhd i u Waszych (zauwazcie,ze mowimy tylko o chlopcach ) synkow dsje 99% pewnosci,ze jak juz to to po prostu nadpobudliwosc psychoruchowa-tylko i aż. Dzieci sa ekspresyjne, nie sluchają kiedy sie im powie nie i kiedy sie wkurza to lepiej do nich nie mowic i jiebtlumaczyc tylko poczekac. Ja mam swiadomosc trudnosci mojego dziecka (brak cierpliwosci, niechlijnosc w wykonuwaniu np.prac plastycznych bo on chce odwalic co musi i do zabawy), moj sun zapyta czy cos moze ale juz nie poczeka zeby mu odpowiedziec, a nie daj boziu odmowic to foch,tupanie a nawet trzaskanie drzwiami.. on od malego byl torpeda, inne mamy sadzaly dzieci w piaskownicy i sobie gadaly a ja zapierdzielalam za malym,ktory biegal szybciej niz ja 😅 i do tej pory na placu zabaw patrze z rozzewnieniem na spokojniejsze dzieci a moj dalej huragan. Tskim dzieciom trzeba dac sie wybiegac i wyszalec wtedy kiedy mozna.
Co do nagosci to z punktu widzenia psychologii rozwpjowej ok.5roku zycia rodzice juz powinni byc bardziej uwazni, nie chodzi o zakrywanie sie tylko o naturalnosc ale zamykanie sie wtedy w lazience to juz dobry pomysl. Nikogo nie pouczam, mpwie jak jestw psychologii. Ok.5 rok zycia to dobry moment na ksiazki edukacyjne o plci bo wyjasnia to,co moze za chwile dziecko zdziwic a ono juz bedzie wiedzialo co i jak.Chmurka, edka85, ancys85, Leeila26, joana lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Katwie, jeśli się mieści i nie przeszkadza że nic nie widzi to spoko. Agata też się jeszcze mieści spokojnie w gondoli w domu w niej śpi ale ot tak na spacer iść to nie bo gwiazda musi widzieć wszystko. Męża siostry synek ma 11msc i jest prawie na styk w gondoli, też w niej śpi w domu, ale na spacer to już spacerówka.
-
Haha niezłe historię.. 🤣 skąd te dzieci biorą takie rzeczy to nie wiem.. pewnie zasłyszane od dorosłych, może w tv. Pisałam Wam, moja 9 letnia siostra nie tak dawno pytała mnie jakie mam potrzeby seksualne. 😂😂
Przeprowadzam Amelke powoli do łóżeczka. W dzien ma drzemki w łóżeczku, w nocy od 19 do 1 też w nim śpi. O 1 ją biorę do lozka na karmienie o już zostaje. Dostała teraz nowy smoczek do oglądania i zajęła się nim, już 10 minut ogląda 🤣
W spacerówce wożę na płasko, czasami chwilę na półleżąco i też z tego samego powodu - w gondoli nie chciała jeździć. Spacerówka też teraz parzy, no ale zobaczymy może przejdzie 😂 najwyżej przejdziemy na taczkę 🙈😂 -
Dziewczyny jakie produkty dajecie dzieciom już do rączki? Bardzo mnie stresuje to że się mała zadławi a teraz jak jej daję papki i jest jakaś grudka to potrafi wymiotować. Ona już skończyła 7mies i 2tyg więc myślę że może jak dostanie coś do rączki to lepiej ja zachęcę do rozszerzenia? Co najłatwiej podać żeby była mała szansa na zadławienie?
-
Agnieszka moze batat? Moj np jak dostał pierwszy raz to slodko go ssal.. fajnie trzyma sie w raczce. Nie wiem.. dawalam tez chlebek z fajnych rzeczy do trzymania. A i moze banan bo moze "ugryzc" tez male kawalki..
Przy innych rzeczach daje ale drze 😅
Audrey mialam to samo kiedys 🤣 2 km z 8 kg Adasiem w reku i pchanie gondoli 🤣🤣🤣Adaś
-
Ja do ręki dawałam batata, marchew, pietruszkę, kalafiora, brokuła, cukinię, ziemniaka, banana, gruszke. Najłatwiej się trzyma i je brokuła i batata. Dziś podałam placuszka bananowego to też super sobie radziła;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 15:31
-
Joana na szybko zobaczyłam przepis na te bułki i tam jest mleko i masło. Jak Adaś zareagował? Czy użyłas zamienników?
-
Pogoda mam przepis z ksiazki i tam nie bylo ani masla ani mleka 😊 tylko kasza jaglana, maka pszenna, woda, drozdze instant i tyle 😊 pojawilo sie bialko do posmarowania buleczek przed włożeniem do piekarnika i posypac ziarnami. To ja posmarowałam woda i posypalam platkami owsianymi.
Pogoda lubi tę wiadomość
Adaś
-
U nas hit to batat, dynia i brokuł. Wszystko to fajnie trzyma sie w rączce
Dziewczyny ugotowalam rosol z krolika i sobie zamroziłam kilka bulionow. Mam spor miesa. Myslicie ze moglabym zrobic takie bez soli pierozki z miesem z krolika dla malego?
Chociaz w sumie niby czemu nie...? Jak zrobilam makaron to chyba i pieorzki moge dac, zwlaszcza ze mam nieso i warzywa, wiec to zmiele. -
Agnieszka91 wrote:Dziewczyny jakie produkty dajecie dzieciom już do rączki? Bardzo mnie stresuje to że się mała zadławi a teraz jak jej daję papki i jest jakaś grudka to potrafi wymiotować. Ona już skończyła 7mies i 2tyg więc myślę że może jak dostanie coś do rączki to lepiej ja zachęcę do rozszerzenia? Co najłatwiej podać żeby była mała szansa na zadławienie?
Edit : hit to są kubeczki do lodów takie waflowe. No uwielbia je po prostuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 21:01