X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Ja już obgadałam z mężem, że czekam do 2 latek i wtedy daję małego do żłobka, a ja mam jeszcze trochę urlopu do wybrania, chyba do listopada też.
    Starszak do żłobka poszedł w marcu i to była świetna opcja, bo już maluchy zbytnio nie marudziły i ciocie mogły się skupić na nim, jak zdarzał się płacz.
    A jeśli chodzi o sam powrót do pracy, to na dzień dzisiejszy czuję się totalnym zerem i będę musiała od nowa się wszystkiego nauczyć. Do tego obawiam się jak będę postrzegana, gdy będę co chwilę brać chorobowe na dzieci. Niby moja firma jest bardzo pro-dziecięca, a mój zespół to wyrozumiali ludzie, ale jednak 95% firmy to faceci, którzy raczej nie biorą zwolnień, tylko ich żony.
    A mąż nie może wziąć L4 na dzieci? U nas jak zaczynałam pracę to mąż brał L4, chyba że miał jakieś bardzo ważne rzeczy to wtedy ja brałam. Na Święta też on brał urlop i piekł ciasta a ja chodziłam do samego końca do pracy bo zbierałam urlop na wakacje.

Dziś byłam w pracy, Marta skradła serca wszystkich i muszę wybrać zaległy urlop. A od przyszłego tygodnia powoli zaczynam szukać niani.

age.png

age.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak mysle o pracy to mi slabo. Moj maz ma teraz rok urlopu i jest cudownie i plakac mi sie chce jak mysle o tym, ze ma wrocic do pracy. Tak samo ja popadam w depresje jak mysle ze bede musiala kiedys wstawac rano i biec do pracy w ktorej bedenspedzqc wieksza czesc dnia, bede odbierac dzieci, chwile sie nimi zaowac do kolacji a potem padac na twarz z wyczerpania 😩. W ogole i wcale mi sie nie chce.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, a Ty lubisz swoją pracę?

age.png

age.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po weekendzie 😁

Kotka tort super, u nas był w kształcie jednorożca i w dodatku robiony przez męża, wyszedł mu naprawdę super.

Cała impreza super ale cieszę się, że kolejne gotowanie i pieczenie za trzy miesiące 🙈🙊

W niedzielę pospacerowaliśmy w Ojcowie, taki relaksik 😁 dzieciaki poszalały na rowerze więc mega szczęśliwe, poza tym było słonko, kawka...czego chcieć więcej... 🤪

Ounai gratuluję kolejnego miesiąca 😀 4 miesiące to już tak nie wiele a może pół etatu, masz możliwość przejść na 1/2, więcej czasu byś mogła spędzić z dzieciakami?

Pogoda lubi tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie cicho tu strasznie 🙈 My w sobotę trochę spacerowaliśmy (oczywiście z Amelą na rękach 🤦), w niedzielę nadrabiałam trochę porządki, a tatuś spędzał czas z córką 😅

Oo Ancys fajnie, że przypomniałaś o Ojcowie. Nie mamy daleko, a bardzo ładne miejsce 👍

Dziś przyjedzie wreszcie nasze nosidło 🙈 mam nadzieję, że pomoże nam obu 😉

Pogoda, joana, ancys85 lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Melduje się po weekendzie 😁

Kotka tort super, u nas był w kształcie jednorożca i w dodatku robiony przez męża, wyszedł mu naprawdę super.

Cała impreza super ale cieszę się, że kolejne gotowanie i pieczenie za trzy miesiące 🙈🙊

W niedzielę pospacerowaliśmy w Ojcowie, taki relaksik 😁 dzieciaki poszalały na rowerze więc mega szczęśliwe, poza tym było słonko, kawka...czego chcieć więcej... 🤪

Ounai gratuluję kolejnego miesiąca 😀 4 miesiące to już tak nie wiele a może pół etatu, masz możliwość przejść na 1/2, więcej czasu byś mogła spędzić z dzieciakami?
    Nie, moja praca wymaga pełnego etatu. Jestem jedyną osób na swoim stanowisku i do tego zarządzam dwoma osobami. Poza tym ja w firmie byłam niecały rok, z czego na obecnym stanowisku ok 6 miesięcy i poszłam na L4. Jeśli chce mieć do czego wracać to muszę teraz iść. Ale myślę że mogłabym częściowo home office wziąć i dodatkowo mam nielimitowany czas pracy, więc mogę wychodzić oraz której chcę, jedynie suma godzin tygodniowo musi się zgadzać. No i wracam tylko na 7h jakby nie patrzeć bo karmie piersią. Poza tym ja mimo wszystko lubię swoją pracę. Ale mąż też ma nielimitowany czas więc jakoś tak się dogadamy żebyśmy Martę zostawiali jak najkrócej z opiekunka :)

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przygotowania do chrzcin. Dziś ma przyjść jedna z zamówionych sukienek dla Anieli( zamówiłam 4, może któraś mi podpisuje). Wczoraj byłam na brwiach, jutro lecę podciąć włosy. Dziś jadę zerknąć jeszcze kieckę dla siebie. Wciąż wstrzymujemy się z zapłata za catering bo mamy nadzieję że otworzą restauracje;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do powrotu do pracy, to ja o tym totalnie jeszcze nie myślę...do końca września jeszcze trochę czasu jest, a potem wybieram urlop, a że mam go mnóstwo, bo za cały rok 2020 i za cały 2021 wybieram( a ja mam po 36 dni więc to aż 72 dni urlopu!)A nie jestem pewna czy za 2019 nie zostało mi kilka dni.. ogólnie z tego co liczyłam to mogę spokojnie wrócić dopiero w styczniu... Więc Aniela będzie miała 15 miesięcy. Ja ogólnie pracuje 7h, muszę się więc dowiedzieć czy godzina na karmienie jeszcze dodatkowo mi będzie przysługiwać, wtedy będę tylko 6h w pracy. Aniela niby ma zostać z moją mamą, a od 2lat pójść do żłobka ale zobaczymy jak zdrowie mamy... Może też opiekunka... Albo wcześniej żłobek.usimy pomyśleć

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, jakim cudem masz po 36 dni urlopu? Skąd masz dodatkowe 10 dni? Pracodawca Wam dorzuca?

age.png

age.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie odzywałam bo miałam 3 dni babcie męża w domu a co za tym idzie co chwile ktoś do nas wpadał. A to siostra męża a to tesciowa... ehh... Maz mial urodziny wyprawiane w sobotę 31 ale jak 30 bo w zeszłym roku nie miał. Bylo super ale zmęczenie ogromne. Dzisiaj zdecydowanie robie sobie dzien leniucha. Maluch sobie pelza, starszak w przedszkolu. Pokaze Wam męża wymarzony tort ale nie robiłam sama, tylko moja znajoma.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    thumbs

Chmurka, ancys85, joana lubią tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Chmurka, jakim cudem masz po 36 dni urlopu? Skąd masz dodatkowe 10 dni? Pracodawca Wam dorzuca?
    Mam drugi stopień niepełnosprawności ze względu na moje oczy i dlatego.

Ounai lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai jak nienormowany czas pracy to pół sukcesu, można pokombinować 👍🤪

Leeila a nawet pomyślałam o Tobie mijając główne skrzyżowanie w Olkuszu 🤪
    Ojców piękny, my w ogóle lubimy takie wypady 😁

Ja dziś 5 godzin spacerowałam z dzieciakami, 10981 kroków 🤭
    Pawełek cały czas grzecznie siedział w wózku więc spacerówka mu pasuje.

Przy okazji odwiedziliśmy Carrefour i załączam Wam promocje na zabawki Mattel, może ktoś potrzebuje akurat coś zakupić albo po prostu chce kaske na dziecko wydać 🤪
    2ef7d950ce58.jpg
    b031d2f6d16b.jpg

p.s. Ja oczywiście skusiłam się na zwierzątko-pojazd fisher price 🤦‍♀️

Krokodylica, Joana co u Was?
    Audrey szwankuje belly i też się nie odzywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 18:10

Pogoda, Leeila26, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Za stopień niepełnosprawności przysługują dodatkowe dni.

Chmurka lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys dzięki że pytasz. Ja czytam na bieżąco ale ostatnio nie miałam nawet siły pisać bo od niedzieli i w dzień i w nocy bolała mnie głowa. Dopiero teraz mnie puściło po zjedzeniu kolejnego apapu.
    Byłam dzisiaj u innego neurologa. Mam zlecone kolejne badania ale jego zdaniem to bóle migrenowe.

Starsza córka dostała okulary. Dzisiaj po południu odebrałyśmy, więc się przyzwyczaja. Obawia się chyba reakcji koleżanek i kolegów w przedszkolu jutro.

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica współczuję, moja mama też miała bóle migrenowe jak byłam mała.

Zuzia na pewno wygląda ślicznie 😃 teraz są piękne okulary, nawet te dziecięce.
    Mój starszak ma sokoli wzrok, zastanawiam się które z młodszych odziedziczy moje oczy 🤦‍♀️ toż to ja jak kret 🙊🙈

My dziś chyba znów pospacerujemy, pogoda znowu piękna.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kroko, właśnie o stopień niepełnosprawności chodzi. Ja mam nadzieję Że Aniela moich oczu nie odziedziczy. Niby mąż i męża rodzina też prawie całą w okularach ale to jednak nie takie problemu jak u mnie.
    Kroko bardzo Ci współczuję tych bólów głowy. To musi być straszne. Weź tu funkcjonuj z trójką dzieci i pękającą głową. Mocno ściskam!

Krokodylica lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka jaka masz wadę, ze masz zaświadczenie o niepełnosprawności? Ja jestem praktycznie ślepa na jedno oko, mam wrodzona zaćmę, która była operowana, ale mimo to nada nie jestem w stanie NIC przeczytać, ludzi na ulicy patrząc tym okiem tez bym nie poznała. Ale nigdy żadnen lekarz nie wspominał o stopniu niepełnosprawności. Na szczęście prawe oko mam całkiem sprawne, ale w końcu tez się zepsuje, bo pracuje za 2

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda może musisz sama się zorientować. Ja na jedno oko nie widzę( stan po zapaleniu nerwu wzrokowego w dzieciństwie) a na drugie mam -5,5 plus jakieś zrosty po przebytym zapaleniu też. Ale to musisz sama ogarnąć sobie ten stopien

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka a czy przez taki stopień niepełnosprawności masz jakieś ograniczenia czy raczej same przywileje? Chodzi mi o kwestie zawodowe. Ja na prawe oko widzę na tyle dobrze, ze nie potrzebuje nosić okularów. Jedynie w pracy bardziej dla ochrony wzroku nosiłam. Na lewe żadne szkła nie pomogą. Zorientuje się z ciekawości a co :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
‹‹ 1399 1400 1401 1402 1403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ