!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej.
U nas pełna moc.
Tym razem młodsza córka wstała zagilana (starsza jeszcze ma katar).
Mały skurnik staje gdzie się da, dzisiaj dwa razy wlazł z podłogi do bujaka i stanął w środku. Myślałam że dostanę zawału.
Poza tym spaśluch dostaje coraz więcej rzeczy do jedzenia od nas z obiadu. Pokochał ogórka kiszonego. Wczoraj zjadł 3/4 ogórka i darł się bo chciał jeszcze, oczywiście nie dałam mu więcej. Do tego ziemniaki i mięso pieczone.
Dzisiaj zeżarł taką małą kiełbaskę z grilla z połową kromki chleba.
Jest wesoło. -
Chmurka, nie ma Cie na fb? Dziwne...
Jie przejmuj się ze dziecko zywi się głównie mlekiem. Moj pierwszy synek miał to samo. Mało co jadl a mleko to full. Jutro kończy 4 lata o jest zdrów jak ryba. Mlodszy je większość tego co mu podam i to pokazuje że każde dziecko inne. Nawet z tych samych rodziców.
Dziewczyny kupilam compeed są ekstra. Potwierdzam jest ulga. Dziękuję
Buty tez kupilam i byliśmy na ślubie ale na wesele z powodów rodzinnych nie pojechaliśmy:(
Tak czy inaczej plastry pomogły bo nie mogłam chodzić taka masakra byla.
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
U nas też domowe jedzonko króluje 😊 wczoraj gołąbki wcinał aż miło było patrzeć 😁
...a może lubi jeść na świeżym powietrzu 🤔🤭 bo dzień spędzaliśmy w zoo, więc był obiad z termosu na trawce 🤪 było super.
Pogoda, Chmurka, Krokodylica, Leeila26, Ptysio lubią tę wiadomość
-
Ancys ale fajnie;) u nas wczoraj był grill i Aniela przeszła samą siebie. Nie spała od 13 do 19... Ale była tak towarzyska że normalnie imprezowa królowa;P wszyscy ją nosili, wszyscy się z nią bawili;) Aniela była wniebowzięta;) bawiła się na końcu, huśtała się w hamaku i w bocianim gnieździe no po prostu super dzień
Aaaa zapomniałam się pochwalić. Mamy też dolna dwójkęancys85, Pogoda, Leeila26, Ptysio lubią tę wiadomość
-
U mnie też dużo się dzieje... z moim dziadkiem kiepsko i nic już nie można zrobić... czekamy na nieuniknione 😭 dlatego nie poszliśmy na wesele... ale moje starsze dziecko wczoraj miało urodziny a dzisiaj będzie,,impreza" urodzinowa. Kiepski moment ale on nie rozumie co sie dzieje a czeka bardzo na gości, tort z dinozaurami prezenty itp. Zdecydowaliśmy ze wyprawiamy bo co przełożyć? Nie wiadomo na kiedy...
Wygadałam się...Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Hello witamy się w 9 miesiącu
Jak widać nadal walczymy z rączką znów się sączy. Od kilku dni przeszłam na dietę bez bmk i bj. Wydaje mi się, ze widać efekty na skórze. Na zgięciach już nie ma zaczerwienień, buzia coraz ładniejsza, na ciele mniej placków. Ale zanim rączka się wyleczy to trochę minie
Rzadko się odzywam, bo albo mnie wykonuje albo nie mam nic do powiedzenia 😆 Julus próbuje wstawać czasami, raz wstał w wanience, bo w końcu go kapiemy na siedząco od jakiegoś czasu. Coraz lepiej śpi jak na niego, bo po pokapielowym cycu już nie trzeba chodzić do niego co 20 minut. Co nie zmienia faktu, ze cała noc jest open bar 😂
Kiedyś pisałam Wam, ze krwawiłam, myślałam, ze to okres. W końcu byłam u gin i okazuje się ze przy szyciu mam tzw żywe mięso i ono mogło mi się oderwać i krwawić. Pokazała mi to i mówi, ze nie mam się czego obawiać, ze to pewnie samo odpadnie przy seksie. Jeśli mnie będzie drażnić to można laserem potraktować. Owulacji ani okresu nie widzi na horyzoncie.
Chrzciny planujemy na 11.07. Może Tym razem nam się uda 🤦♀️ancys85, Ptysio, edka85, erre, Krokodylica, Leeila26, joana lubią tę wiadomość
-
Niedziela u nas znów spędzona aktywnie 😁 miała być kolejka wąskotorowa ale dzieciaki wybrały wypad nad wodę.
Pawełek oczywiście na kocu nie usiedział więc była zabawa w piachu i moczenie stópek, jak on się trząsł na widok wody 🙉🙈rośnie mi kolejny wodnik szuwarek 🙊😂
Tak poza tym mamy pierwsze czworaki za sobą 😁 co prawda bardzo nie pewnie zrobione i raptem może ze trzy "kroczki" ale matki cieszą się z każdego wyczynu swojego dziecka więc się chwalę 🤪🙈
Ciekawe czy przekona się do czworaków czy ominie ten etap, bo zaczął już stawać na stopy- idzie jak burza.
Dołączam do grona weselnych zabaw.
Kuzynka organizuje ślub i w dodatku chce żebym została jej świadkową 🤦♀️
Pogoda żywe mięso brzmi groźnie🤪
Juluś do schrupania 😁Pogoda, Ptysio, Leeila26, erre lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny!
Wow, ile nowości potrafi juz Amela, jestem pod wrażeniem!
Krokodylica ja nie wiem, co napisać, u Qas z tymi chorobami to naprawdę jakaś niekończąca się historia Ja ostatnio odkryłam olejki Hebda, nie wiem, czy to coś działa, bo najpierw zamówiłam taki balsam Na dobry sen i powiem Wam, ze Jankowi fajnie się po tym śpi, sama tez uzywam a wczoraj zamówiłam takie olejki na kleszcze (mega się ich boję u dzieci) i na katar. Moj Janek tez często ma katar, więc zobaczę, czy to coś w ogole zadziała. Dam znać
Ptysio współczuję sytuacji, tez pewnie wyprawilabym dziecku urodziny, no bo jak to wytłumaczyć?Leeila26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas ostatnio też duzo się dzieje. W ubiegłą niedzielę byly chrzciny Tosi, wyszło super, Tosia byla bardzo towarzyska, balam się, jak zareaguje na gosci, ale szla do każdego;)
Z nowych umiejętności to zaczęła wstawać gdzie się da, przez co mam codziennie milion razy zawał 🙈 No i zalicza upadki. Ciągle przemieszcza się pełzając, staje na raczkach, pobuja się i dalej pełza. Tak już jakieś 2 tygodnie, nie wiem kiedy odkryje to raczkowanie 😂
Ale teraz jest super czas, jest taka coraz bardziej kumata, słodka i rozkoszna. Jak widzi brata to jest szał, na męża tez super, a mama to wiadomo do tulenia, karmienia i spania
Chciałabym oduczyć ją smoczka do zasypiania, ale w nocy jak się przebudza i podam smoczka to spi dalej, wiec trochę się obawiam. Leeila i Was tez Amela w nocy potrzebowała? -
nick nieaktualnyAch i jeszcze z tym pełzaniem to tak jakby angażuje bardziej jedną stronę, a drugą się tylko wspomaga, podciąga. Niby jest naprzemienność ruchów, ale podejrzewam, że fizjo na pewno mial by coś do zarzucenia i tak się waham czy konsultować, czy dac jej jeszcze czas. Do siadania tez się nie zbiera posadzona siedzi, ale sama nie chce, ogolnie ona preferuje tylko brzuch 😂 Zmiana pampersy lub przebranie to zawsze płacz, chyba ze dorwie krem i się nim bawi, u Was tez tak?