X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje Was ale nie mam sił pisać ostatnio. Teraz jesteśmy u teściowej i już marzę żeby wrócić do domu. Kombinujemy jakiś last minute i zaczynam ogarniać roczek, w końcu to już za miesiąc. Strasznie mi żal że ten rok już minął :(
    Marta już prawie nie chce czworakowac, cały czas chodzi na 2 nogach więc stwierdziliśmy że kupimy jej buty. Zdecydowaliśmy się na emel-roczki i mówię, Wam, zapomniałam już jak cudownie miękkie są.

Nadal szukamy działki albo domu alei chyba jakiś wakacyjny przestój jest bo mało ogłoszeń się pojawia.

A tu moja Kruszynka :) {teraz przynajmniej już wiem w jakim rozmiarze kupować jej skarpetki}

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 17:48

Audrey, Chmurka, edka85, erre, Pogoda, Ptysio, ancys85, Leeila26 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai, nawet zazdroszczę, bo mam już dosyć tego raczkowania i brudnych, startych kolan po chodzeniu małej po chodniku /trawniku itp :) Jakby chodziła na nogach, to przynajmniej nie wracałaby z dworu taka brudna :) A mała bardzo chce chodzic. Jak tylko próbuje, to jest radość. No ale chwila i już traci równowagę. Zdarzyło mi się poprowadzić ją za rączki (wiem, wiem, że to zakazane) i była taka szczęśliwa.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, moja dziś w tych cudnych butach za 2 stówy próbowała raczkować na cmentarzu, więc w sumie to nie wiem co lepsze 😂

age.png

age.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to wytłumaczyć ale jest podobnie jak na tej aukcji:
    https://allegro.pl/oferta/moskitiera-rolowana-aluminiowa-na-okno-dachowe-10572105580
    Czyli mocowane wewnątrz i zwijane. Żeby otworzyć lub zamknąć okno trzeba zwinąć moskitierę. Moje dziewczyny mają pokój na poddaszu z oknem dachowym i musiałam im założyć moskitierę.

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey jaki rozbrajający uśmiech 😍😍 do schrupania 🥰

Ounai Marta cudna 🥰 niesamowite, ze już chodzi 🤩 tak szybko te dzieci rosną

My dziś byliśmy u znajomych i Julus był niesamowicie grzeczny. Koleżanki nie mogły wyjść z podziwu. Także pełna kultura, umie się zachować kiedy trzeba 😁

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam na bieżąco belly ale do napisania posta siadałam kilka razy i zawsze coś 🤦‍♀️ w każdym razie po krótce: u nas wszystko ok, wakacje mijają szybko ponieważ bardzo intensywnie je spędzamy w ten weekend organizujemy imprezę urodzinową syna a w następny weekend zaczynamy wakacje w górach.

Pawełek dalej grzeczniutki 😊 i dalej - tylko smakosz w jedzeniu, zasuwający na czworakach jak torpeda i stojący gdzie się da. Nauczył się także wchodzić na córki fotel i łóżko więc jest wesoło.
    W buźce kasownik czyli wszystkie jedynki na pokładzie 🤪
    Podróżnik z niego na maksa i ma już zaliczone dwa szczyty Szyndzielnie i Klimczok ⛰️⛰️💪

Krokodylica, Ptysio, Leeila26 lubią tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowe dzieciaczki super 😁😁
    Brawa za wszelakie postępy 👏
    Gratuluję udanych chrzcin, ja musze ogarnąć roczek ale nie mogę się dodzwonić do babki z lokalu, w których chcielibyśmy je zorganizować.
    Ja uwielbiam wyprawiać dziecięce imprezki 🤭 jest kolorowe menu, balony i tematyczne dekoracje. Roczek Pawełcia będzie klasyczny bo jest jeszcze malutki ale zaproszenia obowiązkowo- pewnie z odciskiem stópki 😉👣

Moskitiery mam od lat w oknach, takie zwykłe- przyklejane, do domu już zamówione na wymiar na ramkach.
    Tak w ogóle to chwalę się 🤪🤪 kolejny etap budowy zakończony 😁 instalacje kompletne, wylewki się suszą. W sierpniu tynki i na jesień ocieplenie i elewacja 😁

Bucików nie kupuję jeszcze, mam kilka par niechodków i czasem się nimi posiłkuję bo Panicz by tylko stał 🙈 ale te maleńkie buciki tak słodko wyglądają a dziewczęce to już w ogóle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 15:04

Ptysio, Leeila26 lubią tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki tu spokój.. na na na na..
    Nic się nie dzieje.. na na na naaa.. 😆

No niee.. 3 całe dni milczenia 🤨 aż się musiałam zalogować bo mnie wywaliło ostatnio 🙈

Sprawdzam obecność !
    Meldować się szybko i zdawać relacje co tam u Was i dzieciaczków 🙃

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu tak cicho? Mnie nie było bo ktoś podmienił mi dziecko🙈 a tak serio to Agacie wychodzą dolne czwórki i że tak powiem jest nie do zniesienia (jak to się pisze? 🤔) żadnych innych zębów aż tak nie odczuwałam jak tych🤪

Staraczki grupowe, czy któraś może już zaszła? Tylko ja się zameldowałam ostatnio ze u mnie kicha. Ale uwaga bo jutro mam dostać następny (albo i nie) okres 🤣

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj z Maksem ruszam do lekarza znowu... od wczoraj znowu kaszel.
    A 1,5 tygodnia temu skończył antybiotyk. Buu.

Audrey powodzenia!

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się:) my z mężem mieliśmy mieć wyczekane dwa dni dla siebie. Kino, kolacja, spacer itp. A tu malutki katar dostał i tylko starszak do dziadków pojechal... jest luźniej ale odpoczynku nie ma. Tak bywa.
    Mało czasu teraz jest na pisanie bo mój maluch chodzi a zasadzie prawie biega po domu przy pchaczu. Jak nie może przejść to wali zeby przyjść i mu pomóc. Ucieka mi na schody i uwielbia na nir wchodzić. Musimy szybko barierkę zamontować. Coraz rzadziej chce jeść dzieciece rzeczy. Drze się o konkrety. Gada, robi papa a to takie słodkie. Sporo rozumie i lubi żartować. Uwielbia robić a ku ku z pod koca.
    Ja z kolei przygotowuje się powolutku badaniami do wycięcia guza na tarczycy. Jeszcze nie mam daty ale boje się utraty głosu... któraś z Was usuwała?
    No i myślę o roczku. Nie wiem tylko czy dekoracjami iść w motyw misia czy dzieciak rządzi a może jak u starszaka czyli na torcie mial swoje zdjęcie. Do tego starszak cały sierpień zamnkinite przedszkole a wyprawiać chce 28.08. Więc będzie hardcore z przygotowaniami.

Zapomnialam napisać ze u nas nadal brak zębów. Starszak dostał na 14 miesięcy I Th chyba też się tak szykuje choc wielokrotnie myslalam inaczej...
    Jesli chodzi o spanie to spi albo od wieczora około 19-20 do wczesnego rana czyli 6-7 albo ma pobudkę w nocy na mleko i wtedy z lulaniem lub czasami bez spi do 8- rzadko do 9

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey testuj dzisiaj :D Ja na razie nie mam się czym pochwalić :) Kurka, z córką zaszłam w 3 cyklu po porodzie, a teraz 4 cykl i nic. Ale się zastanawiam, czy to nie jest tak, że dwie ciąże "pod rząd" to taki wysiłek dla ciała, że organizm jest po prostu zmęczony i broni się przed trzecia ciążą 😄

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey kciuki!
    Kroko dla Ciebie też kciuki żeby Maksowi szybko przeszło!

U nas wszystko ok. Aniela doskonali raczkowanie, ale jeszcze boi się wyjść poza swój pokój/ matę. Dostała pierwsza lale o cały czas musi ją mieć pod ręką ( wcześniej miała taką pluszowa a teraz takiego bobasa). Całuje ją, i pokazuje jak ją kocha - tak mocno ściska i tak stęka przy tym;P poza tym mówi lala, mama ,baba, dzia( czy coś w ten deseń- na dziadka tak wola) ała na psa i wczoraj kilka razy wyrwalo jej się mia ( na kota). Poza tym robi papa, bije brawo, pokazuje oko ( ale już reszty nie chce pokazywać a pokazywała wcześniej;P), daje buzi, przybija piątkę, i grozi palcem robiąc nonono( zazwyczaj jak coś broni to od razu sobie grozi). Oczywiście wszystkie te umiejętności to na zasadzie jak się jej zrobi to se zrobi. Raczej sama z siebie raz na jakiś czas niż jak się ją o coś prosi. Jak się ją prosi to zawsze tylko brawo;P reszta zależy od humoru;P
    Ogólnie mamy problem z dziadkiem... Dziadek nauczył Aniele że ja nosi, daje jej do zabawy różne rzeczy których ja nie daje... No i jest zonk, bo Aniela nie da się zabrać od dziadka. Płacze jak ją zabieram, a jak dziadek jest np na podwórku i coś robi i do niej nie podchodzi i nie weźmie to jest taki ryk że aż się boje co sąsiedzi pomyślą;/ jakiś pomysł co z tym zrobić?
    Je dalej słabo. Ale pediatra twierdzi że wszystko jest ok. Cyca za to je dalej 10-12 razy na dobę...

Edit: jeszcze z nowości to w czwartek ruszamy na mazury do niedzieli. Jedziemy z Kamila rodzicami i Kamila siostra cioteczna i jej dzieckiem(7 lat dziewczynka). Więc myślę że trochę odsapne bo będzie sporo osób do zabawiania Anieli 🤣😜

Od przyszłej środy będziemy też chodzić na zajęcia z sensoplastyki( w sali zabaw się odbywają) i już się nie mogę doczekać:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2021, 10:01

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, kciuki żeby Maksiowi szybko przeszlo. W ogóle współczuję wam tych chorób bo ciągle coś.

Chmurka, przejdzie.

My za to mamy regres jedzeniowy, Agata nie chce nic jeść. A juz w zasadzie chciałam powoli zastępować porcje mleka normalnym jedzeniem u teraz nie wiem co robić. A wy zastępujecie juz mleko?

edka85 wrote:
    Audrey testuj dzisiaj :D Ja na razie nie mam się czym pochwalić :) Kurka, z córką zaszłam w 3 cyklu po porodzie, a teraz 4 cykl i nic. Ale się zastanawiam, czy to nie jest tak, że dwie ciąże "pod rząd" to taki wysiłek dla ciała, że organizm jest po prostu zmęczony i broni się przed trzecia ciążą 😄

No właśnie zrobiłam rano 🙈 niby pokazały się te 2 kreski ale ta druga taka słabiutka. Nie chce się nastawiać bo przedwczoraj nie mogłam się doczekać i zrobiłam test i był 100% negatywny. A dzisiaj najpierw pokazała się kreska kontrolna, mówię sobie "a ch**, może w następnym cyklu" no i pokazała się od razu ta blada testowa. I w sumie nie wiem🤷‍♀️ Powiedzialam mężowi ze ma kupić testy bo ja zapomniałam i zrobię jutro albo pojutrze. Bo jutro teoretycznie mam okres dostać. Jeśli by się udało to by byl drugi cykl staranie, dałam sobie 3 cykle przed końcem macierzyńskiego 🙈

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, tez bym sobie pojechała, ale mąż wolnego nie dostanie, zresztą wszędzie wszystko zajęte. Chyba ze uda się po roczku, we wrześniu gdzieś wybrać.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey... Ja chyba Ci już zacznę gratulować bo moja słaba kreska właśnie siedzi obok mnie i łobuzuje;P

Audrey ja marzę o wyjeździe wrześniowym gdzieś za granice . Ale nie wiem właśnie jak z tym covidem itd

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)
    Meldujemy się i my :) u nas całkiem Ok. Dużo stania, coraz częściej w końcu sam się pobawi zabawkami, drzemki w ciągu dnia trochę dłuższe. Trochę ma focha na spacery i nie umie zasnąć mimo pory drzemki, ale pogoda nie bardzo sprzyjała, wiec usypiał w domu w wózku. Aktualnie śpi w wózku w ogródku. Dzieci z przedszkola obok na placu zabaw się drą, a on nic sobie z tego nie robi :) nadal walczymy z rączką. Już wyglada zdecydowanie lepiej, ale ciagle musi mieć jakis opatrunek, bo jak dostanie ataku tzw „swedziawki” to drapie się do krwi.
    Yyyy żartowałam właśnie się obudził, ale cyc i śpi :) także pisze dalej 😆
    Zasypianie po kąpieli wieczorem coś mu nie idzie… zawsze był lulany przez tatę i po pobudce dopiero cyc, ale ostatnio nie dał się odłożyć i od razu krzyczał „mamamamama” wiec wkraczam ja i mój cyc i raz usnie raz się musi pokręcić po całym łóżku, aż w końcu usypia, ale często trwa to godzinę 🙈 po takiej akcji już nawet nie próbuje odkładać do łóżeczka, bo boje się ze rozbroje bombę 😂
    Wykupiliśmy wakacje w Turcji na wrzesień… z teściowa 🙈 tak wiem, nie jest to wymarzona opcja, ale od jakiegoś czasu nawet się z nia dogaduje, czasem lepiej niż z mezem 😆 Julus lubi z nia przebywać, wiec liczę na to, ze skorzystamy z tych wakacji chociaż troszkę.
    W nocy nadal miliard pobudek i obawiam się, ze dopóki go karmie to tak będzie 🤷🏼‍♀️ Póki co zamieniłam jedno ranne karmienie na kaszkę. Nie wiem, z którego mogę zrezygnować jeszcze, bo skubaniec sam sobie bierze, zwłaszcza jak mam dekolt 🙈
    Aktualnie prowokuje u siebie bmk. Na razie jadłam jogurt i nie ma rewolucji brzuszkowych i skórnych. Jeszcze kilka dni i jak będzie Ok to będę próbować mu dawać. Już się przyzwyczaiłam do diety bez bmk i bj, ale twarogu mi brakuje. No i może coś przebiore na wadze, bo póki co to mam wagę jak w gimnazjum 🤦‍♀️ Zero pośladków tylko wisząca skóra i rozstępy 😖
    No to chyba tyle :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maks ok, pani dr mówi że to kaszel alergiczny.

Pogoda jednoczę się w bólu z pierdyliardem nocnych pobudek. Czy któreś jeszcze wrześniowe dziecko tak nie śpi w nocy? Maks żre nie wiem ile razy w nocy, 6, 7, 8? Jestem tak wymęczona że tracę rachubę.

Chmurka, Ptysio lubią tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Maks ok, pani dr mówi że to kaszel alergiczny.

Pogoda jednoczę się w bólu z pierdyliardem nocnych pobudek. Czy któreś jeszcze wrześniowe dziecko tak nie śpi w nocy? Maks żre nie wiem ile razy w nocy, 6, 7, 8? Jestem tak wymęczona że tracę rachubę.

Agata je raz ale pobudek pierdyliard🤦‍♀️🤷‍♀️

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko jeśli liczyć od momentu jak usnie o 19 to je z 7 razy właśnie. Jak liczę od momentu jak ja się kładę to wychodzi z 5...

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 1443 1444 1445 1446 1447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ