X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniela zaczęła raczkować. Narazie to kilka kroków ale radość ogromna zrobi kilka kroków siada i brawo sobie bije;P

Pogoda, Krokodylica, Ptysio, Audrey, joana lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio to jak tylko do auta lzejszy wozek to wlasnie cos w stylu monego kinderkrafta szukaj, albo parasolki.

Chmurka brawa dla Anielki! Moj juz tak rozwojowo to nie zacznie czworakowac :/ predzej jak juz bedzie starszy i bardziej kumaty to pewnie w formie zabawy.

P.s. prosze wylaczcie juz ten upal :(

Ps2. Kroko Maks to naprawde Mr. AGENT 😎

Chmurka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasz też właśnie klapał na tyłek ze stania, ale od wczoraj siada z brzucha bez przytrzymywania się i siedzi bez pomocy, bije sobie brawo, robi papa albo tak wymachuje rączkami, że prawie leci do tyłu na łeb. Ale zaciesz nieziemski :D

Dzisiaj testowałam przyczepkę rowerową, bo mąż wyjechał i musiałam zawieźć starszaka do żłobka. Mały zrobił furorę, jak wparowaliśmy wszyscy w kaskach :D
    Ej, może to jest dobry pomysł na prezent? :D

I my chyba nie będziemy wyprawiać roczku, bo nie możemy się dogadać co do terminu :( Jest mi cholernie przykro :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 17:47

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre ale że z kim nie możecie dogadać tego terminu?

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap wózek chciałabym taki wygodnie składany i maly ale nie taki mini mini. Wiem cuduje... Musze jes,cze do jakiegoś sklepu pojechać i poprzymierzac się.

Przyczepka ekstra, mamy dwuosobowa ale na razie z maluchem nie jeździłam. Próbowałyście już?

Erre No właśnie z kim się dogadać nie możecie?
    Ja chyba roczek z4obie 2 tyg wcześniej. Moi rodzice lecą na wakacje na początku września i boje się że po powrocie dostaną jakas kwarantann3 czy coś bo to się zmienia jak w kalejdoskopie. Moi rodzice to obowiązkowi goście nie wyobrażam sobie inaczej. Myślicie ze to tak ok 2 tygodnie wcześniej? Czy jakoś glupio?

Moj Misiek raczkuje siada wchodzi po schodach, staje przy czym się da i szykuje się do chodzenia ale mam inne zmartwienie. Przez te ciągle ćwiczenia ciągle gdzieś upada a to na płytki a to na panele a to na mate.jestem przerażona ze coś q końcu sob w ta głowę zrobi. No j przecie to kurde musi boleć... naprawdę go pilnuje ale to są ułamki sekund. Jak u Was? Może trzeba dziecku kask kupic🤔

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio.. jaki kask? Daj sobie spokój, nic mu nie będzie.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka z tym kaskiem to taki żart 😂 jes,cze aż tak mi nie odbiło 🤣 niemniej jednak kurcze boje się o jego baniak bo to kurcze jeszcze maly bobas i taki kruchy jest a tu wali po kaflach...

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • erre Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie możemy dogadać terminu z najważniejszymi gośćmi, czyli teściową i moimi rodzicami, bo resztę gości olewam. Pasują tylko soboty ze względu na teściową. Nam też jeden weekend wypada, bo wyjeżdżamy.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, Agata dostała Arkę Noego na chrzciny, kompletnie nie trafiony prezent, w ogóle nie tym nie bawi, jedyne co to wyjmuje te zwierzątka i rzuca nimi.

Chmurka, brawo dla Anielki 🤩

Ptysio, daj spokój z kaskiem, tym to więcej szkody niż pożytku byś zrobila. Nic się nie stanie. Agata co prawda sama juz nie upada ale ma kuzyna 4msv starszego, gówniarz zrobił się strasznie agresywny i jak młoda siedzi to on podchodzi i ja popycha a ona wali w podłogę glowa, codziennie upadek taki zaliczony.

Ja zamówiłam juz zaproszenia na roczek, mam sukienkę dla Agatki upatrzone, robimy 19.09, sala juz zaklepana, tort wybrany.

b4431412ccd2.jpg
    1a3be496c061.jpg
    e8802bec2be5.jpg

Jak u was w te upały? U nas masakra, w dzień godzinny placz przed snem bo chce spać ale nie może zasnąć, w nocy dzisiaj spała 3h tylko i to nad ranem, cala noc przepłakana, przykro mi to mówić ale czesc nocy płakała w łóżeczku a ja stslam i tylko ja głaskałam, bo jak wzięłam na ręce to jeszcze gorzej z nas leciało. W końcu mąż o 3 nad ranem pootwierał wszystkie okna i siedzial z małą przy otwarty oknie. Teraz tez dopiero zasnęła, masakra

Pogoda lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey my mamy klimę taka niby przenośna.. wiele nie schładza ale te dwa-trzy stopnie zawsze mniej. No i takie jednak inne powietrze. W ciągu dnia mamy też wiatrak włączony. A jak kładziemy się spać to klimę wyłączamy i otwieramy wszystkie okna. I jakoś idzie przetrwać mimo że w ciągu dnia w mieszkaniu mamy 26 stopni a w nocy 24.. ale dajemy radę. Dużo też w baseniku Aniela siedzi. No i wiadomo w samym pampersie jest tylko

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy wesele. Ostatnio było spoko . Ciekawe jak dziś;p

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do roczku to wstyd się przyznać ale mnie to totalnie nie jara. Żadnych zaproszeń nie będzie. Nie widzę w tym sensu. Na chrzciny też nie było. Po prostu zadzwoniłam i powiedziałam gdzie i kiedy. Żadnego wystroju sali, motywu przewodniego ani nic z tych rzeczy... Tort jakiś zamówię ale też nie ma w sumie dla mnie większego znaczenia jaki. Oby był smaczny... Jestem chyba wyrodna matka :/ :P

Krokodylica lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas arka robi furorę 🤩 zwłaszcza małpa :) jak widać każde dziecko inne :)

My chcielibyśmy zrobić, ale już w domu, bo chrzciny nas trochę kosztowały w restauracji, a we wrześniu planujemy wakacje.
    Nie zmieścimy wszystkich w domu, wiec rodzina męża przyjedzie do nas w sobotę, a my w niedziele pojedziemy z tortem do moich rodziców i tam będzie rodzeństwo. Ewentualnie tez u nas by byli. Zobaczymy co na to teściowa, bo ona ma duży salon i tam musiałaby być impreza. W każdym razie tym razem bez pompy, ale tort i balony musza być :)

Dziś byliśmy na drugiej dawce bexsero. Julus ma 76 cm długości i wazy 11,340. Oczywiście jest foch na wózek i w tym ukropie pół drogi musiałam go nieść na rękach…
    Ja w środę byłam się szczepić phiserem i wczoraj zdychalam 🥵

Ze spaniem tez u nas kicha..upał daje w kość. W ciągu dnia drzemki o dziwnych porach i później nie może zasnąć. Usypia po 21… najgorsze ze on nie umie sam usnąć i jak nie zaśnie przy cycu to trzeba go lulac, a wtedy on mokry i maz albo ja (zalezy kto lula). Już zapowiedziałam mężowi, ze ma następny rok chce klime.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 13:29

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, nie jesteś wyrodna tylko Cie to nie kręci 😊 jaz kolei lubie takie rzeczy, strojenie, dekoracje itp. Ogolnie postanowiliśmy z mężem ze roczek i chrzciny to jedyne imprezy które wyprawiamy (no chyba ze 18).

Pogoda, Agata druga dawkę bexero ma jakoś na początku sierpnia.

Pogoda lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey,uff ;P dzięki bo już się martwiłam;) a tak serio to mega podziwiam osoby które mają do tego głowę i gust. Ja totalnie się na tym nie znam i wolę w ogóle nie kombinować. Tylko bym się umeczyla;/

iv09hdge02bk9ct0.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy w poniedziałek ze starszakiem na 3. dawce Bexsero. Ale był dzielny. Małego ogarnę dopiero we wrześniu, bo nie ma terminów.
    Nam oprócz upałów dokuczają komary. Psikam dzieci Antybzzz, ale to działa jakieś max 3h i rano się budzą pogryzione :/ Mały się w miarę nie drapie, ale starszaka chyba będę plastrami oklejać, żeby nie rozdrapywał do krwi :/
    Chmurka, mnie też jakoś specjalnie nie jara taka impreza ;) Na roczek starszaka zrobiłam zwykły tort ze świeczką, na 2 latka nie było, bo covid, dopiero na 3. urodziny zamówiłam tort z cukierni i balony i młody to już pamięta.
    Osobiście nie lubię takich przyjęć i już mnie skręca na myśl o 80. babci XD

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre a próbowałaś plastry mosbito na komary? Można przykleić na ubranko albo wózek

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • erre Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale numer, mam je w szufladzie, nie użyłam ani razu 🤦🏻‍♀️ Dzięki Pogoda 🙂

Pogoda lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Ale numer, mam je w szufladzie, nie użyłam ani razu 🤦🏻‍♀️ Dzięki Pogoda 🙂

Haha brawo 😂 daj znać czy działają :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te komary to i u nas tragedia. Szymcio ma normalnybslad po ugryzieniu i noe drapie ale za to ja mam mega odczyny :/ w nocy w te upaly nie dalo rady z zamknieyymi oknami czy chocby uchylonymi wiec musial w nocy wpadc i mnie zjesc (baaardzo lubia mnie komary :( ) kiedys uzywalam tych trucoizn do gniazdka ale spimy z Szymem wiec nie wsadze. Mam niby ten rozowy bros dla dzieci do kontsktu ale mimo wszystko :(

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1441 1442 1443 1444 1445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ