!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Leeila gratuluję córki.
Katwie u mnie totalna masakra, rzygam od rana do nocy.
Poza tym mam ostatnio kłopot ze starszą córką, tzn. odkryła że mięso jest ze zwierząt, typu że rosół to z takiej prawdziwej kury a ryba to taka co pływała w wodzie no i wciąż przeżywa. Dzisiaj popłakała się przy obiedzie przy jedzeniu ryby (a bardzo ją lubi).
Ona jest bardzo wrażliwą dziewczynką, tłumaczę jej jakoś tam ale chyba nie mam innego wyjścia jak to przeczekac.Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Lililove wrote:Leila gratuluję dobrych wieści z wizyty ❤
Lola a przegroda w macicy nie diagnozuje się czasem przy histeroskopii dopiero? Coś mi się tak kojarzy.
Nie wiempowiedział że widzi jakis cień i że to może być przegroda ale że w ciąży z tym się i tak nic nie robi. Ale Może powodować poronienia i poród przedwczesny.
Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Dziewczyny! Ja chyba zwariuje. Wszystkie pierdoly powodują u mnie płacz. Jestem ciągle potwornie zmęczona. Miałam dzisiaj pewne składniki na obiad teraz stwierdziłam że nie dam rady go zjeść bo ma sama myśl mi niedobrze. Mąż przez tel proponuje inne rozwiązania i nic mi nie pasuje. No i płacz. Nie robię nic takiego od rana poza drobnymi zakupami i opieka nad synkiem A czuje się jakbym 1 tydz. Nie spala. A tu przeprowadzka jutro...
Wyzalilam się
Gratuluję udanej wizyty i kobietki:) to takie rozczulajace informacje.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Sprawdzałam wypis że szpitala z drożności i jest opis
W trakcie zabiegu stwierdzono prawidłowy kształt macicy oraz drożność obu jajowodow.Krokodylica lubi tę wiadomość
Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Leeila26 wspaniałe wieści
Ptysio ZAZDROSZCZĘ
życzę dużo sił i powodzenia z przeprowadzką, my dopiero jesteśmy na etapie dokumentacji i na jesień ruszy budowa, przynajmniej taką mam nadzieję.
Ounai zgadzam się w 100%, mało kto jest życzliwy dla kobiet w ciąży więc jak same o siebie nie zawalczymy to kto to zrobi?
Ale trzeba się tego nauczyć i nie jest to łatwe.
W dodatku nikt nie informuje o niektórych przywilejach dla ciężarnych, tylko przez przypadek można się o nich dowiedzieć. Jednym z nich jest np. leczenie zębóww ciąży i połogu bezpłatnie leczy się je kanałowo (normalnie NFZ tego nie refunduje).
Ptysio lubi tę wiadomość
-
Czeka Was długa przeprawa. Trzymam kciuki. Poza problemami z tym związanymi to też super przygoda
z dobrego serca doradze może oczywista rzecz ale przy ogromne obowiązków się nieraz o tym zapomina. Mianowicie nawet najmilszych i najbardziej polecanych fachowców sprawdzajcie. Wielkoac otworow w oknach poziomy scian itd.
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Dziewczyny możecie mi podać Wasze wyniki testu podwójnego? Mam prenatalne w pon a wyniki pappy i wolnej bhcg już mam i chciałabym porównać bo oszaleje przez weekend
porównałam sobie wyniki z poprzedniej ciąży i wtedy pappa miałam 0,31 i w dniu prenatalnych dowiedziałam sie o ciąży obumarłej. Teraz mam pappa 3,48 a wolna beta 51,64
-
Wyobraźcie sobie że zdecydowałam że zjem zupę ogórkowa i owocową z pobliskiego baru mlecznego A mąż dzwoni że nie ma owocowej
jakoś tak wielu produktów nie mogę zjeść. Niby nie wymiotuje ale mam taki odrzut do niektórych rzeczy że masakra. W ogóle idę do sklepu kupię coś na co mam ochotę jakiś ogórek kiszony albo no. Kabanos. Wracam do domu i już nie mogę na to patrzeć i potem leży w tej lodówce i się marnuje chyba że mąż akurat lubi... też tak macie? To muszą być hormony bo normalnie nie odstawiam takich scen.
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Ptysio ja tak miałam ale trochę na wcześniejszym etapie ciąży. Miałam ochotę wlasnie na mocne smaki, kabanosy, ser żółty, ale zwalszcza kabanosy itp jak l3zaly w lodówce to już mi smierdzialy.
Ja za to mam huśtawke nastrojów. Dzisiaj jestem zła na cały świat, wczoraj płakałam jak bobr jak przeczytałam że zmarł Paweł Królikowski, mimo że nawet za bardzo nie filmów i programów z jego udziałem. Przykro mi się zrobiło.Ptysio lubi tę wiadomość
-
Ja chodzę wściekła jak osa i wkurzam się o byle co... Hormony nam buzują
Ptysio lubi tę wiadomość
-
katwie27 wrote:Ptysio ja tak miałam ale trochę na wcześniejszym etapie ciąży. Miałam ochotę wlasnie na mocne smaki, kabanosy, ser żółty, ale zwalszcza kabanosy itp jak l3zaly w lodówce to już mi smierdzialy.
Ja za to mam huśtawke nastrojów. Dzisiaj jestem zła na cały świat, wczoraj płakałam jak bobr jak przeczytałam że zmarł Paweł Królikowski, mimo że nawet za bardzo nie filmów i programów z jego udziałem. Przykro mi się zrobiło.
Oj jak ja Cię rozumiem... pozytywnie na mnie działa jedynie uśmiech mojego dzieckaMaluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Pogoda, niestety tylko lekarz może przeliczyć powyższe wyniki na jednostki mom. Nie ma nawet w necie ogólnego kalkulatora, który by to wyliczył. Są brane pod uwagę indywidualne dane pacjentki.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
edka85 wrote:Pogoda, niestety tylko lekarz może przeliczyć powyższe wyniki na jednostki mom. Nie ma nawet w necie ogólnego kalkulatora, który by to wyliczył. Są brane pod uwagę indywidualne dane pacjentki.
Wiem, że dopiero przy usg ma to jakikolwiek sens ale myslalam że może są jakieś ogólne np. Minimum lub maximum. -
erre wrote:Pogoda, jak bardzo chcesz możesz sobie porobić symulacje:
https://fetalmedicine.org/research/assess/trisomies
Ja miałam teraz pappa: 5,59 i beta 42,37.
Dziękicoś musiałam pościemniać, ale wynik wyszedł ok. I tego się trzymam
Zobaczymy w poniedziałek
-
ancys85 wrote:Nadrobić Wasze wpisy nie sztuka bo bardzo aktywnie tu na forum i "rodzinnie" z tego co udało mi przeczytać
Co do badań prenatalnych, to ja jestem za!
Przecież te badania nie tylko wychwytują wady genetyczne ale też wrodzone.
Znam kilka przypadków, gdzie stwierdzoną wadę serca u dziecka po porodzie zoperowano, nie posiadając wiedzy na temat choroby maleństwa nie byłoby takiej możliwości, bo leki trzeba podać od razu po narodzinach by samoistnie nie zamknął się przewód Botalla.
Faktem jest, że w innych krajach opieka ciężarnej wygląda zupełnie inaczej niż w Polsce, choćby w Wielkiej Brytanii, gdzie ciąży przed 12 tygodnia w ogóle się nie "podtrzymuje", lekarze uważają że natura rządzi.
Ja miałam perypetie w poprzedniej ciąży z wynikiem pappa ale obyło się bez badań inwazyjnych, mam nadzieję, że tym razem będzie mi to zaoszczędzone.
Pierwsze prenatalne mam za sobą, na wynik pappa czekam.
Mi chodzi tylko o te pierwsze prenatalne. Na pierwszych nie dowiesz sie o wadach narzadow itp. To bada sie dopiero na polowkowych bo tam widac juz dobrze kazde czesci ciala i przeplywy. I to warto robic.
Natomiast te pierwsze usg prenatalne plus pappa kobiety robia modlac sie o dobre wyniki. A jak sa zle? Wtedy jest placz i najgorsze chwile w zyciu i ogromny stres ktory tez zle na dziecko wplywa (z duzym prawdopo zdrowe jednak).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 19:14
-
Co do jedzenia to ja tak mam i niestety potem sie marnuje za co mi jest bardzo wstyd.Dzis tak zwymiotowalam ze niestety poszlo mi nosem😩.Smaki tez ograniczone jskis serek,bułka i ziemnkaki.Mięso to jakiś koszmar.
Freja domowe sposoby tez sa ok,jak ktos chce paracetamol to ma do tego prawo tak jak decydowac czy pappa czy nie.Ja przeczekalam i udalo sie zbić domoeymi sposobami(moczenie nog,oklady,rosół, duzo sokow domowych z witamina c itp).Przyznam ze gdyby w nocy mnie męczyła goraczka to wzielabym paracetamol.Dlugo utrzymujaca sie temp.powyzej 37.5 u ciezarnej jest groźna.
Tymczasem w kazdych "wiadomosviach" koronawirus...ludzie eykupuja juz zapasy,odwołują imprezy.
Co do pappy to tobie ten wynik nic nie da,lekarz oblicza to wg wieku pacjentki itp.To jest tyle parametrów ze samemu sie tego nie oblicza tylko specjalny program.
Co do pappy to ja sie zdecydowalam na to badanie.Moja kolezanka natomiast wpgole go nie robila.Mysle ze kazdy robi tak jak chce i nalezy to uszanowac.Wiadomo jest to ogromny stres ale tez wiedza jak i czy mozna dziecku pomoc.
13.01 - ||❤
10.03 💖🙏prenatalne
-
A czy jest jakaś ustawa, która mówi, że kobieta ma prawo pierwszeństwa np. do laboratorium. Ja się obawiam dopominać o swoje prawa, jeśli nie widzę informacji na ten temat, bo nie mam się na co powołać. Dlatego np. problem mam z przychodnią, w której w ciąży robię badania, bo nie ma żadnej informacji, że ciężarna może wejść bez kolejki. Natomiast w przychodni, w której mam rodzinnego taka kartka wisi.