!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiasia wrote:Blanka85, 21grudnia.
Według obliczeń co do miesiączki, to 10tydz i 3dn, a według dzisiejszego USG, to 10tydz i 1dz.A jak u Ciebie?
bo faktycznie powinno być 10+1 . Ale cieszę się, że do przodu niż do tyłu
Akinom 59 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Totoro o tym wspomniała więc rozwinę temat, może niektórym z Was się przyda
Po urodzeniu syna w ogóle nie miałam pokarmu, wiadomo pierwsze dziecko i cesarka.
Sutki całe wyszczypane/pogryzione i po paru dniach też zaczęło mi się robić zapalenie piersi. Cyce wielkie, nabrzmiałe, pełne mleka a nic nie leciało... Mnie uratował termofor więc polecam. Godzinę porozgrzewałam i poszło, pomału ale skończyło się na 20 miesiącach karmienia 😉 -
KotkaPsotka, Totoro - odnośnie depresji... Rzeczywiście na jednej z pierwszych wizyt dostałam od rejestratorki do rozwiązania test Becka i wynik został mi wpisany w kartę ciąży. Więc rzeczywiście coś się musiało ostatnio zmienić, bo w poprzedniej ciąży nic takiego nie miałam, a rodziłam całkiem niedawno..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 08:06
-
Asia000 wrote:KotkaPsotka, Totoro - odnośnie depresji... Rzeczywiście na jednej z pierwszych wizyt dostałam od rejestratorki do rozwiązania test Becka i wynik został mi wpisany w kartę ciąży. Więc rzeczywiście coś się musiało ostatnio zmienić, bo w poprzedniej ciąży nic takiego nie miałam.
Moja lekarka póki co nic o tym nie wspominała;
Pewnie spowodowane jest to przez sytuacje, o których słyszy się ciągle w wiadomościach. Niestety masę tego, czasem aż nie da się słuchać! -
Misiasia, witam i gratuluję pozytywnej wizyty
Blanca, widzisz, nie trzeba było się przejmować
KotkaPsotka3 wrote:Wroce krotko do depresji pp. Dzisiaj przeczytalam w gazecie, ze: "W Polsce od stycznia 2019r. lekarz lub polozna maja obowiazek dokonac oceny ryzyka oraz nasilenia objawow depresji zarowno w ciazy jak i po porodzie.“
To prawda, nawet w karcie ciąży jest taka wzmianka.
Byłam rano na krwi, tyle ze mnie wycisnęli że masakra, na dodatek nie mogła mi trafić w żyłę i cała ręka mnie boli.
Mąż przeziębienie i oczywiście mnie zaraziłmam katar i bolą mnie migdały. Co dziwne nie mam nalotu, gardło nie zaczerwienione, migdały nie powiększone. 4 tygodnie temu też miałam ból migdałów. Myślę, że jak urodzę to udam się do laryngologa na konsultację bo myślę, że chyba powinnam mieć je wycięte.
Wiecie co mnie wkurza? Że nikogo oprócz męża czy moich rodziców nie obchodzi czy jestem chora czy nie. Miałam dzisiaj jechać z siostrą męża do szkoły rodzenia (ona 7 miesiąc), wczoraj przeczytałam że nasz szpital jest zamknięty dla odwiedzających bo taka epidemia grypy tam panuje. Napisałam do niej, że nie chciałabym zachorować bo i tak już mnie gardło zaczyna boleć. "Jak się boisz to nie musisz jechać" - taki smsowy foch. Serio? To jak ona była w 1 trymestrze i dostała zapalenia pęcherza to każdy nad nią skakał a ona nie wychodziła przez 2 tyg z domu. Nie chodzi o to że jestem zazdrosna bo nie potrzebuję nadmiernej uwagi, chodzi o zwykłą empatię i nie bycie samolubnym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 08:27
-
KotkaPsotka3 wrote:Wroce krotko do depresji pp. Dzisiaj przeczytalam w gazecie, ze: "W Polsce od stycznia 2019r. lekarz lub polozna maja obowiazek dokonac oceny ryzyka oraz nasilenia objawow depresji zarowno w ciazy jak i po porodzie.“
Ja taką kartę dostałam na ostatniej wizycie, najbardziej zdziwiły mnie pytania ( nie wiedziałam co napisać) Czy schudłam? Trudno było nie schudnąć po pierwszym trymestrze po 24 godzinnych mdłościach i wymiotach oraz czy mam problemy ze spaniem? No jak mdli w nocy, to trudno spać. Ale przecież to jeszcze nie świadczy o depresji. -
Nie wiem o jakim teście mówicie u mnie w karcie ciąży nie ma nic 😶 trochę głupie na podstawie testu diagnozować depresję, albo nie. A jeśli depresja pojawi się po porodzie? W takich testach przeciez można nakłamać 🤭
Blanka ja tez biorę heparynę. Jak wygląda Twój brzuch? Masz dużo siniaków? 😶 -
Ja dostalam na ostatniej wizycie od poloznej ta karte z testem becka. Widac, ze na luzno do tego podchodza. Kazala przyniesc wypelniona na kolejna wizyte.
A i lekarza mam prywat ego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 17:29
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.