X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Dziewczyny dziękuję za kciuki jestem po :))))) dziś jest 10+1 t C , a z USG 10+5 !!!i wszystko ok :)))) poryczalam się na wizycie

Super!

Blanka85 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiasia wrote:
    erre, Anika, Anikom59, Blanka85.. bardzo miło z Waszej strony, że pytacie :) Dziękuję :* Moje obawy były zupełnie niepotrzebne. Wszystko jest w jak najlepszym porządku i oby już tak zostało :) :) :)

Również się cieszę że wszystko dobrze :)

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiasia wrote:
    Blanka85, 21grudnia.
    Według obliczeń co do miesiączki, to 10tydz i 3dn, a według dzisiejszego USG, to 10tydz i 1dz. :) A jak u Ciebie?
    Ja miałam 23.12 czyli na wczoraj to było 10+1 A z USG 10+5 . Owulacje znam co do godziny i nie wiem czemu dziecko tak przyspiesza ;) bo faktycznie powinno być 10+1 . Ale cieszę się, że do przodu niż do tyłu :)

Akinom 59 lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dalszym ciągu wkurzam się na mój telefon, z którego nie mogę pisać.
    Podczytuje Was na bieżąco a odpisać nie ma jak, potem nadrabiam ale ciężko, żeby nie ominąć jakiegoś wpisu.
    Chyba trzeba wymienić fona 🤦‍♀️

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro o tym wspomniała więc rozwinę temat, może niektórym z Was się przyda :)
    Po urodzeniu syna w ogóle nie miałam pokarmu, wiadomo pierwsze dziecko i cesarka.
    Sutki całe wyszczypane/pogryzione i po paru dniach też zaczęło mi się robić zapalenie piersi. Cyce wielkie, nabrzmiałe, pełne mleka a nic nie leciało... Mnie uratował termofor więc polecam. Godzinę porozgrzewałam i poszło, pomału ale skończyło się na 20 miesiącach karmienia 😉

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiasia, Blanka ja miałam 20.12 więc jesteśmy bliziutko:) a na ostatnim USG byłam wg om 9t5d a wg USG 9t3d czyli tak jak Misiasia dwa dni w tył;)

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka, Totoro - odnośnie depresji... Rzeczywiście na jednej z pierwszych wizyt dostałam od rejestratorki do rozwiązania test Becka i wynik został mi wpisany w kartę ciąży. Więc rzeczywiście coś się musiało ostatnio zmienić, bo w poprzedniej ciąży nic takiego nie miałam, a rodziłam całkiem niedawno..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 08:06

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia000 wrote:
    KotkaPsotka, Totoro - odnośnie depresji... Rzeczywiście na jednej z pierwszych wizyt dostałam od rejestratorki do rozwiązania test Becka i wynik został mi wpisany w kartę ciąży. Więc rzeczywiście coś się musiało ostatnio zmienić, bo w poprzedniej ciąży nic takiego nie miałam.

Moja lekarka póki co nic o tym nie wspominała;
    Pewnie spowodowane jest to przez sytuacje, o których słyszy się ciągle w wiadomościach. Niestety masę tego, czasem aż nie da się słuchać!

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dostał taka kartę do uzupełnienia. Mam przynieść na kolejną wizyte

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiasia, witam i gratuluję pozytywnej wizyty :)

Blanca, widzisz, nie trzeba było się przejmować :)
    KotkaPsotka3 wrote:
    Wroce krotko do depresji pp. Dzisiaj przeczytalam w gazecie, ze: "W Polsce od stycznia 2019r. lekarz lub polozna maja obowiazek dokonac oceny ryzyka oraz nasilenia objawow depresji zarowno w ciazy jak i po porodzie.“

To prawda, nawet w karcie ciąży jest taka wzmianka.

Byłam rano na krwi, tyle ze mnie wycisnęli że masakra, na dodatek nie mogła mi trafić w żyłę i cała ręka mnie boli.

Mąż przeziębienie i oczywiście mnie zaraził :( mam katar i bolą mnie migdały. Co dziwne nie mam nalotu, gardło nie zaczerwienione, migdały nie powiększone. 4 tygodnie temu też miałam ból migdałów. Myślę, że jak urodzę to udam się do laryngologa na konsultację bo myślę, że chyba powinnam mieć je wycięte.

Wiecie co mnie wkurza? Że nikogo oprócz męża czy moich rodziców nie obchodzi czy jestem chora czy nie. Miałam dzisiaj jechać z siostrą męża do szkoły rodzenia (ona 7 miesiąc), wczoraj przeczytałam że nasz szpital jest zamknięty dla odwiedzających bo taka epidemia grypy tam panuje. Napisałam do niej, że nie chciałabym zachorować bo i tak już mnie gardło zaczyna boleć. "Jak się boisz to nie musisz jechać" - taki smsowy foch. Serio? To jak ona była w 1 trymestrze i dostała zapalenia pęcherza to każdy nad nią skakał a ona nie wychodziła przez 2 tyg z domu. Nie chodzi o to że jestem zazdrosna bo nie potrzebuję nadmiernej uwagi, chodzi o zwykłą empatię i nie bycie samolubnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 08:27

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Wroce krotko do depresji pp. Dzisiaj przeczytalam w gazecie, ze: "W Polsce od stycznia 2019r. lekarz lub polozna maja obowiazek dokonac oceny ryzyka oraz nasilenia objawow depresji zarowno w ciazy jak i po porodzie.“

Ja taką kartę dostałam na ostatniej wizycie, najbardziej zdziwiły mnie pytania ( nie wiedziałam co napisać) Czy schudłam? Trudno było nie schudnąć po pierwszym trymestrze po 24 godzinnych mdłościach i wymiotach oraz czy mam problemy ze spaniem? No jak mdli w nocy, to trudno spać. Ale przecież to jeszcze nie świadczy o depresji.

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie te pytania takie głupie.. po przeczytaniu tych pytań uznałam że gdybym na nie szczerze odpowiedziała to by wyszło że mam depresję:P

Jaśmina lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten test to jest u lekarza na NFZ czy u prywatnego też?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    A ten test to jest u lekarza na NFZ czy u prywatnego też?

Ja prowadzę Ciążę tylko na NFZ i dostałam. Nie wiem jak jest u prywatnych.

• Asia000 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam ten test u lekarza prywatnie.

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie, jeszcze nic nie dostałam ale w karcie ciąży ten podpunt jest na badaniu w 11-14tc.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdzam że mój szef jest naprawdę super :) słyszał z góry jak smarkam, zszedł do mnie i powiedział, że jedzie mi po maść majerankową na katar :D

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem o jakim teście mówicie u mnie w karcie ciąży nie ma nic 😶 trochę głupie na podstawie testu diagnozować depresję, albo nie. A jeśli depresja pojawi się po porodzie? W takich testach przeciez można nakłamać 🤭
    Blanka ja tez biorę heparynę. Jak wygląda Twój brzuch? Masz dużo siniaków? 😶

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • joana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam na ostatniej wizycie od poloznej ta karte z testem becka. Widac, ze na luzno do tego podchodza. Kazala przyniesc wypelniona na kolejna wizyte.
    A i lekarza mam prywat ego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 17:29

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, każdy myśli tylko o sobie ale o innych już nie.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ