WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Kroko moglas sama miec nizsze cisnienie i taki efekt. A jakie mialas przed wizyta??

No i oczywiscie gratuluje ❤

Nie wiem, nie mierze ciśnienia.:)

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko gratulacje! No to fajnie, dwie baby i jeden chłop w domu :):)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• joana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja raczej nie znalazlabym w moim miescie lekarza, jesli lapalby za to minusa. Pytalam kolezanek, ktore byly u innych w ciazy i powiedziały, ze to standard.
    Zreszta bez przesady. Problemem byloby dla mnie 50 zl to moim zdaniem moge rownie dobrze isc do lekarza na nfz. Ktorego oplacam latami a nie korzystam.
    Zreszta nie uwazam, ze mojemu zalezy tylko na kasie skoro zawsze mam zwolnienie w cenie i wystawiane do dnia kolejnej wizyty. 100 zl z usg raz na miesiac, czyli chyba place najmniej za wizyte. Watpie, ze chodzi mu tylko o kase, bo bralby wiecej tez za wizyte czy ustalaby czesciej wizyty.
    A skoro mam zwolnienie w cenie a ktos moze od tak przychodzi i wchodzi miedzy pacjentkami to czemu ma za to nie brac?
    A o zdalnej napisalam, ze nie wiem czy bierze bo sie nie interesowalam ani nie musialam korzystac.
    Wybralam prywatnego, wiec z zalozenia za wszystko sie placi. I za takie bzdury nie mam zamiaru skreslac lekarza.
    Cenie go za to, ze mam numer prywatny. Jak cos sie dzialo to odpisal mi nawet w niedzielę w godzinach wieczornych. Zawsze odbiera lub szybko oddzwania. A poza tym jest cenionym lekarzem z doświadczeniem oraz koordynatorem oddzialu ginekologiczno- polozniczego gdzie chce rodzic.
    Na Kazda moja drobnostke szczegolowo odpowiada. Chocby to byla bzdura.
    Nie ma u niego opoznien. A z tatusiami ma super kontakt.
    Takze licze tylko, ze jesli zamknie gabinet to jednak bede miala jakas opcje zeby dostac u niego recepte i zwolnienie nawet jesli mam za to zaplacic. Cena mnie nie interesuje tylko brak stresu i dobro dziecka 😊
    Ale oczywiscie super, ze inni lekarze nie biora za to kasy. To super gest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 14:46

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Nie wiem, nie mierze ciśnienia.:)
    A nie mierzą Ci ciśnienia na wizytach?

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze mierzy polozna i wpisuje w karte.
    Ale mysle, ze nie masz co sie martwic skoro lekarz powiedzial, ze jest w normie 😘

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    A nie mierzą Ci ciśnienia na wizytach?

Mierzy ale dzisiaj akurat nie mierzył.

• to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    To ja raczej nie znalazlabym w moim miescie lekarza, jesli lapalby za to minusa. Pytalam kolezanek, ktore byly u innych w ciazy i powiedziały, ze to standard.
    Zreszta bez przesady. Problemem byloby dla mnie 50 zl to moim zdaniem moge rownie dobrze isc do lekarza na nfz. Ktorego oplacam latami a nie korzystam.
    Zreszta nie uwazam, ze mojemu zalezy tylko na kasie skoro zawsze mam zwolnienie w cenie i wystawiane do dnia kolejnej wizyty. 100 zl z usg raz na miesiac, czyli chyba place najmniej za wizyte. Watpie, ze chodzi mu tylko o kase, bo bralby wiecej tez za wizyte czy ustalaby czesciej wizyty.
    A skoro mam zwolnienie w cenie a ktos moze od tak przychodzi i wchodzi miedzy pacjentkami to czemu ma za to nie brac?
    A o zdalnej napisalam, ze nie wiem czy bierze bo sie nie interesowalam ani nie musialam korzystac.
    Wybralam prywatnego, wiec z zalozenia za wszystko sie placi. I za takie bzdury nie mam zamiaru skreslac lekarza.
    Cenie go za to, ze mam numer prywatny. Jak cos sie dzialo to odpisal mi nawet w niedzielę w godzinach wieczornych. Zawsze odbiera lub szybko oddzwania. A poza tym jest cenionym lekarzem z doświadczeniem oraz koordynatorem oddzialu ginekologiczno- polozniczego gdzie chce rodzic.
    Na Kazda moja drobnostke szczegolowo odpowiada. Chocby to byla bzdura.
    Nie ma u niego opoznien. A z tatusiami ma super kontakt.
    Takze licze tylko, ze jesli zamknie gabinet to jednak bede miala jakas opcje zeby dostac u niego recepte i zwolnienie nawet jesli mam za to zaplacic. Cena mnie nie interesuje tylko brak stresu i dobro dziecka 😊
    Ale oczywiscie super, ze inni lekarze nie biora za to kasy. To super gest.
    Spokojnie, przecież nie mówię konkretnie o Twoim lekarzu i żebyś go zmieniła, tylko ogólnie co uważam o braniu pieniędzy za wystawienie recepty/L4 mimo, że pacjent jest naszym stałym klientem, bo widzę, że takie praktyki się zdarzają.
    Twój lekarz ma bardzo dobrą stawkę i może wcale nie weźmie od Ciebie za wystawienie zwolnienia/recepty, bo od tamtej kobiety mógł wziąć ze względu na to, że widział ją pierwszy raz w życiu na oczy. Także naprawdę nie musisz bronić tego lekarza, bo każda z nas wybiera lekarza, którego uważa za najlepszego :)
    A jeśli chodzi o częstotliwość wizyt to chyba zależy od tygodnia ciąży - na początku wystarczy chodzić co 3-4 tygodnie, ale później już chyba się chodzi co 2 tygodnie, a pod sam koniec co tydzień z tego co wiem.

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko ja kochana masz racje 😊
    Tak czy inaczej super gest, ze lekarze tak robia. Tym bardziej jak duzo slyszy sie o wielu zle.
    Czyli wychodzi, ze sa i tacy z powolania 😁

Ja wlasnie do ostatniego jak chodzilam to byl naciagacz.. i dlatego nie zostalam u niego. Wiadome mialabym stad i daleko ale gdyby byl dobry to czemu nie.
    Na poczatku ciazy z cyklu stymulowanego juz od pozytywnego testu byly wizyty co tydzien. I tak non stop. Az ciaza okazala sie ze sie zatrzymala. Zero od niego wspolczucia. A wizyta miedzy 140 zl do 180 zależyw jakim gabinecie mnie przyjmowal.
    Co wiecej wtedy w jak zobaczylismy pecherzyk ciazowy zapytalam sie czy moge sie cieszyc. Pierwsza ciaza i to nawet nie znalam realiów ze moze byc roznie. Powiedział, ze tak bo przeciez to ciaza i rozwija sie super. Choc juz byla 1.5 tyg w tyl....
    A teraz bylam u niego na pierwszej wizycie. Wiecie, ze on po 2 miesiacach mnie nie pamietal? Normalnie musialam mu wszystko opowiedzieć bo nie chcialo mu sie szukac ani czytac w mojej karcie.
    Co wiecej? Zobaczyl pecherzyk. Duzo wiekszy niz wtedy. Oczywiscie juz nic nie pytam bo wiedzialam ze moze byc roznie. A on sam z siebie : tylko pani sie nie cieszy. Polowa ciaz z pecherzykiem konczy sie poronieniem. Dopoki nie ma zarodka z sercem to tylko mozna to nazwac ciaza z nazwy. Nawet nie daje Pani skierowania na badania bo nie ma co badac.
    Myslalam ze mu przyloze. Odpowiedziałam tylko, ze wrzesien juz mnie nauczyl.
    Przyjal mnie wtedy na dyzurze w szpitalu a za wizyte ile skasowal? 200 zl czyli wiecej niz zawsze... i kolejna wizyte ustalil mi za 1.5 tyg bo powinien byc juz zarodek.
    Następna wizyte mialam juz u nowego lekarza.

to_tylko_ja lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Ounai Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 00:16

age.png

age.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octenisept na wszystko 😜

Fajnie gdyby inni lekarze tez mieli takie podejście 😊

My dzis z mezem kolejna tura Monopoly 😁 juz ma dosyc 😂

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Audrey Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    A on sam z siebie : tylko pani sie nie cieszy. Polowa ciaz z pecherzykiem konczy sie poronieniem. Dopoki nie ma zarodka z sercem to tylko mozna to nazwac ciaza z nazwy. Nawet nie daje Pani skierowania na badania bo nie ma co badac.
    Myslalam ze mu przyloze. Odpowiedziałam tylko, ze wrzesien juz mnie nauczyl.
    Przyjal mnie wtedy na dyzurze w szpitalu a za wizyte ile skasowal? 200 zl czyli wiecej niz zawsze... i kolejna wizyte ustalil mi za 1.5 tyg bo powinien byc juz zarodek.
    Następna wizyte mialam juz u nowego lekarza.
    Po takim tekście już nigdy bym do niego nie poszła.

Jestem pierwszy dzień w domu - masakra! Zawsze wstawałam z mężem przed 6. Dzisiaj on wstał, chwilę z nim pogadałam No i pojechał do pracy. A ja już z przyzwyczajenia nie moglam zasnąć.
    Leżałam do 8 i tak plecy mnie od tego bolą że masakra. Trochę siedziałam, trochę leżałam, Potem poszłam na godzinkę się przejść i znowu leżeć 🙁 chyba skoczę do mamy po jakieś książki. Niech już będzie ciepło co będzie można dłużej na dworze siedzieć, coś w ogrodzie robić itp.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem czy jakby Wasza najbliższa rodzina przebywala za granicą i chcieli teraz wrócić to też byście tak pisały 🙂. I nie mówię tutaj o znajomych ale o najbliższej rodzinie- rodzicach, dziadkach, rodzeństwie, mężu, który wyjechał dorobić do rodzinnego budżetu. I wtedy byście napisały że mają tam siedzieć i nie wracać 🙂. Łatwo się kogoś ocenia nic nie wiedząc o jego sytuacji. Dziewczyny, trochę empatii 🙂. A może ktoś wraca do rodziców, którzy są tutaj sami i nie ma im kto pomóc, zrobić zakupów? Może mają tutaj dzieci i chcą wrócić teraz , zanim okaże się, że za chwilę nie będzie w ogóle takiej możliwości?
    Ja mam mamę w UK. I nie, nie wraca do Polski. Ale gdyby tylko miała taki plan to z pewnością nie odwiodlabym ją od takiego pomysłu. I bardzo ubolewam nad tym, że nie chce wrócić, zwłaszcza teraz, jak nie wiadomo kiedy się zobaczymy.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey i nie poszłam 😊 bylam tak zla po wizycie. Ale na szczescie dal mi lutke dowcipna ze wzg na niskiego proga. I więcej mi ta wizyta jeszcze napedzil strachu.

A ten teraz to zupelnie inny typ 😊
    Pomysl jak ja sie nudze od stycznia 😂😂😂

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Ounai Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 00:16

age.png

age.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I z usg tez jest za darmo? Przeciez to jak wizyta ☺️
    Lece do Twojego lekarza 😂

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziuś ma 6cm. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Data porodu według USG 23.09. ptaszka nie widać ale powiedział że nie da mi gwarancji czy to dziewczynka;P więc do potwierdzenia na następnym usg

darika, edka85, pap86, Domi1995, Ounai, Jaśmina, Natalii, Krokodylica, joana, ktosiowa, Pogoda, Annia, erre, to_tylko_ja, katwie27, Asia000 lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Chmurka!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 20:51

• Audrey Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurką, super ☺

Darika, tak się składa że mam rodzinę za granicą. I owszem, powiedziałam bratu żeby zastanowił się nad powrotem skoro nie jest pewien czy nie ma wirusa, tym bardziej że 2tyg temu miał grype. Nie przyjechał, a gdyby przyjechał to a pewno bym się do niego nie zbliżyła. Rozumiem że ktoś chce wrócić do rodziny, czy rodziców. Ale też trzeba wziąć a odpowiedzialność że jeśli jest chory to może zarazić rodzinę w tym swoich tych starszych rodziców. Natomiast nie mam zrozumienia i litości dla tych co są na stałe za granicą i nagle przypomniało im się o kraju bo tu jest bezpiecznie.

Sorki za głupie pytanie ale dziś chyba źle spałam i strasznie mnie bolą plecy. Mogę się posmarować voltarenem czy altacetem? Ogólnie czymś przeciwbólowym?

Annia lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko chyba lepiej,ze dzidzius ma 140cos niz tak jak u mnie 183 i musialam robic sanco 😅
    Gratulacje,ze to chlopak! :D na tyle bab wreszcie hehe.
    Chmurka tez gratki,ze dobrze z dzidkiem :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ