X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Kroko moglas sama miec nizsze cisnienie i taki efekt. A jakie mialas przed wizyta??

No i oczywiscie gratuluje ❤

Nie wiem, nie mierze ciśnienia.:)

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko gratulacje! No to fajnie, dwie baby i jeden chłop w domu :):)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• joana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja raczej nie znalazlabym w moim miescie lekarza, jesli lapalby za to minusa. Pytalam kolezanek, ktore byly u innych w ciazy i powiedziały, ze to standard.
    Zreszta bez przesady. Problemem byloby dla mnie 50 zl to moim zdaniem moge rownie dobrze isc do lekarza na nfz. Ktorego oplacam latami a nie korzystam.
    Zreszta nie uwazam, ze mojemu zalezy tylko na kasie skoro zawsze mam zwolnienie w cenie i wystawiane do dnia kolejnej wizyty. 100 zl z usg raz na miesiac, czyli chyba place najmniej za wizyte. Watpie, ze chodzi mu tylko o kase, bo bralby wiecej tez za wizyte czy ustalaby czesciej wizyty.
    A skoro mam zwolnienie w cenie a ktos moze od tak przychodzi i wchodzi miedzy pacjentkami to czemu ma za to nie brac?
    A o zdalnej napisalam, ze nie wiem czy bierze bo sie nie interesowalam ani nie musialam korzystac.
    Wybralam prywatnego, wiec z zalozenia za wszystko sie placi. I za takie bzdury nie mam zamiaru skreslac lekarza.
    Cenie go za to, ze mam numer prywatny. Jak cos sie dzialo to odpisal mi nawet w niedzielę w godzinach wieczornych. Zawsze odbiera lub szybko oddzwania. A poza tym jest cenionym lekarzem z doświadczeniem oraz koordynatorem oddzialu ginekologiczno- polozniczego gdzie chce rodzic.
    Na Kazda moja drobnostke szczegolowo odpowiada. Chocby to byla bzdura.
    Nie ma u niego opoznien. A z tatusiami ma super kontakt.
    Takze licze tylko, ze jesli zamknie gabinet to jednak bede miala jakas opcje zeby dostac u niego recepte i zwolnienie nawet jesli mam za to zaplacic. Cena mnie nie interesuje tylko brak stresu i dobro dziecka 😊
    Ale oczywiscie super, ze inni lekarze nie biora za to kasy. To super gest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 14:46

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Nie wiem, nie mierze ciśnienia.:)
    A nie mierzą Ci ciśnienia na wizytach?

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze mierzy polozna i wpisuje w karte.
    Ale mysle, ze nie masz co sie martwic skoro lekarz powiedzial, ze jest w normie 😘

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    A nie mierzą Ci ciśnienia na wizytach?

Mierzy ale dzisiaj akurat nie mierzył.

• to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    To ja raczej nie znalazlabym w moim miescie lekarza, jesli lapalby za to minusa. Pytalam kolezanek, ktore byly u innych w ciazy i powiedziały, ze to standard.
    Zreszta bez przesady. Problemem byloby dla mnie 50 zl to moim zdaniem moge rownie dobrze isc do lekarza na nfz. Ktorego oplacam latami a nie korzystam.
    Zreszta nie uwazam, ze mojemu zalezy tylko na kasie skoro zawsze mam zwolnienie w cenie i wystawiane do dnia kolejnej wizyty. 100 zl z usg raz na miesiac, czyli chyba place najmniej za wizyte. Watpie, ze chodzi mu tylko o kase, bo bralby wiecej tez za wizyte czy ustalaby czesciej wizyty.
    A skoro mam zwolnienie w cenie a ktos moze od tak przychodzi i wchodzi miedzy pacjentkami to czemu ma za to nie brac?
    A o zdalnej napisalam, ze nie wiem czy bierze bo sie nie interesowalam ani nie musialam korzystac.
    Wybralam prywatnego, wiec z zalozenia za wszystko sie placi. I za takie bzdury nie mam zamiaru skreslac lekarza.
    Cenie go za to, ze mam numer prywatny. Jak cos sie dzialo to odpisal mi nawet w niedzielę w godzinach wieczornych. Zawsze odbiera lub szybko oddzwania. A poza tym jest cenionym lekarzem z doświadczeniem oraz koordynatorem oddzialu ginekologiczno- polozniczego gdzie chce rodzic.
    Na Kazda moja drobnostke szczegolowo odpowiada. Chocby to byla bzdura.
    Nie ma u niego opoznien. A z tatusiami ma super kontakt.
    Takze licze tylko, ze jesli zamknie gabinet to jednak bede miala jakas opcje zeby dostac u niego recepte i zwolnienie nawet jesli mam za to zaplacic. Cena mnie nie interesuje tylko brak stresu i dobro dziecka 😊
    Ale oczywiscie super, ze inni lekarze nie biora za to kasy. To super gest.
    Spokojnie, przecież nie mówię konkretnie o Twoim lekarzu i żebyś go zmieniła, tylko ogólnie co uważam o braniu pieniędzy za wystawienie recepty/L4 mimo, że pacjent jest naszym stałym klientem, bo widzę, że takie praktyki się zdarzają.
    Twój lekarz ma bardzo dobrą stawkę i może wcale nie weźmie od Ciebie za wystawienie zwolnienia/recepty, bo od tamtej kobiety mógł wziąć ze względu na to, że widział ją pierwszy raz w życiu na oczy. Także naprawdę nie musisz bronić tego lekarza, bo każda z nas wybiera lekarza, którego uważa za najlepszego :)
    A jeśli chodzi o częstotliwość wizyt to chyba zależy od tygodnia ciąży - na początku wystarczy chodzić co 3-4 tygodnie, ale później już chyba się chodzi co 2 tygodnie, a pod sam koniec co tydzień z tego co wiem.

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko ja kochana masz racje 😊
    Tak czy inaczej super gest, ze lekarze tak robia. Tym bardziej jak duzo slyszy sie o wielu zle.
    Czyli wychodzi, ze sa i tacy z powolania 😁

Ja wlasnie do ostatniego jak chodzilam to byl naciagacz.. i dlatego nie zostalam u niego. Wiadome mialabym stad i daleko ale gdyby byl dobry to czemu nie.
    Na poczatku ciazy z cyklu stymulowanego juz od pozytywnego testu byly wizyty co tydzien. I tak non stop. Az ciaza okazala sie ze sie zatrzymala. Zero od niego wspolczucia. A wizyta miedzy 140 zl do 180 zależyw jakim gabinecie mnie przyjmowal.
    Co wiecej wtedy w jak zobaczylismy pecherzyk ciazowy zapytalam sie czy moge sie cieszyc. Pierwsza ciaza i to nawet nie znalam realiów ze moze byc roznie. Powiedział, ze tak bo przeciez to ciaza i rozwija sie super. Choc juz byla 1.5 tyg w tyl....
    A teraz bylam u niego na pierwszej wizycie. Wiecie, ze on po 2 miesiacach mnie nie pamietal? Normalnie musialam mu wszystko opowiedzieć bo nie chcialo mu sie szukac ani czytac w mojej karcie.
    Co wiecej? Zobaczyl pecherzyk. Duzo wiekszy niz wtedy. Oczywiscie juz nic nie pytam bo wiedzialam ze moze byc roznie. A on sam z siebie : tylko pani sie nie cieszy. Polowa ciaz z pecherzykiem konczy sie poronieniem. Dopoki nie ma zarodka z sercem to tylko mozna to nazwac ciaza z nazwy. Nawet nie daje Pani skierowania na badania bo nie ma co badac.
    Myslalam ze mu przyloze. Odpowiedziałam tylko, ze wrzesien juz mnie nauczyl.
    Przyjal mnie wtedy na dyzurze w szpitalu a za wizyte ile skasowal? 200 zl czyli wiecej niz zawsze... i kolejna wizyte ustalil mi za 1.5 tyg bo powinien byc juz zarodek.
    Następna wizyte mialam juz u nowego lekarza.

to_tylko_ja lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Ounai Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 00:16

👩🏻‍🦰40🧔🏻38
    👦🏻2015
    👱🏻‍♀2020

Starania od czerwca 2025 (5cs po usunięciu jajowodu)
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025

Usunięcie lewego jajowodu

AMH (4dc) 1,83 ng/ml
    Glukoza 98 mg/ml
    Insulina 8,70 µIU/ml
    TSH 1,47 µIU/ml
    FT4 0,94 ng/dl
    FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
    LH (4dc) 2,21 mIU/ml
    Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
    Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
    Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
    Wymazy MUCHa negatywne
  • joana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octenisept na wszystko 😜

Fajnie gdyby inni lekarze tez mieli takie podejście 😊

My dzis z mezem kolejna tura Monopoly 😁 juz ma dosyc 😂

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Audrey Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    A on sam z siebie : tylko pani sie nie cieszy. Polowa ciaz z pecherzykiem konczy sie poronieniem. Dopoki nie ma zarodka z sercem to tylko mozna to nazwac ciaza z nazwy. Nawet nie daje Pani skierowania na badania bo nie ma co badac.
    Myslalam ze mu przyloze. Odpowiedziałam tylko, ze wrzesien juz mnie nauczyl.
    Przyjal mnie wtedy na dyzurze w szpitalu a za wizyte ile skasowal? 200 zl czyli wiecej niz zawsze... i kolejna wizyte ustalil mi za 1.5 tyg bo powinien byc juz zarodek.
    Następna wizyte mialam juz u nowego lekarza.
    Po takim tekście już nigdy bym do niego nie poszła.

Jestem pierwszy dzień w domu - masakra! Zawsze wstawałam z mężem przed 6. Dzisiaj on wstał, chwilę z nim pogadałam No i pojechał do pracy. A ja już z przyzwyczajenia nie moglam zasnąć.
    Leżałam do 8 i tak plecy mnie od tego bolą że masakra. Trochę siedziałam, trochę leżałam, Potem poszłam na godzinkę się przejść i znowu leżeć 🙁 chyba skoczę do mamy po jakieś książki. Niech już będzie ciepło co będzie można dłużej na dworze siedzieć, coś w ogrodzie robić itp.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem czy jakby Wasza najbliższa rodzina przebywala za granicą i chcieli teraz wrócić to też byście tak pisały 🙂. I nie mówię tutaj o znajomych ale o najbliższej rodzinie- rodzicach, dziadkach, rodzeństwie, mężu, który wyjechał dorobić do rodzinnego budżetu. I wtedy byście napisały że mają tam siedzieć i nie wracać 🙂. Łatwo się kogoś ocenia nic nie wiedząc o jego sytuacji. Dziewczyny, trochę empatii 🙂. A może ktoś wraca do rodziców, którzy są tutaj sami i nie ma im kto pomóc, zrobić zakupów? Może mają tutaj dzieci i chcą wrócić teraz , zanim okaże się, że za chwilę nie będzie w ogóle takiej możliwości?
    Ja mam mamę w UK. I nie, nie wraca do Polski. Ale gdyby tylko miała taki plan to z pewnością nie odwiodlabym ją od takiego pomysłu. I bardzo ubolewam nad tym, że nie chce wrócić, zwłaszcza teraz, jak nie wiadomo kiedy się zobaczymy.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey i nie poszłam 😊 bylam tak zla po wizycie. Ale na szczescie dal mi lutke dowcipna ze wzg na niskiego proga. I więcej mi ta wizyta jeszcze napedzil strachu.

A ten teraz to zupelnie inny typ 😊
    Pomysl jak ja sie nudze od stycznia 😂😂😂

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Ounai Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 00:16

👩🏻‍🦰40🧔🏻38
    👦🏻2015
    👱🏻‍♀2020

Starania od czerwca 2025 (5cs po usunięciu jajowodu)
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025

Usunięcie lewego jajowodu

AMH (4dc) 1,83 ng/ml
    Glukoza 98 mg/ml
    Insulina 8,70 µIU/ml
    TSH 1,47 µIU/ml
    FT4 0,94 ng/dl
    FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
    LH (4dc) 2,21 mIU/ml
    Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
    Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
    Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
    Wymazy MUCHa negatywne
  • joana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I z usg tez jest za darmo? Przeciez to jak wizyta ☺️
    Lece do Twojego lekarza 😂

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziuś ma 6cm. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Data porodu według USG 23.09. ptaszka nie widać ale powiedział że nie da mi gwarancji czy to dziewczynka;P więc do potwierdzenia na następnym usg

darika, edka85, pap86, Domi1995, Ounai, Jaśmina, Natalii, Krokodylica, joana, ktosiowa, Pogoda, Annia, erre, to_tylko_ja, katwie27, Asia000 lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Chmurka!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 20:51

• Audrey Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurką, super ☺

Darika, tak się składa że mam rodzinę za granicą. I owszem, powiedziałam bratu żeby zastanowił się nad powrotem skoro nie jest pewien czy nie ma wirusa, tym bardziej że 2tyg temu miał grype. Nie przyjechał, a gdyby przyjechał to a pewno bym się do niego nie zbliżyła. Rozumiem że ktoś chce wrócić do rodziny, czy rodziców. Ale też trzeba wziąć a odpowiedzialność że jeśli jest chory to może zarazić rodzinę w tym swoich tych starszych rodziców. Natomiast nie mam zrozumienia i litości dla tych co są na stałe za granicą i nagle przypomniało im się o kraju bo tu jest bezpiecznie.

Sorki za głupie pytanie ale dziś chyba źle spałam i strasznie mnie bolą plecy. Mogę się posmarować voltarenem czy altacetem? Ogólnie czymś przeciwbólowym?

Annia lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko chyba lepiej,ze dzidzius ma 140cos niz tak jak u mnie 183 i musialam robic sanco 😅
    Gratulacje,ze to chlopak! :D na tyle bab wreszcie hehe.
    Chmurka tez gratki,ze dobrze z dzidkiem :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ