WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 00:17

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=https://naforum.zapodaj.net/890906eb6ab8.jpg.html]890906eb6ab8.jpg[/url

url=https://naforum.zapodaj.net/7c46d93d3026.jpg.html]7c46d93d3026.jpg[/url

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 17:26

Audrey, Ounai, Anika, Jaśmina, Krokodylica, joana, erre, Ptysio, Annia, Asia000 lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka gratki ❤❤❤

Qunai to super jak tak 😊

Chmurka, Ounai lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Annia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Darika, tak się składa że mam rodzinę za granicą. I owszem, powiedziałam bratu żeby zastanowił się nad powrotem skoro nie jest pewien czy nie ma wirusa, tym bardziej że 2tyg temu miał grype. Nie przyjechał, a gdyby przyjechał to a pewno bym się do niego nie zbliżyła. Rozumiem że ktoś chce wrócić do rodziny, czy rodziców. Ale też trzeba wziąć a odpowiedzialność że jeśli jest chory to może zarazić rodzinę w tym swoich tych starszych rodziców. Natomiast nie mam zrozumienia i litości dla tych co są na stałe za granicą i nagle przypomniało im się o kraju bo tu jest bezpiecznie.
    Absolutnie się zgadzam i popieram. Można być bezobjawowym nosicielem a swoim bliskim zafundować ciężką chorobę lub nawet i coś gorszego... I tak też mam bliską rodzinę za granicą - od lat. I teraz nagle nie wracają.

Gratuluję udanych wizyt dziewczyny. :)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • erre Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, gratulacje, super wieści! :D

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brat też jest za granicą i miał wracać wczoraj, ale ze względu na sytuację został, żeby nie narażać żony, dziecka, naszych rodziców itd... Gorzej jak mu każą zamknąć studio, to chyba będzie się jednak zastanawiał nad powrotem. Ale na szczęście pojechał tam samochodem i w razie czego może zostać sam w mieszkaniu

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • joana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za granica we Francji siostre. Od lat. Ale tez choc u nich sytuacja napięta to nie pakuje nagle meza i dziecka tylko zamykaja sie w domu.
    Zamiast jechac tu do taty i byc moze go zarazic lub inne osoby.
    Sama powiedziała, ze chętnie ten czas spedzilaby u nas, bo tato mialby kogos u siebie w mieszkaniu na miejscu do zakupow itp. Ale jest zawsze ryzyko zarazenia.
    A tak tato jest u siebie, od nas 40 km ale mimo to dowozi mu zakupy moj maz, zeby jak najmniej wychodzil z domu. Czyli w jakis sposob bezpieczny i mimo wszystko nie jest sam.
    Na szczescie tato mieszka w malutkim miescie bez zadnych przypadkow. A gdyby jakies byly to zwyczajnie zabraloby go sie do siebie.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Annia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może, żeby zmienić temat na coś lżejszego. Pytanie do kobietek już z dziećmi. Wózek: jaki miałyście, jaki polecacie? Ile warto wydać? Czy warto inwestować w drogi wózek? Czy można mieć dobry wózek za jakieś ok. 2 tysiące? :) Chciałabym 2 w 1. :)

Edit: a Wy dziewczyny które tak jak ja zostaniecie mamami pierwszy raz - macie już coś wybrane? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 20:52

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wcześniej był ten temat przerabiany :) ja już mam ogarnięty wózek, model mutsy iGo, podobno prześwietnie się go prowadzi. Jak się skończy to wariactwo z wirusem to jadę go obejrzeć, ale już jestem pewna właściwie, że go wezmę ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę od razu gondolę i spacerówkę, 2w1

• Annia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi1995 wrote:
    Już wcześniej był ten temat przerabiany :) ja już mam ogarnięty wózek, model mutsy iGo, podobno prześwietnie się go prowadzi. Jak się skończy to wariactwo z wirusem to jadę go obejrzeć, ale już jestem pewna właściwie, że go wezmę ☺️
    Ojej, przepraszam musiałam przegapić. Staram się czytać wszystko, ale może coś mi umknęło. :)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • joana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia byl przerabiany ale mysle, ze jeszcze bedzie nie raz 😊

Ja jeszcze nie wybralam. Zastanawiam sie nad 2w1 lub wogole samej gondoli. I pozniej kupic fajna spacerówke.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Ounai Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Annia, ja uważam że lepiej wydać mniej na 2w1 i potem dokupić sobie jakąś fajną spacerówkę, bo spacerówki z 2w1 są jak czołgi. Ale jeśli chcesz koniecznie 2w1 na cały okres wozkowania to wszystko zależy od tego gdzie mieszkasz (jeśli w bloku bez windy to szukaj lekkiego), czy będziesz robić zakupy w trakcie spacerów (weź duży kosz na zakupy), czy jeździsz po mieście czy po wiejskich wertepach (koła piankowe vs pompowane), czy masz duży bagażnik (duży / mały po złożeniu), czy planujesz dużo wyjazdów (wtedy warto wziąć składaną gondolę). Jeśli koniecznie chcesz 2w1 zwróć bardziej uwagę na spacerówkę niż na gondolę, bo w gondoli dziecko będzie jeździć max 7-9 miesięcy (mój syn jeździł 5 bo wtedy już siadł i nie chciał leżeć). W spacerówce popatrz na jakim poziomie jest pałąk, czy pasy nie są zbyt daleko umocowane (moje dziecko niespodzianka chciało w ogóle jeździć w spacerówce z 2w1 bo pasy były tak daleko zamocowane, że pupa mu zjeżdżała i płakał, wszystko się zmieniło jak kupiliśmy normalna spacerówkę), czy ma duża budkę która osłoni dziecko od słońca i wiatru, czy trzeba ekstra zapłacić za dodatki typu folia przeciwdeszczowa, torba na akcesoria, uchwyt na kubek, ochronka na nóżki. Czasem za samą torbę trzeba dopłacić 500zl. Dlatego nie ma wózka idealnego. Myślę że za 2000zl można kupić coś fajnego. Choć ja mam super spacerówkę i zastanawiam się czy nie kupić droższego modelu a potem szybko go sprzedać nie tracąc dużo na wartości.
    Dziękuję Ounai za wyczerpującą odpowiedź. Mieszkam w nowym budownictwie z windą z poziomu wejścia więc nie musi być lekki, bo nie będziemy go nosić. Chciałabym żeby był zwrotny i łatwo się prowadził, łatwo składał (żebym mogła sama pojechać z nim np. na spacer do parku). Bagażnik na szczęście mam dość duży. :D I zakupy u mnie przede wszystkim robi mąż. :D Najbardziej zależy mi na zwrotności, łatwym prowadzeniu i żeby lekko się składał. :)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Obstawiam, że na 90% i tak będziesz chciała wymienić ten wózek na spacerówkę za jakiś czas. Ale przez neta to możesz wybrać jedynie co Ci się wizualnie podoba. A najlepiej jest znaleźć jakiś duży sklep i pojeździć sobie
    Tak bym chciała właśnie, nie wyobrażam sobie kupić w internecie bez pojeżdżenia po sklepie... Może ten wirus do wakacji odpuści. 🙄

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 00:18

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Btw, moje najnowsze wózkowe odkrycie to EasyWalker Harvey2. W tej chwili to mój nr 1, ale jeszcze do porodu masa czasu 😂
    Dzięki będę oglądać. Najlepsze jest to, że jeszcze nie trafiłam, żeby 2 osoby polecały ten sam wózek. :D Każdy ma swoje typy. :D

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszcze tych wozkow bo ja mam po synku i już wymieniac nie bede, bo teraz sprzedalalbym go za jakieś 1000 zł i musiałabym dołożyć conajmniej drugie tyle na nowy, a to już kaprys... Ja miałam Anex sport i powiem szczerze, że super się sprawdzał zwłaszcza w terenie, bo mieszkaliśmy w miejscu gdzie była fatalna droga, A jak już spadł deszcz to była tragedia na drodze A on dawał radę. Ja myślę, że z tym wózkiem to i tak wielka niewiadoma jest, dopiero jak zaczniecie używać to się okaże jakie są plusy i minusy. Moja spacerowka z wózka była kiepska przy przechodzeniu z gondoli na spacerówke ale dla większego dziecka była bardzo fajna już i często do niej wracałam. Minusem było składanie do samochodu na przykład bo wiadomo oddzielnie część do siedzenia A oddzielnie stelaż i to było dosyć denerwujące za każdym razem. Później kupiłam spacerówke z joie i potrafiłam ja złożyć i wrzucić do bagażnika z dzieckiem na ręku. To było nieocenione. Używałam więc jej na wyjścia do sklepu osiedlowego A w bagażniku w aucie miałam drugi wózek właśnie. Anex jest sporym wozkiem, z tego Co w wiem ma większą gondole od wielu wozkow. Wygodnie się prowadzi bardzo. Ja polecam. Może nie jest "instagramowy " ale wiele wózków które gdzieś się widzi właśnie w Internecie to jest dla mnie tragedia później dla dzieci jeżeli chodzi o wygode. 0amietajcie że dziecko właśnie będzie w wózku jeździć jakieś 5 miesięcy. To wcale nie jest dużo... Naprawdę moim zdaniem nie ma sensu wywalac kupy pomiędzy. Lepiej później dokupić sobie spacerówke jezelinsie nie sprawdzi wózek z 2 w 1 ale to też nie jest powiedziane że będzie to konieczne. Ja kupiłam drogą spacerówke przede wszystkim dlatego że dużo z dzieckiem się sama musiałam przemieszczać autem i to składanie spacerówki z 2 w 1 było dla m ie kłopotliwe. Dużo czasu byłam sam ma z synem bo maz wyjechał jak synek miał 8 miesięcy na 4 miesięczny kontrakt więc zależało mi na usprawnieniu nam wielu spraw. Oczywiście jeżeli kogoś stac na wózek za 4 tysiące to spoko. Ale nie czujecie się gorsze kupując wózek za 1000-2000 tysiace bo tak nie jest I nie jest powiedziane że się roCzarujecie.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski ☺️ Witam się z Wami przy wtorku z pytaniem. Od kilku dni mam możny problem z oddychaniem, szczególnie w nocy. Zasypiam ok 1 w nocy, budzę się o 4 i koniec, nie mogę spać tak tragicznie mi się oddycha. Ciagle ziewam jakby mój organizm dostawał z mało tlenu. Czy tez macie lub miałyście w poprzednich ciążach tak samo? Ja powiem szczerze, że to spanie po 3 godziny mnie powoli wykańcza.

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ