!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzwoniłam do labo - będzie czynne, jutro pójdę zrobić badania. Dzwoniłam też do mojej kliniki - wizyty ciążowe będą odbywać się normalnie, wszystkie inne w miarę możliwości w ramach teleporady albo odwołane. Uff, kamień z serca.
Zgadzam się też z Wami co do akcji "lot do domu" - nagle wracają ludzie, którzy np od 10 lat mieszkają w UK i tam płacą podatki, a jak tam się okazało, że strategia rządu UK jest taka, że wszyscy mają przechorować to nagle sobie o Polsce przypomnieli i na gwałt chcą wracać.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
joana wrote:Audrey tez chodzę prywatnie dlatego licze, ze jakiegos ograniczenia nie bedzie. Tym bardziej, ze teraz juz mam miesiac przerwy. Jestem po poronieniu, więc wariuje czy napewno wszystko dobrze.
A co do obowiazkowych to polowkowe tez powinnam miec zaraz po tym badaniu niedlugo. Robi sie je jakos w 20tc?? Czyli u mnie tez nie taka dluga przerwa.. i ciekawe czy juz sie uspokoi..
I jeszcze co do wystawienia przez lekarza zdalnie? To kiedy chodzi sie prywatnie tez? Przeciez za to sie placi.. przynajmniej u mnie 50 zl recepta bez wizyty. I tak samo 50 zl zwolnienie.
Poważnie? Mi receptę już zdalnie wystawiał i nie płaciłam nic. L4 wystawiał na wizycie. No polpwkowe chyba od 20-22tc. Ja teraz mam wizytę to będzie 17+1 a potem połówkowe.
Ja chciałabym regularnie chodzić na wizyty, mamy na następnej poznać płeć i chciałam już wtedy kompletowac wyprawke.
-
Wiesz pewnie zalezy od lekarza i zapewne od tego ile do niego chodzisz. Ja niestety u tego bylam dopiero 3 razy, bo zmienilam lekarza po przeprowadzce pod wzg tez porodu.
Ale fajnie, ze tacy sie zdarzaja jak Twoja 😊 to mile 😊
Maz dostal prace zdalna... az na dwa dni... czwartek juz do klienta...Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
joana wrote:Audrey tez chodzę prywatnie dlatego licze, ze jakiegos ograniczenia nie bedzie. Tym bardziej, ze teraz juz mam miesiac przerwy. Jestem po poronieniu, więc wariuje czy napewno wszystko dobrze.
A co do obowiazkowych to polowkowe tez powinnam miec zaraz po tym badaniu niedlugo. Robi sie je jakos w 20tc?? Czyli u mnie tez nie taka dluga przerwa.. i ciekawe czy juz sie uspokoi..
I jeszcze co do wystawienia przez lekarza zdalnie? To kiedy chodzi sie prywatnie tez? Przeciez za to sie placi.. przynajmniej u mnie 50 zl recepta bez wizyty. I tak samo 50 zl zwolnienie.Jestem w szoku, że lekarze tak mogą robić, mi się to wydaje nieetyczne, zwłaszcza jak się u lekarza prowadzi ciążę i wiadomo, że tych wizyt trochę będzie.
Mi nawet endokrynolog, u której byłam jeden jedyny raz powiedziała, że jak będę potrzebowała nową receptę to jej sms wysłać i prześle kod, bo przecież ją to nic nie kosztuje - może 2 minuty czasu.
edit - ja byłam dopiero 2 razy, bo też zmieniałam lekarza, trzecią wizytę dopiero mam w tym tygodniu i wystawił mi zwolnienie bezpłatnie na telefon.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 12:56
Krokodylica lubi tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
to_tylko_ja wrote:Ja też nic nie płacę za zdalną receptę czy zwolnienie
Jestem w szoku, że lekarze tak mogą robić, mi się to wydaje nieetyczne, zwłaszcza jak się u lekarza prowadzi ciążę i wiadomo, że tych wizyt trochę będzie.
Mi nawet endokrynolog, u której byłam jeden jedyny raz powiedziała, że jak będę potrzebowała nową receptę to jej sms wysłać i prześle kod, bo przecież ją to nic nie kosztuje - może 2 minuty czasu.Ja się nie oburzam jak ktoś bierze jakąś symboliczną kwotę za e-zwolnienie czy e-receptę. Ale jak robią to za darmo to też fajnie.
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Jestem w domu, mój gin odwołał wszystkie wizyty prócz tych ciążowych typu prenatalne czy połówkowe, więc tłumów u niego dzisiaj nie było.
Jeśli chodzi o badanie to wszystko dobrze, jedynie zaniepokilo lekarza serduszko bo biło 147 a zwykle jest około 160 ale jak wpisał dane do programu to ten wynik wyszedł w normie więc mam nadzieję że jednak będzie dobrze.
Na 90% będzie chłopak, na 100% powie na następnej wizycie ale według niego było widać siusiaka.
Jestem w szoku że płacicie 50zł za receptę lub L4.erre, Chmurka, pap86, Pogoda, Natalii, Dżoana12, joana, to_tylko_ja, edka85, katwie27, darika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wiecie moze ci ludzie nie maja ubezpieczenia, albo nie znaja dobrze jezyka i boja sie wyladowac w szpitalu gdzie nic nie beda rozumiwc, albo sa na wakacjach to jak maja wrocic? Dobre panstwo ratuje swoich obywateli i zabiera ich do domu. I ja nie wiem czy to dobry pomysl z tym ze kto nie wroci Lotem to musi sobie l ciec do innego panstwa i stamtwd droga ladowa.
darika lubi tę wiadomość
-
Ja za wizyty place 100 zl. I wtedy oczywiscie recepte i zwolnienie mam w cenie wizyty. Tylko za prenatalne zaplacilam 200 zl.
Z tego co widze to u Was norma, ze nie biora za samo wypisanie. Ale to nie moj pierwszy lekarz, ktory tak robi.
Szczerze to mnie to nie oburza. To jego praca. Chocby trwala 2 min. 2min do 2 minut i moze na tym spedzic troche czasu, bo mnie jednej nie ma jako pacjentki.
Zreszta moim zdaniem to nie 2 min, bo jednak teraz komputerowo troche to trwa.
Nie postrzegam mojego jako naciagacza. Moj poprzedni np uwielbiał robic wizyty co 2 tyg w ciazy. 150 kazda. Zarobil na mnie nie male pieniadze. Teraz mysle, ze 3-4 tyg sa rozsadne. Nawet ppd wzg wydatkowym.
Ale mile, ze sa lekarze, ktorzy tego nie robią.
Zreszta tym bardziej teraz. Gdybym wiedziala, ze u niego jest taka mozliwosc to nie balabym sie czy nie odwola mi wizyty.Adaś
-
Choc oczywiscie zaznaczam, ze ja zdalnej recepty i zwolnienia u mojego jeszcze nie bralam. Tylko mialam w cenie wizyty przedluzane do kolejnej wizyty. Czyli np teraz zwolnienie na miesiac.
Ta cena, która pisze to wiem, ze ma bo kiedys kobieta jak czekalam brala samo zwolnienie. Weszla na chwile i placila 50 zl.
Moze dlatego placila, ze zajela mu czas miedzy pacjentkami i za zdalna nie bierze.
Ale nie bralam, wiec i sie nie interesowalam 😊Adaś
-
Annia wrote:Ale to jest ich praca. Poproś kosmetyczkę czy fryzjerkę, żeby Ci coś za darmo zrobiły, nie ma opcji. Nawet za głupie podcięcie grzywki, które trwa 30 sekund trzeba zapłacić - no ale jest to jej praca, więc płacę i tyle.
Ja się nie oburzam jak ktoś bierze jakąś symboliczną kwotę za e-zwolnienie czy e-receptę. Ale jak robią to za darmo to też fajnie.
Ja do fryzjera co prawda nie chodzę, ale teściowa nie płaci nic za podcięcie grzywki u fryzjerki, u której jest stałym klientem. Znam też kosmetyczki, które np za dorobienie paznokcia (nie w ramach reklamacji, mechaniczne uszkodzenie) też nic nie biorą, jeśli ktoś chodzi do nich regularnie. W branży, w której ja pracuję również jak się ma z kimś stałą współpracę to się nie liczy za każdą bzdurę.
Ale widać, że to zależy po prostu od człowieka - w każdym razie lekarz u mnie złapałby ogromnego minusa jeśli chciałby kasę za wystawienie recepty czy L4 jeśli do niego regularnie chodzę - jak dla mnie takiemu lekarzowi zależy tylko na kasie i obawiałabym się, czy będę mogła na niego liczyć np w szpitalu, gdzie kasy ode mnie nie dostanie.Krokodylica, darika lubią tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Mój ginekolog - super facet, świetnie się dogaduje z moim mężem 😀 bierze 220zl.
Ale faktycznie, Jak kiedyś chodziłam do innej ginekolog i chciałam tylko receptę na tabletki anty to skasowała 25zl. Może jak się regularnie chodzi do jednego to wtedy nie biorą dodatkowej kasy.
Kroki, serducho norma. Bo norma to chyba od 120. Wiadomo że nie może być też za dużo, nasz maluch miał tydzień temu 165 a mamusia była tym razem spokojna, a to pasażer dokazywał. Może Twój akurat spał ☺Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Krokodylica super wieści, tak dla odmiany teraz będzie synuś
Ja za wizytę płacę 120 zł. z USG.
Lekarka super, ma specjalizację z położnictwa, ginekologii i perinatologii. Na pierwszej wizycie dostałam jej prywatny numer, ponieważ ciężarne dostają "przyzwolenie" na kontaktowanie się z nią w każdej chwili jak zajdzie taka potrzeba.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:
Zgadzam się też z Wami co do akcji "lot do domu" - nagle wracają ludzie, którzy np od 10 lat mieszkają w UK i tam płacą podatki, a jak tam się okazało, że strategia rządu UK jest taka, że wszyscy mają przechorować to nagle sobie o Polsce przypomnieli i na gwałt chcą wracać.
Bardzo trafnie to ujęłaś 👍