WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouinai ale masz przekichane z ta tesciową.. maruda,ze hoho! Nie ma co, najlepiej jednak byc samym (chociaz na od tygodniu w domu z mezem bo tez nauczyciel i niedlugo nie bedziemy mogli na siebie patrzec 😂).

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa jest manikiurzystka. Salon w którym pracuje zamknięty, wiadomo
    Ale dalej przyjmuje w domu:/ normalnie dziwię się że kobiety ciągle zapisują się i przychodzą na te paznokcie:/ ja nawet jak muszę iść do ginekologa to nic nie dotykam i staram się ograniczyć te wizyty do minimum...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Mevr_A Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Mevr_A, ja tak chciałam mieć córkę w 1 ciąży że jak się dowiedziałam o siusiaku to 4 dni mi zeszło żeby się pogodzić. A teraz w życiu bym nie chciała żeby mój syn był córką. Jak się urodzi to będziesz się z tego śmiać jeszcze ;)

Ja wiem :) juz powoli zaczyna to do mnie docierać i zaczynam się cieszyć na partnerkę do zakupów w przyszłości :D

Ounai lubi tę wiadomość

Ja - endometrioza I stopnia
    Mąż - morfologia 0%

2 x IUI 🙁

IVF
    09.2019 - 🙁
    11.2019 - 🙁

01.2020 - naturalny cud!
    10.02 - jest ❤
    20.03 - dziewczynka! 💜
    3.10.20 - Emma 🎂❤

relgk6nl69ylptu1.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, ja bym nie wytrzymała i ją dawno odprawiła do domu :D

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów plamie dziewczyny:( a tak się już cieszyłam że jest spokój:(

iv09hdge02bk9ct0.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka przeciązylas sie? Lez odpoczywaj.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 11:56

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie w sumie nie. Ale miałam 'nakaz' leżenia od ginekolog ( ale nie taki całkowity, mogę trochę chodzić po domu i np ugotować obiad) a dziś byłam na spacerze z psem... Powolny i spokojny. Ale w sumie nie pierwszy raz. Nie wiem skąd te plamienie:/ jutro przyjmuje moja ginekolog, może mnie przyjmie bo świruje.
    P.s. wzięłam nospe i magnez i leze

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 11:57

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie na początku było kilka nitek brązowych. Potem przez jakieś dwie godziny myślałam , że już nic nie ma. Ale jak poszłam do łazienki to na papierze taki nieduży skrzep był. Taki około pół centymetra. Ciemnobrązowy... I od tamtej pory nic... Staram się nie panikować ... Powtarzam sobie że w poniedziałek dzidziuś miał się dobrze. Wszystko pracowało bez zarzutu. Ale głowa robi swoje i stres jest... Mam nadzieję że jutro mnie ginekolog przyjmie i uspokoi

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi nie mówili. Ani ten lekarz w poniedziałek ani moja ginekolog. Ale kiedyś leczyłam się na nawracajaca nadżerkę przez prawie dwa lata i nie mogłam jej zagoić. I w sumie nie pamiętam jak to się skończyło. Chyba jakiś kolejny ginekolog uznał że ta nadżerka jest mała i niegroźna i zeby z nią nic nie robić...
    Ale tak jak mówiłam teraz żaden ginekolog nic o nadżerce nie mówił...
    Tydzień temu miałam cytologię pobierana.. i wtedy ginekolog mi powiedziała że mogę plamić. ale to niemożliwe zebym po tygodniu miała efekt plamienia

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem czy mam czy nie:/ no i cytologię miałam w piątek. A USG w poniedziałek... No nic. Zobaczymy jutro. Dzięki:*

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Chmurka, Pogoda, Krokodylica lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Stwierdziłam że zrobię krupnik po czym mi zabroniła, bo mam jej kapustę na gołąbki zostawić. Spoko, ale kapusta ogromna, a mielonego mam 0,5kg więc więcej jak z połowy nie zrobi. Więc jej mówię, że zdejmę jej 20 liści a resztę wezmę sobie do zupy. A teściowa, że nie, bo ona musi ugotować kapustę żeby zdjąć liście bo tak bez gotowania ona nie ściągała nigdy. No cholera jakbym jej to kazała robić co najmniej. Zrobiłam po swojemu, bo nie będę wyrzucać połowy ugotowanej kapusty z której nie ma już co zrobić. A zupę szamała, że aż się uszy trzęsły, bo ona nigdy takiego krupniku dobrego nie jadła (uwaga, magiczny składnik to kostka rosołowa, robi szał hahahaha, może jej zdradzę kiedyś tą tajemnicę). Na szczęście tydzień się skończył, mąż weekend w domu to niech on gada z teściową bo ja mam dość.

Krupnik z kapustą?! U mnie z kapustą to jest kapuśniak a krupnik z kaszą, cały przepis zapodaj bo mnie zaintrygował a nie tylko kostka rosołowa 😜

Życzę duży wytrwałości tym bardziej jak teściowa nie pozwala Ci się nudzić 🤣😂

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ja miałam w drugiej ciąży polipa i koło 23 tygodnia pojawiły mi się brązowawe upławy. Co prawda tylko dwa dni ale też pojechałam to skontrolować. Może u Ciebie podobne dolegliwości, nadżerki albo właśnie polipy...
    Odpoczywaj i nie daj się zwariować :)

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już byłam u lekarza z 4 razy powodu plamień:( jakoś tak się pojawiały co jakiś czas od 6do 9 tygodnia. Potem się uspokoilo. I wczoraj znowu:( w nocy też odrobinę było na papierze i dziś tez.. za pół godzinki zadzwonię do ginekologa. Też sobie mówię że to pewnie jakaś nadżerka lub polip. W poniedziałek na genetycznym u dzidziusia było wszystko ksiazkowo

iv09hdge02bk9ct0.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka odpoczywaj i obserwuj. Ja mysle,ze takie plamienie to nic takiego (znaczy nic sie zlego nie wydarzy). Wez sobie magnez i leniuchuj na kanapie.
    Ouinai Twoja ciaza jakos predko leci haha juz 18tc!! A ja dzis 14+0 😎 wczoraj wieczorem pogadalam do męża(a ten o dziwo mnie sluchal😂) takie wspominki z ciazy i porodu pierwszego, troche o wozku rozmawialismy i tak mi sie fajnie zrobilo. Moj maz dopiero teraz po sanco wreszcie zaakceptowal,ze bedzie drugi dzidzius. Tak to byl mocno wystraszony(chyba musial mocno przezyc pierwszą zagrozoną ciaze z synkiem) i dlugo nie rozmawial ze mna, teraz troche jak widzi moj brzuch czy mowie,ze poczulam malego kopniaka to mu jakos latwiej i chyba oswaja sie ze sprawą.
    Jeszcze pomarudze dziewczyny-moze mnie troche uspokoicie.
    Sluchajcie jak sobie mysle,ze bede musiala zajmowav sie noworodkiem to chce mi sie plakac bo martwie sie,ze moj pierworodny poczuje sie odtrącony (jestem z nim naprawde mega związana, wszystko to mamusia i mamusia) i do tego sluchjcie jakos ciezko mi uswiadomic sobie,ze drugie dziecko to nie bedzie moj pierwszy Wojtus tylko ktos zupelnie inny 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 09:12

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N4dzieja współczuje sytuacji!
    Jako optymistka realnie stąpającą po ziemi napiszę tylko, że lepiej teraz niż później. Łatwo nie będzie ale masz jeszcze szanse na ułożenie sobie życia z Kimś kto na to zasługuje.

p.s.Polecam zapoznać się z przepisami prawa rodzinnego (głownie rozdział II, m.in. art. 54), to że Cię zostawił nie znaczy, że nie ponosi żadnej odpowiedzialności jako ojciec Twojego dziecka.

‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ