!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kotkapsotka nie do końca się z Tobą zgadzam, bo młode osoby mogą zarazić starsze, dzieci swoich rodziców, młodzi rodzice swoje małe dzieci, które różnie mogą zareagować... Jak młodzi wrócą do pracy, a dzieci do szkoły, to te dzieci często będą musieli odbierać dziadkowie i koło się zamyka...
Chmurka, erre, Ptysio, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Anika wrote:Audrey, stosowanie żelaza może powodować zaparcia (zdarza się to raczej przy większych dawkach- ja kiedyś stosowałam Tardyferon, musiałam zmienić dawkowanie na co drugi dzień, bo nie mogłam sobie poradzić 😅), a stolec może być zabarwiony na ciemny kolor 😊
Pij dużo wody 😊
Pije bardzo dużo wody, zaparć absolutnie nie mam, tylko kolor stolca taki. A zmienił się właśnie jak zaczęłam to brać. A na jakimś ciążowy forum wyczytałam że za dużo żelaza w przyjmowanych lekach. -
nick nieaktualny
-
To ja się jeszcze pożale że caly czas plamie. W sobotę miałam dzień przerwy ( po wizycie już było czysto) a od wczorajszego wieczoru znowu
eh. Mam nadzieję że to ten krwiak się cały czas oczyszcza... Dzwoniłam znów do ginekologa ( niedługo przestanie odbierać moje telefony:P) i powiedziała że może trwać nawet do 5 dni. I póki żywej krwi nie ma to leżeć , brać duphaston 3 razy dziennie i zadzwonić jakby do piątku nie przeszło... Masakra:/ mam nadzieję że dmszybciej się to skonczy
-
Trzymajcie kciuki jadę na wizytę na godz 11
Chmurka, Anika, maja2024, Mevr_A, Ounai, Krokodylica, Audrey lubią tę wiadomość
-
Audrey, to wina prenatal. Mam tak często. Przejdzie po porodzie.
-
nick nieaktualny
-
Pogoda wrote:Kotkapsotka nie do końca się z Tobą zgadzam, bo młode osoby mogą zarazić starsze, dzieci swoich rodziców, młodzi rodzice swoje małe dzieci, które różnie mogą zareagować... Jak młodzi wrócą do pracy, a dzieci do szkoły, to te dzieci często będą musieli odbierać dziadkowie i koło się zamyka...
Starzy maja sie odizolowac pod grozna kary. Mlodzi (mlodsi niz 60) przechodza ta chorobe lagodnien, czasem jak grype a czasem ciezko ale to przy grypie tez wystepuje. Taki lajf.
Dziadkowie nie beda mogli miec kontaktu z wnukami i koniec. Kto nie ma wyjscia ten musi zostac w domu ale lepiej zeby tylko czesc spoleczenstwa poszla praciwac albo tylko np na pol etatu niz wcale. Inaczej skonczy sie to dla nas wszystkich bardzo zle. Wielu ludzi nie bedzie mialo do czego wracac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 10:41
-
To prawda, ekonomicznie to będzie totalna porażka. Tylko w tym problem, że Ci "starzy" mają najbardziej gdzieś, bo aktualnie to oni stanowią większość klientów sklepów, poczty itd i nagle im się zachciewa spacerów... 🤦
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Może i ekonomicznie będzie ciężko ale właśnie przez takie podejście jak otwarte szkoły restauracje itd mamy taka A nie inna sytuację we Włoszech i Hiszpanii. Mnie np przeraża to że przedwczoraj zmarło we Włoszech 750 A wczoraj 650. I cieszę się że Polska szybko zareagowała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 10:49
Krokodylica, Pogoda lubią tę wiadomość
Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Kotka ale niektore dzieci mieszkaja z dziadkami... wiec nie da sie oddizolowac dziecka od dziadka czy babci. Uzytkuja te same przestrzenie w domu.
Nauczycielka tez moze miec matke, ktora sie opiekuje i musi jej zrobic zakupy.itp.. a w szkole moze zarazic sie od jakiegos dziecka lub jego rodzica.
Nie da sie odizolowac osob starszych na amen. Wiele z nich jest zdanych na dzieci, czyli matki ktorych dzieci bylyby w szkole.
Kolejna rzecz to ze te osoby np pracownicy szkoly nie sa po 60tce nie oznacza, ze nie maja roznych chorob ktore moga oslabic ich organizm.
Sama pracuje w szkole gdzie kiedys mielismy cudowna księgowa, ktora pomimo brania chemii przychodzila do pracy.. dopiero jak bylo z nia juz bardzo srednio to przestala.
Moim zdaniem szkoly powinny zostac zamkniete, itp.. wiem ze to strasznie dziala na gospodarke i strach pomyslec o cenach po. Ale ja wole wtedy byc megaoszczedna ale zeby moi bliscy byli zdrowi.
I wole taki rygor jesli tylko ma to pomoc w ograniczeniu zachorowan.
Mysle, ze powinnas na to spojrzec mocniej przestrzennie.
Moj maz tez zaraz moze stracic prace ale szczerze wole to niz strate jego zycia czy kogos bliskiego kogo moze zarazic.
Co do tesciowych i mezow- dobrze ze nie maja tu dostępu 😂
Ja tez biore prenatal uno i zauwazylam tylko ze stolec jest bardzo, bardzo czarny.
Pogoda kciuki ❤
Krokodylica, Jaśmina lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
KotkaPsotka3 wrote:Starzy maja sie odizolowac pod grozna kary. Mlodzi (mlodsi niz 60) przechodza ta chorobe lagodnien, czasem jak grype a czasem ciezko ale to przy grypie tez wystepuje. Taki lajf.
Dziadkowie nie beda mogli miec kontaktu z wnukami i koniec. Kto nie ma wyjscia ten musi zostac w domu ale lepiej zeby tylko czesc spoleczenstwa poszla praciwac albo tylko np na pol etatu niz wcale. Inaczej skonczy sie to dla nas wszystkich bardzo zle. Wielu ludzi nie bedzie mialo do czego wracac.
No nie wiem, bo przecież ostatnie osoby, które w Polsce zmarły miały 37, 43 i 47 lat. Pomijam już tą 27-latkę. A te choroby współistniejące to dla mnie wyolbrzymienie i tuszowanie - przecież gdyby nie ten koronawirus to żyliby pewnie jeszcze minimum 20 lat.
A jakby miało się odizolować osoby z chorobami współistniejącymi to i tak trzeba by było wprowadzić kwarantannę dla wszystkich, bo każdy ma jakąś chorobę, ktoś ma w rodzinie kogoś z taką chorobą, więc tak się nie da.08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Sluchajcie ja o tym wirusie ostrzegalam ludzi juz w styczniu, zylam tym od samego poczatku i analizowwlam dane, zapasy zrobilismy juz na poczatku lutego kiedy jeszcze wszyscy to zlewali i brali nas za oszolomow a we Wloszech jeszczr nie bylo zarazen. Wiec ja naprawde wiem o czym mowie. I jestem rozczarowana i wsciekla ze rzady panstw zareagowaly tak pozno. A czasu i danych bylo duzo zeby zrobic dobry plan. Nie mozna zamknac calego panstwa na ...wlasnie na ile? Na 2-4 tyg to jest ok ale dalej to nie pociagnie. Chiny daly radenale oni nie zablokowali sobie calego kraju.
-
Właśnie dzwoniła do mnie położna i odwołała czwartkową wizytę. Cała przychodnia jest zamknięta. Nie ukrywam, że mnie to rozstroiło, chciałam sprawdzić czy wszystko jest w porządku, bo ostatnio strasznie źle się czuję. Tym bardziej, że nie wiadomo jak długo to potrwa.
-
Kroko analizowanie a zycie zyciem.
Czyli robic zapasy? Panstwo zamknac w styczniu- lutym? I to Twoim zdaniem nie dzialaloby zle na gospodarke? A jesli Twoim zdaniem nie zamykac Panstwa to niby co Panstwa mialy zrobic??
Moze dla Ciebie polowa nas jest smieszna, bo zyje bez wielkich zapasow. Ale bez przesady? Zapasy w lutym? To ile ich zrobilas, ze masz je jeszcze?
Moje zapasy sa na 2 tyg a nie miescily sie w lodowce i szafkach.
A jakichs puszek nie mam zamiaru jesc skoro jest swieze jedzdnie w sklepach. Tylko wystarczy robic zakupy z umiarem.
Zresztą wszedzie sklepy dzialaja normalnie.
Dzieci mają isc szkoly, mlodzi do pracy? Ale trzeba miec zapasy? Dla mnie to nie jest spojne wogole...
Skoro dzieci moga isc do szkoly to po co zapasy skoro widac mlodzi bez problemu moga isc do sklepu??Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 11:49
to_tylko_ja, Krokodylica, ancys85, maja2024 lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.