!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Katwie no ja zachwalam bo mi pomogla 😊. Moj synek zasypial tylko przy piersi i tylko w naszym lozku i budzil sie co chwile na cycka. Ja juz bylam na wyczerpaniu. Kiedys w pewnej ksiazce przeczytalam fajne porownanie, ze spanie z dzieckiem ktore co chwile sie budzi to tak jakby ci kazali spac przy otwartych drzwiach wejsciowych i gotujacej sie zupie na gazie. Dla mnie to byl koszmar. A syn sie szybko nauczyl po radach trenerki i do teraz wystarczy go polozyc do lozka dac buzi i nara, sam zasnie i nie budzi sie w nocy. Znajomi zawsze sie dziwili, ze u nas to tak szybko idzie a oni musze lulac po gogodzine. Ale moze to taki typ choc ja uwazam, ze bez porad trenerki bym nie dala rady, nie wiedzialabym jak.
-
Ounai wrote:Wikisen, najgorsze, że nawet nie można nic zrobić takiej babie. Ale ewidentnie źle prowadziła ciążę. Z bliźniętami wizyty są co 2 tygodnie, a Ty czasem miałaś co 5. Koszmar. Chodziłaś do psychologa po tym wszystkim
Funkcje psychologa przejela moja nowa ginekolog. Moj maz takze stanal na wysokosci zadania. To byl ciezki czas, by moc oddychac wiedzialam, ze musze sie czym zajac. Czyms co pomoze mi, mezowi i dzieciom oswoic sie z ta smiercia. Wycofalam blizniaki z pogrzebu zbiorowego w Niemczech i zaczelam organizowac by przewiesc blizniaki do Polski. Bylo tyle zalatwiania, papierow do wypelniania, rozmowy z konsulem, z polskim przewoznikiem (musial byc specjalny transport), ze mialam pracy na kilka miesiacy. To byla dobra decyzja. Choc do dzis, gdy mysle o malenstwach to brakuje mi oddechu. Moje dzieci takze czasem podejmuja temat blizniakow. Powtarzaja imiona, wymieniaja kolejnosc, kto byl pierwszy w brzuchu. Kto patrzy na nas z ramion dziadka (tesciu umarl rok przed strata). Dzieci i ich pomysly sa przeslodkie. Uwielbiam ta moja gromadke.
Gratuluje dziewczynki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 03:07
Ounai lubi tę wiadomość
29.10.2016 dwa aniołki w niebie Adam i
Dawid (18 tc) ♥️♥️
11.2018 synek Daniel
-
Ounai wrote:Dziewczyny, kurtka przejściowa, która będzie jednocześnie ok w ciąży i będzie się nadawać do chustonoszenia - macie?
Kurtki sa bardzo drogie. Sprobuj znalezc tzw. Wstawki. To kawalek specjalnie do tego uzytego materialu z suwakami po deoch stronach i sciagaczami na srodku ktory wpinasz w twoja normalna kurtke.
Ja tego nie mialam, nie mialam tez takiwj kurtki ciazowej. Szkoda mi kasy bylo. A teraz raczej nie bede potrzebowala ciazowej bo wieksza czesx ciazy jest w miesiacach cieplych. Ale tym razem rozwazam wlasnie wpinke do noszenia bo bede miala jeszcze dwojke za ktora bede musiala ganiac wiec sie moze przydac.
Ale tak poza tym to ja do noszenia takich maluchow troche niepewnie podchodze. Ok, godzinka, ale czy to jest wygodne dla takiego maluszka byc tak ciasno zwiazanym przez dluzszy czas? Mam dwie chusty i nosidlo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 06:59
-
nick nieaktualnyHej laski. Za mną kolejna nieprzespana noc... ja już nie wiem co mam robić z tymi dusznościami, jeden dzień jest dobrze i potem znowu to samo. Co chwila ziewam, żeby wywołać ten pełny oddech, ale i to często jest trudne do zrobienia. Wizyta dopiero 30 marca a ja jestem na skraju wytrzymałości...
-
Domi1995 wrote:Hej laski. Za mną kolejna nieprzespana noc... ja już nie wiem co mam robić z tymi dusznościami, jeden dzień jest dobrze i potem znowu to samo. Co chwila ziewam, żeby wywołać ten pełny oddech, ale i to często jest trudne do zrobienia. Wizyta dopiero 30 marca a ja jestem na skraju wytrzymałości...
Wazne by cwiczyc codziennie z przerwami, bo moze sie zakrecic w glowie. W internecie jest mnostwo przykladowych cwiczen, ale jak macie mozliwosc to na poczatku (po kwarantannie) polecam udac sie do fizjoterapeuty, by on dokladnie dobral dla Was zestaw cwiczen i pokazal jak je wykonac.
Dawid (18 tc) ♥️♥️
11.2018 synek Daniel
-
Kobietki co do wczorajszej wizyty...
Dzidziuś zdrowy, rośnie jak na drożdżach więc według wczorajszego USG termin przesunął się na 5 września (choć wiadomo że jeszcze może się to zmieniać w jedną bądź w drugą stronę). Gin spytała, czy zaglądamy między nóżki...no i będzie synuśDomi1995, erre, Chmurka, pap86, Pogoda, joana, edka85, darika, Krokodylica, Ptysio, Natalii, Audrey, AHope, Asia000, Ounai, maja2024 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ancys, gratulacje chłopaczka!
Ounai, ja nie mam takiej kurtki, ale tak sobie myślę, że w ciąży potrzeba więcej miejsca niżej, a przy noszeniu dziecka wyżej, więc to może niezbyt urodziwie wyglądaćAle może podpytasz na facebookowych grupach z chustami?
ancys85 lubi tę wiadomość
-
Domi1995 wrote:A powiedz mi jeszcze, oddychać bardziej klatką piersiowa czy ‚brzuchem’’?
Mysle, ze przy dusznosciach cw oddechowe torem brzusznym nie sa tak pomocne jak kl piersiowa.
Cw te sa bardzo relaksacyjne.
Domi1995 lubi tę wiadomość
Dawid (18 tc) ♥️♥️
11.2018 synek Daniel
-
Witajcie nowe Mamusie
Wikisen współczuje sytuacji, w jakiej musiałaś się znaleźć 😢
Ja goliłam się sama do samego końca zarówno w pierwszej jak i drugiej ciąży, jakoś nie wyobrażałam sobie żeby mąż to robił...lusterko pod koniec ratowało sytuację...
Kremy do depilacji używałam Veet (nakłada się krem i po 10 minutach zdejmuje się go z włoskami specjalnie załączoną szpatułką) po takim goleniu nie miałam podrażnień miejsc intymnych. Teraz usuwam laserowo i spokój.
Meble lubię kupować nowe, zresztą tak jak ciuchy...
Po pierwsze lubię nowoczesność a kupując rzeczy nowe nie muszę się głowić kto spał przede mną np. na tym łóżku 😉
...ale łóżeczko dla naszych bąbli mieliśmy od znajomego (ich syn w ogóle nie tolerował łóżeczka więc było jak nowe) ponieważ było z pewnego źródła skorzystaliśmy z ich uprzejmości. Teraz będziemy kupować nowe, ponieważ tamtego już nie mam.
-
erre 😘
Syn od samego początku sam zasypiał i tak jest do dziś, czy śpi czy nie wychodzę i włączam żadnych lampek. Córka jest bardziej wymagająca i życzy sobie żeby z nią siedzieć aż zaśnie...co prawda czasem w nocy "łazikują" do nas ale to jest tak urocze, że wtedy ich nie wynoszę tylko przytulam. Wyjątkiem jest jak przyjdą we dwójkę bo wtedy mąż śpi na ścianie a ja z tyłkiem zwieszonym z łóżka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 08:03
-
Ounai wrote:Dziewczyny, kurtka przejściowa, która będzie jednocześnie ok w ciąży i będzie się nadawać do chustonoszenia - macie?
No właśnie ostatnio je oglądałam, o takie chodzi (link poniżej)?
Ja chyba nie będę kupowała, ponieważ liczę że zaraz zrobi się ciepło i wystarczy jakiś sweter lub ponczo a jak się urodzi maluszek to może kupię chustę, choć nad tym też się zastanawiam...
https://www.bonprix.pl/style/kurtka-przejsciowa-ciazowa-z-wstawka-niemowleca-na-nosidelko-511754247/?catalogueNumber=926479&type=image&category=360&return=ref&sizeId=936&dev=c&utm_source=Google_PLA_CSS&utm_medium=cpc&utm_campaign=Shopping_ALL_CSS_S24&gclid=EAIaIQobChMIjrTv7cWy6AIVw0QYCh0GJgv4EAQYASABEgLKGfD_BwE -
Napiszę jeszcze o wczorajszej wizycie i wytycznych NFZ...
Ogólnie jest zakaz badań dopochwowych, dziewczyny którym odwołane zostały wizyty, może właśnie to było przyczyną.
Mi lekarka zrobiła USG przez powłoki brzuszne, obejrzała szyjkę oraz maluszka; jak by były jakieś nieprawidłowości to by przebadała ale ogólnie jest zakaz.
Dla ciężarnych zaleca się odizolowanie...a wszyscy wychodzący z domu powinni mieć maseczki na twarzy albo przynajmniej jakiś szalik czy apaszkę. Nie musi to być żadna z filtrem, chodzi o to żeby nie dotykać ust a mówiąc zachować higienę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 08:22
N4dzieja, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Kurcze a ja do jutra zniose jajo czy mojej wizyty, prywatnej, lekarz nie odwola. Do tej pory nic jie dzwonil z potwierdzeniem. Was Ci prywatni dzwonili lub polozne? Same sie odzywalyscie? Czy po prostu szlyscie na wizyte?
Nie wiem bo moze powinnam zadzwonic i zapytac??
Nie moge sie doczekac wizyty.. czy wszystko oki.. wczoraj wieczorem chyba czulam jakies ruchy dzidzi.. chyba..
Ale jestem i ciekawa plci..
Wiecie na te ciezkie czasy takie ogladanie wyprawki byloby bardzo przyjemne i odrywajace dla glowy..
A co do wizyty to stresuje sie ze odwolaja.. niby mieszkam w malym miasteczku ale wczoraj do szpitala zakaznego pojechal chlopak z wsi obok.. potwierdzony koronawirus.
A ja tak boje sie o tate teraz 😪Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
ancys85 wrote:Napiszę jeszcze o wczorajszej wizycie i wytycznych NFZ...
Ogólnie jest zakaz badań dopochwowych, dziewczyny którym odwołane zostały wizyty, może właśnie to było przyczyną.
U mnie raczej nie o to chodzi, bo od drugiej wizyty (10 TC) mam robione przez brzuszek -
N4dzieja wrote:U mnie raczej nie o to chodzi, bo od drugiej wizyty (10 TC) mam robione przez brzuszek
Ja we wcześniejszej ciąży chodziłam do lekarki, która nie miała USG więc pewnie wizyta zostałaby odwołana, pomyślałam bardziej w tym kontekście...
Ale pewnie nie które gabinety zamykają i tyle.. tam gdzie ja chodzę to są jeszcze gabinety chirurgiczne i one teraz w ogóle nie działają