!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja powoli kończę w końcu kaszel (przynajmniej mam taka nadzieję). Moja lekarka na NFZ ma zamknięte, Mam z nią kontakt tylko telefoniczny. Zapisałam się do prywatnej super lekarki na wtorek. Bardzo się boję, bo przez chorobę dawno nie miałam nic sprawdzane. A wiecie infekcja, antybiotyk itd...Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Hej Dziewczyny 😊
Chmurka! Trzymam kciuki! Daj znać.
Ja mam wizytę u swojego gin w poniedziałek ale pewnie przez telefon.
A w środę połówkowe, oby nie odwołali, bo nie wiem, co zrobię...
W sobotę w ddtvn pokazywali taki gadżet.
Od razu pomyślałam o sobie, dlaczego nie bylo takiego wynalazku 3 lata temu? 😉 mysle, ze moglby by byc wybawieniemJednak cena trochę przeraza.
https://getkangu.com/pl -
Leeila26 wrote:Chmurka kciuki strasznie mocne zaciśnięte ! Powodzenia.
Jak tak dalej pójdzie, to chyba serio pomyślę o detektorze tętna.. chociaż w obecnej sytuacji, cieszę sie, że wybrałam ginekologa na nfz, który przyjmuje w szpitalu. Prywatni lekarze mogą zamykać gabinety. Jestem ciekawa czy moje połówkowe 14 kwietnia się odbędzie08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
.. czyli nie ma reguły
chociaż uważam, że w szpitalach powinni normalnie przyjmować ciężarne.. no ale uważać, to ja sobie mogę 😁
-
nick nieaktualnyMi ginekolog powiedziała, że wizyty będą się odbywać telefonicznie, że będzie się mnie o wszystko pytać itd tylko usg nie będzie. To, na czym mi najbardziej zależy... za 3 tygodnie ma dzwonic i znowu taka „wizyta telefoniczna”. Ale chyba przyjmuje coś tam, bo powiedziała, że jeśli coś się będzie działo, to wtedy w ostateczności mnie przyjmie
-
Domi1995 wrote:Mi ginekolog powiedziała, że wizyty będą się odbywać telefonicznie, że będzie się mnie o wszystko pytać itd tylko usg nie będzie. To, na czym mi najbardziej zależy... za 3 tygodnie ma dzwonic i znowu taka „wizyta telefoniczna”. Ale chyba przyjmuje coś tam, bo powiedziała, że jeśli coś się będzie działo, to wtedy w ostateczności mnie przyjmieMikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Chmurka, a to Twoje plamienie nie miało trwać tylko 5 dni? Dziwne to, dobrze że Cię w końcu przyjmie, trzymam kciuki ☺
U nas właśnie NFZ nie a prywatnie przyjmują. Dla mnie to w sumie bez różnicy, w jednym i w drugim przypadku lekarz ma kontakt z pacjentka. Prywatnie ma ten komfort że może zamknąć gabinet jak się boi. Mój na szczęście dba o pacjentki.
Dziewczyny, jak to jest z tymi połówkowymi? To badanie między 20-22tc a z tego co piszecie to u was w 18,19tc 🤔
Według mnie też teleporada jest bez sensu. Chyba że tylko na przepisanie leków czy l4. Przciez ja np jeszcze nie czuje ruchów, więc jak lekarz przez telefon ma zweryfikować czy z dzieckiem ok? Przecież plamienie czy bóle nie zawsze weryfikują problem 🤔 według mnie kobiety w ciąży powinny być priorytetem i nie powinni zaburzać wizyt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 10:59
-
Audrey
II badanie prenatalne wykonuje się między 18 a 23 tygodniem jak dobrze pamiętam.
Trochę to drażniące...wszędzie apelują, żeby nie zamykać gabinetów lekarskich dla ciężarnych, gdyż one wymagają kontroli/opieki medycznej, można ograniczyć spotkania np. wydłużając odstępy między wizytami ale nie opierać się cały czas na teleporadzie. A jak ciąża jest podwyższonego ryzyka to już w ogóle...nie można zostawić pacjentek samym sobie...
Cieszę się, że moja gin przyjmuje ciężarne i nie odwołuje badań prenatalnych, przynajmniej na razie. -
Dzidziuś żyje, rusza się. Serduszko bije. Krwiak jest. Podobno nie duzy. Wizyta była ekspresowa. Nawet nie zmierzył dzidziusia ..Mam leżeć i brać leki. Na wizytę u niego nie ma co liczyć. Chyba że coś się będzie dzialo ( będę krwawić). Więc cóż... Tak po prostu na wizytę to nie ma co liczyć... Chyba jednak kupię ten detektor
Leeila26, Ptysio, erre, Pogoda, Krokodylica, maja2024, Natalii lubią tę wiadomość
-
Połówkowe ogólnie między 18 a 22 tyg. Podobno nie ma się co spieszyć, bo czym później tym lepiej - narządy większe, lepsze do oceny. Ja na swoim połówkowym będę prawdopodobnie w 19+2, ale w sumie lekarz narzucił mi termin (ciężko się dostać do niego), w obecnej sytuacji nie będę marudzić.
-
Chmurka super wieści! Tak się cieszę, że wszystko ok!
Oby krwiak jak najszybciej się oczyścił i już Cię nie straszył.. ja też rozważam zakup detektora, zmieniłam zdanie jak przeczytałam o tych Waszych przełożonych wizytach. Chyba wolę bo po prostu MIEĆ i w razie ,,w" sobie sprawdzić tętno maluszka.. dla własnego spokoju. -
nick nieaktualnyAnnia wrote:Przecież to nie ma sensu w ciąży i przez telefon stwierdzi czy z dzieckiem jest wszystko okej? 🙄
Wiem właśnie, dlatego zastanawiam się czy nie iść gdzieś prywatnie, albo ewentualnie za te 3 tygodnie powiem jej, że nie odpuszczę wizyty i koniec. To moja pierwsza wyczekane ciąża, miałam teraz dużo stresu i nie będę się stresować jeszcze dodatkowo tym, że nie wiem co z moim dzieckiem -
Ja mam połówkowe wyznaczone na 22 kwietnia, będzie to tydzień 21+3. Detektora nie kupuje bo ruchy są już dla mnie takim detektorem. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie te wieczorne mdłości i wymioty, dziś już niby leci 19 tydzień a ja wczoraj znowu biłam pokłony nad toaletą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 11:45