!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja byłam wczoraj na wizycie u gin i powiedziała że skoro mamy się teraz nie widzieć jakiś czas (żeby jednak ograniczyć te wizyty jeśli wszystko będzie ok) to musi mnie porządnie przebadać. Miałam normlanie badanie na fotelu (ostatnio wyszła mi infekcja w cytologii) , sprawdziła pH , sprawdziła szyjkę. Później miałam USG dopochwowe (żeby zmierzyć porządnie szyjkę) i badanie przez brzuch żeby obejrzeć dzidziusia.
Szyjka się skróciła (na ostatniej wizycie 4 cm teraz 3 cm). Przy próbie parcia się nie rozwiera. Ogólnie jest w normie ale dostałam progesteron i gdyby coś się działo mam dzwonić. Chłopak się potwierdził 🙂. Łożysko na przedniej ścianie dlatego ruchy jeszcze długo mogą być takie nieregularne jak teraz. No i wyprzedza aż o 2 tyg. I teraz albo możliwy jest błąd pomiaru (źle ułożenie na USG) albo będzie duży jak córka albo jest możliwość cukrzycy ciążowej i mam zrobić test obciążenia glukozą najlepiej po świętach, a na pewno na kolejną wizytę (27 kwietnia). I wtedy się okaże. Ale ogólnie wszystko w porządku.
Połówkowe mam 5 maja (20+1).Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 17:05
maja2024 lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
A dziewczyny mam jeszcze sprawę. Kiedyś bralam femibion. Ale endokrynolog kazała mi zmienić na takie tabletki w których będzie więcej jodu ( do 250 nawet). Brałam composita mama i fajnie mi się wyniki poprawily. Ale teraz nigdzie tej composita nie mogę dostać
może któraś polecić jakieś witaminy z dużą zawartością jodu?
Ptysio lubi tę wiadomość
-
Chmurka wrote:A dziewczyny mam jeszcze sprawę. Kiedyś bralam femibion. Ale endokrynolog kazała mi zmienić na takie tabletki w których będzie więcej jodu ( do 250 nawet). Brałam composita mama i fajnie mi się wyniki poprawily. Ale teraz nigdzie tej composita nie mogę dostać
może któraś polecić jakieś witaminy z dużą zawartością jodu?
A może po prostu dokupić sam jod?Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Chmurka, dobrze, że z dzidzią ok.
darika super, że wszystko dobrze. Też będzie u WAS parka
Ja się cieszę, że pojechałam do tej kliniki genetycznej, sprzęt mają rewelacyjny. Wszystko bardzo dokładnie sprawdzają. U nas w rodzinie są 2 przypadki wad serca, mojej kuzynki syn ma dziury w sercu i nadciśnienie płucne. Mojej siostry córeczka urodziła się z wadą lewej komory, HLHS miała operację w Munster i niestety była z nami tylko 34 dni
Teraz USG połówkowe też mam w tej klinice 11 maja w 21+3 tc.
Dziś oznajmiliśmy rodzinie, że będziemy mieli córeczkę. Kupiliśmy wielki, czarny balon w znaki zapytania. W środku różowe konfetti i malutkie baloniki różowe. Mój syn sobie tak wymyślił i był bardzo szczęśliwy, że może przebić balon. Przebijał w słuchawkach bo bał się hukuto_tylko_ja, Krokodylica, Ptysio, Ounai lubią tę wiadomość
-
Ptysio a jaki jod dokupic (jestem w tym temacie totalnie zielona) a jak mąż był w aptece kupić sam jod właśnie to nie umiały mu panie nic polecić i na dodatek powiedziały że tego i tak w aptece nie mają i muszą zamówić... Ale w sumie nie wiem bo witaminy D w tym femibionie też jest malo
-
Ounai wrote:Darika, a jaką? Na co zwrócić uwagę? Co się przydaje a co jest zbędne?
Z minusów to nie da się przewijaka na taką dostawke położyć (tego sztywnego) więc trzeba inne miejsce sobie zorganizować (my mamy do tej pory taka komodę z Ikei na której maz sam zrobić przewijak, w sensie te deseczki i do tego kupiłam ten miekki przewijak i służy nam do tej pory jeszcze czasami 🙂).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 18:40
-
Darika
Pewnie teraz mi nie odpowiesz, bo nie masz rozłożonej tej dostawki.
Ale ciekawa jestem jaka jest możliwa najniższa wysokość tej dostawki? Mamy bardzo nisko łóżko, zastanawiam się czy wogole taka dostawka wchodzi w grę z tego względu. A szukałam takiej informacji na stronie i nie udało mi się znaleźć. -
Chmurka wrote:Ptysio a jaki jod dokupic (jestem w tym temacie totalnie zielona) a jak mąż był w aptece kupić sam jod właśnie to nie umiały mu panie nic polecić i na dodatek powiedziały że tego i tak w aptece nie mają i muszą zamówić... Ale w sumie nie wiem bo witaminy D w tym femibionie też jest malo
Ja brałam jod w formie leku na receptę nazywało się to Jodid, kilka miesięcy temu zaczęło go brakowac w aptekach. Nie wiem jak sytuacja wygląda teraz. Miałam potem zalatwiony jod z Niemiec. Ogólnie jak kiedyś rozmawiałam z babka z apteki to polecala jod jako suplement diety (W kapsułkach dla ciężarnych przecież też jest suplement), mowila ze kobiety to kupują zamiast Jodidu, nazywa się to chyba Kelp czy jakoś tak.
I w zasadzie tyle wiem w temacie.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Ounai ja na pewno będę kupować dostawkę, bo nie wiem miejsca teraz na łóżeczko. Jednak jeszcze nie rozglądałam się za niczym.
Co do cukrzycy u mnie wystarczyło dołożyć jeden posiłek (drugie śniadanie) tym samym zmniejszając czas między posiłkami i cukry poranne są piękne. Już nawet nie kłuje się 4 razy dziennie bo nie widzę sensu. Rano zawsze sprawdzam, ale w ciągu dnia już rzadko, bo zawsze mam cukry dużo poniżej normy więc nie widze potrzebyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 19:21
-
A co myślicie o kołysce? Znajoma chce mi dać w prezencie po swoim synku. Chętnie wezmę bo jest na kółkach i w naszym małym mieszkaniu się sprawdzi. Tylko że co potem? Jak płynnie przejść z kolyski na łóżeczko i kiedy je rozłożyć? Bo jak będzie kolyska to już nie mamy miejsca w sypialni na łóżeczko i odwrotnie... Jakbym miała kupować to wzięłabym od razu tylko łóżeczko, ale skoro dają to brać
tylko czy nie zrobię sobie tym wiekszego kłopotu niż korzyści...
-
ata89 wrote:Darika
Pewnie teraz mi nie odpowiesz, bo nie masz rozłożonej tej dostawki.
Ale ciekawa jestem jaka jest możliwa najniższa wysokość tej dostawki? Mamy bardzo nisko łóżko, zastanawiam się czy wogole taka dostawka wchodzi w grę z tego względu. A szukałam takiej informacji na stronie i nie udało mi się znaleźć.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
Pogoda wrote:A co myślicie o kołysce? Znajoma chce mi dać w prezencie po swoim synku. Chętnie wezmę bo jest na kółkach i w naszym małym mieszkaniu się sprawdzi. Tylko że co potem? Jak płynnie przejść z kolyski na łóżeczko i kiedy je rozłożyć? Bo jak będzie kolyska to już nie mamy miejsca w sypialni na łóżeczko i odwrotnie... Jakbym miała kupować to wzięłabym od razu tylko łóżeczko, ale skoro dają to brać
tylko czy nie zrobię sobie tym wiekszego kłopotu niż korzyści...