!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia no właśnie próbuje zmienić tego lekarza ale póki co nikt mnie nie chce przyjąć bo wszyscy twierdza ze przyjmują tylko swoje pacjentki w ciąży a nowych nie. Co ciekawe dziś się dowiedziałam od innego lekarza że moja ginekolog przyjmuje prywatnie tylko może jakieś nagle przypadki albo coś. On nie wie.. i ja się zastanawiam czy plamienie od trzech tygodni i bóle brzucha to nie jest nagły przypadek to w takim razie co jest nagły przypadkiem?
-
Chmurka wrote:Annia no właśnie próbuje zmienić tego lekarza ale póki co nikt mnie nie chce przyjąć bo wszyscy twierdza ze przyjmują tylko swoje pacjentki w ciąży a nowych nie. Co ciekawe dziś się dowiedziałam od innego lekarza że moja ginekolog przyjmuje prywatnie tylko może jakieś nagle przypadki albo coś. On nie wie.. i ja się zastanawiam czy plamienie od trzech tygodni i bóle brzucha to nie jest nagły przypadek to w takim razie co jest nagły przypadkiem?
to_tylko_ja lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Chmurka wrote:Annia no właśnie próbuje zmienić tego lekarza ale póki co nikt mnie nie chce przyjąć bo wszyscy twierdza ze przyjmują tylko swoje pacjentki w ciąży a nowych nie. Co ciekawe dziś się dowiedziałam od innego lekarza że moja ginekolog przyjmuje prywatnie tylko może jakieś nagle przypadki albo coś. On nie wie.. i ja się zastanawiam czy plamienie od trzech tygodni i bóle brzucha to nie jest nagły przypadek to w takim razie co jest nagły przypadkiem?
Więc musisz poszukać prywatnie - patrzyłaś na znanylekarz? Mi się bardzo dużo terminów wyświetla w moim małym mieście i sąsiednim i to nawet u nie takich złych lekarzy (bo dużo osób też rezygnuje z wizyt teraz jak nie ma musu iść). Przeważnie te wizyty są droższe, ale bym nie oszczędzała na Twoim miejscu.
Z jakiego miasta jesteś, tak z ciekawości?08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Z małego miasta . W mazowieckim. Koło 120 km od Warszawy.blizej Siedlec. No ja chciałam się przepisać to właśnie tez słyszałam że nie będą podbierać pacjentek itd.
ale to nic jutro będę próbowała dzwonić do ginekologa z Sokołowa i z Siedlec. A jak się nie uda to koleżanka poleciła mi jakąś z Warszawy więc może tam się uda. Ale tam się raczej nie przepisze tylko dorywczo tak
-
Czy któraś z Was mogłaby mi napisać jak wygląda wizyta h diabetologa po stwierdzeniu cukrzycy ciazowej? W sensie po kolei co tam się dzieje, o czym si3 rozmawia.
U nas sporo zakażeń boję się iść osobiście w to mrowicho do szpitala na wizytę. Nie chcą się zgodzić na teleporade. Zastanawia mnie co takiego tam robią czego nie można zrobić przez telefon. Ponadto zastanawiam się nad teleporada diabetologiczna prywatnie. Chciałabym wiedzieć czy warto. Czego mogę oczekiwać i wymagać po takiej wizycie.bylabym bardzo wdzięczna za odpowiedzi.
W dodatku wkurza mnie to że nie wiem co mogę jest co nie. W ramach testów jadłam ciasta domowe, nutelli trochę itp. I zawsze mam cukier w normie. A jak nie zjem nic słodkiego do posiłku to mam np. Cukier 87. To jest daleko od granic normy po posiłku. Chce dla tego bobasa jak najlepiej ale zastanawiam się czy w moim przypadku naprawdę muszę rezygnować z ulubionych rzeczy...
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
My dziś też po wizycie. Eleonora ma 12 cm, z nóżkami około 18/20 cm. Serduszko pięknie bije. Leży główką do dołu, obwód główki na 16t2d ale nóżki na 16t4d. Słodka jest taka, szkoda, że wizyta taka dość szybka. A dziś się wierci już mocniej i częściej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 19:41
Pogoda, Ptysio, erre, Audrey, Krokodylica, edka85, Jaśmina, katwie27, Natalii, ktosiowa, Dżoana12 lubią tę wiadomość
-
Ptysio wrote:Czy któraś z Was mogłaby mi napisać jak wygląda wizyta h diabetologa po stwierdzeniu cukrzycy ciazowej? W sensie po kolei co tam się dzieje, o czym si3 rozmawia.
U nas sporo zakażeń boję się iść osobiście w to mrowicho do szpitala na wizytę. Nie chcą się zgodzić na teleporade. Zastanawia mnie co takiego tam robią czego nie można zrobić przez telefon. Ponadto zastanawiam się nad teleporada diabetologiczna prywatnie. Chciałabym wiedzieć czy warto. Czego mogę oczekiwać i wymagać po takiej wizycie.bylabym bardzo wdzięczna za odpowiedzi.
W dodatku wkurza mnie to że nie wiem co mogę jest co nie. W ramach testów jadłam ciasta domowe, nutelli trochę itp. I zawsze mam cukier w normie. A jak nie zjem nic słodkiego do posiłku to mam np. Cukier 87. To jest daleko od granic normy po posiłku. Chce dla tego bobasa jak najlepiej ale zastanawiam się czy w moim przypadku naprawdę muszę rezygnować z ulubionych rzeczy...Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Nie pomogę w kwestii wizyty, bo wg mnie można ją zrobić w ramach teleporady. Ale unikaj cukrów prostych, one mogą Ci wybijać poziom cukru wcześniej/później niż po tej 1 h. Naprawdę ciastka i nutella to nie jest to, co powinno się jeść w cukrzycy ciążowej. Masz pewność, że masz dobrze skalibrowany glukometr? Bo 87 po posiłku to bardzo bardzo mało - jaki to posiłek? Co jesz? Ja mam tyle na czczo mniej więcej.
Domowe ciasto i trochę nutelli zjadłam tylko dla próby. Uwielbiam strasznie owoce różnego rodzaju A tam wiadomo mnóstwo cukru ale też dobrych rzeczy więc nie chcialabym z nich rezygnowac chyba że to konieczne to się dostosuje. Ten wynik 87 miałam właśnie Dzisiaj 1h po obiedzie. Zjadłam zupę belwederska ( sklad: pomidory, czerwona papryka, fasola czerwona, mięso mielone, cebula, czosnek,koncentrat pom. I przyprawy) grzanki i herbata z miodem.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Albo np. Spaghetti carbonara i cukier 113. Spaghetti bolognese plus sok jabłkowy tłoczony z wodą pół na pół cukier 97. Ryż z kurczakiem w sosie słodko kwaśnym plus herbata z miodem cukier 116.
Dla porównania mój obiadowy test. Kilka pierogów z truskawkami i kawałek domowego ciasta czekoladowego cukier 138.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Ptysio wrote:Albo np. Spaghetti carbonara i cukier 113. Spaghetti bolognese plus sok jabłkowy tłoczony z wodą pół na pół cukier 97. Ryż z kurczakiem w sosie słodko kwaśnym plus herbata z miodem cukier 116.
Dla porównania mój obiadowy test. Kilka pierogów z truskawkami i kawałek domowego ciasta czekoladowego cukier 138.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
No właśnie! Dlatego jestem już sfrustrowana tymi wynikami.
Miałam zwykła badanie krwi na którym miałam jakoś o kilka jednostek podwyższony cukier. No więc krzywą cukrowa. Wynik na czczo w normie, po 1h trochę podwyższony, po 2 h w normie. A wiadomo że jeśli choć jeden wynik nie jest w normie to stwierdzają cukrzycę ciążowa. No i że byłam chora to od szwagra załatwiłam glukometr ( ma nowotwór i jakiś czas temu przy sterydach musiał mierzyć cukier, to istotny pomiar więc glukometr mam nadzieję działa dobrze) i tak sobie mierze i mierze i mam dość.
Dodam że przedwczoraj byłam na usg prywatnie, dobry lekarz, dobry sprzęt. Wielkość dziecka jeden dzień różnicy pomiędzy OM A usg.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Kurczę Ptysio to nie rozumiem o co chodzi z tymi twoimi cukrami. Accu-Check to bardzo dobry glukometr. Ja jak zrobiłam eksperyment z cukrami i zjadłam pizzę to miałam 149, więc mi podbiło i wiem, że muszę trzymać dietę.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023