WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wybraliśmy imię dla synka :) mój mąż miał ukochanego pradziadka Juliana i na to wygląda, że nasz dzidzius po nim odziedziczy imię :) miałyście do czynienia z osobami o takim imieniu? Ja nie znam, a muszę dobrze kojarzyć dane imię :D

Ptysio, baby, Chmurka, Jaśmina, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już po 👍 wszystko gra, serduszko pięknie bije, nie wiem tylko ile cm 😁🙈

Ptysio, Pogoda, baby, Chmurka, Jaśmina, pap86, erre, Evva, ancys85, Natalii, joana, Annia, maja2024, Krokodylica, Dave87, Asia000, katwie27 lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila super;) a waga? To było połówkowe? Dobrze że ostatnio same dobre wieści u nas na forum;)

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Chyba wybraliśmy imię dla synka :) mój mąż miał ukochanego pradziadka Juliana i na to wygląda, że nasz dzidzius po nim odziedziczy imię :) miałyście do czynienia z osobami o takim imieniu? Ja nie znam, a muszę dobrze kojarzyć dane imię :D

My już dawno postanowiliśmy, że będzie Julian, tak miał na imię mój pradziadek ( ukochany dziadek mojej mamy) oraz ukochany dziadek męża :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila super, no właśnie to już było połówkowe?

My mamy za 2 tygodnie i już się doczekać nie mogę ☺

Mi się Julian kojarzy tylko z Madagaskarem 😀
    Ale też wybieralusmy takie imię, którego nie znany. Tzn osoby o takim imieniu 🤣 więc padło na Agatę 😍

Tymczasem żyje domem i zbliżającym się końcem budowy ☺ góra prawie gotowa, zostało tylko wstawić ościeże w drzwi i położyć panele na parterze. Za tydzień ma być stolarz że schodami a w połowie maja stolarz z meblami kuchennymi i łazienkowymi ☺ ale od początku mają zacznę się powoli pakować ☺

Chmurka, Krokodylica lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina wrote:
    My już dawno postanowiliśmy, że będzie Julian, tak miał na imię mój pradziadek ( ukochany dziadek mojej mamy) oraz ukochany dziadek męża :)

No to podobna sytuacja 😁

Jaśmina lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Leila super, no właśnie to już było połówkowe?

My mamy za 2 tygodnie i już się doczekać nie mogę ☺

Mi się Julian kojarzy tylko z Madagaskarem 😀
    Ale też wybieralusmy takie imię, którego nie znany. Tzn osoby o takim imieniu 🤣 więc padło na Agatę 😍

Tymczasem żyje domem i zbliżającym się końcem budowy ☺ góra prawie gotowa, zostało tylko wstawić ościeże w drzwi i położyć panele na parterze. Za tydzień ma być stolarz że schodami a w połowie maja stolarz z meblami kuchennymi i łazienkowymi ☺ ale od początku mają zacznę się powoli pakować ☺

Mi też się przede wszystkim kojarzy z królem Julianem 😁 ale akurat humorystyczne skojarzenie traktuje jako plus :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ochotę na szynkę parmeńską 🙈 Wiem, ze nie możemy, ale jest w moim ulubionym przepisie ba makaron ze szparagami i tak sobie myślę albo czym to zastąpić, albo czy jak ja podsmazę lekko na patelni, zeby potraktować ją wysoką temperaturą to wtedy mogę zjeść, w sensie zabiję te ewentualne bakterie? Jak myślicie? Bo juz zgłupiałam 🙊

Audrey lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda znam Juliankow i Julkow z przedszkola. Fajne chlopaki :) fajnie sie na dziecko mowi Julek.martwie sie tylko jak sie mowi na nastolatka. Moja mama jak zwykle z wyboru imienia niezadowolona (przy pierworodnym przez cala ciaze negowala a przekonala zie dopiero jak Wojtek sie urodzil hehe) i dalej wymysla imiona a wie,ze nam z mezem "trudno dogodzic" bo oboje z edukacji i nam sie imion akojarza z wychowankami.
    Co do ruchow to ja czuje bardzo nisko po obu stronach brzucha.z lewej str gdzie na usg sa raczki i glowa jakos mocniej. Ale nadal czuje rzadko, raczej jak jakos usiade ze troche sciskam brzuszek. Moze u mnie to i lozysko i tluszcz z brzucha.

Pogoda, Jaśmina lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii, podsmażoną szynka parmeńska jest ok, można ją jeść- jak każde mięso podsmażone a nie surowe ;)

Natalii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey ja mam problemy ze snem...moj 3.5 latek przechpdzi kryzys spania i mamy po kilka pobudek. Jak on sie obudzi to przy dobrej passie pojde do niego i po chwili sumie, ale ja potem godzinę nie mogę :/ Wlasciwie noce tak beznadziejne mielismy ostatnio jak był mały...

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam kiedyś, że spanie na plecach jest niezalecane ale to dlatego że kręgosłup ciężarnej jest obciążony przez dziecko.
    Ptysio wrote:
    Ancys no najlepiej coś chudego nie smazonego...

My rzadko jemy pieczone/smażone głównie coś gotuję albo duszę.
    Wczoraj mieliśmy potrawkę z piersi kurczaka z marchewką, groszkiem i ryżem.
    Dzieciaki lubią zupę brokułową, rybną i barszcz ukraiński a ja lubię naleśniki ze szpinakiem i serem białym albo fetą (jeśli możesz takie sery spożywać) i polecam gołąbki.

Ptysio lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ollinda wrote:
    Natalii, podsmażoną szynka parmeńska jest ok, można ją jeść- jak każde mięso podsmażone a nie surowe ;)
    Dzięki! To niby takie logiczne, ale jakos czlowiek zapomina w ciąży;)

Ollinda lubi tę wiadomość

• Pogoda Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Pogoda znam Juliankow i Julkow z przedszkola. Fajne chlopaki :) fajnie sie na dziecko mowi Julek.martwie sie tylko jak sie mowi na nastolatka. Moja mama jak zwykle z wyboru imienia niezadowolona (przy pierworodnym przez cala ciaze negowala a przekonala zie dopiero jak Wojtek sie urodzil hehe) i dalej wymysla imiona a wie,ze nam z mezem "trudno dogodzic" bo oboje z edukacji i nam sie imion akojarza z wychowankami.
    Co do ruchow to ja czuje bardzo nisko po obu stronach brzucha.z lewej str gdzie na usg sa raczki i glowa jakos mocniej. Ale nadal czuje rzadko, raczej jak jakos usiade ze troche sciskam brzuszek. Moze u mnie to i lozysko i tluszcz z brzucha.

Chyba po prostu Julian albo Julek. Wojciecha też rozważam, ale my bliskiego znajomego Wojtka i moglibyśmy się pogubić o kim mówimy :D

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziewczyny, to nie połówkowe. Zwykła wizyta, szybkie USG, przedłużenie L4 i recepta. Połówkowe 30 kwietnia na 14:00 już przebieram nogami 😂😂

Chmurka, Ounai lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie poczytać o podziale obowiązków u Was w domach. U nas jest tak, ze mąz dużo pracuje, praktycznie na 2 etaty, więc większość rzeczy ogarniam ja. Ja sprzątam, gotuję, biorę, ogarniam zmywarkę. Mąz zajmuje sie rachunkami, ogrodem, garażem, remontami w domu, itp. Taki trochę tradycyjny podział, ale jest tak jak Kotka pisała, nie mam serca kazac mu sprzątać jak pracuje wlasciwie 2 razy więcej niz ja. Dzieckiem zajmujemy sie oboje, w weekendy często więcej mąz i ja wtedy na spokojnie sobie ogarniam albo teraz po prostu odpoczywam.
    Dużo u nas sie przewartosciowało przy pierwszym dziecku, ale dzieki temu myślę, ze każdy wie, co ma robić i sie uzupełniamy.
    Czasami żałuję, ze mój mąz nie gotuje (nie potrafi, nigdy go to nie kręciło), zwlaszcza jak słyszę, ze ktos ma męża, ktory fajnie gotuje, ale z drugiej strony nie mozna mieć wszystkiego, a ja na szczescie uwielbiam gotowac, a on jest za to wdzięczny i nie marudzi nigdy na to co wymyślę;)
    Ja bardzo lubię porządek, ale nie mam przy dziecku i pracy czasu, zeby ogarniać cały dom tak idealnie, jakbym chciała, ale gdyby moj maz powiedział, ze gdzies jest brudno i czegoa nie ogarnęłam to bym go wygoniła do sprzątania, jesli chce mieć tak idealnie 😂
    Więc nie narzeka ;)

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Nie dziewczyny, to nie połówkowe. Zwykła wizyta, szybkie USG, przedłużenie L4 i recepta. Połówkowe 30 kwietnia na 14:00 już przebieram nogami 😂😂

Leeila26, wizytujemy podobnie, ja połówkowe mam 29 kwietnia.
    Miałam mieć wczoraj ale gin stwierdziła, że bez sensu po dwóch dniach oglądać Dzidziulka, lepiej za tydzień się spotkać ;)

Leeila26 lubi tę wiadomość

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrócę jeszcze do zakupów :) miałyście do czynienia z normalnym lozeczkiem 120x60 ale na kółkach? Widziałam na allegro że można kupić same kółka do łóżeczka tylko pytanie czy do każdego łóżeczka można je zamontować? I czy wtedy może być z szuflada? Bo wymyśliłam że nawet jak dostanę ta kołyskę od przyjaciółki to będę ją mieć w "salonie" o będę nią jeździć po mieszkaniu. A łóżeczko byłoby z przewijakiem i na noc bym sobie nim podjeżdżała bliżej łóżka a na dzień dosunelabym spowrotem do ściany żeby nie przeszkadzało. Szkoda rysować podłogę ciągłym przesuwaniem więc chyba te kilka bylyby dobre

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z cukrzycą. Przed wizytą nie stosowalam diety i cukier po 1h miałam pomiedzy120 A 130 czasami mniej. Teraz zaczęłam dietę i po 1h wychodzi 96. Wiem że nie może być powyżej 140 ale czy mój wynik nie jest za niski? A może to dobrze?

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze dodam ze moj maz sie swietnie dziecmi zajmuje. Dla niego nie ma problemu zeby wziac dwojke i jechac gdzies czy isc, cokolwiek, na zakupy, do lasu, na wycieczk 300km, cokolwiek, dla niego dzi ci nugdy nie sa problemem. Do tego fajnie ich wychowuje, ma cierpkiwosc, tlumaczy. Maluszkiem tez sie swietnie zajmuje (byl kiedys fizjo wiec ma ze tak powiem do re rece 😄)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ