!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny gdzie czujecie ruchy? Niby drugie dziecko A nie pamiętam jak było z synem bo na tym etapie dopiero się zorientowałam że chyba cokolwiek czuje. Teraz ruchy wyraźne i czuje pod ręką. Teraz kopię w okolicach linii majtek A nawet ciut niżej. J was też tak nisko?
-
Katwie jesli to co czulismy z mezem bylo dzieckiem a nie gazy 😂 to tez mialam te ruchy nisko. Wlasnie bylismy zdziwieni ze nadal jest tak nisko. Tak w okolicy linii majtek lub i nizej.
Choc u mnie od dwoch dni jakby cisza i juz wariuje do wizyty czy napewno wszystko jest dobrze......
Ancys gratulacje, ze wszystko dobrze 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 20:44
ancys85 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt
Katwie moja właśnie kopie też tak nisko, puka i puka ale nie przenosi się wyżej. Najczęściej jest po lewej stronie, czuję jak się kręci ale zawsze w tym samym miejscu. Z synem tak nie miałam, nie uderzał w pęcherz a ona dziś taki mi uderzała, że myślałam, że do wc nie dojdę.ancys85 lubi tę wiadomość
-
No wlasnje ja hodzine juz leżę i tam mały szaleje że chyba wstaje bo mam dosyć
w ciągu dnia to spokojny, już się zmartwilam bo i wczoraj jakoś słabo. Za to teraz nadrabia.
-
ancys85 wrote:Annia, Natalii gratuluję dobrych wieści!
Ja też już po wizycie, maluch rośnie i ładnie przybiera na wadze, gin stwierdziła że do malutkich dzieci raczej nie będzie należał więc pewnie koło 4000g. się wykluje 😜
Siusiak nie zniknął, synuś pokazał się ładnie od tej strony za to buźkę skrupulatnie zasłaniał rączkami.
Łożysko na przedniej ścianie dlatego bobo atakuje tak moje narządy...
Krokodylica kamień z serca...👍
Co do ruchów, ja też czuję je niziutko, na linii majtek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 21:02
ancys85 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
U mnie ruchy też nisko, na linii majtek tak jak piszecie i właśnie miałam też o to pytać
👍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 21:12
-
katwie27 wrote:Dziewczyny gdzie czujecie ruchy? Niby drugie dziecko A nie pamiętam jak było z synem bo na tym etapie dopiero się zorientowałam że chyba cokolwiek czuje. Teraz ruchy wyraźne i czuje pod ręką. Teraz kopię w okolicach linii majtek A nawet ciut niżej. J was też tak nisko?
Ja też czuję ruchy nisko, w tym samym miejscu co ty. U mnie wędruje od prawej do lewej a czasem po środku. Rzadko sobie przypomni, że ma do dyspozycji cały brzuch i kopnie wyżej. Dzisiaj też sobie upatrzył mój pęcherz
Joana ja zawsze marzyłam o tym, żeby mieszkać na wsi, jedne ze studiów, które skończyłam były w tym kierunku. Więc teściowie nie mogli mi zarzucić, że się nie znamjednak szybko się przekonałam, że nic tu nie zdziałam bo tu rządzi teściowa. I wszystkie moje pomysły były na nie. Od początku naszej znajomości przyjeżdżałam i im pomagałam ( oczywiście za darmo, ale nie o pieniądze mi chodziło, po prostu chciałam udowodnić, że dziewczyna z miasta nadaje się na wieś). Po czterech latach mojej pracy dowiedziałam się od mojej teściowej, że ja im w niczym nie pomagam. Wtedy coś we mnie pękło, dziś do jej gospodarki się nie wtrącam, ani nie pomagam. Mam swoją działalność ( nie związaną z rolnictwem), mam własny warzywniak ( też wywalczony i stworzony dzięki wsparciu męża) i jest dobrze. Co do gadania, że w ciąży to kobiety chodziły w pole, od razu postawiłam sprawę jasno, to ja jestem w ciąży, ja wiem jak się czuję i ja będę decydować co mogę robić, a co nie i proszę mi się nie wtrącać. Takie same zasady mam zamiar postawić jak urodzi się dziecko, na szczęście w tej sprawie mąż mnie popiera.
-
Ounai wrote:Kotka, zrobiłam sama. Wlewasz mleko, jak w przepisie na opakowaniu, temp 100 stopni, obroty 1-3 (mój mąż robi na 3 ale jest rozwodniony strasznie, ja robiłam na 1), 8min. Po ok 3min mleko zaczyna się gotować, wlewasz mieszankę do pojemnika (proszek z torebki + mleko), jak na opakowaniu (ja wlałam przez otwór nie przerywając gotowania mleka) i gotowe
No tak samo robie i wychodzi rzadzizna. Obroty dawalam chyba raz 1 a raz 3 ale to dopiero po tym jak na 1 nie wyszlo. No i raz robilam na samych nozach a raz z ta nasadka do ubijania smietany.
Wlewam prawie 500ml mleka, podgrzewam az zacznie pokazywac 100° i dodaje przez dziure rozpuszczony w reszcie mleka budyn. I dupa. Ale ja nie mam TM tylko lidlomix. No ale zeby taka roznica byla? -
Aina wrote:Nie wiem co napisalam nie skladnie moze u was wirus niczego nie wywrocil u nas w rejonie wszystko. To moja wymarzona 3 ciaza na ktora czekalan 7 lat a 2 lata intensywnych badan i staran a gdy odpuscilam okazalo sie ze jestem w ciazy.miala byc to ciaza ogromnego nadzoru ale czasy sa jakie sa .nie musze sie ogarniac jestem ogarnieta .pisze bycbmoze nei skladnie bo nasza ciaza jest jakby to ujac tajemnica ponieważ bedzimy na jezykach nie tylko rodziny ale i obcych . moze moje wypowiedzi slabo się lacza bo pisze miedzy atakami corki a swoimi dolegliwossciami. Tak sie stako ze zostalam bez lekarza i nie jest to moj kaprys. A ze mam juz wiele przesc za soba to z powodu tego wirusa nie chce isc do przypadkowej przychodni. Zlezalo mi na prowadzeniu ciazy w jednym miejscu nie wyszko.teraz na amnio mialam umowione termon do twj lekarki bez jej wiedzy coprawda le przez rejestracje .niestety zmienila i przesunela mi to o koleny czas wypada na 19 tydzien. I powoedziala ze wtedy zrobi mi prenatalne . uwazam ze za wcześnie a obecna przerwa wydaje mi aie dluga po amnio.az 3e tyg.
Wyjasnilam dlczego mialam amnio z powdu wad w mojej rodzinie . nie wszysko mozna zbadac modnym nifty to test szukajacy konkretych wad. U nas sytuacja jest inna . pisze pewnie nieskladnie jak dany watek mnie gnębi nie mam nawet jak rozmawac z mezem dlatego sie tu zalogowalam zeby dac gdzies upust ...no coz -
Aina mysle, ze zadna nie miala na mysli, ze jestes nieogarnieta itp. Czy ze masz jakies kaprysy.
Tylko dziewczyny chcialy Ci kochana doradzic ,ze maja normalnie wizyty. Czasem telewizyty jak np Qunai. Ale je maja.
Chmurka miala problem znalezc lekarza jak inny jej zamknal gabinet. Ale udalo sie jakiegos znalezc.
Stad pojawily sie porady dla Ciebie, ze moze tez jakiegos znajdziesz.
Co do wizyt to Twoje 3 tyg to chyba nie taka duza przerwa. Ja wizyty mam co 4-5 tyg.
Takze na spokojnie.. dawaj tu upust. Dziewczyny chcialy tylko Ci cos doradzic, nikt kochana Cie nie krytykuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 18:02
Adaś
-
Aina zawsze możesz się tu wygadać, po to jest grupa i my staramy się wspierać nawzajem. Obecnie ciężki czas na ciążę i nie tylko, trzeba wierzyć, że w końcu się to uspokoi. Nie wiem jak jest po amnio, ale ja mam wizyty co 4 tygodnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 22:22
-
Aina lekarze tak maja 😂 moj lekarz na prenatalnych tez za duzo mi nie objasnil. Z jego slow tylko bylo uslyszane, ze wszystko jest oki. A dokladne dane mam wypisane na kartce z badania 😅
A ta teraz myslisz, ze zrobi Ci taka typowa wizyte?
Przepraszam nie pamoetam.. mialas robione jakies badania te 1 trymestru itp?Adaś
-
Qunai nigdzie indziej nie jest tak cukierko jak na Insta 😂
Co do gadania to my juz omawiamy rozne kwestie, ale gadanie swoje a zycie zyciem. Wyjdzie w praniu 😋Adaś
-
Aina wydaje mi się, że wszystkie rozumiemy w jakiej jesteś rozterce. Ale postaraj się zrozumieć, że spora część z nas, również jest w upragnionej ciąży po przejściach. Sytuacja, która obecnie panuje na świecie, wszystkim nam pokrzyżowała plany i bardzo uprzykrza życie.
Nie rozumiem tylko, dlaczego na październikówkach wrzucasz dokładnie taki sam post i również przepraszasz, że go dodałaś bo miał być na innej grupie.
P.S.
Kroko - po chińsku było?!Koleżanka pisała, że nie ma kuchenki
Super, że wszystko ok z córunią, bo tego chyba jeszcze dzisiaj nie napisałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 22:57
Krokodylica lubi tę wiadomość