!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Ja też mam często taki wynik dość niski po jedzeniu. Może za mało zjadasz? Ja na początku zjadałam za mało i byłam głodna. Dzisiaj po śniadaniu miałam np. 102.
Ciekawe czy to dobrze że taki wynik mamy czy źle. Ja mam w ciągu dnia do zjedzenia 18 WW mam wrażenie że to bardzo dużo. Nie jestem głodna wręcz przeciwnie czuje się pełna A ja raczej naleze do osób które lubią sobie dobrze zjeść. Mam te wymienniki rozłożone na 7 posiłków i większość z wymienników mam ściśle określone. Czyli np. Na 1 śniadanie mam zjeść 3 wymienniki z czego 2 to musi być chleb A 1 mogę sobie wybrać z tabeli oczywiście zgodnie z gramatura.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Annia właśnie z tego co czytam, jeszcze nikt nie narzekał na swoją wizytę. A ja dzisiaj będę..
Nie wiem, czy się panu doktorowi spieszyło bardzo dzisiaj czy jak
Jestem trochę rozczarowana.
-
Ptysio wrote:Ciekawe czy to dobrze że taki wynik mamy czy źle. Ja mam w ciągu dnia do zjedzenia 18 WW mam wrażenie że to bardzo dużo. Nie jestem głodna wręcz przeciwnie czuje się pełna A ja raczej naleze do osób które lubią sobie dobrze zjeść. Mam te wymienniki rozłożone na 7 posiłków i większość z wymienników mam ściśle określone. Czyli np. Na 1 śniadanie mam zjeść 3 wymienniki z czego 2 to musi być chleb A 1 mogę sobie wybrać z tabeli oczywiście zgodnie z gramatura.
Leeila - pocieszę cię, że na przedostatniej wizycie też mój doktor nie badał mnie w ogóle przez pochwę ani usg nie robił szyjki, tylko oglądał małego. A wczoraj było wszystko sprawdzone. Więc może nie ma potrzeby robić wszystkiego na każdej wizycie?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai wrote:Ja miałam połówkowe 19+3 wg OM i 20+3 wg usg ale trzymamy się terminu z usg. Ancys, faktycznie duże dziecko Ci rośnie. Moja miała 347g i panikowałam że duża.
Ounai aż sprawdziłam z ciekawości jak to było w ciąży z córką...
drugie prenatalne badanie miałam identycznie jak wczorajsze badanie, tj. 19 tyg.+ 6 dni, i na nim Młoda miała wagę 412g. 😁
Widocznie u nas rodzą się dorodne sztuki, córka miała wagę urodzeniową 3670g.
-
Leila pewnie nie ma co porownywac, ale ja mialam ostatnia w 16tc. I tez powiem Ci, ze to byla wizyta po lebkach. Nie powiem zbadal szyjke, ale dlatego, ze ja narzekalam wtedy na mocne bole brzucha. I robil mi cytologie skoro wczesniej nie pobieral.
Ale tak to wizyta ekspresem. Przez brzuch, niezbyt dlugo. Szybka recepta i zwolnienie. Po ponad 10 min bylam juz po.....Leeila26 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Dziewczyny wiem że ten temat był i sobie pozapisywalam nazwy wózków. Ale może któraś się orientuję czym różni się cybex s od m balios? I który lepszy.
ancys85 lubi tę wiadomość
Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Audrey wrote:U mnie połówkowe będą 21+2, czyli za 2 tygodnie.
Ej, bo ktoś tu pytał o szynkę parmeńską... Właśnie zjadłam kanapkę z szynką szwarcwaldzką, jej też nie można? Boże, nie wiedziałam. Co teraz? Mam jeszcze zwymiotować?😢😧😰
Doczytałam chyba tak jak parneńską chodzi o to, że mogę złapać toxoplazmoze. A jak już ja przeszłam i mam przeciwciała? Boże, teraz się przestraszyłam 🙁Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 12:42
-
Joana - mój mąż był nawet na mnie zły jak o 6.45 wracając z pobrania krwi pojechałam na stację benzynową zatankować. Było pusto, byłam w masce i zdobyłam też przy okazji płyn do dezynfekcji z Orlenu. 😂 Zgadzam się z Tobą, u mnie wygląda to podobnie... Obity pomidor to standard.
joana lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyZazdroszczę wam tych wizyt, dzisiaj próbowałam się dodzwonić do mojej ginekolog i dupa, nie odbiera. A obiecała, że zawsze jak mam jakieś wątpliwości to mam dzwonic, ona wszystko powie co i jak. Chyba muszę szukać innego lekarza, bo to już 8 tygodni...
-
Ja też jak teraz byłam u tego lekarza to niby wszystko super. I oglądał moje badania i szczegółowy wywiad robił . Miałam badanie na fotelu ale USG miałam przez brzuch tylko. No i zapomniałam spytac o wielkość i wagę dzidziusia a on mi nawet zdjęcia z USG nie dał ani opisu wiec tez mam niedosyt;P
W ogóle mam rozkmine czy wracać do mojej ginekolog jak zacznie przyjmować czy nie... Problem leży tu że chce rodzić w szpitalu w którym ona pracuje i wolałabym żeby jednak była moim lekarzem skoro tam chce rodzić ... A jakoś nie umiem ogarnąć tego żeby chodzić do dwóch jednocześnie i u dwóch prowadzić ciążę. Przecież dwóch lekarzy nie będzie mi wypełniało karty ciszy... -
Pogoda wrote:Chyba wybraliśmy imię dla synka
mój mąż miał ukochanego pradziadka Juliana i na to wygląda, że nasz dzidzius po nim odziedziczy imię
miałyście do czynienia z osobami o takim imieniu? Ja nie znam, a muszę dobrze kojarzyć dane imię
Pogoda jedynie król Julian z Madagaskaru hihihi
Ale imię ładne. -
Lola. wrote:Dziewczyny wiem że ten temat był i sobie pozapisywalam nazwy wózków. Ale może któraś się orientuję czym różni się cybex s od m balios? I który lepszy.
Lola podejrzewam, że ten temat będzie się do września przewijał...
cybex balios s ma siedzisko rozkładane na płasko a m kubełkowe...tyle zapamiętałam, ale jak dla mnie informacja wystarczająca bo spacerówki z kubełkowym siedziskiem nigdy nie chciałam i nawet nie brałam pod uwagę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 13:17
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
ancys85 wrote:Lola podejrzewam, że ten temat będzie się do września przewijał...
cybex balios s ma siedzisko rozkładane na płasko a m kubełkowe...
No to wiem doczytałam. Ale który jest lepszy ? Bo nie mam pojęcia 😅Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Może faktycznie już przesadzam
fakt, pytał czy mnie coś boli i żebym opisała jakie to bóle. Może jakbym się skarżyła, zerknąłby na tą szyjkę
. No i dodał na koniec, że jakby coś się działo przed ustaloną wizytą to mam się umówić wcześniej. Też nie mam zdjęcia dzidzi z dzisiaj. Jutro wyładuję się na zakupach
. Jedziemy tak, żeby punkt 12 być pod Pepco. Myślę, że będzie wtedy mniej ludzi, tak zaraz po godzinach dla seniora. No i pora obiadowa - młodsi załatwią sprawunki rano, później już się nie chce wychodzić
. Liczę na to, że jednak nie będzie tłumów..
-
Ja jestem juz z mezem zdecydowana wlasnie na balios s.
Jakos mnie wlasnie te siedzisko kubelkowe zniechecilo.
Annia obity pomidor albo twarog z data na styk, czarna salata prawie( innej nie bylo a przdciez chcialas😂😂😂) a innych rzeczy waznych nie kupi, bo nie spojrzy, ze jest jakis zamiennik. Juz o braku patrzenia na ceny nie wspomne 😅😅😅Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.