!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
katwie27 wrote:Ciuszki niemowlęce z Lidla są fajne jakościowo. Niestety teraz nie mogę nic dla synka kupic bo ubrania tak jak dziewczyny pisały wcześniej nie są na szczupłe dzieci. Wszystkie spodnie które kupiłam dla synka leżą, bo nawet jakby wszystkie to zrobiłby się brzydka falbana. Koszulki są szerokie więc już darowalam sobie zakupy. Natomiast kupuje tam buty, kurtki dla syna. Także ogólnie sklep polecam bardzo jeżeli chodzi o ubranka dziecięce.
Ja teraz ogólnie mam problem z ubraniami dla syna bo ona jest szczupły i teraz jest pomiędzy rozmiarem 98 A 104 i to jest dramat jeżeli chodzi o ciuchy bo spodnie za szerokie, bluzki też... Ale taka ma mały urodę. Mąż też byk taki pajaczek w jego wieku, ja zreszta też, potem nadrobilam:D
Mam podobną sytuację z synkiem. zaczyna 104. Też jest raczej szczupły i wysoki. Polecam ciuchy marki next. Głównie spodnie. Mi się większość udało dobrać i wygląda jak trzeba.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Pogoda wrote:A sorki pomyliło mi się
dzięki za odpowiedź, wezmę te ubranka pod uwagę
Nie pomyliło Ci się, to Ounai o nich pisała.
Ja ubrania z lidla lubię, ale nie pójdę, bo u nas w lidlu zawsze tlumy przy tych ubraniach a tego na chwilę obecną unikam.Pogoda lubi tę wiadomość
-
A ja się jaram jak dziecko bo mam w planach w poniedziałek posprzątać balkon, tzn. umyć po zimie. A mamy taki dość duży balkon, można powiedzieć mini-taras hehe. W tamtym roku kupiłam sobie na niego sztuczną trawę, stolik, krzesełka. Chcę to wszystko w poniedziałek powyciągać. No i w tamtym roku mieliśmy tam jakieś roślinki w donicach a w tym roku postanowiłam zasadzić truskawki, poziomki, pomidorki. Mniam.
-
Kroko super, duży balkon to fajna sprawa! Zwłaszcza w aktualnym momencie..
Ja dzisiaj sadziłam bratki i robiłam aranżacje z koryOd razu jakoś tak weselej, milej.. kocham wiosnę i ogólnie cały okres od kwietnia do września
W tym roku będzie inaczej, bo od września już każdy kolejny miesiąc będzie wspaniały
Moje pomidory są w fazie wzrostu, wysiewałam z nasion. Pójdą do szklarni po 15 maja. Jestem przeszczęśliwa, bo mała wariuje w brzuchu, a wczoraj i dziś przez dzień miała trochę focha
a ja już od razu czarne myśli..
Właśnie się dowiedziałam, że teść, teściowa i szwagier będą do nas chodzić do kibla przez noc i jutro w dzień. Remontują łazienkę, będzie schła wylewka. Wszystko fajnie, tylko żeby dojść do naszej łazienki, trzeba przejść przez pokój w którym śpimy. Oprócz tego, mamy kota (przeprowadził się razem z nami z Katowic) - który jest niewychodzący. Będę się bała, że ktoś wejdzie, nie domknie drzwi i on wyleci. Chyba mam dziś po spaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 22:51
-
Ja przed pandemia nie nosiłam już córek. Ale teraz przez to że jesteśmy ciągle razem to czas usypiania i zaraz po przebudzeniu jest tylko 'mama'. Wiec niestety muszę czasami, wczoraj mniejsza usnęła mi w aucie i musiałam ją wnieść na 3pietro bez windy, obok szła druga też pół przytomna. No ale siły wyższe. Nie chcę też by poczuły się odtrącone ale staram się już im tłumaczyć że nie mogę dźwigać bo dzidzia w brzuchu. A najsłodsze jest jak się przytulają do brzuszka i mówią że kochają dzidzie. Ciekawe czy to się utrzyma jak się już maluch pojawi w domu
-
Dziewczyny może się orientujecie czy przy wyniku Aptt 22, norma od 26 powinnam brać heparynę w brzuch albo acard?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 23:30
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Starania od 2013 r
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Ounai wrote:Dave, nie pomogę, nie mam pojęcia
Jeszcze pół godziny i zaczynam 23 tc a tym samym 6 miesiąc!ja dopiero 18 tydz ale ruchy czuje już od 16 tyg (mega wcześnie) a od kilku dniu czuje bardzo wyraźne ruchy. U mnie cud nad Wisłą
lekarz prowadzący ciążę wznowił rejestracje, uwaga termin na koniec maja
nie wiem czy śmiać się czy płakać, ostatnia wizytę miałam u niego dokładnie 25. Lutego. Całe szczęście,że to moja druga ciąża i tak nie swiruje, ale słabo zostawiac tak swoje pacjentki na tak długi okres czasu.
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Dave, ja też nie pomogę w interpretacji wyników. Robiłaś to badanie jakoś teraz czy wcześniej, widział to lekarz? Wydaje mi się, że heparyna jest zalecana przez lekarza na początku ciąży, na pewno przed 10 tyg, jeśli występują wskazania (albo na podstawie wyniku, albo np. z powodu poprzednich poronień tak jak u mnie). Przyjmuję heparyne ,,zapobiegawczo", nie miałam nigdy sprawdzanej krzepliwości. Lekarz stwierdził, że to ,,mogła być" przyczyna poronień i ,,nie zaszkodzi, a może pomóc"
Ounai to już można gratulować ukończenia 22 tcI życzyć samych fajnych chwil w 6 miesiącu i kolejnych
Dave87, Ounai lubią tę wiadomość
-
Ounai wiem o tym, pomidorki będą u nas tylko jedne, bo tylko ja je jem.
a dziewczynom posadzę truskawki i poziomki.
Ogrodnik ze mnie kiepski ale podstawy ogarniam, damy radę.
6 miesiąc, spoko
Leeila dla nas ten duży balkon to podwójnie fajny bo nie mamy podwórka do zabawy. Tzn. jest ale całe z kostki i służy jako parking więc słabo.
Audrey lubi tę wiadomość
-
Leeila26 wrote:Dave, ja też nie pomogę w interpretacji wyników. Robiłaś to badanie jakoś teraz czy wcześniej, widział to lekarz? Wydaje mi się, że heparyna jest zalecana przez lekarza na początku ciąży, na pewno przed 10 tyg, jeśli występują wskazania (albo na podstawie wyniku, albo np. z powodu poprzednich poronień tak jak u mnie). Przyjmuję heparyne ,,zapobiegawczo", nie miałam nigdy sprawdzanej krzepliwości. Lekarz stwierdził, że to ,,mogła być" przyczyna poronień i ,,nie zaszkodzi, a może pomóc"
Ounai to już można gratulować ukończenia 22 tcI życzyć samych fajnych chwil w 6 miesiącu i kolejnych
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Krokodylica wrote:Ounai wiem o tym, pomidorki będą u nas tylko jedne, bo tylko ja je jem.
a dziewczynom posadzę truskawki i poziomki.
Ogrodnik ze mnie kiepski ale podstawy ogarniam, damy radę.
6 miesiąc, spoko
Leeila dla nas ten duży balkon to podwójnie fajny bo nie mamy podwórka do zabawy. Tzn. jest ale całe z kostki i służy jako parking więc słabo.
Na pewno dziewczynki będą miały frajdę z truskawek a dla mamusi polecam sadzonki ziół i obowiązkowo miętę jak lubisz lemoniadę, bo z drinkami w tym roku może być ciężko 😜
Nam od trzech tygodni remontują balkon i choć nie wielki to odliczam kiedy skończą...Krokodylica lubi tę wiadomość
-
erre wrote:Ancys, dzięki za linka, nie pomyślałam, żeby na allegro szukać 😅
Kroko, masz jakieś deski tarasowe na swoim balkonie? Szukam takich niezbyt drogich...
😁 ja już kupowałam dywany przez allegro dwa lata temu.
W Agacie meble jest teraz promocja na dywany 20% i darmowa dostawa ale ceny znacznie wyższe a na allegro też można fajne wzory wyszukać.
Jak coś wybierzesz to się pochwal!erre lubi tę wiadomość
-
Erre nie mam desek tylko w tamtym roku kupiłam sztuczną trawę bo dziewczyny bawią się na balkonie wodą kiedy jest gorąco i wiadomo na płytkach się ślizgały a po tej trawie chodzą boso i rozlewają wodę do woli.
Ancys hehe drinki. Kiedy to było?a mięty akurat nie lubię. W ogóle. Jedynie herbatę miętową czasem piję, ale to raczej nie często.
ancys85 lubi tę wiadomość
-
Ja heparyne brałam w 1szym trymestrze, a teraz zazywam acard. Nie pamiętam jakie miałam wyniki, ale brałam zastrzyki i teraz tabletki ze względu na wcześniejsze poronienie. Mysle, że najlepiej jakbyś zapytała lekarza.