!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Każą to mam ochotę na fantę i czasem popiję od męża.
Britty, ja mam duży brzuszek ☺ koniec 5 miesiąca a mam taki brzuch jak szwagierka ma koniec 6, a ona jz na finiszu. Dużo ludzi mi mówi że przy dziewczynce brzuch jest większy niż przy chłopcu 🤔 ale to moja pierwsza ciąża więc nie mam doświadczenia.
Aniołek, łożysko przodujace to nie wyrok ☺ tylko poród naturalny jest wtedy niemożliwy i musi być cc. Z tego co czytałam to nie ma to wpływu na rozwój dziecka. I zgadzam się z Ounai, łez dużo to łożysko może się jeszcze podnieść. -
nick nieaktualny
-
Aniolek wspolczuje
jesli lekarze nie daja szans na podniesienie to tym bardziej niefsjnie
szkoda tylko,ze wysylaja do szpitala.. przeciez moga bys lezec w domu i tylko csesciej miec wizyty..
Ja czuje malego tak nisko,ze masakrajak leze na boku a on sie rusza to normalnie wnpachwinie czuje 😂 caly czas lezy poprsecznie bo po bokach czuje raczki i nozki. Nie pamietam jak z pierwszym bylo-czy juz na polowkowych byl odwrocony.
Britta pytalas o brzuszek-ja tez mam juz duuuzy. Wygladem to na bank miesiac do przodu. W wakacje bede niczym hipcio sie toczyc.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
A! Co do piwek to prosze, zrobcie cos dla cioci pap86 i sprawdzajcie dokladnie czy alko na pewno jest 0%. Czasem okazuje sie,ze jest 0,5%. Naogladalam sie jeszcze na studiach dzieciakow z FAS
co do karmi podczas kp to ja osobiscie jestem przeciwna. Dla mnie kazda ilosc alko w ciazy i podczas kp nie wchodzi w gre. Chyba,ze odczeka sie iles tam godzin do karmienia. To takie moje zdanie i tylko tak sie dziele.
Pilam juz w tej ciazy piwko 0%. Wiecie jakies jest zaskakujaco dobre? Heineken 0%(Bond go reklamuje hehe). Smakuje naprawde niezle jak zwykle piwo.Freja000 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap ja czytałam że z tym karmi to trochę bujda na kółkach, Chcoiaz sama piłam dla poprawy laktacji ale myślę z Eco bardziej placebo było. Mówią że jednak powinno się pić czysty słód.
-
Britty wrote:Ja dokładnie tak samo ochota odeszla całkiem
za to czasami na Pepsi najdzie mnie niezła ochota.
Ja wgl już zapomnialam jak smakuje porządny alkoholnajpierw ciaza potem 1.5 roku karmienia piersią teraz znowu ciąża i zobaczymy co dalej :p
Dziewczyny też już macie takie duże brzuszki? Ja jestem dość niska ale brzuszek jest większy niż w 1 ciąży o tym czasieBritty lubi tę wiadomość
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Aniołek84 wrote:Dziewczyny od wczorajszej wizyty na badaniach prenatalnych boję się i mogę się bym wytrzymała do 36 tygodnia i będzie cesarka
Starania od 2013 r
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Aniolek nie znam sie na tyle, bo to pierwsza ciaza. Ale u mnie lekarz tez stwierdzil, ze jest lozysko za nisko. Z tym, ze on powiedzial, zebym odpoczywala a sie jeszcze podniesie. I zakaz seksu do kolejnej wizyty.
Podobno to czeste jeszcze na tym etapie, ze jest za nisko ale sie podnosi.
Takze na spokojnie wypoczywaj i bedzie dobrze 😘
A jesli nie to bedziesz miala cc, to nie jest tragedia. Wazne, zebys Ty i dzidzia byly zdrowe.
Bardzo chcialam porod naturalny, ale jak skonczy sie cc to trudno. Najwazniejsze zdrowie dziecka..
My wreszcie dostalismy zdjecia slubne i sie cieszymy 😁
Piwo pilam wczoraj i jak Pap pisze trzeba koniecznie sprawdzac, bo wlasnie 0% niezawsze jest calkowitym 0%.
Nigdy nie lubilam a jak cos to smakowe a teraz mnie nalecialo 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 12:47
Ounai lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Pap zawsze sprawdzam czy faktycznie jest 0%
Aniolek moja znajoma też się boryka z tym problemem łożysko nisko i brzeznie przodujące. Ona jeszcze jest po laparoskopii mięśniaków. Na 100% będzie mieć cesarke. Na czerwiec ma termin. Ale dużo odpoczywa, oszczędza się i jest wszystko oknawet się trochę poprawiło. Także oszczędzaj się dużo lez i możliwe że nie będziesz musiała jechać do szpitala
-
Aniołek sorki coś przez przypadek mi się polubiło, a czy jest szansa,że łożysko się jeszcze podniesie? Mojej znajomej tak się właśnie stało, życzę ci wszystkiego dobrego, trzymaj się! Cesarka nie jest taka zla.
Dave87 to jesteśmy podobne wzrostem i może to ma też wpływ na wielkość brzuszkabędziesz miała dziewczynke? U mnie prawdopodobnie chłopiec, a w poprzedniej ciąży z córeczką brzuszek nawet nie był specjalnie duży.
Pap86 haha no naprawdę małe hipopotamy.
Ja się tylko modlę,żeby dziecko nie było zbyt duże bo dostanę skierowanie na cięcie, póki co nastawiam się na vbac
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
pap86 wrote:Co do szpitala (choc to jeszcze w sumie bardzo daleki temat) to ktoras jest z Wawy i okolic? Jesli tak to o jakim szpitalu myslicie wstepnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 14:31
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
nick nieaktualny
-
Co do vbac moja corka wazyla 3980g.
U mnie co mnie troche dziwi brzucha az zak bardzo nie widac. W pierwszej ciazy mial bardzo szybko brzuch a do tego byl gigantyczny - troche wiecej wod plodowych- stad tez pewnie moje rozejscie miesni i mega rozstepy.
W drugiej to samo
A teraz mam wrazenie ze jest maly 🤷♀️.
Ruchow tez nie czuje.
-
Britty wrote:Aniołek sorki coś przez przypadek mi się polubiło, a czy jest szansa,że łożysko się jeszcze podniesie? Mojej znajomej tak się właśnie stało, życzę ci wszystkiego dobrego, trzymaj się! Cesarka nie jest taka zla.
Dave87 to jesteśmy podobne wzrostem i może to ma też wpływ na wielkość brzuszkabędziesz miała dziewczynke? U mnie prawdopodobnie chłopiec, a w poprzedniej ciąży z córeczką brzuszek nawet nie był specjalnie duży.
Pap86 haha no naprawdę małe hipopotamy.
Ja się tylko modlę,żeby dziecko nie było zbyt duże bo dostanę skierowanie na cięcie, póki co nastawiam się na vbac
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪