!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniołek wydaje mi sie ze lekarz Cie cos mozno przetraszyl. Ja jeszcze 2 tygodnie mialam lozysko na szyjke zachodzace wiec jeszcze gorzej a juz mi sie podnosi 😉
W 1 ciazy mialam przodujace do 24tc i tez sie podnioslo. 20tc to jeszcze wczesnie zeby wyrokowac takie rzeczy.
Mi mimo ze mialam lozysko na szyjke zachodzace nikt nie kazal lezec. Lezy sie jak sa mocne skurcze i szyjka sie skraca. Mysle ze nie stresuj sie do wizyty u swojej ginekolog, ona na pewnk spojrzy na to wszystko, zrobi Ci usg i powie co i jak.
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Britty wrote:Co prawda z Warszawy nie jestem ale jelsi miałabym wybierać szpital to tylko i wyłącznie na Żelaznej, moja znajoma jechała tam 400km rodzic tzn jeszcze czeka na poród ale wszystko ma być na dniach
Britty lubi tę wiadomość
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
27dpt jest ❤ -
A ja dzisiaj rano byłam z córkami na zakupach, kupiłyśmy 11 sadzonek truskawek, 6 sadzonek poziomek i dwie gotowe donice do zawieszenia, po dwie sadzonki truskawek w każdej. No i jedną sadzonkę pomidorków dla mnie.
W poniedziałek rano podjadę jeszcze po ziemię i dodatkowe donice i będziemy sadzić. Ale się jaram.
Młodsza córka od niedawna nie chce się dać położyć spać w dzień no i dzisiaj padła przed chwilą, o 16. Będzie wesoło wieczorem.ancys85, pap86, Ounai lubią tę wiadomość
-
Ouinai sliczny! Mi to sie ten kolor podoba! No ale u mnie przeciez chlopak. Zastanawiam sie wlasnie nad kolorem bo w gondoli dziecko w zime a na wiosne i lato juz w spacerowce i nie chce bardzo ciemnego (mialam taki bardzo ciemnoszary i nagrzewal sie mocno).
Co do szpitala na Zelaznej to ciezko sie dostac. W sensie mozna ze skurczami pojechac i nie ma miejsca i odsylają
Pierworodnego chcialam rodzic na Karowej(teoretycznie mialam lekarke stamtąd) ale co sie okazalo? Nie bylo miejsc. Chcieli mnie na pierwsza faze polozyc na korytarzu 🤐 nie zgodzilam sie i poniewaz u nich juz odeszly ni wody to nie mogli mnie juz puscic z mezem autem do innego szpitala tylko karetke dla mnie zamowili a mąz dojechal sam. Teraz tez nad Karowa rozmyslam bo to 3referencyjnosc (patrze pod wzgledem mojego cisnienia).Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Dave87 mnie gin też tak mówił,że dziewczynka na 80% a na następnych wizytach już wargi sromowe było ładnie widać także wiesz raczej będzie dziewuszka
KotkaPsotka super! Zazdroszczę ci. Bardzo chciałabym urodzić vbac przez to moje CC mało co nie dostałam depresji ale ja się trochę boje bo mam wąskie biodra ale niby miednica ok i zielone światło na sn jest.
Evva dokładnie zgadzam się z tobą 100% wgl mnie przekonuje tam przenośne ktg, z którym można chodzić, kąpać się etc a nie tak jak w zwykłych szpitalach przynajmniej gdzie ja rodziłam uwiązana do łóżka na wiele godzin.
My wybraliśmy wózek cybex priam i teraz mamy zadanie żeby na niego uzbieraćale jest taki śliczny! Mój wymarzony.
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
pap86 wrote:Ouinai sliczny! Mi to sie ten kolor podoba! No ale u mnie przeciez chlopak. Zastanawiam sie wlasnie nad kolorem bo w gondoli dziecko w zime a na wiosne i lato juz w spacerowce i nie chce bardzo ciemnego (mialam taki bardzo ciemnoszary i nagrzewal sie mocno).
Co do szpitala na Zelaznej to ciezko sie dostac. W sensie mozna ze skurczami pojechac i nie ma miejsca i odsylają
Pierworodnego chcialam rodzic na Karowej(teoretycznie mialam lekarke stamtąd) ale co sie okazalo? Nie bylo miejsc. Chcieli mnie na pierwsza faze polozyc na korytarzu 🤐 nie zgodzilam sie i poniewaz u nich juz odeszly ni wody to nie mogli mnie juz puscic z mezem autem do innego szpitala tylko karetke dla mnie zamowili a mąz dojechal sam. Teraz tez nad Karowa rozmyslam bo to 3referencyjnosc (patrze pod wzgledem mojego cisnienia).Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 17:11
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Wy tutaj zastanawiacie się nad szpitalem a ja jestem z takiego zadupia że nawet nie mam o czym rozmyślać. Chętnie pojechałabym do szpitala gdzie przyjmuje mój lekarz ale po pierwsze marne szanse że trafilabym na jego dyżur a po drugie to 100km ode mnie i bałabym się że nie dojadę i urodzę na drodze 🤦
-
Wiesz jaka długość i szerokość ma gondola?
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Britty wrote:Dave87 mnie gin też tak mówił,że dziewczynka na 80% a na następnych wizytach już wargi sromowe było ładnie widać także wiesz raczej będzie dziewuszka
KotkaPsotka super! Zazdroszczę ci. Bardzo chciałabym urodzić vbac przez to moje CC mało co nie dostałam depresji ale ja się trochę boje bo mam wąskie biodra ale niby miednica ok i zielone światło na sn jest.
Evva dokładnie zgadzam się z tobą 100% wgl mnie przekonuje tam przenośne ktg, z którym można chodzić, kąpać się etc a nie tak jak w zwykłych szpitalach przynajmniej gdzie ja rodziłam uwiązana do łóżka na wiele godzin.
My wybraliśmy wózek cybex priam i teraz mamy zadanie żeby na niego uzbieraćale jest taki śliczny! Mój wymarzony.
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Audrey ja tez mieszkam na zadupiu.. i ciezko o szpital wogole z polozniczym. Wybralam oddalonym o 40 km w moim rodzinnym miescie. Ale to zaden super szpital. Inny mozliwy jest dopiero oddalony o 80, ale teraz zostal i tak przekształcony na ten do korona i ciezarnych nie przyjmuja. Inne tez w odleglosci 40 ale sa na srednim poziomie jak ten rodzinny. Plus tego, ze bede mogla zatrzymac sie u taty i na miejscu zaczekac na porod. Maz bedzie nocowal u taty, zeby moc nas normalnie odwiedzac bez dojazdow. No i tu mam swojego lekarza. Szkoda tylko, ze bede pozniej i tak musiala szukac innej poloznej do dziecka, tej co odwiedza w domu. A te juz w rodzinnym troche zdaze poznac a ta bede zupelnie nowa. I ciekawe na jaka trafie.
Inne mam albo 80 km dalej albo 120. Nie zdecydowalabym na taki dojazd i czekanie, ze wlasnie mnie odesla. A maz wyladuje w hotelu czekajac az wyjdziemy z dzieckiem. Nie wyobrazam sobie, ze jezdzilby tyle km, zeby nas chwile odwiedzic. To bylby kolejny koszt.
Qunai wozek piękny 🥰 spelnienie marzen ale dla nas za drogi. Ten Balos to s ogladalas? Az tak slaba jakosc?Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Pomecze Cie Qunai, a uwazasz, ze w Cybexie jest nisko gondola? Moj ma 2m, ja 170.. i czytam rozne opinie, ze do niego moze byc za nisko..
A tak to gdyby byl na nasze możliwości to bysmy go wzieli. I poszukalabym w okolicy gdzie mozna go zobaczyc.
Co do cen to mysle, ze jak pisalas warto teraz kupowac, bo widac, ze kusza cenami i promocjami sklepy to duzo mozna oszczedzic. A jak rusza sklepy normalnie to wydaje mi sie, ze pojda ostro w gore, zeby odbic sobie ten gorszy czas...Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Kurczę, ja to myślę nad kupnem dwuosobowego wózka, takiego rok po roku (dla starszego syna i małej). Ktoś taki posiada?
Dziewczyny, które mają już roczne dzieci - jaką decyzję co do wózków podejmujecie? Sama gondola, czy taki gondola +spacerówka (dla starszaka)? -
Edka Twoj synek ma 18miesiecy to moze dostawke jakąs? W sensie takie siedzisko doczepiane do wozka? No nie wiem
w sumie moj jezdzil spacerowką tak do 2,5lat.
Audrey co do tego,ze urodzisz w aucie to jednak wiekszodc porodow (szczegolnie pierwszych) troche trwaale kto wie-moze bedziesz w tych szczesliwcach co to rach ciach pyk i juz?
Ptysio lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ounai wrote:Gondolę wezmę prawdopodobnie Birds of Pardise bo najtaniej wychodzi. A spacerówkę będę dokupować chyba później. Stelaż mąż chce cały czarny, matowy.
Joana, Balios facet nam pokazał że trochę mniej stabilny stelaż, latał trochę na boki. Generalnie Priam też ma luzy, chyba taki urok Cybexa. Ale bardzo piękne kolory miał Balios do wyboru i dość duża gondolę. Generalnie mój mąż tak się napalił na Priama, że nawet nie dał mi porządnie innych oglądnąć.
Dave, długość gondoli to 83cm z tego co czytałam, faktycznie jedna z większych, choć widziałam też wózki z większymi.
Britty to też było moje marzenie. Matko, zamiast nadpłacić kredyt wózek sobie kupuję, co za głupota 😂😂😂
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
27dpt jest ❤