X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia000 wrote:
    Byłam wczoraj na połówkowych. Z dzieckiem wszytko w porządku, waży już 481g :) i okazuje się, że tym razem czekamy na chłopaka :)

Łożysko już wysoko więc odetchnęłam z ulgą, bo wcześniej zachodziło na szyjkę.

Gratuluję chłopaka. :)

Dajesz mi nadzieję że łożysko się podniesie. :)

Asia000 lubi tę wiadomość

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, jakie macie komody z przewijakami? Bo co patrzę to ten przewijak wystaje i utrudnia dostęp do szuflad. Nie da się inaczej??
    Najchętniej to bym chciała szeroką nakładkę i na tym przewijak dopiero.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja mamy w rodzinie osobe ktora wlasni ledwo dycha pod respiratorem w De....

Hiszpania, Francja, Niemcy to kraje ktore bardzo dlugo zwlekaly z zamknieciem granic i wprowadzeniem obostrzen. Polska zrobila to wyjatkowo szybko. Ty za zo wierzysz tak
    poprostu w to, ze w Polsce umiera na covida tak malo osob bo to nie jest niebezpieczny wirus a w innych krajach wszyscy ktorzy zmarli i tak by pewnie zmarli.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawę uwielbiam i piję z ekspresu z mlekiem.
    Na pierwszej wizycie u gin o tym rozmawiałyśmy, bo pytała o używki 😜 powiedziała, że można pić tylko rozsądnie, np. troszkę słabszą i nie w dużych ilościach.

Ja na razie niecały kilogram na plusie, doktórka się śmiała, że w święta nie pojadłam 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 08:46

• Audrey Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytał o wózki dwuosobowe - bratowa miała i mówi że był to jej najgorszy zakup 😉

Co do wózków to jeszcze nie wie udzielam bo będę wybierać dopiero w lipcu i raczej będzie to jeden z ostatnich zakupów.

Co do wagi. Ja do 18tc miałam + 1,5kg, teraz czuję że przez ostatnie tygodnie dużo przytyłam w brzuchu. Ba! Gołym okiem widzę że rano brzuch jest zdecydowanie większy niż 2tyg temu, wtedy się spokojnie zapinałam w płaszczyk, a teraz nie ma nawet szans. Ponadto zauważyłam na udach cellulit wodny, którego nigdy nie miałam i czuję się bardzo wzdęta. No już nie wspomnę że dyszę jak parowóz po wejściu po schodach 😕

Co do korony mam bardzo mieszane uczucia. Z jednej strony myślę że gdyby nie rpzdnuchali tematu to ludzie by myśleli że to grypa, bo jestem pewna że to nie przyszli do nas w marcu a już w styczniu ludzie to przechodzili. Zawsze na tragedii ludzkiej ktoś zarabia i ktoś ma tym zyskuje. Z drugiej strony nie bagatelizuje problemu bo jestem z tych którzy panikują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 16:49

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem 4kg na plusie:( ten miesiąc leżenia plackiem się odbił na kilogramach chyba

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawy nie piję, chociaż lubię ;) ponieważ cierpię na niedobory magnezu, a po kawie jest jeszcze gorzej.

Ja przytyłam trzy kilo, ale w pierwszym trymestrze schudłam jeden kilogram. Więc tak jakby dwa ;), 500g waży dzidziuś, więc reszta to pewnie łożysko, wody płodowe itp.

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam wagi, a na ostatniej wizycie nie byłam ważona. W 16 tc jeszcze nie było nic na plusie, teraz na pewno jest - ale w dżinsy się jeszcze dopinam :). Zauważyłam też, że puchną mi kostki. No i w obwodzie brzucha sporo doszło.
    Póki co śmigam w legginsach ciążowych i zastanawiam się czy kupować jeansy z panelem, czy sobie odpuścić.. i tak dużo się nie wychodzi, a niedługo w sumie ciepłe dni. Bez sensu kupić i wyjść w nich 5 razy. Muszę za to pomyśleć o jakiś bluzkach, bo te co mam nie będą się wiecznie rozciągać i rosnąć razem ze mną :D.

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę o jeansach z panele ale właściwie nie wychodzę nigdzie, śmigam na razie w legginsach ciążowych. Bluzki na razie niektóre są dobre ale zaczynają być po prostu krótkie. Na lato myślę raczej o sukienkach, bo w legginsach czy jeansach by mnie chyba musieli wodą z węża polewać 🤣

Leeila26 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Ja już jestem 4kg na plusie:( ten miesiąc leżenia plackiem się odbił na kilogramach chyba
    Ja mam +4.5 w tydzień doszedł mi 1kg

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave dzięki:) pocieszyłas mnie;) myślałam już że tylko ja tak szybko tyję

Dave87 lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • N4dzieja Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tak mówicie jak ładnie przybieracie na wadze a ja dalej -1.5 :/

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3-4kg na plusie. Nie wiem w sumie sama ile dokładnie bo ta waga szaleje, w domu co innego A u lekarza co innego pokazuje. Niby jem dobrze że co kilka dni mnie najdzie na coś. Dziś zjadłam kilka cukierków i herbatników. Szkoda że nie mam mojej karty ciąży z ciąży z synem to bym porównał ale chyba szybciej tyłam. Mniej ruchu było i więcej słodyczy. Wzrostu wagi nie ma co porównywać. Każdy ma inne predyspozycje, inaczej przechodził początki. Oby udało się zrzucic szybko :)

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• joana Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie masz racje sa rozne predyspozycje.
    Ja ogolnie zawsze musialam bardzo uwazac, bo juz mam taka tendencje do tycia...
    No i stad teraz te +3.5 na plusie..ale jakos nie przezywam..
    Lekarz powiedział, ze nie jest zle. I jak tak dalej bedzie to nie mam zlego tempa. A tez od razu zaznaczyl, ze mam ciaze taka przelezana to tez malo ruchu wiecej trudno niewiele przytyc.
    Teraz ze wzg na te lozysko tez np zabronil mi juz nawet malych cwiczen i spacery to tylko spokojne i krotkie.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co +4kg ale czuję się jakbym przytylam dużo wiecej,.szybciej się mecze.i wogole mi duszno.
    Jeżeli chodzi o podwójny wózek to też odradzam, z uwagi na to że miałam bliźniaki to wiem o czym mówię. Polskie sklepy poza supermarketami nie są przystosowane do takich gabarytów
    Wiec jak tylko dziewczynki zaczęły same siedzieć to wkładałam je do wózka zakupowego bo tamtym nie dało się zmieścić w alejki a już o mijaniu kogoś nie wspomnę. Najbardziej mnie zdziwiło Pepco gdzie moim wózkiem mogłam przejechać tylko.przez główne drzwi a przecież to sklep dla dzieci.

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 11:59

Leeila26, Audrey, maja2024 lubią tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju... 😮 U mnie jest już 5,5 kg na plusie.
    Ale lekarz powiedział, żeby się nie przejmować, ze waga w normie...
    Znalazłam wczoraj swoje zapiski z ciąży z Synem. I wychodzi na to, że zarówno wagowo i wymiarowo jest podobnie. A wtedy przytyłam 17 kg... zobaczymy jak będzie.

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 19:26

age.png

age.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 12:00

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory Freja...z całym szacunkiem ale jak czytam takie teksty to mi się przypominaja antyszczepionkowscy którzy przychodzili do mnie do roboty i z pełną powagą twierdzili że nie będą szczepić dzieci bo rząd w szczepionkach umieszcza czipy żeby nas namierzać i kontrolować ...

Zgadzam się jednak z tym że owszem, gdyby informacje o korpnawirusie nie były rozdmuchiwane przez telewizje to ludzie by mmniej panikowali i o zadnej pandemii by nikt nie słyszał. Ale czy to dobrze czy to złe to ciężko stwierdzić. Jednak dzięki temu ludzie się trochę boją i bardziej uwazaja. Zgadzam się też że na pewno zakażeń jest więcej, jest to spowodowane głównie tym że wiele osób przechodzi zakażenie bezobjawowo lub skapoobjawowo. Zgadzam się też że dalej więcej ludzi umiera na raka. Różnica jest jednak taka że rakiem się nie zarazisz a koronawirusem tak.

Owszem są dane podawane że w latach poprzednich było dużo więcej zwyklej grypy a w tym roku o połowę mniej... Z czego to może wynikać? Albo z tego że koronawirus jest z nami od dawna tylko wcześniej był uważany za grypę albo z tego że teraz mniej ludzi chodzi po lekarzach tylko chorzy na grypę leżą w domu i tyle w związku z tym nie są ujmowani w statystykach.
    Ogólnie wydaje mi się że jak ktoś chce znaleźć gdzies sensację to ja znajdzie.

Krokodylica, Audrey lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ